We stevenen in ijltempo af op een tweedeling in de maatschappij

We stevenen in ijltempo af op een tweedeling in de maatschappij

13 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Dat is geen tweedeling tussen ‘Links‘ en ‘Rechts‘, of tussen ‘Man‘ en ‘Vrouw‘, of op basis van de kleur van onze huid, maar tussen ‘Praten‘ en ‘Doen‘. Om iets goed te kunnen ‘Doen‘, moet je wel kunnen ‘Praten‘, om dat ‘Doen‘ te faciliteren, en je producten af te kunnen zetten in een ‘Markt‘. Maar een groeiende groep nutteloze lieden ‘Praten‘ om te ‘Praten‘, en eisen dat we hen daarvoor riant ‘vergoeden‘. Noem het een ‘Welvaartsziekte‘, of een ‘Luxe-probleem‘, maar het gaat ons enorm opbreken, zal ik u vertellen.

Vanochtend was mevrouw Sigrid Kaag de ‘gastpresentator‘ bij de Dames van ‘GoedeMorgenNederland‘. Ze had Jacco Vonhof, voorzitter van ‘MKB-Nederland‘ meegenomen als haar partijgenoot. Ik heb driekwartier gekeken, en de enige die aan het woord was, was Sigrid Kaag, op voorzetjes van Lisette Wellens, een van de Dames. De tweede gast bleek een Emeritus Hoogleraar ‘Vaccins‘, en die kreeg ergens aan het eind van die driekwartier de vraag voorgelegd wat hij vond van de ‘Vleestax‘ waar Kaag en haar partij fel vóór zijn. Er kwam een onsamenhangend gepreveld, hoog bejaard antwoord. Waarop Jacco Vonhof inbrak, en uitsprak dat hij tégen een ‘Vleestax‘ is, namens zijn MKB-achterban. Sigrid Kaag glimlachte minzaam. Aan iemand die de spreekbuis is voor ‘Doeners‘ heeft ze helemaal geen boodschap. Zij is er voor de ‘Onderwijzers‘, de ‘Leraren‘, ‘Docenten‘ en ‘Professoren‘, en de ‘Politieke Klasse‘, de ‘Juristen‘ en de ‘Journalisten‘. De ‘Doeners‘ kunnen doodvallen.

Lees ook:  MEP-verkiezingen zijn een indicator voor verandering, maar het Parlement zelf is minder belangrijk dan wie top Euro Elite-banen krijgt

Op LinkedIn las ik dat een ander markant lid uit de ‘Doeners‘-groep die dertig jaar lid was geweest van D66, Benno Baksteen die ons op de televisie zo nu en dan bijlicht over perikelen in de luchtvaart, het nu ook welletjes vindt, en zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Maatschappelijk betrokken ‘Doeners‘ krijgen het knap lastig deze verkiezingen. D66 was hun natuurlijke ‘thuis‘, maar dat is al langer niet meer het geval.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDan was daar Martijn Koning, die op onnavolgbare wijze reclame maakte voor Thierry Baudet, met zijn ‘komedie‘ waarin hij de Joodse vriendin van Baudet, zijn toekomstig Joodse kinderen, en Baudet’s ‘Indo-roots‘ op de korrel nam. Voor de ‘Praters‘ in het land was Koning vermoedelijk de held van de avond, maar ik geef u op een briefje dat de ‘Doeners‘ luid hebben geapplaudisseerd toen Baudet opstond, en het ‘kringgesprek‘ verliet. Een volwassen keuze. Een enkele ‘Prater‘ nam wel afstand van Martijn’s ‘humor‘, maar vermoedelijk vooral omdat men zo graag de twijfelende ‘Doeners‘ niet al te opzichtig voor de edele delen wilde trappen in de aanloop naar ‘Hun‘ verkiezingen. Dat zijn dan de ‘Doeners‘ die wel iets zien in het ‘Ausweis‘-plan om weer iets van hun nering terug te kunnen winnen. ‘Doeners‘ die begrijpen dat als de ‘Praters‘ kwaad willen, ze straks allemaal failliet zijn, en op zoek moeten naar websites die emigratie aanbieden voor mensen die van ‘Aanpakken‘ weten. Mooie kansen in China, Rusland, Afrika en Zuid-Amerika. En dan moet je nog snel zijn, voordat de ‘Praters‘ de luchtvaart en de ‘niet-essentiële‘ scheepvaart opzichtig de nek om hebben gedraaid, en je een ‘Ausweis‘ nodig hebt om te mogen reizen.

Lees ook:  DSB-drakendoder Pieter Lakeman: ‘Door Rutte zijn duizenden overleden! Hij verdient een pak slaag van de kiezer!’

Na een monoloog van driekwartier over de ambities van Kaag, en haar plannen voor het verkrijgen van meer spreektijd voor vrouwen, vond ik het welletjes. Echt zonde van mijn tijd. Maar voordat u nu in de pen klimt en mij het verwijt maakt dat ik hier ook dagelijks vooral ‘Praat‘, en een opzichtig oeuvre kritische stukjes proza uit mijn toetsenbord op het internet plaats, moet ik daar twee kanttekeningen bij plaatsen. Om te beginnen ben ik gepensioneerd, na een productief leven als ‘Doener‘. En ten tweede is dit geen dagtaak, en verdien ik er niet aan. Zoals in de inleiding vermeld begrijp ik ook dat praten functioneel is, en zelfs als het geen verband houdt met productie, met ‘Doen‘. Maar verwacht dan geen ‘vergoeding‘. Kijken hoe lang de ‘Praters‘ het dan nog volhouden. Maar vooralsnog bedenken ze steeds nieuwe belastingmaatregelen en heffingen, en argumenten om mensen te ‘cancelen‘ op grond van een mening die indruist tegen hun visie van een ‘Leutermaatschappij‘ met ‘Ausweis-priviléges‘ voor de ‘gekwalificeerde elite‘, terwijl een kleuter kan bedenken dat het niet gaat werken zonder productiviteit. Als het niet eindigt in een gewapend treffen in het eigen land, dan wel met het productieve buitenland, maar in ‘Gelul‘ kun je niet wonen, je kunt het niet eten, en het houdt je niet warm.

Lees ook:  Schaamteloze asiel-Moldaviërs: ‘Ik wil sigaretten en zakgeld, Nederlandse regering is onze ergste vijand!’

Hoe lang nog voordat de ‘Doeners‘ de ‘Praters‘ de rug toekeren? ‘Sorry, maar aan jou lever ik niet meer‘. Internationaal zijn we dat moment al héél dicht genaderd. Maar nationaal komt het ook snel dichterbij. ‘Doeners‘ die nog slechts leveren op basis van ‘mérites‘, aan mensen die iets ‘Doen‘, of ‘Gedaan‘ hebben, of tenminste iets wíllen ‘Doen‘ of dat ‘Doen‘ ondersteunen, en niet meer in ruil voor ‘geld‘ alleen. Of zelfs eerder in de vorm van ruilhandel tegen de tijd dat de ‘Praters‘ het hele financiële systeem hebben opgeblazen met hun drukpers.Comments

comments