Van ‘Event 201’ tot ‘Cyber ​​Polygon’: de WEF-simulatie van een komende ‘cyberpandemie’


 42 total views,  2 views today

Vorig jaar werkte het World Economic Forum samen met de Russische regering en wereldwijde banken om een ​​spraakmakende cyberaanval-simulatie uit te voeren die gericht was op de financiële sector, een feitelijke gebeurtenis die de weg zou effenen voor een “reset” van de wereldeconomie. De simulatie, genaamd Cyber ​​Polygon, was misschien meer dan een typische planningsoefening en vertoont overeenkomsten met de door het WEF gesponsorde pandemische simulatie Event 201 die kort voorafging aan de COVID-19-crisis.

Op woensdag kondigde het World Economic Forum (WEF), samen met de Russische Sberbank en zijn cybersecurity-dochter BI.ZONE aan dat in juli aanstaande een nieuwe wereldwijde cyberaanval-simulatie zou plaatsvinden om deelnemers te instrueren in ‘het ontwikkelen van veilige ecosystemen ‘ door een toeleveringsketen te simuleren. cyberaanval vergelijkbaar met de recente SolarWinds-hack die de ” cyberweerbaarheid ” van de deelnemers aan de oefening zou beoordelen. Op de nieuw bijgewerkte evenementenwebsite, waarschuwt de simulatie, Cyber ​​Polygon 2021 genaamd, onheilspellend dat, gezien de digitaliseringstrends die grotendeels zijn aangespoord door de COVID-19-crisis, “een enkele kwetsbare schakel voldoende is om het hele systeem plat te leggen, net als het domino-effect”, en voegt eraan toe dat ” een veilige benadering van digitale ontwikkeling van vandaag zal de toekomst van de mensheid in de komende decennia bepalen. “

De oefening komt enkele maanden nadat het WEF, de ‘internationale organisatie voor publiek-private samenwerking’ die de rijkste elite ter wereld tot haar leden telt, formeel haar beweging aankondigde voor een Grote Reset, die de gecoördineerde overgang naar een Vierde Wereldwijde Industriële Revolutie zou inhouden. economie waarin menselijke arbeiders in toenemende mate irrelevant worden. Deze revolutie, inclusief de grootste voorstander ervan, WEF-oprichter Klaus Schwab, heeft eerder een groot probleem voor WEF-leden en lidorganisaties opgeleverd in termen van wat er zal gebeuren met de massa mensen die werkloos worden achtergelaten door de toenemende automatisering en digitalisering op de werkplek.

Nieuwe economische systemen die digitaal zijn gebaseerd en ofwel een partnerschap aangaan met of worden beheerd door centrale banken, vormen een belangrijk onderdeel van de Grote Reset van het WEF, en dergelijke systemen zouden deel uitmaken van het antwoord op het beheersen van de massa van de recent werklozen. Zoals anderen al hebben opgemerkt , zouden deze digitale monopolies, en niet alleen financiële diensten, degenen die ze controleren in staat stellen iemands geld en toegang tot diensten ‘uit te schakelen’ als die persoon bepaalde wetten, mandaten en voorschriften niet naleeft.

Het WEF heeft dergelijke systemen actief gepromoot en gecreëerd en heeft recentelijk zijn voorkeursmodel ” stakeholderkapitalisme ” genoemd. Hoewel geadverteerd als een meer ‘inclusieve’ vorm van kapitalisme, zou het stakeholderkapitalisme in wezen de publieke en de private sector versmelten, waardoor een systeem zou ontstaan ​​dat veel meer lijkt op Mussolini’s corporatistische fascistische stijl dan iets anders.

Maar om dit nieuwe en radicaal andere systeem in te luiden, moet het huidige corrupte systeem op de een of andere manier in zijn geheel instorten en moet de vervanging ervan met succes aan de massa worden aangeboden als een of andere manier beter dan zijn voorganger. Wanneer ‘s werelds machtigste mensen, zoals leden van het WEF, radicale veranderingen willen aanbrengen, ontstaan ​​er gemakkelijk crises – of het nu gaat om een ​​oorlog, een plaag of een economische ineenstorting – die een’ reset ‘van het systeem mogelijk maken, wat vaak gepaard gaat met een enorme opwaartse overdracht van rijkdom.

In de afgelopen decennia zijn dergelijke gebeurtenissen vaak voorafgegaan door simulaties die dik en snel komen voordat de gebeurtenis plaatsvindt die ze ‘moesten voorkomen’. Recente voorbeelden zijn de Amerikaanse verkiezingen van 2020 en COVID-19 . Een daarvan, Event 201 , werd in oktober 2019 gecohosted door het World Economic Forum en simuleerde een nieuwe coronaviruspandemie die zich over de hele wereld verspreidt en grote verstoringen van de wereldeconomie veroorzaakt – slechts een paar weken voordat het eerste geval van COVID-19 verscheen. . Cyber ​​Polygon 2021 is slechts de nieuwste simulatie, die mede wordt gesponsord door het World Economic Forum. De huidige agenda van het forum en zijn eerdere staat van dienst op het gebied van het hosten van profetische simulaties vereist dat de oefening onder de loep wordt genomen.

Hoewel Cyber ​​Polygon 2021 maanden vrij is, werd het voorafgegaan door Cyber ​​Polygon 2020, een vergelijkbare door WEF gesponsorde simulatie die afgelopen juli plaatsvond waarin sprekers waarschuwden voor een aanstaande dodelijke ‘pandemie’ van cyberaanvallen die grotendeels gericht zouden zijn op twee economische sectoren, de gezondheidszorg en financiën. Cyber ​​Polygon 2020 werd officieel omschreven als “internationale online training om de wereldwijde cyberweerbaarheid te vergroten” en er waren veel van ‘s werelds grootste technologiebedrijven en internationale autoriteiten bij betrokken, van IBM tot INTERPOL. Er waren ook veel verrassende deelnemers aan het evenement, van wie sommigen traditioneel gezien werden als tegengesteld aan westerse imperiale belangen. De persoon die werd gekozen om het Cyber ​​Polygon-evenement te openen, was bijvoorbeeld de premier van de Russische Federatie, Mikhail Mishustin., en de belangrijkste gastheer, BI.ZONE, was een dochteronderneming van de door de Russische regering gecontroleerde Sberbank. Dit suggereert dat het overmatig gebruikte “Russische hacker” -verhaal misschien ten einde loopt of binnenkort zal worden vervangen door een andere boogeyman die geschikter is in het licht van de huidige politieke realiteit.

Afgezien van Mishustin namen WEF-uitvoerend directeur Klaus Schwab en voormalig premier van het VK Tony Blair deel aan het Cyber ​​Polygon 2020-evenement, dat jaarlijks zal worden herhaald en veel overeenkomsten vertoont met Event 201 van 2019 . In plaats van zich voor te bereiden op een mogelijke medische pandemie, concentreerde Cyber ​​Polygon 2020 zich op de voorbereiding op een ‘cyberpandemie’, een die reguliere media, zoals de bewering van New Yorker , ‘al aan de gang’. Gezien de recente simulaties van het WEF, lijken machtige ondernemers en bankiers van miljardair klaar te staan ​​om zowel fysieke als digitale pandemieën te gebruiken om onze samenlevingen te hervormen volgens hun eigen ontwerp en voor hun eigen voordeel.

De architecten van Cyber ​​Polygon

Volgens het Russische cyberbeveiligingsbedrijf BI.ZONE namen 120 organisaties verspreid over negenentwintig landen deel aan de twee scenario’s die werden gesimuleerd op Cyber ​​Polygon 2020, waarbij naar verluidt vijf miljoen mensen de livestream in meer dan 57 landen hebben bekeken. Zoals veel evenementen die plaatsvonden in 2020, werden de Cyber ​​Polygon-simulaties online uitgevoerd vanwege COVID-19-beperkingen. Samen met het World Economic Forum beheert BI.ZONE, een dochteronderneming van Sberbank, het Cyber ​​Polygon-project. De grootste aandeelhouder van Sberbank, sinds vorig jaar, is de Russische regering en wordt daarom door Engelstalige media vaak omschreven als een door de staat gecontroleerde bank.

Het evenement in 2020 werd gelanceerd met een toespraak van de premier van de Russische Federatie Mishustin, die een geschiedenis heeft van het zoeken naar westerse technologiebedrijven voordat ze de politiek ingingen. In 1989 studeerde Mishustin af aan de Moscow State Technological University (algemeen bekend als Stankin ) met een kwalificatie in systems engineering. In de jaren negentig werkte hij bij de International Computer Club , een non-profitorganisatie met als doel “Westerse geavanceerde informatietechnologieën naar Rusland te lokken”. Tussen 1996 en 1998 was Mishustin de voorzitter van de raad van bestuur van het ICC, maar het bedrijf werd in 2016 geliquideerd. Tussen 2010 en 2020 was hij hoofd van de federale belastingdienst.van de Russische Federatie. Hoewel hij nooit enige eerdere politieke ambities had getoond, werd hij op 16 januari 2020 bij een uitvoerend bevel van president Poetin benoemd tot premier van de Russische Federatie. 

Tijdens de welkomstwoorden van Mishustin op de Cyber ​​Polygon 2020 van het WEF waarschuwde de Russische premier voor de noodzaak om openbaar beleid te creëren om ‘de digitale veiligheid van kritieke activiteiten te versterken zonder de voordelen van digitale transformatie in kritieke sectoren te ondermijnen die het gebruik en de openheid van digitale technologie.” De verklaring suggereert dat “onnodige beperkingen” mettertijd als noodzakelijk kunnen worden beschouwd.

Mishustin legt verder uit dat het economische herstel van Rusland na COVID gebaseerd zal zijn op de “toenemende digitalisering van die economie en regering”, eraan toevoegend dat “we het aantal beschikbare digitale openbare diensten drastisch zullen verhogen en fundamenteel nieuwe ondersteuningsmaatregelen voor digitale bedrijven zullen introduceren. . ” Hij verklaarde ook dat “Rusland een gemeenschappelijk nationaal systeem heeft ontwikkeld voor identificatie en het voorkomen van cyberaanvallen met de informatiesystemen van de overheidsinstantie die aan het systeem zijn gekoppeld.” Hij sprak ook het publiek van Cyber ​​Polygon toe over de noodzaak van de internationale gemeenschap om samen te komen om een ​​”wereldwijde cyberfraudepandemie” te voorkomen.

Sberbank , de grootste Russische bankinstelling en voormalig Sovjet-spaarmonopolie, dat oorspronkelijk werd opgericht door Nicholas I, was een officiële gastheer van het Cyber ​​Polygon 2020-evenement naast het World Economic Forum. Zoals gerapporteerd in The Economist in januari 2021, is de Russische bankgigant begonnen zijn bedrijf opnieuw vorm te geven in een poging om een ​​gigant op het gebied van consumententechnologie te worden. Sberbank heeft ongeveer $ 2 miljard uitgegeven aan technologie en acquisities, waaronder de overname van internetmediagroep Rambler, die het volledig heeft overgenomen in 2020. Nog op 30 december 2020 verwierf Sberbank Doma.ai , dat zichzelf omschrijft als ‘handig onroerend goed’. beheerplatform. ” Op 15 juni 2020 kocht Sberbank 2GIS, een kaart, navigator en bedrijvengids met meer dan 42 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. De tweeëntwintig investeringen van Sberbank , waarvan elf de belangrijkste investeerder, omvatten enkele van de meest gebruikte diensten in Rusland, en het is duidelijk de bedoeling om een ​​one-stop digitale winkel voor alle diensten te worden. De bank werd ook de eigenaar van een van de grootste gegevensverwerkingscentra in Europa toen het gegevensverwerkingscentrum South Port in november 2011 werd geopend, ter vervanging van de bestaande zesendertig regionale datacenters. Sberbank zal in maart de eerste bank ter wereld zijn die zijn eigen cryptocurrency, Sbercoin en digitale financiële ‘ecosysteem’ lanceert. Het kondigde met name de komende Sbercoin aan, een “stablecoin” die is gekoppeld aan de Russische roebel, slechts een paar weken na de Cyber ​​Polygon 2020-oefening.

De alliantie van Sberbank met het WEF en de bekendheid op Cyber ​​Polygon 2020 werd tijdens het evenement onderstreept tijdens de welkomstwoord van Klaus Schwab. Schwab bedankte in het bijzonder Herman Gref , een lid van de raad van bestuur van het World Economic Forum en de CEO van Sberbank en gaf ook de volgende ernstige waarschuwing:

We kennen allemaal, maar besteden nog steeds onvoldoende aandacht aan, het beangstigende scenario van een alomvattende cyberaanval die de stroomvoorziening, het transport, de ziekenhuisdiensten en onze samenleving als geheel volledig tot stilstand zou brengen. De COVID-19-crisis zou in dit opzicht worden gezien als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval. We moeten ons in een dergelijke situatie afvragen hoe we dit konden laten gebeuren ondanks het feit dat we alle informatie hadden over de mogelijkheid en ernst van een risico-aanval. Cybercriminaliteit en mondiale samenwerking moeten bovenaan de mondiale agenda staan.

Soortgelijke waarschuwingen werden gehoord tijdens een simulatie van 2019 die ook mede werd gesponsord door het World Economic Forum, Event 201. Event 201, dat een wereldwijde pandemie simuleerde enkele maanden voor de COVID-19-crisis, waarschuwde vooruitziend in de officiële documentatie.: “De volgende ernstige pandemie zal niet alleen een grote ziekte en verlies van mensenlevens veroorzaken, maar kan ook grote trapsgewijze economische en maatschappelijke gevolgen hebben die in hoge mate kunnen bijdragen aan de wereldwijde impact en het lijden.” In tegenstelling tot vergelijkbare simulaties die in het verleden zijn uitgevoerd, was Event 201 voorstander van een aanpak van “publiek-private samenwerking” om pandemieën te bestrijden, met de nadruk op het betrekken van “de particuliere sector bij de voorbereiding op epidemieën en uitbraken op nationaal of regionaal niveau”. Het WEF is, onder andere, een belangrijke evangelist voor het samenvoegen van de publieke en private sector wereldwijd, en beschrijft zichzelf als de “internationale organisatie voor privaat-publieke samenwerking.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat hun nieuwste rampen-simulatie, die zich richt op cyberaanvallen, dezelfde agenda zou promoten.

De sprekers op Cyber ​​Polygon 2020

Naast Schwab en Mishustin namen twintig anderen deel aan Cyber ​​Polygon 2020, waaronder enkele grote namen uit de top van de politieke elite. Ten eerste was Herman Gref in gesprek met de voormalige Britse premier Tony Blair, die al decennia lang aandringt op digitale identiteitssystemen. Blair vertelde de CEO van Sberbank ronduit dat biometrische digitale identiteitssystemen “onvermijdelijk” de instrumenten zullen zijn die de meeste regeringen zullen gebruiken om toekomstige pandemieën het hoofd te bieden. Blair, die de pandemie van het coronavirus met Gref besprak, pleitte voor de zwaarste lockdown-maatregelen en zei dat het enige alternatief voor biometrische digitale identiteiten is om “de economie te vergrendelen”.

Vervolgens ging Sebastian Tolstoj , algemeen directeur van Ericsson voor Oost-Europa, Centraal-Azië en Rusland en huidig ​​voorzitter van de Tolstoj Family Foundation in Zweden, in dialoog met Alexey Kornya . Kornya is president, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Mobile TeleSystems. Eerder werkte hij voor PricewaterhouseCoopers en AIG-Brunswick Capital Management bij North-West Telecom. Tolstoj en Kornya presenteerden op Cyber ​​Polygon 2020 een segment met de titel “Building a Secure Interconnected World: What Is the Role of the Telecom Sector?” waarin ze het belang van digitale communicatie en connectiviteit voor onze moderne manier van leven bespraken.

In het volgende segment sprak Nik Gowing , BBC World News-presentator tussen 1996 en 2014 en oprichter en directeur van Thinking the Unthinkable , met Vladimir Pozner , journalist en omroep, over het onderwerp ‘nepnieuws’ in een gesprek dat eigenlijk enigszins verfrissend was. in zijn argumenten en aanpak. 

Stéphane Duguin , de CEO van het CyberPeace Institute , een in Genève gevestigd bedrijf dat zichzelf omschrijft als “burgers die vrede en gerechtigheid zoeken in cyberspace”, hield vervolgens een lezing voor de miljoenen kijkers die naar de simulatie keken. Het CyberPeace Institute, gefinancierd door onder meer Microsoft, Facebook, Mastercard en de Hewlett Foundation, beweert hun klanten te helpen “de digitale weerbaarheid en het vermogen om te reageren op en te herstellen van cyberaanvallen te vergroten”. De belangrijkste donateurs van het CyberPeace Institute behoren ook tot de topfinanciering van de Global Cyber ​​Alliance, die verenigtde publieke sectoren van de VS, het VK en Frankrijk met multinationale ondernemingen en aan inlichtingen gekoppelde cyberbeveiligingsbedrijven, die gebruik maken van “een gecoördineerde aanpak en niet-traditionele samenwerking” om “het cyberrisico te verminderen”.

cyber

Duguin, die ook lid is van de adviesraad van het Global Forum on Cyber ​​Expertise, lanceerde onlangs het Cyber4Healthcare-initiatief , een ‘gratis’ cyberbeveiligingsdienst voor zorgaanbieders die de COVID-19-pandemie bestrijden. Het Cyber4Healthcare-initiatief omvat als belangrijkste partners BI.ZONE, evenals Microsoft en de Global Cyber ​​Alliance. Dit is weer een andere verdachte, aan Microsoft gekoppelde gratis cybersecurity-service die momenteel wordt gepitcht en door zorgaanbieders over de hele wereld wordt gepitcht in een tijd waarin waarschuwingen voor een komende cyberaanval op gezondheidszorgsystemen wereldwijd steeds openbaarder worden.

Dhanya Thakkar , senior vicepresident van AMEA bij Trend Micro , die zichzelf online adverteert als een van de ASEAN LinkedIn “cybersecurity influencer”, en Wendi Whitmore, vicepresident van IBM X-Force Threat Intelligence, bespraken vervolgens het onderwerp “Know Your Enemy: How Verandert de crisis het landschap van cyberdreigingen? ” De aanwezigheid van IBM is opmerkelijk vanwege de langdurige relatie van het bedrijf met de CIA , die teruggaat tot het begin van de Koude Oorlog. Het bedrijf is zo verankerd geraakt dat de CIA onlangs hun Chief Information Officer rechtstreeks bij IBM Federal rekruteerde . Voordat hij bij IBM kwam, bekleedde Whitmore leidinggevende functies bij de in Californië gevestigde cyberbeveiligingstechnologiebedrijven CrowdStrike enMandiant , de laatste overgenomen door FireEye in een aandelen- en contante deal ter waarde van meer dan $ 1 miljard. Whitmore was verantwoordelijk voor ‘professionele dienstverlening’. Met name zowel CrowdStrike als Mandiant / FireEye zijn de belangrijkste organisaties die het onderzoek leiden naar de recente SolarWinds-hack, die de Amerikaanse inlichtingendienst de schuld heeft gegeven aan een “Russische hacker” zonder enig bewijs te leveren. Whitmore begon haar carrière als speciaal agent die onderzoek deed naar computercriminaliteit bij het Air Force Office of Special Investigations.

Jacqueline Kernot , de Australische “partner in cybersecurity” voor Ernst and Young, en Hector Rodriguez , senior vice president en Regional Risk Officer voor Visa, bespraken vervolgens hoe ze zich kunnen voorbereiden op cyberaanvallen. Kernot werkte meer dan vijfentwintig jaar als militair officier voor het Australian Intelligence Corps en werkte twee jaar bij IBM’s Defense | Space | Intelligence voor Tivoli Software in het VK met “internationale verantwoordelijkheden binnen het Britse Ministerie van Defensie, Defensie Primes, en NAVO. ” Ernst and Young en Visa zijn, naast andere WEF-gelinkte bedrijven zoals Salesforce, goed vertegenwoordigd op de exclusieve Council for Inclusive Capitalism van het Vaticaan . De Raad roept , net als het WEF, op de wederopbouw van het economische systeem om ‘duurzamer’, ‘inclusief’ en ‘dynamischer’ te zijn door ‘de kracht van de particuliere sector te benutten’.

Troels Ørting Jørgensen, voorzitter van de adviesraad van het Center for Cybersecurity van het World Economic Forum, en Jürgen Stock, de Deense secretaris-generaal van INTERPOL, spraken ook samen op Cyber ​​Polygon over de veranderingen in de wereldwijde cybercriminaliteit in de loop van het voorgaande jaar. Een paar maanden na zijn verschijning bij Cyber ​​Polygon kondigde de Deense financiële toezichthoudende autoriteit in een officiële verklaring aan dat “Troels Ørting het ministerie van Zakelijke Zaken heeft laten weten dat hij ontslag neemt uit het bestuur van de Deense financiële toezichthoudende autoriteit.” Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen meldde de Deense financiële nieuwsdienst FinansWatch dat hij in de periode tussen 2015 en 2018, toen hij werkzaam was als hoofd beveiliging bij de bank Barclays,

cyber

De man die naast Ørting spreekt, Jürgen Stock, is een voormalige Duitse politieagent, criminoloog en advocaat. Hij werd in 2019 verkozen voor een tweede termijn als secretaris-generaal van INTERPOL, een termijn die doorgaans vijf jaar duurt. Craig Jones , de cybercrime-directeur bij INTERPOL, nam ook deel aan de discussie op Cyber ​​Polygon 2020. De Nieuw-Zeelander werkte zevenentwintig jaar bij de politie en wordt beschouwd als een expert op het gebied van cybercrime-onderzoeken. Eerder bekleedde hij verschillende senior managementfuncties bij de Britse wetshandhaving, meest recentelijk bij de National Crime Agency.

Petr Gorodov en John Crain werden kort geïnterviewd tijdens het Cyber ​​Polygon 2020-evenement. Gorodov is hoofd van het directoraat-generaal Internationale Betrekkingen en Juridische Bijstand van het parket van de procureur-generaal van de Russische Federatie en zit ook in de Commissie voor het beheer van de bestanden van INTERPOL . Hij zit in de Verzoekenkamer van INTERPOL, die verzoeken om toegang tot gegevens onderzoekt en beslist over verzoeken om correctie en / of verwijdering van gegevens die in het INTERPOL-informatiesysteem zijn verwerkt. John Crain is Chief Security, Stability and Resiliency Officer bij ICANN , het non-profit internetbeveiligingsbedrijf. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het beheer van de L-Root-server, een van de dertien rootservers van internet, waardoor zijn opname bij de simulatie bijzonder opmerkelijk is. Op Cyber ​​Polygon 2020 promootte hij een “langetermijnoplossing van samenwerken in de cyberbeveiligingsgemeenschap”.

Het laatste woord op Cyber ​​Polygon 2020 werd uitgesproken door Stanislav Kuznetsov, plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur bij Sberbank. Hij is ook bestuurslid van de liefdadigheidsstichting Sberbank Contribution to the Future , een project dat tot doel heeft Russische schoolkinderen van groep zeven tot en met elf geïnteresseerd te krijgen in AI (kunstmatige intelligentie), machine learning en data-analyse en hen te helpen bij het ontwikkelen van wiskunde en programmeervaardigheden. Kuznetsov studeerde aan het Law Institute van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Russische Federatie.

Het hoofdevenement: voer de veelhoek in

 

cyber
Deelnemers aan het Cyber ​​Polygon 2020-evenement, Bron: https://cyberpolygon.com/

In de simulatiecomponent van Cyber ​​Polygon 2020 namen 120 teams uit negenentwintig landen deel aan de technische cybersecurity-simulatie. Tijdens het online-evenement “oefenen [d] de deelnemers de acties van het responsteam uit in een gerichte aanval gericht op het stelen van vertrouwelijke gegevens en daarmee schade aan de bedrijfsreputatie.” Twee teams, de rode en de blauwe, gingen het tegen elkaar op in de simulaties waarbij het rode team, bestaande uit de trainingsorganisatoren van BI.ZONE, cyberaanvallen simuleerde en de blauwe teamleden probeerden hun segmenten van de trainingsinfrastructuur te beschermen. . De eigenlijke simulatie bestond uit twee scenario’s waarin de verschillende subgroepen van de teams punten konden behalen.

Het eerste scenario, Defensie genaamd, liet de Cyber ​​Polygon-deelnemers oefenen om een ​​actieve APT-cyberaanval (Advanced Persistent Threat) af te weren​ Het doel van het scenario was om “vaardigheden te ontwikkelen om gerichte cyberaanvallen op een bedrijfskritisch systeem af te weren”. De virtuele infrastructuur van de fictieve organisatie van de simulatie omvatte een service die vertrouwelijke klantinformatie verwerkt. Deze dienst werd het onderwerp van interesse voor een APT-groep die van plan was vertrouwelijke gebruikersgegevens te stelen en deze door te verkopen op het “darknet” om financieel te profiteren en de reputatie van het bedrijf te schaden. De APT-groep heeft van tevoren het doelsysteem bestudeerd en verschillende kritieke kwetsbaarheden ontdekt. In het scenario is de cyberbende van plan om op de dag van de oefening aan te vallen. De betrokken deelnemers werden beoordeeld op hun vermogen om de aanval zo snel mogelijk het hoofd te bieden, de hoeveelheid gestolen informatie tot een minimum te beperken en de beschikbaarheid van de service te behouden.

In het tweede scenario, Response genaamd, moesten de teams het incident onderzoeken met behulp van “klassieke forensische technieken en technieken voor het opsporen van dreigingen”. Op basis van de verzamelde informatie moesten de deelnemers een dossier samenstellen dat wetshandhavingsinstanties zou helpen de criminelen op te sporen. Het doel van het tweede scenario was het ontwikkelen van vaardigheden voor het onderzoeken van incidenten met behulp van het scenario waarin cybercriminelen toegang kregen tot een geprivilegieerd account door middel van een succesvolle phishing-aanval.

Toen het BI.ZONE-team de resultaten van de simulatie publiceerde, vermeden ze opzettelijk het gebruik van de echte namen van de organisaties om “geen wedstrijd tussen de deelnemers op gang te brengen en hun resultaten vertrouwelijk te houden”. De teams konden hun resultaten later echter met de anderen vergelijken door een basisscorebord te gebruiken, en de gastheren konden de cruciale gegevens analyseren die verschillende organisatorische zwakheden van elk van de deelnemende teams / instellingen aantonen. 

Het eindrapport stelt dat de resultaten aantoonden dat “banken en bedrijven uit de IT-industrie de hoogste veerkracht toonden. De expertise op het gebied van beveiligingsbeoordeling in deze sectoren is vrij goed ontwikkeld, waarbij klassiek forensisch onderzoek en het opsporen van bedreigingen op grote schaal worden toegepast. ” In lekentaal leken de teams van banken en de IT-industrie beter voorbereid dan de meeste andere sectoren om bedreigingen te onderzoeken en op te sporen. Alle betrokken teams bleken echter niet in staat te zijn als het ging om de initiële verdediging tegen een cyberaanval, waarbij in het BI.ZONE-rapport werd vermeld dat “27% van de teams moeite had om punten te verdienen voor het eerste scenario, wat ons in staat stelt om concluderen dat sommige teamleden geen of onvoldoende expertise hebben op het gebied van veiligheidsbeoordeling en bescherming van webapplicaties. ” Wat betreft de jacht op bedreigingen, Het rapport zegt verder dat “21% van de teams geen enkel punt kon verdienen voor de tweede ronde van het tweede scenario. Dit werd toegeschreven aan het feit dat ‘Threat Hunting’ een relatief nieuwe aanpak is en dat de meeste organisaties geen ervaring hebben met het toepassen van de technieken in de praktijk. “

Het Cyber ​​Polygon 2020-evenement onthulde de zwakte in door mensen geleide defensieve respons en veerkracht in relatie tot cyberdefensie. Dit resultaat is handig voor hightech cyberbeveiligingsbedrijven zoals BI.ZONE die de superioriteit van AI-gestuurde cyberbeveiligingsproducten willen benadrukken in vergelijking met “inefficiënte” menselijke werknemers. Er moet ook worden opgemerkt dat de kennis die BI.ZONE opdoet over mondiale institutionele zwakheden door middel van cyberverdedigingstraining nuttige informatie zou kunnen zijn voor hun moedermaatschappij, Sberbank, en op haar beurt de grootste aandeelhouder van Sberbank, de Russische regering.

Rusland uit de kou halen ?

