Instructies voor het bouwen van het fascisme


 12 total views,  4 views today

Een dictatoriaal systeem kan sneller worden opgezet dan algemeen wordt aangenomen – geen enkel moment laat dit duidelijker zien dan het onze.

door Naomi Wolf

In 2008 schreef ik een boek met de titel How to Destroy a Democracy. Daarin waarschuwde ik, op basis van mijn studie van de mislukte democratieën in de loop van de twintigste eeuw, dat Amerika moet oppassen dat het niet afglijdt naar een totalitarisme dat maar al te goed mogelijk is.

Ik legde uit dat potentiële tirannen, links of rechts, altijd dezelfde routekaart gebruiken om democratieën te beëindigen, en dat ze altijd dezelfde tien stappen nemen.

Ongeacht of ze “een externe en interne dreiging oproepen” of “een paramilitaire macht opbouwen” of “de pers beperken” of in de laatste stap “de rechtsstaat ondermijnen” – deze stappen zijn altijd herkenbaar en ze werken altijd om democratieën breken en vestigen tirannieën. Op het moment dat ik het boek schreef, was de “wereldwijde dreiging” van terrorisme het spook dat de machten die worden opgeroepen om onze vrijheden aan te vallen.

Het boek is veel gelezen en besproken, zowel ten tijde van de publicatie als de afgelopen twaalf jaar. Mensen vroegen me regelmatig wanneer en of we stap 10 hadden bereikt.

Wij – mijn dappere uitgever, Chelsea Green, en ik – brengen nu, in 2021, gratis video’s uit waarin ik de eerste en laatste hoofdstukken (zie hieronder) van How to Destroy a Democracy heb gelezen. En ik noem de voortzetting van het boek dat ik momenteel aan het schrijven ben “Tiende Stap” – omdat we sinds maart vorig jaar in feite, zoals ik helaas moet zeggen, de laatste stap op weg naar het fascisme hebben bereikt.

Hoewel ik in 2008 niet expliciet voorzag dat een medische pandemie het voertuig zou zijn om de hele wereld naar stap 10 te brengen, heb ik op verschillende punten gewaarschuwd voor de gevaren van medische crises die tirannen kunnen gebruiken om burgerlijke vrijheden te onderdrukken.

Tegenwoordig dient een hyped medische crisis als een voorwendsel om ons te beroven van de belangrijkste vrijheden, die de angst voor terrorisme uiteindelijk niet lukte ondanks 20 jaar inspanningen.

In 2015 werd ik op grote schaal belachelijk gemaakt in de reguliere media omdat ik waarschuwde voor de hysterie die gepaard ging met ebola-berichtgeving. Destijds waarschuwde ik ook dat infectieziekten kunnen worden gebruikt als rechtvaardiging voor het onderdrukken van vrijheden, altijd onder het mom van noodhulp.

In 2020 liet ik in mijn boek Sex, Censorship and the Criminalization of Love zien hoe epidemieën van infectieziekten zoals cholera en tyfus in de 19e eeuw door de Britse regering werden uitgebuit om vrijheden te onderdrukken en de privacy van mensen te schenden. Ik heb beschreven hoe de eerste anti-vaccinatiebewegingen onder Britse ouders tot stand kwamen in de Victoriaanse tijd.

Er is hard gevochten tegen dit boek en de waarschuwingsboodschap wordt nog steeds aangevallen. Maar deze tekst was ook toekomstgericht: begin maart 2020 werd een wereldwijde pandemie aangekondigd: COVID-19.

Direct na de aankondiging van deze pandemie werden in de meeste landen van het Westen veel elementen van absoluut allround totalitarisme van kracht, zelfs in landen die voorheen sterke democratieën waren. Het gebeurde allemaal heel snel en uitgebreid.

Tien punten

In de VS hebben we nu:

1) Noodmaatregelen in veel staten die een eerlijk proces negeren. Dat is het handelsmerk van een politiestaat. COVID-19 wordt genoemd als de reden voor het invoeren van noodwetten, maar er is geen eindpunt voor het intrekken van deze noodwetten.

2) Scholen sluiten die het sociale contract met de volgende generatie verbreken.

3) Vaccinatiepaspoorten die het vierde amendement ondermijnen door de overheid en grote technologiebedrijven toe te staan ​​de medische privacy binnen te dringen en een uitgebreide digitale bewakingsstaat te creëren.

Het feit dat de technologieaandelen elk kwartaal van de pandemie met 27 procent zijn gestegen, toont inderdaad een aanjager van deze oorlog tegen mensen:

Elke minuut die mensen in een klaslokaal, pub of restaurant, kerk of synagoge doorbrengen, is tijd dat technologiebedrijven geld verliezen omdat ze die gegevens niet kunnen verzamelen.

Het COVID-19-beleid, dat wordt geleid door de “COVID-19-strijd” – eigenlijk door de grote techbedrijven – zorgt ervoor dat mensen alleen via digitale platforms met elkaar in contact mogen komen. De reden is zowel winst als sociale controle.

4) Gedwongen bedrijfssluitingen. Door rechtstreeks in de economie in te grijpen en bepaalde bedrijven – Amazon, Walmart, Target – te laten gedijen ten koste van kleine bedrijven, winkels, restaurants en eenmanszaken in het algemeen, heeft het regering en bedrijven samengevoegd op een manier die functioneert Italiaans fascisme en modern Het Chinese communisme is kenmerkend.

5) Montagebeperkingen. Sommige staten, zoals Californië, straffen mensen voor het ontmoeten van vrienden thuis en verbieden kinderen om met hun vrienden te daten om te spelen. Massachusetts beperkte bijeenkomsten van meer dan 10 mensen en dwong synagogen en kerken om gesloten te blijven, ondanks een uitspraak van het Hooggerechtshof tegen staten die kerken dwongen te sluiten. Parken, speeltuinen en stranden zijn gesloten. In landen als het VK krijgen mensen een boete omdat ze hun huis verlaten voor meer dan een uur per dag sporten.

6) Geforceerde gezichtsbedekking. In Massachusetts krijgen mensen een boete omdat ze buitenshuis geen masker dragen – zelfs kinderen vanaf vijf jaar worden hiertoe wettelijk verplicht. Nogmaals, deze vereiste is niet onderbouwd door collegiaal getoetste onderzoeken die medische noodzaak aantonen. En er wordt geen eindpunt gegeven voor deze buitengewone schendingen van persoonlijke vrijheid.

7) Onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. Grote technologiebedrijven censureren critici van COVID-19 en vaccinbeleid, evenals opvattingen die aan de rechterkant van het politieke spectrum staan. Opruiing – een woord met een lange geschiedenis in de twintigste eeuw om vrije meningsuiting te voorkomen – is door links gebruikt als wapen om de vrijheid van meningsuiting te ontkennen onder het Eerste Amendement. Bij andere vormen van censuur en beheer van spraak en openbaar debat, financiert een grootmacht als Bill Gates miljoenen dollars aan grote nieuwsnetwerken voor “COVID-19-onderwijs”. Als gevolg hiervan worden afwijkende stemmen gemarginaliseerd of zelfs bedreigd met juridische stappen of banenverlies.

8) De wetenschap wordt gekaapt in het belang van het biofascisme. Met enorme financiering van wetenschappelijke commentatoren zoals Dr. Fauci in de VS, Imperial College en SAGEin het VK en Dr. Christian Drosten in Duitsland heeft een dominant beleid met uitspraken over COVID-19 die ten goede komen aan een kleine groep slechte actoren – vooral technische en farmaceutische spelers die samenwerken met regeringen – en bouwt een leger van veilige, geloofwaardige supporters op. Maar wanneer andere wetenschappers of instellingen debat of transparantie zoeken, dreigen ze hun baan te verliezen of wordt hun reputatie aangetast, zoals in het geval van Dr. Simon Goddeke uit Nederland, die van zijn universiteit werd opgedragen te zwijgen bij het in twijfel trekken van de gebrekkige COVID-19 PCR-testprotocollen.

9) Gegevens worden gekaapt om de belangen van het biofascisme te dienen. Deze manipulatie, waarop ik zinspeelde in How to Destroy a Democracy, is typerend voor de Sovjetcensuur. COVID-19-platforms zoals het COVID Tracking Project en Johns Hopkins University, gefinancierd door technocraten als Michael Bloomberg, leveren oncontroleerbare COVID-19-gegevens die een directe impact hebben op de aandelenmarkten. Nogmaals, terwijl deze niet-Amerikaanse samensmelting van bedrijfsbelangen en openbaar beleid doet denken aan het Italiaanse fascisme, vindt de wending die wordt gecreëerd door de presentatie van digitale gegevens en de relatie met de aandelenmarkt volledig plaats in de 21e eeuw.

10) aanvallen op religieuze minderheden. De orthodox-joodse gemeenschap in Brooklyn en de christelijke kerken in Californië zijn gestraft voor het niet naleven van de COVID-19-regels – een aanval op de religie die kenmerkend is voor de communistische politiek aan de linkerkant, vooral in China.

11) Een beleid dat de banden tussen mensen en het gezin verzwakt, wordt ingevoerd en gecontroleerd door de politie. Dit is de meest serieuze ontwikkeling van allemaal.

Het nieuwe biofascisme, dat zeer sterk wordt gepusht door de grote technologieleiders, is een oorlog tegen mensen en de eigenschappen die ons menselijk maken.

Maskers voorkomen dat mensen elkaar persoonlijk zien en genieten van menselijk contact, glimlachen en grappen. Maskers beperken de effectiviteit van menselijke “technologie” door het ons moeilijk te maken elkaar te “lezen” en sociale signalen op te pikken.

Het verbod op vergadering verhindert ons menselijke allianties te vormen tegen deze monsterlijke belangen. Het verbod om mensen bijeen te brengen, voorkomt ook dat nieuwe culturen, nieuwe helden en nieuwe bedrijfsmodellen ontstaan. We zitten allemaal vast aan de ideeën die we in maart 2020 hadden.

Door kinderen te dwingen afstand te nemen en maskers te dragen op school, ontstaat een generatie Amerikanen die niet weten hoe ze menselijke allianties moeten vormen en die hun eigen menselijke instincten niet vertrouwen. Dit zijn contrarevolutionaire trainingstechnieken.

Door al het leren te verplaatsen naar – reeds voorbereide – platforms voor afstandsonderwijs, weten kinderen niet hoe ze zich moeten gedragen in de menselijke ruimte, een ruimte die niet wordt gemedieerd door technologie.

Veel COVID-19-beleidsregels lijken te zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen niet langer een ‘analoge’ ruimte of cultuur hebben – geen manier om samen te komen in een kamer, vrienden te maken of samen te komen.

En tot slot, het verplaatsen van alle menselijke interacties naar Zoom – een venster voor de Chinese Communistische Partij aangezien China het platform bezit – is niet alleen een manier om al onze technologie, handelsgeheimen en intellectueel eigendom te oogsten, maar een middel om ervoor te zorgen dat in de toekomst, intimiteit en verbinding zullen online plaatsvinden en persoonlijk contact zal worden vermoord.

Waarom is dat? Waarom is er een beleid ontwikkeld dat menselijk contact in analoge, onbewaakte ruimtes straft, belast en beperkt?

Omdat menselijk contact de grote revolutionaire kracht is als het gaat om vrijheid en verzet tegen deze vorm van alomvattend biofascisme, biofascisme vertegenwoordigd door het nieuwe normaal, het medisch-fascistische niveau 10.

Dit keer hebben we niet alleen te maken met een oorlog tegen vrijheid. Dit keer hebben we te maken met een oorlog tegen mensen en tegen alles wat ons menselijk maakt.


Naomi Wolf , geboren in 1962, is schrijver en politiek activist. Ze studeerde eerst aan Yale University in de VS en later als Rhodes Scholar aan New College, Oxford University in het VK.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord