De bits en bytes van The Great Reset: COVID-19 en de opschaling van datakapitalisme

De bits en bytes van The Great Reset: COVID-19 en de opschaling van datakapitalisme

5 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

De zogenaamde Great Reset is niet veel meer dan een campagne om de mensheid om te zetten in datasets, die de machtigste hedgefondsen en transnationale bedrijven ter wereld kunnen gebruiken om meer winst te maken voor zichzelf en hun klanten.

L.ONDON – Volgens de Cambridge English Dictionary is een economie ‘het systeem van handel en industrie waarmee de rijkdom van een land wordt gemaakt en gebruikt’. Dit systeem werd de afgelopen eeuwen gedomineerd door het paradigma van het kapitalisme, waarin de particuliere eigenaren van kapitaal, en niet de staat, de handel in goederen en diensten controleren.

De slavenhandel en plantage-economie van de vroege koloniale periode in Amerika behoorden tot de oorspronkelijke manifestaties van dit economische paradigma, aangezien de Europese bezittende klassen hun pas ontdekte macht over slinkende zijrivatenstelsels bevestigden en de tussentijdse feodale regelingen werden vervangen door John Locke’s quasi-religieuze opvattingen. van privé-eigendom , dat de komende driehonderd jaar de westerse economische theorie zou veroveren.

Tegenwoordig heeft dat paradigma de morele rechtvaardigingen uitgeput waarop zijn voorstanders vertrouwden om zijn suprematie te behouden en de naakte waarheid van de roofzucht van het kapitalisme wordt opnieuw blootgelegd, nu de ongelijkheid in rijkdom omhoogschiet, terwijl miljoenen in armoede vervallen en grondstoffenoorlogen hele naties blijven verwoesten. de wereld.

Na elke laatste druppel ‘waarde’ uit de aarde te hebben geperst, en zonder meer land om zich te vestigen of markten om te ontdekken, vindt de naderende apotheose van het kapitaal het op zoek naar een reddingslijn door een virtuele kopie van zichzelf te creëren, waar intellectueel eigendom fysiek eigendom en menselijk bezit vervangt. biologische en gedragsprocessen worden omgevormd tot een groteske vorm van menselijke arbeid.

Er worden nu inspanningen geleverd om de echte wereld te ‘vertalen’ in een digitale vervalsing die de financiële markten de cijfers en statistieken kan bieden die ze nodig hebben om de contracten van de beginnende markten voor menselijk kapitaal uit te voeren – een verraderlijke nieuwe vorm van kapitaal samengesteld uit onze genetische code en andere soorten gegevens die de basis zullen vormen van een gefinancieerd wonderland, afgedwongen door blockchain-technologie en voortdurend gecontroleerd en bijgewerkt door de ontluikende biosecurity-staat.

Onder leiding van de machtigste hedgefondsen en transnationale bedrijven ter wereld, is de zogenaamde Great Reset weinig meer dan een campagne om de mensheid om te zetten in datasets, die ze kunnen gebruiken om meer winst te maken voor zichzelf en hun klanten.

Voorlopig hebben ze niet genoeg om het te laten gebeuren en we hebben nog steeds de macht om ervoor te zorgen dat ze dat niet kunnen.

Treed naar voren

Een terugkeer naar ‘iets als normaal’ vereist een Covid-vaccinatiecertificaat, volgens de voormalige Britse premier Tony Blair, een van de vele wereldleiders die pleiten voor vaccinpaspoorten, die de Europese Unie verwacht deze zomer uit te rollen. in alle lidstaten. De noodzaak van “een digitaal vaccinatiebewijs” heeft bereikt totale consensus in Europa, volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel, terwijl landen buiten de EU binnenkort normen en handhaving zou kunnen krijgen protocollen voor vaccin geloofsbrieven ontworpen door een team van onderzoekers en academici uit het Verenigd Koninkrijk , Australië, Canada en het Caribisch gebied.

Andy Knight, de politicoloog van de Universiteit van Alberta die de laatste onderneming leidt, gefinancierd door het Worldwide Universities Network ( WUN ) Research Development Fund, benadrukte in een recent interview dat vaccinatie niet moet worden behandeld als ‘een nationalistische kwestie’. “Veiligheid gaat niet langer over militaire dreigingen – het gaat over gezondheidsbedreigingen” en waarschuwde voor “een versplintering van internationale samenwerking”, waarvan hij zei dat deze zou moeten worden aangepakt via “een kruispunt tussen de publieke en de private” sectoren.

De sponsors van Knight zijn inderdaad toegewijd aan de Sustainability Development Goals (SDG) van de VN – een reeks van 17 doelstellingen gericht op klimaatverandering, gepland rond publiek-private-filantropische partnerschappen, die zijn onderzoeksteam ook zal integreren in de beleidsstudie van zes maanden. Gesteund door de Rockefeller Foundation en de daaraan verbonden filantropische organisaties, onderscheidt het SDG-programma van de VN zich als een van de hoekstenen van de Great Reset, waarin Covid-19 nu het steunpunt van dat project is en ten grondslag ligt aan wat de baanbrekende onafhankelijke onderzoeker Alison McDowell, geïnterviewd door MintPress voor dit artikel noemt “theologisch technofascisme.”

Gedoopt als de vierde sector , werkt deze fusie van ‘de bedrijfsstaat […] met non-profitorganisaties en religie’, zoals McDowell het stelt, via zogenaamde ‘benefietbedrijven’, een nieuwe oprichtingsstructuur waarvan de regels zijn ontwikkeld en gefinancierd door het B Lab van de Rockefeller Foundation . Op basis van het ‘ecologische sociale governance’ of ESG-raamwerk, zorgen Certified B Corporations ervoor dat bedrijfsleiders in aanzienlijke mate worden afgeschermd van hun aandeelhouders en daardoor een ongekende mate van vrijheid genieten als gevolg van de ogenschijnlijk sociaal en ecologisch gunstige entiteit .

Dit nieuwe gezicht van het kapitalisme wil functioneren onder auspiciën van wat wordt aangeduid als de ‘ impacteconomie ‘ – een idee dat voortkwam uit de as van de gecontroleerde sloop van het wereldwijde financiële systeem in 2008, dat de weg vrijmaakte voor hedgefondsen. om banken te vervangen als de dominante kracht in de wereld van mondiaal kapitaal. Die wereld wordt momenteel geregeerd door The Blackstone Group Inc., die een verbijsterende half biljoen dollar onder vermogensbeheer beheert, om nog maar te zwijgen van de onderscheiding de grootste huisbaas ter wereld te zijn en, onheilspellend, de eigenaar van de grootste privé-DNA-database op de planeet.

De geproduceerde verontwaardiging van de rijkste banken en regelgevende instellingen in de nasleep van het debacle van 2008 op het gebied van subprime-hypotheekleningen leidde tot oproepen tot een meer “humaan” kapitalisme. Terwijl de Grote Recessie zich ontvouwde, werd de term ‘ impactinvestering ‘ geïntroduceerd om een ​​economisch model te beschrijven dat ‘sociale waarde levert door middel van marktgebaseerde praktijken’ terwijl de modewoorden geboren werden, zoals ‘duurzame ontwikkeling’ of ‘koolstofneutraal’. afkomstig uit organisaties zoals het World Economic Forum (WEF) of de Verenigde Naties.

Sir Ronald Cohen, die McDowell identificeert als een van de sleutelfiguren in zijn ontwikkeling, verklaarde pas in 2019 dat de impacteconomie “de dictatuur van de winst omver wierp en de impact stevig aan zijn zijde legde om het op zijn plaats te houden.” De drogredenen in deze verklaring zijn misschien niet meteen duidelijk, maar de sluwe woorden van de voorzitter van een impact-investeringsfirma genaamd Global Steering Group (CSG) onthullen de goocheltruc die de eigenaren van kapitaal over de wereld willen trekken.

data

De Global Steering Group, gefinancierd door enkele van ‘s werelds machtigste belangen, hoopt’ sociale rechtvaardigheid ‘winstgevend te maken. Bron | GSG

Maar ondanks het onbezonnen vertrouwen van Cohen en dat van zijn mede-evangeliepredikers over de kar met impactinvesteringen, is niet iedereen overtuigd. Zelfs de Rockefeller Foundation heeft ontdekt dat het een zware strijd kan zijn om grote spelers aan boord te krijgen , door toe te geven dat het nog geen “steun van financiersamenwerkingen heeft, ondanks het proberen voor enkele van de bekende zoals MacArthur Foundation” en anderen. Niettemin begrijpt misschien niemand beter dat “onrust nieuwe inzichten en kansen kan opleveren” dan de Rockefeller Foundation.

