Zit de ‘leider van de vrije wereld’ ondergedoken?

Zit de ‘leider van de vrije wereld’ ondergedoken?

9 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

De perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, zei vorige week dat de Amerikaanse president Joe Biden in de nabije toekomst niet zal deelnemen aan een live persconferentie, in tegenstelling tot zijn voorgangers. Biden komt steeds vaker onder vuur te liggen omdat hij in de zes weken sinds zijn aantreden geen formele persconferentie heeft gehouden en zelfs vragen heeft aangenomen van zorgvuldig geselecteerde verslaggevers.

Ondanks dat hij al meer dan een maand in functie is, heeft Biden nog geen persconferentie in het Witte Huis gehouden. In plaats daarvan hebben Psaki en vicepresident Kamala Harris zijn mediaverplichtingen overgenomen met toenemende bezorgdheid over zijn mentale toestand.

Toen hem werd gevraagd of Biden zijn eerste persconferentie had gepland, antwoordde Psaki: “Nog niet, maar we zullen er zeker een hebben, we zullen het plannen, en jij zult de eerste zijn die het weet, omdat je daarin een cruciale deelnemer bent.”

Zelfs toen de VS in februari luchtaanvallen uitvoerden in Oost-Syrië, het eerste openlijke gebruik van militair geweld onder president Joe Biden, bleef hij ondergedoken. “De operatie stuurt een ondubbelzinnige boodschap”, zei een woordvoerder van het Pentagon. ‘President Biden zal optreden om het Amerikaanse personeel en het coalitiepersoneel te beschermen. Tegelijkertijd hebben we op een weloverwogen manier gehandeld die erop gericht is de algehele situatie in zowel Oost-Syrië als Irak te de-escaleren. ”

Lees ook:  Migratie: U-bocht in Frankrijk

In plaats daarvan verhoogden de VS, door een faciliteit in Syrië te treffen, de spanningen in de regio, waarbij de regering-Biden een heropleving van de nucleaire deal van 2015 in gevaar bracht, die voormalig president Trump drie jaar geleden had verlaten.

In februari kondigde Psaki aan dat Biden de komende maanden geen ontmoeting zou hebben met wereldleiders, aangezien vicepresident Harris de internationale bijeenkomsten van de regering zal verzorgen via telefoongesprekken. De perssecretaris van het Witte Huis bevestigde vorige week dat Biden “een paar maanden” geen persoonlijke ontmoeting met buitenlandse leiders zou hebben.

“Het zal een paar maanden duren voordat de president een buitenlandse leider persoonlijk heeft of een buitenlandse leider uitnodigt om persoonlijk hier in het Witte Huis bijeen te komen”, zei Psaki tijdens een recente persconferentie van het Witte Huis.

Vicepresident Kamala Harris heeft dus veel van de traditionele rollen van het Amerikaanse presidentschap op zich genomen, door namens de president buitenlandse leiders op te roepen.

National File meldde dat Harris op 2 februari telefoontjes had ontvangen van de Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron. Toen Harris uitgebreid met president Macron sprak, “sprak ze haar toezegging uit om de bilaterale banden tussen de Verenigde Staten en Frankrijk te versterken en de transatlantische alliantie nieuw leven in te blazen”. Harris “bedankte ook president Macron voor zijn leiderschap op het gebied van gendergelijkheid en voor de bijdrage van Frankrijk aan NASA’s Mars 2020 Perseverance rover”.

Lees ook:  New Lancet-rapport: 40 procent van de Amerikaanse COVID-sterfgevallen had kunnen worden vermeden

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet is onduidelijk of Joe Biden’s vroege bedtijd van 19.00 uur, zoals gerapporteerd door CNN, een rol heeft gespeeld in deze ontwikkeling. Biden’s schema is eigenaardig voor een Amerikaanse president: hij begint naar verluidt om 8 uur ‘s ochtends en stopt met werken om 19.00 uur, en gaat kort daarna naar bed. Zoals National File opmerkte, sliep president Trump slechts vier uur per nacht.

JavaScript is not available.

Biden’s Press Secretary Jen Psaki says that are still no plans for Biden to hold a press conference after over a month of being in office https://t.co/3toEuYK5Tl pic.twitter.com/n6dKvg2ZNy

 

Biden’s live feed werd onlangs afgebroken door het personeel van het Witte Huis, net nadat hij aanbood om vragen van wetgevers te beantwoorden. Vergezeld door House Speaker Nancy Pelosi, had hij met House Democrats gesproken over de Covid-19 pandemie en de verspreiding van vaccins.

Net voordat Biden werd afgesneden tijdens het virtuele evenement met de House Democratic Caucus, leek hij opnieuw verward te zijn over zijn rol: “Ik zou graag vragen beantwoorden als ik dat zou moeten doen, Nance [Nancy Pelosi ]. Wat je ook wilt dat ik doe. ” De livestream eindigde seconden later.

Lees ook:  Spanningen lopen op aan de Griekse grens met Turkije te midden van de omstreden geschiedenis van migratie in de Egeïsche Zee

Ondanks dat de reguliere media het probeerden te verbergen, bleek uit een Rasmussen- peiling dat 60 procent van de jonge kiezers tussen de 18 en 29 jaar dacht dat het waarschijnlijk was dat Biden aan dementie leed. Veel Amerikanen hebben daarom de cognitieve achteruitgang van Biden waargenomen. In totaal geloofde 38 procent van de waarschijnlijke kiezers dat Biden leed aan een of andere vorm van dementie, waaronder 20 procent van de democratische kiezers die al vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen hadden ingestemd.

Biden heeft ook geweigerd om de resultaten van zijn cognitieve tests te publiceren . Hij had beloofd zoveel te doen in september vorig jaar, toen hij zei dat hij zijn volledige medische geschiedenis zou publiceren, aldus The Hill . Maar tot op heden heeft Biden alleen enkele details vrijgegeven van een lichamelijk onderzoek dat in december vorig jaar is uitgevoerd en niets over zijn cognitieve toestand.Comments

comments