Politie Washington: nieuw plan om Capitool aan te vallen

Politie Washington: nieuw plan om Capitool aan te vallen

4 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

De politie van het Capitool, het Amerikaanse parlementsgebouw in Washington, zegt een plan te hebben onderschept voor een nieuwe aanval op het complex of op een aantal parlementsleden. vandaag zou het Capitool opnieuw het doelwit zijn van opstandelingen.

Ze zouden lid zijn van een onbekende militie, stelt de politie in een persbericht. Meer details worden niet gegeven, maar de politie zegt de dreiging ernstig te nemen. De bewaking van het Capitool, sinds de bestorming van 6 januari al flink opgevoerd, is verder aangescherpt. Het Huis van Afgevaardigden heeft uit voorzorg zijn vergaderingen morgen geschrapt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDemocratische parlementsleden doelwit

Volgens de Amerikaanse nieuwszender NBC zouden de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid gisteren een waarschuwing hebben uitgestuurd. Daarin staat dat ‘binnenlandse groepen’ het plan hebben besproken ‘om op of omstreeks 4 maart het Capitool te bezetten en Democratische parlementsleden te verwijderen’.

De datum van 4 maart zou met opzet zijn uitgekozen: tot 1937 was dat de dag waarop presidenten werden ingezworen. Aanhangers van de samenzweringstheorie QAnon zouden ervan overtuigd zijn dat oud-president Trump dan de macht weer overneemt, stelt NBC.

Steeds groter risico

In het waarschuwingsbericht dat gisteren door Binnenlandse Veiligheid werd verstuurd, staat onder meer dat opstandelingen zich ‘gesterkt voelen’ door de aanval op 6 januari. Daardoor zouden ze een steeds groter risico vormen.

Lees ook:  Banken in de VS Hebben $ 18 Miljard Verdiend Met De Verwerkingskosten Van Het 'Paycheck Protection Program'

Bij de bestorming van begin dit jaar kwamen vijf mensen om het leven, onder wie de politieagent Brian Sicknick.Comments

comments