De laatste door QAnon geïnspireerde dreiging op het Capitool was gelukkig een blindganger


 4 total views,  4 views today

4 maart zou een grote dag worden voor QAnon. Het is niet gebeurd.

Een dreigement tegen het Capitool dat de leiding van het Huis van Afgevaardigden ertoe aanzette de zitting van donderdag te annuleren, kwam gelukkig op niets uit .

De politie van het Capitool waarschuwde woensdag dat ze “inlichtingen hadden verkregen die aantonen dat een mogelijk complot om het Capitool te doorbreken door een onbekende militiegroep op donderdag 4 maart”. Die bevinding werd herhaald door Rep. Michael McCaul (R-TX), de leidende Republikein van de Homeland Security Committee, die woensdag op CNN zei dat “President Trump de verantwoordelijkheid heeft om hen te vertellen af ​​te treden. Deze dreiging is geloofwaardig. Het is echt. Het is een rechtse militie. “

The Lead CNN on Twitter: “Rep. Michael McCaul says fmr. Pres. Trump has a responsibility to tell extremists, who believe Trump will be inaugurated on March 4, and who the FBI say are plotting a possible attack on the US Capitol, to stand down. “This threat is credible. It’s real.” https://t.co/txZq2tbwMH pic.twitter.com/n4X4WbwTIo / Twitter”

Rep. Michael McCaul says fmr. Pres. Trump has a responsibility to tell extremists, who believe Trump will be inaugurated on March 4, and who the FBI say are plotting a possible attack on the US Capitol, to stand down. “This threat is credible. It’s real.” https://t.co/txZq2tbwMH pic.twitter.com/n4X4WbwTIo

Trump zei tegen niemand dat hij moest aftreden, maar gelukkig was het donderdag sowieso toch stil rond het Capitool, waar de Senaat begon te debatteren over de Covid-19-wetsvoorstel van $ 1,9 biljoen, ondanks het besluit van het Huis om die dag te sluiten.

4 maart is een belangrijke datum in QAnon – een sekte, gestoorde complottheorie waarvan de aanhangers geloven dat Donald Trump in het geheim vecht tegen een wereldwijde cabal voor kinderhandel onder leiding van prominente Democraten. Nicole Narea van Vox legt de fixatie van de theorie op 4 maart in al zijn ingewikkelde details uit, maar in het kort: sommige gelovigen waren van mening dat 4 maart, de datum waarop presidenten werden ingehuldigd totdat het 20e amendement in 1933 werd aangenomen, zou zijn wanneer Trump zou worden ingehuldigd. voor een nieuwe ambtstermijn. Het Trump International Hotel, gelegen op een steenworp afstand van het Witte Huis, probeerde zelfs te profiteren van de complottheorie door de kamerprijzen voor de datum te verhogen .

Maar Jared Holt vertelde Vox dat hij “geen van de gebruikelijke meldingen vond die we vaak zien wanneer online extremisme op het punt staat zich te vertalen in echte mobilisatie vóór 4 maart.” Holt is een resident fellow bij DFRLab die zich richt op binnenlands extremisme; waarschuwde hij terecht in de dagen voorafgaand aan de opstand van 6 januari voor geklets op het internet, wat erop wijst dat pro-Trump-demonstraties die dag uit de hand zouden kunnen lopen.

“In de afgelopen dagen hebben zelfs veel extremistische influencers en gemeenschappen de deelname aan mogelijke acties op die datum actief ontmoedigd”, vervolgde Holt in een Twitter-bericht. “Hoewel grote mobilisatie ongelooflijk onwaarschijnlijk was door standaardmaatregelen, bleef er een altijd aanwezig risico bestaan ​​dat wordt gevormd door kleine groepen of individuen die zich gedwongen voelen om te handelen naar hun extremistische overtuigingen.”

Holt merkte op dat, hoewel het besluit van het Huis om voor die dag te sluiten en alle veiligheidsmaatregelen rond het Capitool ‘overdreven lijken’, de opstand van 6 januari waarbij vijf doden vielen ‘nog steeds ongelooflijk vers in het geheugen ligt van de politie en ik’ Het verbaast me niet dat ambtenaren met grote voorzichtigheid handelen. “

Inderdaad, wetshandhavers leken te proberen een herhaling te voorkomen van wat er op 6 januari gebeurde, toen talloze inlichtingenmemo’s waarschuwden voor de dreiging van geweld van Trump-aanhangers die zich in Washington, DC hadden verzameld om te protesteren tegen de verkiezingen van die dag, niet waren. voldoende om te voorkomen dat de wetshandhaving wordt overweldigd door de MAGA-menigte.

Hoewel wetshandhavers tegenwoordig extra voorzichtig zijn, zijn dat niet de Republikeinen die de opstand hebben aangezet door leugens te verspreiden over de verkiezingen van 2020. Donderdag gingen Rep.Michael Waltz (R-FL) en senator Josh Hawley (R-MO) – die beiden de pogingen van Trump om de verkiezingen omver te werpen – te steunen op Fox & Friends en voerden aan dat ondanks de actieve dreiging in het Capitool, ze zagen geen noodzaak in voor de voortdurende aanwezigheid van de Nationale Garde.

‘Ik denk dat het idee om [de Nationale Garde] daar voor onbepaalde tijd te houden en voor onbepaalde tijd een hek van prikkeldraad rond het Capitool te houden, gek is,’ zei Hawley.

Aaron Rupar on Twitter: “On the day that the House is shut down because of a threat of violence, pro-insurrection Sen. Josh Hawley rails against National Guard troops being stationed at the Capitol pic.twitter.com/LIjTKmzbFU / Twitter”

On the day that the House is shut down because of a threat of violence, pro-insurrection Sen. Josh Hawley rails against National Guard troops being stationed at the Capitol pic.twitter.com/LIjTKmzbFU

Maar als Trump-ondersteunende Republikeinen het Capitool echt wilden heropenen, was het beste wat ze konden doen de leugens en samenzweringstheorieën over de verkiezingen van 2020 aan de kaak stellen die gestoorde Trump-aanhangers blijven inspireren om te proberen het heft in eigen handen te nemen. In plaats van dat te doen, blijft de Republikeinse Partij echter grotendeels verenigd achter het verkeerde idee dat de overwinning van Joe Biden besmet was .

Terwijl Republikeinen als Hawley en Waltz geen noodzaak zien voor de voortdurende aanwezigheid van de Nationale Garde in het Capitool, is de Capitoolpolitie het daar niet mee eens. Op donderdag heeft de politie naar verluidt verzocht dat de Nationale Garde nog minstens twee maanden in het Capitool blijft, daarbij verwijzend naar aanhoudende veiligheidsproblemen. Dat verzoek kwam een ​​dag na een hoorzitting in het Huis waar hoofd van de Capitol Police, Yogananda Pittman, de wetgevers vertelde dat het aantal bedreigingen tegen wetgevers jaar op jaar met bijna 100 procent is toegenomen .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord