Het coronacomplex

Het coronacomplex

1 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Het hele pandemische regime wemelt van inconsistenties en tegenstrijdigheden.

De Corona-avant-garde heeft alle bruggen naar het oude normaal achter zich gebroken. Het gaat alleen vooruit, ongeacht verliezen. Democratie, vrijheid en een open gedachtewisseling vallen onder de wielen en worden gewillig opgeofferd door een opgejaagde meerderheid van de bevolking voor het vage gevoel dat Papi State hen beschermt tegen een ernstige ziekte. In deze ongekende historische situatie staan ​​we er helemaal alleen voor. Geen “hoger wezen” en geen welwillende buitenlandse grootmacht zal ons redden. Wat nodig is, zijn al ons gezonde verstand, ons vermogen om te netwerken, de moed om ons eigen begrip te gebruiken. Omdat de machtigen, die alles hebben bedacht, op dun ijs glijden. Als het lukt,

“Iedereen die mensen ertoe kan brengen om absurditeiten te geloven, kan hen tot wreedheden dwingen” – Voltaire.

Vorig jaar waren er een paar jaarverslagen, maar geen propaganda-jaaroverzicht door de voorlichtingsafdeling van de Chinese Communistische Partij. Vanuit hun oogpunt zou het zeer succesvolle jaar 2020 in drie punten kunnen worden samengevat:

  1. In januari stortten mensen in de straten van Wuhan in elkaar en vielen ze uit het niets. Er was sprake van een nieuwe longziekte.
  2. Maar de staat reageerde prompt met harde lockdowns. En hij desinfecteerde zelfs de lucht en straten in militaire formatie. Allemaal heel indrukwekkend

CORONA

Screenshot van de videopost

In december 2020 vonden de festiviteiten weer plaats in Wuhan. Zonder masker of vaccin. Maar alleen in Wuhan. De rest van de wereld zette zich intussen schrap voor hardere maatregelen.

JavaScript is not available.

WUHAN: Party time!!! pic.twitter.com/doGQVQbF5n

Propaganda is informatiepolitiek met emotie en symboliek. Het is een vorm van informatiereclame. En dus is het misschien geen toeval dat je je een beetje voelt als een tv-advertentie voor afwasmiddel uit de jaren negentig. Als je een voorbeeld hebt om te weten : de steden Vill Ariba en Villabajo hadden beide paella gekookt. Nu worden de borden afgewassen in de grote, met vet bedekte pannen. Maar slechts één stad heeft het juiste wasmiddel gebruikt. En terwijl Villariba al aan het feesten is, is Villabajo nog steeds aan het schrobben.

Propaganda is zo eenvoudig.

De grootste propagandacampagne ter wereld

We beleven momenteel de grootste propagandacampagne ter wereld als het gaat om Corona, door verschillende media, staats-, “filantropische” en internationale actoren. Propaganda is een aanval op rationaliteit en logica. Propaganda zet de wereld op zijn kop, het werkt met angst, verwarring en desoriëntatie. Het werkt als een verdovend middel voor de geest. Ineens weet je niet meer of je je ogen en oren nog kunt vertrouwen. Het enkele voorkomen van propagandamiddelen is op zichzelf al een sterke aanwijzing dat er iets mis is.

Het is op dit punt belangrijk om te begrijpen dat het gevoel van twijfel over de werkelijkheid het resultaat is van een kunstmatig gecreëerde, opzettelijke desoriëntatie.

De indruk van chaos en eenzaamheid ontstaat wanneer rationaliteit en leugens voortdurend met elkaar in conflict zijn. Propaganda is een daad van wanhoop door de machtigen. De vele medische, juridische, logistieke, politieke ‘inconsistenties’ in de media kunnen blijkbaar alleen bij elkaar worden gehouden door een web van propaganda, en uiteindelijk door angst. Hoe doet bijvoorbeeld een gezondheidssysteem dat op het punt staat te worden overladen met grappige dansvideo’s van ziekenhuismedewerkers?

JavaScript is not available.