Het impactinvesteringsmodel staat voor een uitdaging die veel startups hebben, en dat is een schaalprobleem. Dat is echter een uitdaging die goed gepositioneerd is om het hoofd te bieden en een probleem dat de agenten van het model hebben overwonnen door de grootste horizontale markt aller tijden aan te boren: gezondheidszorg.

Het God-complex

In oktober 2020 bracht MintPress verslag uit over een organisatie genaamd The Commons Project, die destijds de eerste officiële tests van zijn CommonPass-gezondheidspaspoort-app uitvoerde in Newark, New Jersey in aanwezigheid van CDC-functionarissen en Amerikaanse douane- en grensbeschermingsagenten. Een vluchtige blik op de achtergronden van de oprichters onthulde hun banden met de CDC en geheime inlichtingenoperaties over de hele wereld. Met name een van de oprichters van het project moet nader worden onderzocht, aangezien we aan de vooravond staan ​​van een wereldwijd bioveiligheidsregime.

Dr. Bradley A. Perkins leidde het onderzoek van de CDC naar de miltvuuraanvallen in 2001 als hoofd meningitis en speciale ziekteverwekkers , waardoor hij de beste miltvuurexpert van het bureau werd . Hij zou later worden aangesteld als adjunct-directeur van het Bureau voor Strategie en Innovatie, en uiteindelijk de divisie leiden , waardoor hij de leiding zou krijgen over een budget van $ 11,2 miljard en meer dan 50 vestigingen over de hele wereld. Perkins was in de gelederen gestegen sinds zijn stint in 1989 als supervisor van een team van de Epidemic Intelligence Service ( EIS ) van de CDC , een speciale eenheid die oorspronkelijk was opgerichtom “de communisten te vangen als ze pest begonnen te verspreiden over het Koreaanse schiereiland.” Perkins was hoofd van de bioterrorisme-eenheid van de CDC toen hij, samen met vijf van zijn collega’s, werd afgeluisterd om het miltvuuronderzoek te leiden.

Men zou kunnen zeggen dat Perkins het hoogtepunt van zijn openbare dienst loopbaan had bereikt in die tijd, in nauwe samenwerking met de toenmalige CDC directeur Julie Gerberding om een “ state-of-the-art ” $ 2 miljard emergency response mogelijkheden voor de regering-Bush in de nasleep van de H5N1-vogelgriepepidemie. Hij zou een invloedrijke stem blijven bij de beste ziektepreventieorganisatie van de natie, waar hij erg vastbesloten leek te zijn om de benadering van de volksgezondheid in het land radicaal te herzien – een wens die hij heeft overgedragen aan zijn inspanningen in de privésector, die bijna vier jaar omvatten. als Chief Medical Officer van Human Longevity, Inc , een DNA-sequencingbedrijf opgericht door Dr. Craig Venter, de eerste man die het menselijk genoom sequentieerde.

In 2017, net voordat Perkins zou aftreden als CMO van Human Longevity, gaf hij een nogal verhelderende presentatie op de Abu Dhabi Ideas- conferentie van het Aspen Institute . gehouden op NYU dat jaar, waarin hij uitvoerig in detail ging over wat hij en zijn collega’s in de DNA-sequencing-business echt bedoelen als ze het hebben over het veranderen van de volksgezondheid. Het delen van het paneel sessie met andere transhumanists het indrukken van de genomische revolutie op de wereld, zoals Aubrey de Grey , die momenteel als wetenschappelijk adviseur naar Jeffrey Epstein’s transhumanist project , (nu omgedoopt tot Humanity +), Perkins uiteenzet op de deugden van genomics als de volgende grens in de gezondheidszorg.

In een lezing getiteld ” Synthetisch leven voor de menselijke gezondheid ” legt Perkins uit hoe genomics “de volgende versneller zal zijn in het verlengen van de menselijke levensduur met hoge prestaties” en de vier factoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Allereerst is er de “radicale daling van de kosten van sequencing van het gehele genoom”, die daalde van ongeveer drie miljard dollar in eerste instantie tot ongeveer duizend dollar of “ongeveer drieduizend dollar als je de analytische component meetelt” per DNA-codekaart. De komst van cloud computing, die volgens Perkins “net net voldoende is om deze omvangrijke gegevens te hosten, [waardoor] we deze kunnen manipuleren en analyseren”, en de algemene toepassing van machine learning (AI) om de gegevens ronden de volgende twee factoren af.

