THIERRY BAUDET LOOPT WEG BIJ SPEECH MARTIJN KONING TIJDENS ‘JINEK’

THIERRY BAUDET LOOPT WEG BIJ SPEECH MARTIJN KONING TIJDENS ‘JINEK’

12 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

De gemoederen lopen donderdagavond hoog op bij ‘Jinek’ aan tafel. Politici Thierry Baudet en Farid Azarkan zitten tegenover elkaar en dat zorgt voor de nodige spanningen.

Zo hoog, dat Baudet uiteindelijk de studio uitloopt. Ook wordt (uiteraard) de WhatsApp-groep van Forum voor Democratie weer opgebracht.

RACISTISCHE APPJES

Want wanneer Jaïr op bezoek gaat bij Theo Hiddema om te praten over zijn vertrek bij Forum, komt dat natuurlijk ook ter sprake. “Wat ik hem hier hoor zeggen is: ‘het gaat om een hoop Spielerei hier’”, zegt Baudet. Maar dat zien de anderen bij de talkshow anders. “Hij zegt echt: u heeft die app’jes gestuurd”, reageert politiek verslaggever Floor Bremer.

JavaScript is not available.

Verslaggever Jaïr Ferwerda ging langs bij Theo Hiddema en vroeg hem naar zijn vertrek bij Forum voor Democratie. #Jinek pic.twitter.com/ERORNiiEw9

Doordat de discussie niet vordert, oppert Jinek om het fragment van Hiddema terug te kijken. “Echt belangrijk hoor, dit”, is dan ook de cynische reactie van Baudet. “Hij zegt: het was voor mij een schok, het was racistisch en Thierry deed eraan mee”, zegt Azarkan. “Ik ken hem veel beter dan jullie allemaal hier aan tafel bij elkaar. Hij zegt Spielerei. Als hij het heeft over drek, dan heeft hij het over dit”, aldus Baudet, doelend op het gesprek aan tafel.

Lees ook:  Kan Mark Rutte dit volhouden?

DISCUSSIE MET JINEK

En vanaf dat moment wordt het niet meer gezelliger aan tafel. Bremer wil eindelijk duidelijk hebben of Baudet die racistische app’jes nu heeft gestuurd of niet. “Ik ben de minst racistische persoon die je in de Nederlandse politiek kan tegenkomen”, reageert hij.

Wanneer Jinek hem onderbreekt, vraagt hij of hij uit mag praten. “Jij vroeg mij iets, dus dan mag ik ook uitpraten.” Wat ook bij de talkshowhost niet heel lekker valt. “Het gaat hier over jouw gedrag”, aldus Jinek. “Ik ben jullie totaal niets verplicht”, verduidelijkt Baudet daarna.

AZARKAN VS. BAUDET

Tussen Azarkan en Baudet gaat het even later over onderscheid maken tussen verschillende afkomsten. De FvD-leider heeft het dan over oververtegenwoordiging van mensen met een migratie-achtergrond in de criminaliteit. “Dus jij zegt: van jouw soort is er te veel in de criminaliteit en daarom verdien jij het om uitgesloten te worden”, reageert Azarkan daarop.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEn dat wordt Baudet te veel. “Ik vind het zó jammer dat jij dit continu doet, dat framen van mij”, reageert hij. “Mij wordt continu een label opgeplakt. Door haar, door haar, door iedereen. Het past me niet, ik ben het niet, ik wil het niet zijn.”

JavaScript is not available.

“Ik vind het zo jammer dat je dit continu doet, het framen van mij”, aldus @thierrybaudet tegen @F_azarkan in een verhit gesprek bij #Jinek. pic.twitter.com/y4CzGKFVc6

MARTIJN KONING

Na een volle avond van verhitte discussies krijgt cabaretier Martijn Koning het woord. “Verblijd ons”, vertelt Jinek hem. Maar de speech van Koning is niet bevorderend voor de sfeer. “Vorig jaar had ik dit niet gedurfd. Toen had meneer Baudet twintig zetels”, begint de cabaretier.

Lees ook:  Ik doe niet meer mee, ik weet het niet meer . #jinek #op1

“Dan zou u premier zijn geweest en zou ik degene zijn die u een week eerder nog kritisch had toegesproken. Dan zou er in de groepsapp zeker gesproken worden over wat er met een man met een brede kin en een spleetje tussen de tanden moet gebeuren.”

DONALD TRUMP

Maar hij hoeft zich nergens zorgen over te maken, zegt hij. “Eva heeft mij gevraagd te spreken over de splinterpartijen.” Volgens hem heeft Azarkan hem niet nodig om zijn “serieuze splinterpartij” belachelijk te maken. “Maar meneer Baudet is natuurlijk een splinter-splinter-partij. Zo’n klein puntje, waarvan je pas na drie dagen merkt dat dat stukje tandenstoker nog ergens tussen je tanden zit.”

“U wordt wel eens vergeleken met Donald Trump, en dat klopt wel”, gaat Koning verder. “Minder macht dan vroeger. En iedereen probeert de tijd dat u het middelpunt van de aandacht was zo snel mogelijk te vergeten.” Hij zegt dat het voor Baudet, maar ook voor hemzelf geen mooi moment is. “Als cabaretier u toespreken is nou niet echt de Champions League.”

BAUDET WEG BIJ JINEK

En de woorden van Koning worden er niet vriendelijker op. Het gaat op zo’n manier verder, dat Baudet uiteindelijk van tafel wegloopt en ook niet meer terugkomt. En daarmee is de sfeer wel geschetst, voor deze donderdagavond bij Jinek.

Lees ook:  Nederland en complottheorieën

Wil je de hele uitzending terugzien? Dat kan hier. Comments

comments