Hoewel de autoriteiten van de Russische Federatie nogal gewend zijn om zowel politiek als fysiek in de kou te staan, lijkt er een verandering te zijn in de gebruikelijke volgorde van de naties. De opname van Rusland als leider in zo’n belangrijk wereldwijd cyberbeveiligingsinitiatief is een beetje verrassend, vooral nadat Rusland jarenlang de favoriete zondebok is geweest voor elke cyberaanval tegen een westerse mogendheid, meest recentelijk met de SolarWinds-hack in de VS. Toch was er in het Westen geen verontwaardiging over Cyber ​​Polygon 2020, waarin een bedrijf dat voor de meerderheid in handen is van de Russische overheid, in staat was om directe kennis op te doen van de zwakke punten van cyberverdediging van grote wereldwijde instellingen, banken en bedrijven door hun hosting van de oefening.

De volledige afwezigheid van het ‘Russische hacker’-verhaal op Cyber ​​Polygon, evenals de leidende rol van Rusland tijdens het evenement, suggereert dat er ofwel een geopolitieke verschuiving heeft plaatsgevonden of dat het Russische hackerverhaal dat gewoonlijk wordt gebruikt door inlichtingendiensten in de VS en Europa voornamelijk bedoeld is voor het grote publiek en niet voor de elite figuren en beleidsmakers die aanwezig zijn op Cyber ​​Polygon.

Een andere mogelijkheid voor Rusland dat niet langer wordt behandeld als de eeuwige vijand van cyberspace, is dat het volledig aan boord is met zowel het officiële coronavirus-verhaal als de vermeende dreigende cyberpandemie. Cyber ​​Polygon 2020 leek gedeeltelijk een Russisch charmeoffensief te zijn dat werd verwelkomd door de machtige elite. Tony Blair, die ooit de hand van valse verzoening uitstaknamens de internationale gemeenschap aan kolonel Gaddafi, is vaak betrokken geweest bij deze oefeningen van internationale diplomatie namens de elites in de jaren sinds hij een openbaar ambt verliet. Zijn betrokkenheid bij de oefening was mogelijk bedoeld om steun te verlenen aan Westerse regeringen die bij het WEF zijn aangesloten voor een nog grotere Russische opname in de Grote Reset. Een deel hiervan is te danken aan de door het WEF geleide inspanning om BRICS-landen zoals China en Rusland in de Grote Reset-plooi te brengen, omdat dit essentieel is voor het succes van hun agenda op wereldschaal. Nu pioniert Rusland met dit nieuwe model van zogenaamd nationale financiële systemen dat het WEF ondersteunt door de creatie van een digitaal monopolie door Sberbank, niet alleen op financiële diensten, maar op alle diensten binnen de Russische Federatie.

Cyber ​​Polygon 2020 was zowel een advertentie voor pro-Russische relaties als een promotie-oefening voor Klaus Schwab en de Great Reset van het World Economic Forum. Sommige van de mensen die deelnamen aan en steunden aan het Cyber ​​Polygon-evenement zijn betrokken op het hoogste niveau van cyberintelligentie; sommigen waren misschien zelfs onofficiële vertegenwoordigers van hun nationale inlichtingenapparaat. De beslissingen van verschillende nationale regeringen om rechtstreeks deel te nemen aan de door het WEF geleide Grote Reset zijn geen ‘complottheorie’. Zo stuurde de aankomende Biden-regering haar klimaatgezant, John Kerry, vorige maand naar de WEF-jaarvergadering, waar Kerry het engagement van de VS onderstreepte.aan de Grote Reset-agenda en de bijbehorende Vierde Industriële Revolutie die de meeste taken die momenteel door mensen worden uitgevoerd, wil automatiseren. Nu de regeringen van onder meer Rusland, China, de VS, het VK, Israël, Canada en India aan boord zijn van deze transnationale agenda, wordt het zeer verontrustend dat hooggeplaatste agenten in zowel de publieke als de private sector zich bij het WEF aansluiten. om een ​​simulatie uit te voeren van een crisis die duidelijk de Great Reset-agenda ten goede zou komen.

Zoals eerder vermeld, heeft het WEF slechts enkele maanden voor de daadwerkelijke gebeurtenis een simulatie van een coronaviruspandemie meegesponsord. Kort nadat de COVID-19-crisis afgelopen maart serieus begon, merkte Schwab op dat de pandemiecrisis precies was wat nodig was om de Grote Reset te lanceren, aangezien het diende als een handige katalysator om economieën, bestuur en sociale samenleving op mondiale schaal te hervormen. . Als de destabiliserende gebeurtenissen die op Cyber ​​Polygon worden gesimuleerd, toch plaatsvinden, zal het waarschijnlijk op dezelfde manier worden toegejuicht door het WEF, aangezien een kritieke storing in het huidige wereldwijde financiële systeem de introductie mogelijk zou maken van nieuwe publiek-private ‘digitale ecosysteem’-monopolies zoals die worden gebouwd in Rusland door Sberbank.

Deze poging van Sberbank om zowel de toegang tot alle diensten, zowel privé als openbaar, te digitaliseren als te monopoliseren, kan voor sommigen aantrekkelijk zijn vanwege het schijnbare gemak ervan. Het zal echter ook symbolisch zijn voor wat we kunnen verwachten van Schwab’s Great Reset – monopolies van gefuseerde entiteiten uit de publieke en private sector, vermomd onder de term ‘stakeholderkapitalisme’. Wat het grote publiek nog niet beseft, is dat zij zelf niet tot deze “belanghebbenden” zullen behoren, aangezien de Grote Reset is ontworpen door de bankiers en de rijke elite voor de bankiers en de rijke elite.

Wat betreft het Cyber ​​Polygon 2020-evenement, de komende cyberpandemie wordt profetisch in onze gezichten geworpen, net zoals de pandemie-oefening was voorafgaand aan het verschijnen van de feitelijke ziekte. Dergelijke profetische waarschuwingen komen echter niet alleen van het WEF. Zo waarschuwde het hoofd van het Israëlische Nationale Cyber ​​Directoraat, Yigal Unna, vorig jaar dat een ‘cyberwinter’ van cyberaanvallen ‘sneller komt en komt dan ik zelfs vermoedde. ‘ In de cyberdirectie werkt Unna nauw samen met Israëlische inlichtingendiensten, waaronder de beruchte Unit 8200, die een lange geschiedenis heeft van elektronische spionage gericht op de VS en andere landen en die verantwoordelijk is voor verschillende verwoestende hacks, waaronder het Stuxnet-virus dat Iran beschadigde. nucleair programma. De Israëlische inlichtingendienst staat er ook klaar voor een van de grootste begunstigden van de Grote Reset vanwege de kracht van de hightechsector van het land. Bovendien zag de centrale bank van de VAE vorige maand de leiding van Cyber ​​Polygon volgen door de allereerste simulatie van cyberaanvallen uit te voeren in samenwerking met de particuliere financiële sector in de Emiraten. Zakelijke mediakanalen begonnen dit jaar met de bewering dat ” cyberaanvallen de volgende crisis voor banken kunnen veroorzaken ” en, vanaf 1 februari, dat ” de volgende cyberaanval al aan de gang is “.

Sommigen zullen zeggen dat een “cyberpandemie” een onvermijdelijk gevolg is van de zich snel ontwikkelende hi-tech wereld waarin we leven, maar het is nog steeds redelijk om erop te wijzen dat 2021 het jaar is dat velen hebben voorspeld voor de financiële vernietiging van grote instellingen die zal leiden tot nieuwe economische systemen die aansluiten bij de Grote Reset. De onvermijdelijke ineenstorting van het mondiale banksysteem, als gevolg van de off-the-charts corruptie en fraude die al decennia hoogtij viert, zal waarschijnlijk worden geleid door een gecontroleerde ineenstorting, een die rijke bankiers en elites mogelijk zou maken, zoals degenen die hebben deelgenomen aan Cyber ​​Polygon, om de verantwoordelijkheid voor hun economische plunderingen en criminele activiteiten te ontlopen.

Dit geldt met name voor Cyber Polygon deelnemer Deutsche Bank, waarvan de onvermijdelijke ineenstorting werd openlijk besproken voor de komende jaren als gevolg van de bank extreme corruptie, fraude en massale blootstelling aan derivaten. Eind 2019, maanden voordat de COVID-19-crisis begon, waarschuwde de CEO van Deutsche Bank dat centrale banken niet langer beschikten over instrumenten die adequaat konden reageren op de volgende “economische crisis”. Het is zeker veelzeggend dat geheel nieuwe banksystemen, zoals het binnenkort te lanceren digitale monetaire monopolie van Sberbank, zich begonnen te ontwikkelen op het moment dat publiekelijk werd erkend dat de traditionele middelen van centrale banken om op economische rampen te reageren niet langer bestonden. rendabel.

Een massale cyberaanval, zoals gesimuleerd op Cyber ​​Polygon 2020, zou het mogelijk maken dat anonieme hackers de schuld krijgen van een economische ineenstorting, waardoor de echte financiële criminelen worden vrijgesteld van verantwoordelijkheid. Bovendien, vanwege de moeilijke aard van het onderzoeken van hacks en het vermogen van inlichtingendiensten om andere natiestaten te beschuldigen van hacks die ze in feite zelf hebben gepleegd, kan elke boogeyman naar keuze de schuld krijgen, of het nu gaat om een ‘binnenlandse terreurgroep’ of een land dat niet op één lijn staat met de WEF (voorlopig tenminste) zoals Iran of Noord-Korea . Tussen de goed geplaatste waarschuwingen, simulaties en het duidelijke voordeel voor de wereldwijde elite die een grote reset nastreeft, lijkt Cyber ​​Polygon 2020 niet alleen het publiekelijk verklaarde doel te hebben gediend, maar ook zijn eigen bijbedoelingen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments