De slachtoffers in de schaduw

De slachtoffers in de schaduw

2 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Vanwege de ongebreidelde virushysterie hebben mensen zelfmoord gepleegd uit angst voor infectie. Exclusieve print van “The Corona Dossier”.

Voor sommige mensen is de angst voor SARS-CoV-2 alleen fataal. Al in mei 2020 zei forensisch arts Charité Michael Tsokos in een interview dat “sommige dingen anders gaan dan vóór de pandemische situatie. We worden geconfronteerd met een soort zelfmoordmotief dat ik niet eerder kende. Namelijk dat mensen, uit angst voor de dood, de dood als uitweg kiezen ”. Tot dusverre weet Tsokos “noch van hiv, noch van kanker of griepziekten dat mensen die helemaal niet aan een ziekte lijden, zelfmoord plegen uit pure angst ervoor.

Het tragische is dat deze mensen die we onderzochten niet eens ziek waren van COVID-19 ”. Omdat: “Mensen kiezen meestal voor de dood uit angst voor het leven of door te leven” als ze ernstig ziek worden, persoonlijke crises doormaken of uiteenvallen of hun baan zijn kwijtgeraakt. Het motief is natuurlijk niet in alle gevallen bekend, maar op basis van een kleine steekproef van acht gevallen in een paar weken in Berlijn, was het mogelijk om vast te stellen dat “de coronapandemie het uitlokken of op zijn minst gedeeltelijk uitlokken” van de zelfmoord. Dat lukt door de psychologische autopsie, dat wil zeggen wat men leert van naasten, uit opsporingsdossiers en afscheidsbrieven. “Ik weet zeker dat we een psychosociale pandemie zullen zien na een besmettelijke pandemie”, zei Tsokos.

Lees ook:  Toiletpapier is het volksvaccin

Met zijn prognose verwijst hij naar de wereldwijde economische crisis of de laatste financiële crisis. De forensisch arts noemt het voorbeeld van een 53-jarige die jarenlang extreem teruggetrokken leefde en zichzelf ophing. De man had een “angst voor het leven” – waarschijnlijk hoogstwaarschijnlijk in de zin van een depressie – die aanzienlijk werd versterkt door de coronapandemie. In een handgeschreven afscheidsbrief verwees de man naar de effecten van het Corona-beleid: “Ik heb er genoeg van – Corona-staat zonder mij.”

Bij de dood vonden de artsen geen eerdere ziekten of een SARS-CoV-2-infectie. Maar je moet heel goed kijken of er tegen het einde van het jaar sprake is van oversterfte: “Wordt het veroorzaakt door corona-sterfgevallen, die ik momenteel als zeer twijfelachtig beschouw, of is het toegenomen zelfmoord- en alcoholsterfte?” mogelijk en de communicatie moet “gematigd” zijn. (…) We moeten niet in paniek raken, we moeten mensen kalmeren ”, in plaats van herhaaldelijk horrorscenario’s te creëren in talkshows.

Ook in andere landen pleegden veel mensen zelfmoord als gevolg van de lockdown. Artsen en verpleegkundigen van het John Muir Medical Center in Californië meldden in relatief korte tijd talloze zelfmoordpogingen.

De ziekenhuizen zouden zich hebben voorbereid op een aanval van COVID-patiënten, maar toen ervoeren de medewerkers een heel andere golf: “Ik bedoel, we hebben de afgelopen vier weken zelfmoordpogingen gezien op een schaal zoals gewoonlijk in een heel jaar”, citeert hij Star Mike de Boisblanc, de directeur van de spoedafdeling van het Walnut Creek Hospital in de buurt van San Francisco. Verschillende artsen in de VS sloten zich aan bij de discussie over uitgaansverboden tijdens de Corona-crisis omdat ze de golf van zelfmoorden niet konden of wilden negeren.

In de zomer van 2020 vond de ster het een raadsel dat Thailand, met zijn 70 miljoen inwoners, ondanks smalle straatjes, drukke restaurants en drukbezochte eetzalen, volgens de telmethode van de Johns Hopkins University “slechts 3.239 besmettingen” heeft. en tot dusver “weinig doden” “- volgens officiële statistieken hadden tegen die tijd 58 mensen de infectie met het virus niet overleefd. Zou het kunnen zijn door goede “hygiëne in combinatie met culturele gebruiken”? Of omdat er daar minder wordt getest? Was het misschien het immuunsysteem, hoewel knokkelkoorts bijzonder ernstig is in delen van het land?

Lees ook:  N95-maskers verkopen over de hele wereld als mensen overal paniek over de Coronavirus-pandemie

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBij onderzoek naar een corona-uitbraak in de stad Pattani in het zuiden van Thailand ontdekte Wiput Phoolcharoen, een volksgezondheidsexpert aan de Chulalongkorn University in Bangkok, dat 90 procent van degenen die daar positief testten, geen symptomen vertoonden. Daarentegen is in de eerste zes maanden van de coronapandemie het aantal zelfmoorden in Thailand ook fors gestegen: met ruim 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Met andere woorden: er werden 2.551 zelfmoorden gemeld, 459 gevallen meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Dus de gegevens na de eerste lockdown geven aan dat het lockdown-beleid meer mensen doodt dan Corona. Wereldwijd hebben regeringen volgens de Zweedse arts en publicist Sebastian Rushworth geen enkele wetenschappelijke afweging gemaakt van de mensenlevens die lockdowns zouden kunnen kosten.

En Michael Esfeld, professor filosofie aan de Universiteit van Lausanne en lid van de Leopoldina, schreef op 8 december 2020 in een protestbrief aan de Leopoldina, omdat de Leopoldina opnieuw een (harde) lockdown eiste om ‘snel en het aantal nieuwe infecties drastisch verminderen “. De eis voor een lockdown is echter in strijd met ‘de principes van wetenschappelijke en ethische eerlijkheid waarop een academie als de Leopoldina is gebaseerd. Met betrekking tot de aanpak van de verspreiding van het coronavirus zijn er geen wetenschappelijke bevindingen die bepaalde politieke aanbevelingen voor actie rechtvaardigen, zoals een lockdown ”.

In de binnenste cirkel van experts op het gebied van virologie en epidemiologie, “is de strategie om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan controversieel. (…) In de bredere kring van wetenschappers is het zeer controversieel of de voordelen van krachtige politieke maatregelen, zoals een lockdown, opwegen tegen de schade die erdoor wordt veroorzaakt ” – namelijk schade aan toekomstige levensjaren in ontwikkelde landen of aan sterfgevallen als gevolg van een (hernieuwd ) toename van armoede in ontwikkelingslanden. En “ethisch gezien, vooral in de traditie die teruggaat tot Immanuel Kant, zijn er redenen om fundamentele vrijheden en menselijke waardigheid als onschendbaar te beschouwen, zelfs in de huidige situatie. De menselijke waardigheid omvat in het bijzonder de vrijheid om zelf te kunnen beslissen,

Lees ook:  Trumpiaanse politiek is de grootste bedreiging voor een coronavirusvaccin

De Leopoldina mag zijn gezag niet gebruiken om eenzijdige verklaringen op te stellen. Er is geen deugdelijke wetenschappelijke rechtvaardiging om te proberen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen door middel van centrale staatsplanning met massale inmenging in de grondrechten.

Elsfeld: Er is “geen rechtvaardiging voor het opschorten van grondrechten in de huidige acute situatie van de verspreiding van het coronavirus en voor het terzijde schuiven van de waardigheid van de betrokken mensen door middel van een technocratische planning van het sociale en gezinsleven”. En aangezien bijna niemand weet wat (onafhankelijk) denken is, is “Verlichting vereist in de zin van het verlaten van de zelf toegebrachte onvolwassenheid waarin onze samenleving dreigt te lopen door een onheilige alliantie van vermeende wetenschappelijke kennis en politieke dwangmaatregelen”.

Het publiek wil niets weten over de vele nevenschade, want de media zegt er niets over, uit een plotselinge paniek des doods zou men liever niet-maskerdragers op de dichtstbijzijnde muur zetten en ze neerschieten, zoals schrijft de publicist Clemens Heni.

Maar volgens Kant is onvolwassenheid ‘het onvermogen om iemands begrip te gebruiken zonder de begeleiding van een ander. Deze onvolwassenheid wordt aan zichzelf toegebracht als de oorzaak ervan niet een gebrek aan begrip is, maar een gebrek aan vastberadenheid en moed om het te gebruiken zonder begeleiding van iemand anders. Sapere aude! Heb de moed om je eigen inzicht te gebruiken! Is het motto van de Verlichting ”.

Bronnen en opmerkingen:

De voetnoten bij dit boekfragment zijn te zien in “The Corona Dossier”.

Herziening van het boek
Interview met auteur Flo OsrainikComments

comments