Sie sehen ein komplett überlastetes Gesundheitswesen am Rande des Zusammenbruches: pic.twitter.com/SDO4K1vpNb

De technologiefilosoof Günther Anders schreef ooit dat entertainment terreur is. Het sluipt onze geest binnen op een manier dat het ons volledig ontwapent. Als amusement terreur is, dan is propaganda het massavernietigingswapen. Het is een vorm van psychologische oorlogvoering door de machtigen tegen de bevolking. Het doel van propaganda is om van denkende mensen gelovigen te maken. Een amorfe, saaie, bange menigte kan alle kanten op worden gemanoeuvreerd, wist Gustave le Bon al. En hoe minder oriëntatie de laatste heeft, hoe waarschijnlijker het is om een ​​leider te vragen. Met andere woorden, propaganda is het instrument bij uitstek voor onderwerping van autoritairen die voor hun heerschappij afhankelijk zijn van gelovigen en volgzame mensen.

Waar heersers op zijn gebaseerd, is secundair, het kan religie, ideologie of zelfs wetenschap zijn. Het mechanisme blijft hetzelfde.

“Geen dictators creëren dictaturen, maar kuddes creëren dictators”, zei Georges Bernanos. Propaganda kan alleen worden tegengewerkt door degenen die zich verzetten tegen massificatie of verhindering.

Wie past niet in een groot “wij”, maar cultiveert onafhankelijk denken.

Door rechtstreeks in de geest te handelen, probeert propaganda mensen ertoe te brengen tegen hun overtuiging of rationaliteit in te handelen. Ze wil dat de geest het opgeeft en zich uiteindelijk overgeeft aan het gepropageerde verhaal, de waargenomen waarheid. Alexis de Tocqueville had in de eerste helft van de 19e eeuw al erkend dat democratieën niet vreemd zijn aan totalitaire elementen en opiniemanagement:

“Nadat de soevereine macht elk individu op deze manier individueel in zijn machtige handen heeft genomen en deze naar believen heeft gevormd, spreidt het zijn armen over de hele samenleving; het bedekt de oppervlakte van de samenleving met een web van kleine, complexe, kleine en uniforme regels waar de meest oorspronkelijke geesten en de machtigste zielen niet doorheen kunnen breken om verder te gaan dan de massa; het breekt de wil niet, maar het verzacht het, buigt het en leidt het; (…) het vernietigt niet, het voorkomt geboorte; het tiranniseert niet, het belemmert, het onderdrukt, het ontmoedigt, het dooft, het zuigt en uiteindelijk reduceert het elke natie tot niets meer dan een kudde angstige en hardwerkende dieren, waarvan de regering de kudde is.

Meest recent, als het op vaccinatie aankwam, vroeg men zich af hoe ver sommige media uit het raam leunden. Voor de “ster” was het vaccin een geschenk van de wijze mannen uit het Oosten. Je doet het er niet onder. De boodschap is duidelijk: Jezus zou worden ingeënt! De marketingafdeling van Biontech / Pfizer had haar geluk nauwelijks kunnen vinden: Productreclame op de omslag!

JavaScript is not available.

Wer heute noch schlechte Laune haben möchte ⬇️ pic.twitter.com/7AUx67bIyc

Maar dan was er de spiegel, die zelfs de uitvinders van het Biontech / Pfizer-vaccin vormde tot helden en popsterren, onmiskenbaar gebaseerd op eerdere propaganda-esthetiek.

corona

Elementen van propaganda en hun implementatie

Er zijn tal van elementen van moderne propaganda en manipulatie van meningen die opnieuw naar voren komen in de Corona-kwestie. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

  • De vaccinatiestrategie volgt bijvoorbeeld een draaiboek waarin ook tips voor communicatiestrategieën staan.
  • In de VS en Groot-Brittannië maken geheime diensten zich op om maatregelen te nemen tegen antivaccinatiemiddelen .
  • De WHO denkt erover na hoe mensen vrijwillig kunnen worden gevaccineerd door de besluitvormingsarchitectuur aan te passen door middel van nudging , een methode van zachte manipulatie.
  • In de EU zorgt een ” Sociaal Waarnemingscentrum voor discriminatie op sociale media ” er nu voor dat alles klopt als het gaat om Covid-informatie. Overigens is de afkorting van dit “EU Ministry of Truth” SOMA, zoals de naam van de drug in Huxley’s “Brave New World”. SOMA, het kan ook staan ​​voor ‘zachte manipulatie’.