Ten slotte benadrukt Perkins de uiterst belangrijke verschuiving van “op volume gebaseerde gezondheidszorg naar op waarde gebaseerde gezondheidszorg”. Perkins verwijst hier naar koude, harde contanten, zoals de rest van zijn seminar duidelijk maakt, gezien het feit dat genomics ‘een enorme vooruitgang zal opleveren in levens- en ziektekostenverzekeringen [evenals] enorme vooruitgang in de levering van gezondheidszorg door een volgende generatie van gezondheidszorg en gezondheidszorg aan te drijven. modellen. “

“Wat we op het punt staan ​​te beginnen”, voorspelt Perkins stoutmoedig, is niets minder dan “de software van het leven hacken” en “voor het eerst proberen alle instructies te begrijpen die ons bouwen, bedienen en reproduceren als mensen.” Hij illustreert zijn punt met een verontrustende anekdote over hoe genoompionier Venter “achter een computer ging zitten met het idee dat hij daadwerkelijk een genoom kon ontwerpen, een opeenvolging van DNA-letters; dat genoom kunstmatig produceren; steek het in een membraan en start het leven helemaal opnieuw op. “

Perkins is van mening dat de brainstorm van Venter in 2010 misschien nog “belangrijker” was dan de sequentiebepaling van het menselijk genoom zelf. Het eureka-moment waarop een westerse wetenschapper een god-complex ontwikkelde, is wat ‘geneeskunde zal veranderen van een klinische wetenschap die wordt ondersteund door data in een datawetenschap die wordt ondersteund door clinici’, aldus Perkins, die verder waarschuwt voor de ‘diepgaande verstoring van ons huidige vorm voor de praktijk van de geneeskunde, “dat hij vol vertrouwen stelt niet langer” mogelijk zal zijn op de plaats waar we binnenkort naartoe gaan. “

Het bioinformatica-platform van Human Longevity, opgeslagen op de cloudservers van Amazon, is slechts een van de volgende generatie sequentietechnologieën die zijn ontworpen om het soort vergelijkende genoomsequencing uit te voeren. grootste onderneming ooit ‘van’ het vertalen van de taal van de biologie in de vorm van lineaire DNA-code in de taal van gezondheid en ziekte ‘.

Perkins geeft toe dat “het genoom op zichzelf niet erg nuttig is” en dat waar genomics in feite op neerkomt, het “bouwen van [van] geïntegreerde medische dossiers” is, om in staat te zijn om “hoogwaardige klinische gegevens te correleren”. ”Met de hele genoomsequentie. “We zijn bezig met het bouwen van een grote database”, onthult Perkins. Zonder dat is de genomische revolutie als het ware dood in de oerwateren.

Maar met CommonPass blijft Perkins er alles aan doen om die database op te bouwen. Een biometrisch paspoort dat in alle toegangspoorten nodig is, zou immers een grote bijdrage leveren aan het verkrijgen van een goudmijn aan genomische gegevens. Een kans die niet werd gemist op de meerderheidsaandeelhouders van een ander bedrijf waar Perkins bij betrokken was, zelfs voordat de non-profitorganisatie werd opgericht of zich bij Human Longevity aansloot.

Vers uit zijn lange carrière bij de CDC – en slechts een jaar nadat hij zijn collega-federale werknemers had aangespoord om aandacht te schenken aan de ‘ serious game ‘ die het bureau aan het uitrollen was om ‘de geschatte gezondheidseffecten en kosten te onderzoeken’ die samenhangen met belangrijk beleid en gezondheid systeemveranderingen “over een periode van vijf decennia” – Perkins kwam bij Vanguard Health System als Executive Vice President en Chief Transformation Officer.

De beursgenoteerde internationale exploitant van ziekenhuizen en klinieken stond vanaf 2004 onder de zeggenschap van The Blackstone Group tot het in 2011 werd verkocht aan Tenet Healthcare, waarmee het het op twee na grootste ziekenhuisnetwerk voor investeerders in de Verenigde Staten vormde. Tenet is, net als veel andere zorgactiviteiten in handen van private equity, gebombardeerd door controverse en corruptie. Perkins nam een ​​keurig pakket van $ 1,9 miljoen en stapte vlak voor de fusie over van Vanguard. Vorig jaar, Blackstone verwierf Ancestry.com Inc. voor een koele $ 4,7 miljard, waardoor ‘s werelds grootste particuliere verhuurder de eigenaar van de grootste particuliere DNA-databank in de wereld zo goed, dat het genoom van 18 miljoen mensen in 30 landen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom streeft Europa naar revolutie?

