US BOMBS SYRIA en belachelijk CLAIMS “ZELFVERDEDIGING”

US BOMBS SYRIA en belachelijk CLAIMS “ZELFVERDEDIGING”

27 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Op bevel van president Biden hebben de Verenigde Staten een luchtaanval gelanceerd op een faciliteit in Syrië. Op het moment van schrijven is het exacte aantal doden en gewonden onbekend, met vroege rapporten die beweren dat “een handvol” mensen zijn omgekomen.

In plaats van iets te doen dat ook maar enigszins op journalistiek lijkt, hebben de westerse massamedia ervoor gekozen om kritiekloos te herhalen wat hun is verteld over de luchtaanval door Amerikaanse functionarissen, wat hetzelfde is als alleen het publiceren van persberichten van het Pentagon.

Hier is dit van  de Washington Post :

De regering-Biden voerde donderdag een luchtaanval uit tegen vermeende met Iran verbonden strijders in Syrië, waarmee ze haar intentie kenbaar maakte om terug te dringen tegen geweld waarvan wordt aangenomen dat het door Teheran wordt gesponsord.

De woordvoerder van het Pentagon, John Kirby, zei dat de aanval, de eerste actie opgedragen door de regering-Biden om terug te dringen tegen vermeend aan Iran gekoppeld geweld in Irak en Syrië, op een grenscontrolepunt in Oost-Syrië was ‘geautoriseerd als reactie op recente aanvallen op Amerikanen en coalities. personeel in Irak, en voor aanhoudende bedreigingen. “

Hij zei dat de faciliteiten werden gebruikt door met Iran verbonden milities, waaronder Kaitib Hezbollah en Kaitib Sayyid al-Shuhada.

De operatie volgt op de laatste serieuze aanval op Amerikaanse locaties in Irak die Amerikaanse functionarissen hebben toegeschreven aan met Iran verbonden groepen die actief zijn in Irak en Syrië. Eerder deze maand kwam bij een raketaanval in Noord-Irak een aannemer die met het Amerikaanse leger werkte om het leven en raakte daar een Amerikaans militair gewond.

Er wordt ons dus verteld dat de Verenigde Staten een luchtaanval hebben uitgevoerd op Syrië, een land dat het is binnengevallen en illegaal  bezet , vanwege aanvallen op  “Amerikaanse locaties”  in Irak, een ander land dat de VS zijn  binnengevallen  en illegaal bezet.

Deze aanval is gerechtvaardigd op grond van het feit dat de Iraakse strijders  ‘met Iran verbonden waren’,  een bewering die zowel volledig zonder bewijs is als irrelevant voor de rechtvaardiging van dodelijk militair geweld.

En dit wordt op de een of andere manier in reguliere nieuwspublicaties ingekaderd als een defensieve  operatie.

Dit is de stenografie van het ministerie van Defensie.

Het Amerikaanse leger is een binnenvallende strijdmacht in zowel Syrië als Irak; het is onmogelijk dat zijn optreden in een van deze landen defensief is.

Het is altijd noodzakelijk de agressor.

Het zijn de mensen die hen proberen uit te werpen die defensief optreden.

De dood van Amerikaanse troepen en aannemers in die landen kan alleen worden toegeschreven aan de machtige mensen die ze daarheen hebben gestuurd.

De VS beschouwen het gewoon als een gegeven dat ze de facto jurisdictie hebben over de naties Syrië, Irak  en  Iran, en dat elke poging om zich te mengen in hun autoriteit in de regio een niet-uitgelokte aanval is waartegen moet worden verdedigd.

Dit is volledig achterlijk en onwettig.

Alleen door de meest pervers verwrongen Amerikaanse supremacistische realiteitstunnels kan het geldig lijken om de zaken van soevereine naties aan de andere kant van de planeet te dicteren en met geweld te reageren als iemand in die naties ze probeert uit te werpen.

Het is onwettig voor de VS om überhaupt in het Midden-Oosten te zijn.

Het is onwettig voor de VS om te beweren defensief te handelen in landen die het zijn binnengevallen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Een groot tekort aan echte leiderschap in de wereld

Het is onwettig voor de VS om te handelen alsof door Iran gesteunde strijders niet in Syrië mogen zijn, waar ze samen met de Syrische regering vechten tegen ISIS en andere extremistische milities met toestemming van Damascus.

Het is onwettig voor de VS om te beweren dat de strijders die Amerikaans personeel in Irak aanvallen, worden gecontroleerd door Iran, terwijl Irakezen alle reden hebben om de VS zelf uit hun land te willen.

Zelfs het officiële verhaal onthult zichzelf als onwettig vanuit zijn eigen wereldbeeld.

CNN  meldt  dat de locatie van de luchtaanval  “niet specifiek gebonden was aan de raketaanvallen”  in Irak, en een  rapport van Reuters / AP  zegt:  “Biden-regeringsfunctionarissen veroordeelden de raketaanval van 15 februari nabij de stad Irbil in Irak’s semi-autonome Koerdische- run de regio, maar zo recent als deze week gaven ambtenaren aan dat ze niet met zekerheid hadden vastgesteld wie het uitvoerde. “

Dit is allemaal zo typerend voor het Amerikaanse suprematische wereldbeeld dat agressief door onze strot wordt geduwd door alle westerse reguliere nieuwsmedia.

De VS kunnen bombarderen wie ze willen, wanneer ze maar willen, en als ze dat doen, doen ze dat alleen uit zelfverdediging, omdat de hele planeet eigendom is van Washington, DC.

Het kan de controle over hele clusters van naties grijpen, en als een van die naties zich op enigerlei wijze verzet, vallen ze de Amerikaanse soevereiniteit binnen.

Het is alsof je inbrak in het huis van je buurman om hem te beroven, hem vermoordde toen hij je probeerde tegen te houden en vervolgens zelfverdediging claimde omdat je zijn huis als je eigendom beschouwt.

Alleen in het Amerikaanse uitzonderlijke alternatieve universum wordt dit als normaal en acceptabel beschouwd.

Dit soort onzin is waarom het zo belangrijk is om prioriteit te geven aan oppositie tegen het westerse imperialisme.

Wereld oorlogszucht en overheersing is het front waarop al het meest flagrante kwaad van de machtigen plaatsvindt, en het speelt zo’n cruciale rol bij het handhaven van de machtsstructuren waar we tegenaan lopen.

Zonder eindeloze oorlog kan het oligarchische rijk dat de oorzaak is van zoveel van ons lijden niet functioneren en moet het plaatsmaken voor iets anders.

Als je  zand in de versnellingen van de machine wilt  gooien , is anti-imperialisme je meest doeltreffende pad naar dat doel en zou daarom je prioriteit moeten zijn.

Vooral in Amerika is het belangrijk om oorlog en imperialisme tegen te gaan, omdat een heel imperium ervan afhangt de lokale bevolking te arm te houden en te propageren om de middelen van hun land te dwingen naar hun eigen welzijn te gaan.

Zolang de Verenigde Staten fungeren als het middelpunt van een machtsstructuur die de hele wereld overspant, zullen alle progressieve agenda’s die worden nagestreefd door wat er tegenwoordig voor de VS overblijft, hen worden ontzegd.

Het tegengaan van oorlogszucht moet op de eerste plaats komen  .

Tegen het imperialisme en het Amerikaanse supremacisme staan, raakt direct de kern van onze problemen in deze wereld, en daarom gaat er zoveel energie in om ons gefocust te houden op identiteitspolitiek en vieze energie is waardeloos, wat de machtigen op geen enkele manier hindert. Als je een krokodil te slim af wilt zijn, moet je zijn mond dichtbinden.

Als je een wereldomspannend rijk wilt neerhalen, moet je zijn wapens uitschakelen.

Het bestrijden van oorlogszucht en het  vernietigen van  het vertrouwen van het publiek in de propaganda die wordt gebruikt om dit te rechtvaardigen, is de beste manier om dit te doen.

Lees ook:  Waarom zijn Amerikaanse bedrijven nog steeds actief in China?


Comments

comments