Dubieuze stichting liet Avondklok door Rechtbank van tafel vegen. Dezelfde dag ging Avondklok weer in. Wat was de rol van Rutte en de ‘koning’ daarin?

Dubieuze stichting liet Avondklok door Rechtbank van tafel vegen. Dezelfde dag ging Avondklok weer in. Wat was de rol van Rutte en de ‘koning’ daarin?

21 februari 2021 1 Door Indignatie redactie

Wat besprak minister-president (VVD) Mark Rutte eigenlijk afgelopen week (maandag 15/2/2021) met ‘koning’ Willem-Alexander. Hij wordt immers elke maandag bijgepraat tijdens het zogeheten ‘geheim van Huis ten Bosch’.

Een dag later (dinsdag 16-2-2021) volgde er een rechtszaak bij de voorzieningenrechter van de Haagse Rechtbank over de Avondklok. Zowel de ‘koning’ als Rutte wisten daar natuurlijk van. Deze rechter veegde de -Avondklok van tafel omdat er geen wettelijke grondslag voor was.  De dubieuze stichting Viruswaarheid had dit kort geding aangespannen. Jurist mr. Jeroen Pols (klik hier voor ontluisterende info over Pols door ex-officier van justitie en ex-staatssecretaris mr. Fred Teeven) is daarvan de drijvende kracht.

We zouden ons als Nederlandse samenleving moeten afvragen wat die geheime gesprekken nog voor zin hebben. De rechterlijke uitspraak was een blunder van jewelste voor Rutte maar ook voor ‘koning’ Willem-Alexander die deel uitmaakt van de regering. Voor de Avondklok-maatregel om Corona-besmettingen in te dammen waardoor iedereen tussen 21.00 en 04.30 uur binnen moest blijven, bleek de verkeerde wetgeving te zijn gebruikt. Nederland staat in zijn hemd in de EU.

Vanmiddag was er al een schorsingsincident van de Nederlandse Staat bij het Gerechtshof tegen de Avondklok-uitspraak die de dubieuze stichting Viruswaarheid had gewonnen. Uiteindelijk schortte het Hof vanavond het vonnis van de voorzieningenrechter op omdat de Staat wil dat de avondklok van kracht blijft. Aanstaande vrijdag (19-2-2021) wordt de zaak inhoudelijk in hoger beroep behandeld, de uitspraak volgt dan later.

Lees ook:  Amerikanen worden steeds ongelukkiger, de populariteitsbeoordelingen van Trump bevinden zich in de kelder

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMaar nog even terugkomend op het geheime overleg op alle maandagen. Lekker blabla-en met zijn VVD-vriend Rutte, niemand komt er toch achter waarover de twee ‘t hebben. Hoe amicaal ze altijd met elkaar omgaan zie je op de foto tijdens een snoepreisje naar een VN bijeenkomst. Maar vaststaat dat de ‘koning’ en Rutte vandaag een giga flater in de hele wereld hebben geslagen, totaal ongeloofwaardig geworden.

Rutte en de ‘koning’ Willem-Alexander doen het in hun broek voor de hoger beroepszaak van vrijdag 19-2-2021. Daarom heeft de ‘koning’ Willem-Alexander al dinsdagavond 16-2-2021 een wetsvoorstel ondertekend, klik hier voor meer info.

En wat gebeurt er als de hoger beroepszaak wordt gewonnen door stichting Viruswaarheid. Dan zullen er zo goed als zeker hoge claims komen van bedrijven die er de afgelopen tijd financieel door zijn getroffen. En wie betalen die claims dan? Ja, dus wij als belastingbetalers. Terecht ? Nee, laat de superrijke ‘koning’ daar dan maar voor opdraaien want die betaalt ook al geen cent belasting.

Update 19-2-2021: De hoger beroepszaak over de Avondklok is op vrijdag 19-2-2021 door het Hof behandeld waarbij beide partijen ( stichting Viruswaarheid en de Staat) nog eens hun argumenten naar voren brachten. De uitspraak van het Hof wordt eind volgende week verwacht. Tot die tijd blijft de Avondklok-maatregel in stand.

Lees ook:  Crises: De nucleaire optie van de centrale banken

P.S. Het kabinet is al bezig met een andere wet voor een avondklok.Comments

comments