 

De nieuwe wijn van de slavernij

“Alles [moet] groot en snel en schaalbaar zijn”, stelt Alison McDowell, die op haar blog “Wrench in the Gears” de ontwikkeling volgt van de snelgroeiende modellen voor impactinvesteringen die in meerdere branches worden getest. Vernoemd naar Mario Savio’s emotionele toespraak tot zijn mede-Berkeley-studenten op het hoogtepunt van de anti-oorlogsbeweging in de Verenigde Staten, is McDowell erin geslaagd om veel van de ‘versnellingen’ bloot te leggen die deze heruitvinding van het kapitalisme bewegen op basis van de samenvoeging en manipulatie van gegevens in al zijn vormen.

McDowell dankt een lezing die ze in 2017 bijwoonde in het Whitney Museum of American Art genaamd ‘Race, Finance and the Afterlife of Slavery’, gehouden door UC Davis-professor Justin Leroy , omdat ze haar wakker had geschud met de machinaties achter de opkomende modellen van financiële uitbuiting en in het bijzonder de raciale aard van de nieuwe financiële instrumenten die voor hen zijn gecreëerd, zoals obligaties met sociale impact of SIB’s.

Leroy beschrijft ze vooruitziend als “raciale kapitalistische instrumenten” en traceert hun afstamming tot maritieme verzekeringen en andere financiële innovaties van de slavenhandel, waarbij hij stelt dat het de slavenhandel zelf was die diende als de “belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van robuuste verzekeringsnetwerken. ” Zijn aanhaling van het bloedbad van Zong-slavenschepen – waarbij honderden gevangenen overboord werden gegooid en later door de kapitein van het schip als verzekerd eigendom werden opgeëist – sluit perfect aan bij de realiteit van hoe obligaties met sociale impact de voorliefde van het kapitalisme voor het commodificeren van menselijk leven repliceren.

In termen van de leek: een obligatie met sociale impact verzekert financiering voor een bepaald sociaal programma van particuliere investeerders, die hun geld ‘riskeren’ voor een rendement op basis van de ‘succesvolle’ voltooiing van de gestelde doelen van het programma. Zoals met elke obligatie, kunnen deze vormen van gesecuritiseerde schuld op de open markt worden verhandeld, net als een herverpakte subprime-hypotheeklening. Meer in het bijzonder zijn obligaties met een sociale impact investeringsvehikels die zijn gekoppeld aan de waarde van een sociale dienst die wordt verleend door een overheidsinstantie, zoals gezondheidszorg, of een functie van de staat, zoals opsluiting. Het netto-effect, zoals Leroy opmerkt, resulteert in de overdracht van openbare rijkdom in particuliere handen.

De grote bijdrage van Alison McDowell is geweest om op te sporen hoe en waar dit soort impactbeleggingsinstrumenten worden getest – door de cruciale link te leggen tussen slimme contracten, die afhankelijk zijn van blockchain-technologie, en deze nieuwe vormen van dynamische gesecuritiseerde schuld. “De data-analyse informeert de waarde van de gesecuritiseerde schuld”, zei ze tegen MintPress, waarbij ze benadrukte dat de gegevens zelf noodzakelijkerwijs “gebaseerd zullen zijn op ‘baseline’ voorspellende profilering ‘, met behulp van’ zeer eenvoudige en beperkte ‘statistieken om aan de schaal snelheid vereist door instellingen zoals Goldman Sachs, die deze activa zullen behandelen.

“Dit zijn geen betekenisvolle cijfers in termen van de persoon die in het [sociale] programma zit”, zegt McDowell; aangezien de successtatistieken niet gebaseerd zullen zijn op “een individuele [gegevens] steengroeve, zouden het in plaats daarvan [van] groepen mensen zijn”. Dit cruciale feit – dat de roofzuchtige, gemeenschappelijke noemer van het kapitalisme weerspiegelt – is van vitaal belang om het inherente gevaar te begrijpen dat is ingebouwd in deze vormen van ‘sociale financiering’ en hoe de nobel klinkende namen waarin ze zijn verpakt de schade die dit veroorzaakt niet verminderen. onvermijdelijk resultaat.

Nergens is dit relevanter dan in de gezondheidszorg, waar enorme steengroeven van genomische gegevens worden opgepot door Blackstone en anderen, zoals de recente overname van 23andMe door Richard Branson in januari door middel van een speciaal voertuig, om het consumenten-DNA-bedrijf openbaar te maken .

“Als het om genetica gaat, heb je buitengewoon grote datasets nodig”, zegt Emily Drabant Conley, CEO van Federation Bio , met betrekking tot vragen over de DNA-schat van Blackstone. De voormalige directeur van 23andMe legt uit dat, aangezien “het genoom zelf zo enorm en gecompliceerd is en er zoveel verschillen tussen mensen zijn”, de “onderkant van de lat” voor potentiële klanten zoals Big Pharma rond datasets van 10 miljoen mensen zweeft.

Het vermogen van Blackstone om geld te verdienen met ons DNA wordt echter niet beperkt door bestaande markten. Het aanzienlijke belang in zorg-, verzekerings- en retailbedrijven geeft de private-equityfirma de mogelijkheid om de collectieve datasets die ze bezitten te mixen en matchen om nieuwe segmenten te creëren, in de trant van Ancestry.com’s Spotify-partnerschap om ‘DNA-ontworpen muziekafspeellijsten ”en andere minder goedaardige combinaties van gedrags- en genetische datasets.

Een “allesomvattend beeld van consumentengedrag”, zoals een professor in financiën van de Wharton School of Business van de University of Pennsylvania de benijdenswaardige positie van Blackstone beschrijft, is slechts één kant van de dystopische medaille. Samengevoegd met genomische gegevens, kunnen deze gegevens werkelijk nachtmerrieachtige scenario’s van fascistische controle opleveren. Veel van het onderzoek van McDowell is gericht op de educatieve kant van impactbeleggen, die sterk afhankelijk is van gedragsgegevens via gezichtsherkenning en AI om de financiële sociale investeringsinstrumenten rond scholing te creëren.

elite

IMAGE DISTRIBUTED FOR THE APPEAL OF CONSCIENCE FOUNDATION – Rabbi Arthur Schneier, president and founder of the Appeal of Conscience Foundation, top right, presents the 2019 World Statesman Award to His Excellency Lee Hsien Loong, Prime Minister of Singapore, center, at the 54th Annual Appeal of Conscience Awards Dinner held at the Pierre Hotel on Monday, Sept. 23, 2019, in New York. They are joined by, from left, Stephen A. Schwarzman, CEO and Co-Founder of Blackstone and co-chair of the Appeal of Conscience Foundation’s annual dinner; Ho Ching, First Lady of Singapore, and former U.S. Secretary of State Henry Kissinger. The World Statesman Award honors leaders who support peaceful coexistence and mutual acceptance in multi-ethnic societies (Diane Bondareff/AP Images for Appeal of Conscience Foundation)

Blackstone CEO Stephen Schwarzman (links), op de foto met de premier van Singapore en zijn vrouw, rabbijn Arthur Schneier en Henry Kissinger tijdens een evenement voor de ‘Appeal of Conscience Foundation’. Diane Bondareff | AP

Initiatieven zoals de Blockchain for Social Impact Coalition (BSIC) van de Wereldbank promoten de creatie van ‘Ethereum blockchain-oplossingen en -toepassingen die wereldwijde sociale en milieukwesties aanpakken’ via het IXO-protocol , dat ‘iedereen in staat stelt duurzame ontwikkeling te leveren, te evalueren of erin te investeren. impacts, met crypto-economisch bewijs van Impact. ” Outfits zoals Social Finance Israel , opgericht door Sir Ronald Cohen, stimuleren de implementatie van dergelijke protocollen via meerdere pilootprogramma’s om statistieken zoals realtime data-analyse, last-mile impactverificatie en de haalbaarheid van impacttokens (obligatiespecifieke cryptocurrencies) te beoordelen. ) in het onderwijs en andere gebieden.

De in Hongkong gevestigde Impact Oxygen Foundation (iO2) exploiteert een social impact-serviceplatform in China, genaamd ShanZhai City , dat blockchain-gebaseerde impactprojecten implementeert in dat land en in Myanmar, Laos, Thailand en Brazilië. In 2018 werd de CEO van de social impact startup uitgenodigd om een tweedaagse workshop bij te wonen die werd gecreëerd door bankgigant UBS en de IXO Foundation “om de volgende generatie impactfinancieringsmechanismen te creëren met behulp van Web3- en blockchain-technologieën.” Eerder dat jaar ging ShanZhai City een “ strategisch partnerschap ” aan met IXO om “een revolutie teweeg te brengen in de infrastructuur voor sociale financiering.

Deze revolutie omvat de mogelijkheid om “geverifieerde impactgegevens te meten, evalueren, waarderen en tokeniseren” die zijn verkregen via onze alomtegenwoordige gegevensverzamelings- en surveillancetechnologieën, die deze op hun beurt zullen overdragen aan financiële instellingen om te profiteren van de weddenschappen die ze aangaan. armoede en ellende over de hele wereld. Ondertussen blijft het schaalprobleem bestaan ​​en, zoals McDowell opmerkt, leveren al hun proefprogramma’s samen niets substantieel op. “Mijn gevoel”, stelt McDowell, “is dat het biometrische gezondheidspaspoort is wat ze nodig zullen hebben” om een ​​kritische massa te bereiken en uiteindelijk de vierde industriële revolutie op gang te brengen.

 

Lees ook:  Big Brother in vermomming: De opkomst van een nieuwe, technologische wereldorde...

In elkaar grijpend web van bedrog

Toen Donald Trump in maart 2020 de financiering van het PREDICT-programma van USAID stopte, was er wat gepraat over de onverantwoordelijkheid van het beëindigen van een programma dat zich de afgelopen tien jaar had gericht op het verzamelen van door vleermuizen overgebrachte coronavirussen in Azië, net op het moment dat er een coronavirus-pandemie werd uitgeroepen. Maar in alle opzichten was het programma al lang afgelopen.

De maker van het programma Dr. Dennis Carroll; haar wereldwijde directeur Dr. Jonna Mazet; en Peter Daszak, de sterwetenschapper die duizenden coronavirusmonsters in de database van het Wuhan Institute of Virology had gedeponeerd, had al een nieuwe non-profitorganisatie gevormd om ‘een strategisch antwoord te ontwikkelen op de groeiende behoefte om beter te voorspellen, te voorkomen en erop te reageren toekomstige virale pandemische dreigingen en om ons allemaal te beschermen tegen de ergste gevolgen ervan. “

Het werd het Global Virome Project (GVP) genoemd en werkte snel samen met The Trinity Challenge , een wereldwijde coalitie “van partners verenigd door het gemeenschappelijke doel om inzichten en acties te ontwikkelen om bij te dragen aan een wereld die beter beschermd is tegen mondiale gezondheidsnoodsituaties.” De “oprichtende leden” zijn onder meer de Bill & Melinda Gates Foundation, Facebook, Google, The London School of Economics, Glaxo-Smith Klein, McKinsey & Company, Microsoft, Tencent en vele anderen .

Misschien nog interessanter is de lijst van ogenschijnlijk regelmatige leden , onder wie we die aantreffen

Pierre Omidyar’s Palantir, die een controversiële datamanagementovereenkomst heeft met de Britse NHS; het Clinton Health Access Initiative (CHAI), wiens bestuurslid en voormalig medisch hoofdadviseur van het VK, Dame Sally Davies, de Trinity Challenge zelf leidt; en de altijd aanwezige Tsinghua University, om er maar een paar te noemen.

Het web van in elkaar grijpende lidmaatschappen en verenigingen tussen vrijwel al deze groepen is een eindeloos en recursief konijnenhol, dat uiteindelijk tot de conclusie leidt dat het allemaal één grote club is die hetzelfde doel nastreeft. In een bijzonder opvallend geval is een van de meest beruchte namen die verband houden met het streven naar wereldwijde vaccinatieregimes, de Bill & Melinda Gates Foundation, verbonden met een ‘boetiek’-investeringsmaatschappij met sociale impact die een Trinity Challenge- lid steunt .

data

Het web van in elkaar grijpende lidmaatschappen van de Trinity Challenge. Bron | thetrinitychallenge.org

Global Impact Advisors is een adviesbureau uit San Mateo, Californië, dat wordt geleid door CEO over publiek-private partnerschappen op de website van het bedrijf – het lijkt meer dan waarschijnlijk dat Adleberger gewoon de eigen wensen van de Gates Foundation vervult “ Amy Adelberger , een Bill & Melinda Gates Foundation aluin die de unieke onderscheiding van de lancering van een $ 33 miljoen tuberculose mitigatie had partnerschap met het Chinese ministerie van Wetenschap en Technologie tijdens haar tijd daar . Door te focussen “op de toepassing van marktgebaseerde oplossingen voor wereldwijde gezondheids- en ontwikkelingsuitdagingen”, lijkt het bedrijf van Adelberger de meeste klanten te trekken van de Bill & Melinda Gates Foundation en – gezien haar rol als programmamanager van het tbc-programma in China, de voortdurende focus van haar bedrijf op tbc-gerelateerde kwesties, en een genuanceerde lezing van de sectie hoop ‘ van de om de ‘nationale opschaling van [de] innovaties in heel China’ te bewerkstelligen waarvoor deze en andere miljoenen -dollar-partnerschappen met dezelfde Chinese overheidsinstantie waren bedoeld.

Het Commons-project deelt ook veel van dezelfde verweven relaties met Big Pharma, Big Tech, de academische wereld en federale organisaties op het bestuur , waardoor we het onontkoombare gevoel hebben dat er een zeer goed georganiseerde, maar relatief kleine verzameling machtsmakelaars bestaat. ik wil een datagedreven economie vormgeven in een wanhopige poging om een ​​systeem nieuw leven in te blazen waar niemand meer in kan kopen.

De missionarissen van de “vrijemarkteconomie” halen alles uit de kast om ons ervan te overtuigen dat ze deze keer echt het beste van de mensen voor ogen hebben, na eeuwen van onophoudelijke oorlog, meedogenloze corruptie en verwoesting van het milieu. Plots is een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid erin geslaagd om in hun zielloze kloof te kijken en niet alleen een lang dood gevoel van medeleven teweeg te brengen, maar hen ook toevallig van alle oplossingen te voorzien. De enige vangst is dat we onze menselijkheid moeten opgeven en achter schermen moeten leven en alleen met elkaar moeten praten via gecodeerde berichten-apps.

Verder verzekeren ze ons dat alles is zoals het altijd had moeten zijn. Ze hebben de dwaling van hun manier van doen gezien en zijn klaar om een ​​menselijker, meer ‘duurzaam’ economisch paradigma in te luiden, waarin de rijken eindelijk investeren in de armen, zieken en daklozen als onderdeel van een nieuwe ‘moraal’. economie. Maar de voor de hand liggende vraag is: als ellende winstgevend wordt, welke stimulans is er dan om het uit te roeien?

Een menselijke economie

Het kapitalisme heeft in ellende geïnvesteerd zolang het bestaat en heeft het altijd enorm winstgevend gevonden. Het creëren van een “digitale tweeling” van de wereld biedt onmetelijk grotere kansen op winst, maar haalt ook het echte mensenleven offline en vervangt het door “stippen en streepjes en elektrische signalen” waarvan McDowell begrijpt dat ze alleen van enig nut zijn voor de financiële markten.

Een lange, langdurige, gefabriceerde Koude Oorlog met China en het vernieuwde Oostblok heeft het potentieel om meer vluchtelingen, meer armoede, meer trauma’s en meer gevangenen te produceren. Met andere woorden: meer activa voor de markten voor menselijk kapitaal. Maar voordat dat gebeurt, hebben ze ons DNA nodig om het pilootproject op te schalen en de uitgehongerde leviathan te voeden terwijl hij rondscharrelt op een eindige planeet.

In zijn ontroerende presentatie over ras, slavernij en financiën citeerde Justin Leroy Amerika’s eerste Afro-Amerikaanse arts, James McCune Smith, om te verduidelijken hoe de ware aard van het kapitalisme nooit verloren gaat in de meest uitgebuite klassen. De relevantie van Smiths uiteenzetting vereist dat dit, het derde en laatste deel van “Dragon’s Blood Harvest at the Dawn of Human Capital Markets”, eindigt met de baanbrekende woorden van de arts die net voor het einde van de burgeroorlog in 1864 werden gepubliceerd.

Smith’s heldere visie stelde hem in staat het verraderlijke hart van het systeem te waarderen waarvan hij wist dat het een slavenhandel was, ongeacht wat het zichzelf zou noemen:

Er is geen politieke, religieuze of filantropische instantie aan het werk die de volledige afschaffing van de slavernij kan omvatten. In de slavenmaatschappij ligt de arbeid op de grond en het kapitaal dicteert zijn eigen voorwaarden, die voortdurende onderwerping zijn. Met andere woorden, eeuwigdurende slavernij. Verre van het feit dat deze oorlog de wens of macht voor kapitaal om arbeid te bezitten vermindert, zal het beide toenemen. Kolossale monopolies verdelen zelfs de vrije staten voor hun eigendom. De slaaf in het zuiden zal in feite naamgenoten hebben, zo niet in de titel, ten noorden van de Mason / Dixon-lijn. “Lees ook:  Big Brother en het coronavirus: zal pandemie worden gebruikt om de bewakingsstaat uit te breiden?

Comments

comments