Doe wat ik zeg, niet zoals ik doe

Doe wat ik zeg, niet zoals ik doe

3 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

“Omdat ik je moeder (of vader) ben!” We hebben die uitroep allemaal wel eens in onze kindertijd gehoord, en waarschijnlijk meer dan eens.

Of: “Doe wat ik zeg, niet zoals ik” – dat is een beetje giftiger en moet doorgaans worden vermeden door verlichte ouders.

We zouden allemaal moeten leren door ons voorbeeld te geven, niet noodzakelijkerwijs door stevige, rigide en schijnbaar irrationele eisen. We waren tenslotte allemaal kinderen – in veel opzichten echt niet in staat om te weten wat het beste voor ons is en niet volledig bewust van het ‘waarom’ ons gedrag gevaarlijk of niet gunstig zou kunnen zijn. Maar dat was toen, dit is nu, we zijn geen kind meer, dus waarom worden we als een kind behandeld door de maatschappelijke autoriteit? – politici, politie, wereldleiders, enz.? Goede vraag.

Een antwoord zou kunnen zijn dat we vaak, als geheel, en als volwassenen, doen alsof we niet voor onszelf kunnen denken. We hebben dit onlangs gehoord toen we werden vermaand omdat we niet “kritisch nadenken” of alleen naar de reguliere media of het verhaal luisteren zonder dieper in een situatie te onderzoeken. We gedragen ons als schapen en volgen de harige achterkant voor ons. Vlak bij de klif.

Waarom is dat? Het antwoord op die vraag valt buiten het bestek van dit artikel, maar is wel relevant. Ik zou zeggen dat het gedeeltelijk te wijten is aan tekortkomingen in onderwijs, ouderschap, en ook door de bewuste en onbewuste agenda van de cultuur. Als we vanuit psychologisch oogpunt als kinderen worden behandeld, zullen we de neiging hebben om ons als kinderen te gedragen. Kinderen zijn lager in het machtsspectrum, en in een klasse apart, en de ouders zijn hoger, in een klasse apart.

Dit weerspiegelt de infantilisering van de samenleving. In de context van dit artikel worden de ouders vertegenwoordigd door de overheid, de kinderen zijn de rest van ons. We wachten op het woord van de ouder voordat we beslissingen nemen, we wachten op de geruststelling van de ouder voordat we actie ondernemen, en alles wat zich tegen de ouder verzet, wordt geïnterpreteerd als de vijand, het gevaar, en we halen er uit. Natuurlijk zijn we niet allemaal zo – en je weet over wie ik het heb.

Maar net als echte kinderen verwachten we niet van onze ouders dat ze zelf doen wat ons wordt opgedragen niet te doen (er zijn uitzonderingen bij echte kinderen, maar onthoud dat we niet meer als kinderen horen te zijn). De mensen in onze gemeenschappen die zich meer als kinderen lijken te gedragen en hun ouders (de regering) verafgoden, zullen het eerst moeilijk hebben om te beseffen dat hun ouders niet doen wat ze ons zeggen te doen, maar zodra ze het zich realiseren, zullen dingen zal niet goed gaan.

Psychologisch gezien is dit allemaal een machtsspel – absolute macht, corrumpeert absoluut.

Het is de menselijke aard om macht te exploiteren, daarom hebben mensen de afgelopen jaren (de afgelopen 200 of zo?) Moeite gedaan om een ​​“nee nee” te verklaren tegen het vestigen van totalitaire regimes. De wereld heeft min of meer geleerd (op de harde manier) dat totalitarisme een slechte zaak is. Maar sommige mensen blijven het proberen – zoals we nu zien, en veel mensen laten het maar gebeuren.

Degenen die aan de macht zijn, hebben de neiging om te doen wat ze kunnen om hun machtspositie op te eisen, en als gevolg daarvan gedragen ze zich vaak op vreemde manieren – zoals publiekelijk beweren ‘kijk naar mij, ik zit in een speciale klas, de regels die ik zojuist gemaakt geldt niet voor mij, alleen voor jou. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  VS beschermt wereldrijk tijdens pandemie, maar NIET zijn eigen bevolking

We zien dit duidelijk aan de resultaten van het beroemde Stanford Prison Experiment, waar hongerige (voor geld) universiteitsstudenten gevangenen of gevangenisbewakers speelden in een gesimuleerde gevangenisafdeling weggestopt in een kelder van de Stanford University.

De “bewakers” overstegen de gevangenen en werden, onnodig te zeggen, behoorlijk corrupt en volgden een andere reeks “regels” of normen.

We zien ook, door de studie van het Stockholm Syndroom , dat de waargenomen schapen, of kinderen, of gevangenen een nogal vreemde beschermende band creëren met hun ontvoerders. We zien een soortgelijk gedrag in sekten tussen de leden en de leider van de sekte, waar hij of zij geen kwaad kan doen en altijd wordt gezien als degene die de rest zal redden – voor hen zal zorgen en hen nooit pijn zal doen.

In deze situaties wordt er heel weinig kritisch nagedacht en kan de angst die de proefpersoon voelt tijdelijk worden weggenomen door de macht van de leider, dat wil zeggen de ouder. Als de geschiedenis een voorbeeld is, mensen lijken uitzonderlijk geneigd te zijn om in deze valstrikken te vallen. Dat is de reden waarom er zoveel succes is geboekt in deze totalitaire culturen die gevestigd zijn in nazi-Duitsland, het Rusland van Lenin en Stalin en het China van Mao.

Zoals ik al eerder zei, is een van de veelbetekenende tekenen van deze dynamische vorming in onze gemeenschap wanneer deze leiders zich beginnen af ​​te scheiden van hun volgelingen.

Het eerste wat opvalt is natuurlijk het uitoefenen van macht door middel van eisen, ongrondwettelijke wetten en draconische, zinloze regels – dit zijn eisen waaraan ze persoonlijk niet hoeven te wijken. Het is duidelijk dat we dit duidelijk zien bij onze eigen lokale en mondiale politici. Doe gewoon een Google-zoekopdracht: ‘politici die zich niet aan de regels houden’ en je krijgt nogal wat hits – leiders die met hun vriendinnen naar afgelegen eilanden zijn gevlucht tijdens lockdowns – sommigen die zich de afgelopen vakantie bij gezinnen hebben verzameld – een in het bijzonder (in Canada) die publiekelijk en onbeschaamd aankondigde dat overheidsfunctionarissen waren vrijgesteld van de regels waaraan de algemene bevolking moest zwichten.

Er zijn tientallen hits, niet alleen in Canada, maar ook in de VS en elders in de wereld. Er zijn ook talloze video’s en foto’s geweest van politici en “mensen van import” die voor de camera glimlachen terwijl ze naar verluidt hun Covid-19-vaccin ontvingen – waar duidelijk te zien is dat de vaccinatie vervalst was – injectiespuiten met dop erop, al “afgevuurd “Met de plunjers naar beneden, of zelfs zonder de plunjer ingedrukt, sommige zonder naalden eraan vastgemaakt – wat een flagrante uitdrukking van” we hoeven niet met de rest van jullie te spelen, we zijn speciaal. “

Het lijkt zeker een onbewuste (bewuste?) Uitdrukking van superioriteit, aangezien het zo duidelijk was dat de injectie van het eigenlijke vaccin vervalst was. Waarom injecteert u niet gewoon zoutoplossing als u een geheim probeert te bewaren? Het lijkt een duidelijk duimen van de neus.

Toen Marie Antoinette arrogant uitriep “laat ze cake eten” toen ze werd geconfronteerd met het lijden van haar onderdrukte onderdanen, verloor ze haar hoofd ervoor.

Wij, aan deze kant van het hek, kunnen hopen dat deze list uiteindelijk aan het licht zal komen en dat de voorheen loyale kinderen onder de onderdrukking van de tirannieke ouders van de regering zich uitdagend tegen hen keren en hun hoofd opeisen – hopelijk alleen metaforisch en via een eerlijk proces van de wet.Lees ook:  Ik heb alle tweets van Trump geanalyseerd om erachter te komen wat hij echt zei

Comments

comments