Dit zijn de gevolgen van complottheorieën in Nederland

Dit zijn de gevolgen van complottheorieën in Nederland

13 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Agenten merkten het tijdens de avondklokrellen: hooligans komen normaal alleen om te knokken, maar nu voelden demonstranten zich als “de ridders op het witte paard”, de laatste verdedigers van de waarheid.

Die demonstranten waren veelal complotdenkers. Hun theorieën hebben steeds meer impact, buiten hun eigen zolderkamers.

Niet alleen agenten hebben er last van. Ook zorgmedewerkers worden geïntimideerd. Complotdenkers zien ze als verdachten van genocide. Ondertussen worden op een begraafplaats in Bodegraven bloemen neergelegd voor “slachtoffers van satanisch misbruik”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe zichtbare gevolgen van complottheorieën hebben het afgelopen jaar een behoorlijke vlucht genomen. “Het debat in de samenleving verhardt en complottheorieën hebben hun weg gevonden naar de openbare ruimte”, zeggen onderzoekers.Comments

comments