Laten we een paar elementen bekijken:

Bracketing

Edward Bernays, de uitvinder van de moderne propaganda, liet het al zien toen hij roken smakelijk maakte voor vrouwen. Hij bracht emancipatie en vrijheid in verband met de sigaret (slogan: “Torches of Freedom”). Corona lijkt voor sommige politici een “kans” om bepaalde kwesties gemakkelijker door te nemen. De slogan “Build back better” doet de ronde in Amerika en Canada.

Het hoofd van het World Economic Forum, Klaus Schwab, en talrijke hooggeplaatste supporters van de ‘Great Reset’-agenda spreken momenteel over een’ window of opportunity ‘voor een post-Covid-tijdperk, dat in de helderste kleuren van de propaganda in Time magazine heeft weinig verrassend en als een gebedsmolen als egalitair, inclusief, duurzaam en groen. Laten we ons voorbereiden op een radicale combinatie van corona- en klimaatvraagstukken, volgens het motto: “En nu iedereen samen voor de gezondheid van de planeet!”

Gevoelens voor!

Uiteindelijk volgen mensen liever ruwe emotionele beelden, zogenaamde stereotypen, in plaats van schandelijke feiten, zoals journalist en propagandist Walter Lippmann (‘ Publieke Opinie ‘) al wist . Lugubere krantenkoppen of indrukwekkende foto’s, bijvoorbeeld uit China, zijn effectiever dan sterftecijfers. Propaganda kaapt het limbische systeem, de geest glijdt weg.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Hof: Wilders is schuldig aan groepsbelediging, maar krijgt geen straf

censuur

Propaganda heeft censuur nodig om zich gemakkelijker te verspreiden. Corona-censuur vindt al heel lang plaats op sociale media en YouTube. Ook wetenschappers klagen over politisering, corruptie en onderdrukking van onderzoek Het Duitse platform Researchgate schrapte een kritisch artikel over het onderwerp van de maskervereiste, maar mijn vraag daarover bleef onbeantwoord. Inmiddels is ook de auteur van het onderzoek van Twitter verwijderd. Trouwens, de meest prominente investeerder in Researchgate is Bill Gates met $ 30 miljoen.

Heldenverering

Met de “Special Heroes” -campagne had de federale overheid alle medeburgers al tot helden verklaard die in Corona-tijden gewoon op de bank lagen te luieren en zich lieten douchen. Wie erin slaagt zich te laten vaccineren, wordt dan ook zelfs uitgeroepen tot “vaccinatieheld”. Ook op andere manieren worden degenen die op de officiële lijn staan, Corona-helden gemaakt, of het nu gaat om het Federale Kruis van Verdienste, onderscheidingen, populariteitsstatistieken of verkiezingen voor “Man van het Jaar”. Net als bij eerdere reclamecampagnes is er veel vraag naar de autoriteit van de arts.

JavaScript is not available.

Trust me, I´m a doctor. pic.twitter.com/RxlaNII1N2

De “Impfluenzer”

Wat vroeger een propagandist was, is nu de ‘influencer’, de betaalde adverteerder. Zelfs in de tijd van Walter Lippmann was het gebruik van “Yes Men” of “Four Minutes Men” bijzonder effectief. In het hele land deden prominente voorvechters van de oorlog ‘spontaan’ en opwindende oproepen bij openbare en privé-gelegenheden.

De huidige vaccinateurs in Duitsland zijn bijvoorbeeld Karl Lauterbach, die spreekt over het “perfecte vaccin” als het gaat om Biontech / Pfizer; Spiegel-columnist Blome riep op tot nadelen voor iedereen die vrijwillig afziet van vaccinatie. ​ de WELT-columnist Alan Posener eiste dat alleen gevaccineerde mensen toegang mochten krijgen tot vliegtuigen en bioscopen . En Bill Gates heeft al een tijdje zijn eigen blog en YouTube-kanaal. Hij is de “nummer één vaccinatie ter wereld” en wordt nooit moe om iedereen uit te leggen hoe vaccinaties werken. Niets van dit alles roept kritische vragen op bij journalisten.

“Angst zaaien”

Waarschijnlijk de meest effectieve propagandatechniek is bangmakerij. Externe experts die niet in detail werden genoemd, adviseerden het federale ministerie van Binnenlandse Zaken in het voorjaar van 2020 om de externe communicatie met betrekking tot het virus te richten op primaire angsten, zoals de angst voor verstikking, om een ​​schokeffect te bereiken. Het effect van bangmakerij is het toegenomen verlangen naar discipline, orde en autoritair leiderschap . Schriktactiek effent de weg naar een concentratie van macht.

corona

“Visuele opwinding”

Inmiddels worden grote advertentieruimtes weer gevuld met officiële slogans. De “visuele opwinding”, zoals het in de DDR werd genoemd, is weer terug , hoewel het destijds als ineffectief werd beschouwd.

Salience

Opvallende gebeurtenissen vallen vooral op en worden daarom gemakkelijker uit het hoofd geleerd. Een beroemdheid die Covid-19 heeft opgelopen, is veel machtiger dan honderdduizenden anonieme zieke mensen in India. Of het nu Macron, Spahn of Söder is: politici worden altijd ziek in de media, maar herstellen dan stilletjes, in het geheim, soms bijzonder snel. Vaak zijn de getroffenen dan in de (let wel) symptoomarme “omstandigheden zijn dienovereenkomstig goed”. Anderen melden vreemde symptomen: volgens de aan de WHO gelieerde microbioloog Peter Piot doet zelfs zijn haar pijn.

Argumentum tot vervelens toe

Een van de belangrijkste elementen van propaganda of reclame is de herhaling van uw boodschap, indien mogelijk “totdat u moet overgeven”, tot vervelens toe. Dagelijkse “nieuwe besmettingsaantallen”, sterfgevallen en opvallende gebeurtenissen zijn bedoeld om iedereen in de ban te brengen van een verhaal dat van het allergrootste belang is. Het onderwerp Corona is al bijna een jaar zo alomtegenwoordig dat je er niet meer omheen kunt.

Groepsdenken

Het samenkomen van gelijkgestemden leidt tot de ontwikkeling van groepsdenken. Dit betekent bepaalde denkpatronen die in een groep als onschendbaar worden beschouwd. Een bekend voorbeeld van fatale groepsdenken en dwaling van experts is het idee van de regering-Kennedy en haar spraakmakende adviseurs om Cuba aan te vallen. Groepsdenken is gebaseerd op zelfbevestiging en de vernauwing van het gezichtsveld van de bevestigingsfout (“confirmatiebias”) en bevordert collectieve fouten zoals die van de aanslag in de Varkensbaai.

Op dit moment lijkt het alsof de visie van de regering op de Corona is versmolten met de opinie die in de media wordt gepubliceerd. De regering en de media hebben hun krachten gebundeld om een ​​communicatieve lotgemeenschap te vormen.

Het grote verhaal wordt niet in twijfel getrokken; er is hooguit kritiek in het geval van cosmetische vragen als ‘Wie wordt er eerst gevaccineerd en waarom is er geen vaccin meer?’ Aan de andere kant vraagt ​​zelden iemand: heeft het überhaupt nodig een vaccinatie tegen een ziekte, die de meeste mensen symptoomvrij is en dat meer dan 99 procent van alle zieke mensen overleeft? En wat zijn de risico’s van het vaccin?

Gunnar Kaiser heeft het volgende antwoord: Het is een sekte.

Is er een tegengif voor propaganda?

Ja en nee. Misschien wel het meest effectieve tegengif is om de nieuwsstroom te vermijden. Maar dit heeft maar een beperkt nut. Omdat dit gedrag ook kan leiden tot de kudde-instinctval. Wanneer gelijkgestemde mensen en critici alleen met hun eigen soort omgaan, bouwen ook zij alleen hun eigen ‘wij’ en dus hun eigen silo van meningen. Het is ook gemakkelijker gezegd dan gedaan om simpelweg “niet langer bang te zijn”.

Waarschijnlijk is het meest effectieve middel tegen propaganda niettemin een kritische massa van onafhankelijke, denkende en onbevreesde mensen die bereid zijn om hun overtuigingen in twijfel te trekken en die weigeren een mening te aanvaarden, hoe ver die ook ligt.

Het is ook onvermijdelijk om te gaan met het functioneren van de menselijke geest, vooral met zijn zwakke punten, die mensen kwetsbaar maken voor manipulatie. Het gebied van cognitieve biases (“Heuristics & Biases”) is breed en kan, samen met een overzicht van manipulatietechnieken en soft power-technieken, manipulaties gemakkelijker te herkennen maken. Recentelijk excelleerde de cognitief psycholoog Rainer Mausfeld op dit gebied met een bijzonder brede impact . Evenals over het onderwerp angst en macht .

Propaganda is gericht op verdeeldheid en ontbinding. Buiten sociale afstand nemen is de eerste stap naar mentale afstand nemen. Dit kan worden tegengegaan door te focussen op meer netwerken en intellectuele uitwisseling, ook met mensen die anders denken. Aldous Huxley waarschuwde al in de jaren vijftig dat methoden voor het manipuleren van meningen en hersenspoeling in de toekomst steeds meer aanwezig zouden worden.

Laten we er rekening mee houden dat elementen van de “Brave New World”, dat wil zeggen voor sommige comfortabele kastenwezens, naar elkaar toe zullen groeien met middelen voor toezicht en onderdrukking. Een combinatie van Huxley en Orwell wacht op ons. Soort Covid-1984 op Soma. De standaardisering van het denken baant de weg naar een wetenschappelijke dictatuur die onderscheid maakt tussen het redelijke en het onredelijke en het laatste uitsluit.

Tussentijdse conclusie:

De belangrijkste bevinding tot dusver uit de analyse van de medische en juridische inconsistenties van het pandemieregime is te erkennen dat de pandemische situatie (gedeeltelijk) wordt beheerst door de politiek. Dit geldt des te meer voor de juiste “formulering”. De taalregelgeving kan in de nabije toekomst weer veranderen, net zoals we tot nu toe van taaleiland naar taaleiland zijn gesprongen. Eerst ging het om het verlagen van de R-waarde, het voorkomen van de ineenstorting van het gezondheidssysteem, het afvlakken van de curve, de “wave-breaker lockdown”.

Nu gaat het over kudde-immuniteit door vaccinatie (de WHO heeft onlangs de definitie van kudde-immuniteit in dit opzicht gewijzigd ). Op dit punt zou het niet langer verrassend zijn als campagnevoerders tegen vaccinatie in de toekomst pandemische terroristen zouden worden bestempeld en de verdeling van de bevolking in “redelijke” en “onredelijke” mensen zou voortduren. Politici kunnen de strijd tegen pandemieën altijd teruggeven aan de bevolking en de ‘onredelijke minderheid’ (meer bepaald natuurlijk: rechten, esoterici, antroposofen, antisemieten of wat dan ook) van de tegenstanders van vaccinatie de schuld geven van de aanscherping. van maatregelen en uitspelen tegen het “redelijke”.

Propaganda werkt door zichtbaarheid. Het is als een te groot verkeersbord dat in een bepaalde richting wijst. Het wijst dus vooral op iets dat onze aandacht moet trekken. Aan de andere kant verklaart ze andere dingen als onbeduidend of niet-bestaand.

Reden te meer om jezelf af te vragen: wat gebeurt er op dit moment achter de schermen? Wat zijn de belangen van het World Economic Forum, China, krachtige stichtingen? Kan de “Grote Reset” nog steeds worden gestopt? Propaganda heeft tot gevolg dat er in de media bijna niets over deze onderwerpen te vernemen is. De journalistiek is van kant veranderd: weg van het vinden van de waarheid, naar PR. Dus de winterslaap, die al een tijdje in winterslaap ligt, wordt eindelijk een sterfbed.

 

Lees ook:  Er is veel speculatie dat John Bolton de "tweede klokkenluider" is


Comments

comments