Wat is de laatste oorlog die het westen overtuigend won?


 8 total views,  2 views today

Dat is de onverhoedse aanval op Panama in 1989. Zes jaar eerder vierde Ronald Reagan triomfen met de oorlog tegen het piepkleine Grenada. En dan was er nog de koloniale strijd om de Malvinas, de oorlog van Thatcher, een jaar voordat Reagan Grenada wist te veroveren. Voor het overige slepen alle oorlogen waar we ons hals over kop in hebben gestort zich maar voort, zonder einde in zicht. Dan is het niet verwonderlijk dat de ‘Wargames‘, waarin getracht wordt de uitkomst van een oorlog tegen Rusland of China in kaart te brengen, onveranderlijk een snelle nederlaag voor het westen laten zien. Ondanks de krankzinnige hoeveelheid wapentuig in onze arsenalen.

Het Verenigde Koninkrijk, dat op haar economische wenkbrauwen loopt, geeft meer uit aan ‘Defensie‘ dan Rusland. Wereldwijd is het westen veruit de grootste wapenhandelaar, naast alle gedoneerde wapens, deels uit de surplus, waar westerse belastingbetalers krom voor hebben gelegen, maar die we nu niet meer nodig zouden kunnen hebben, omdat ze alweer verouderd zijn. Maar ook nog steeds gloednieuwe strijdmiddelen, in de hoop ergens een terreurbeweging of locale neonazi’s in het zadel te kunnen helpen, die in hun eigen land worden ‘onderdrukt‘.

Nadat Angela de Jong, samen met de lijsttrekker van het CDA, en de ‘Man met de Schoenen‘ van die partij te gast bij ‘GoedemorgenNederland‘, haar gal had gespuwd over het totale gebrek aan enige inhoudelijke discussie in de leuterprogramma’s op de televisie, had Lisette Wellens een vraag aan Wopke Hoekstra. ‘Hoeveel kinderen heeft u?‘ Klik. Televisie uit. Klaar ermee. Anderzijds ben ik ook geen ijzervreter die zich ergert aan ‘Bitches‘ die geen oorlog kunnen winnen. Ik ben gewoon klaar met het geleuter, én al die eindeloze oorlogen. We zijn collectief echt ernstig ‘ziek in ons hoofd‘. In het bijzonder waar we al dat geleuter, én die eindeloze oorlogen een warm ‘Groen‘ hart toedragen als een essentiële bijdrage aan de ‘Nieuwe Wereld‘ met het ‘Nieuwe Leiderschap‘ dat ons wacht.

We zijn het zicht kwijtgeraakt op wat het betekent om mens te zijn, en hoe je een land inricht om te voorkomen dat het verzuipt in zijn eigen drek. Het is geen onheilspellend plan van onze vijanden, wie dat dan ook mogen zijn. Het is een aandoening die zich viraal verspreid, waardoor iedereen angstig en onmachtig als een hert in de koplampen van een aanstormende vrachtauto staat te kijken. Niet alleen dat, maar als die vrachtauto ons, als door een Godswonder mist, gaan we op zoek naar een drukkere weg, met meer verkeer. Vrolijk keuvelend over de kinderen van de lijsttrekker, hoe hij of zij de koffie drinkt, waar zijn of haar huis woont, en waarom hij eigenlijk geen zij is, en nog blank en hetero bovendien? Dat past toch niet bij het ‘Moderne Leiderschap‘?

Recent was er een olieramp in Israël, waardoor de stranden met een dikke laag stookolie bedekt raakten. Oorzaak? Israël had een aanval uitgevoerd op een Iraanse tanker die met olie onderweg was naar het door sancties en oorlog getroffen Syrië. Ook Iraanse containerschepen zouden het doelwit zijn. De recente aanval op een Israëlisch schip in de Perzische Golf zou dan weer een vergelding zijn. Of was dat een vergelding voor een Israëlische moord op een Iraanse geleerde, in nauwe samenwerking met Soenitische terroristen die in Iran, en in Syrië, innig samenwerken met Israël? Of de talloze bombardementen van Israël op Iraanse militairen in Syrië, die daar op uitnodiging van de legitieme regering zijn, in de strijd tegen ISIS/Al Qaida? Waarbij het OPCW krampachtig tracht te verbergen dat het niet Assad is die daar met gif strooit, maar dat het onze vrienden zijn. Maar hoeveel kinderen heeft die Wopke nou?

Oekraïne, dat zich na de ‘bevrijding‘ door Biden en Nuland nu in een peilloos diep zwart gat bevindt, staat op het punt om de oorlog tegen de eigen bevolking in de ‘Donbas‘ weer nieuw leven in te blazen. Dat project was het geesteskind van Obama, de ‘Nobelprijs voor de Vrede‘-winnaar die meer oorlogen startte, en meer klokkenluiders liet opsluiten dan enige president voor hem. Biden, inmiddels op onverklaarbare wijze tot president verheven, is inmiddels alweer een stuk ouder. Tijdens de ‘Covid-verkiezingen‘ viel het nog niet zo op, omdat Biden voor lege zalen sprak, en eigenlijk voortdurend in de kelder van zijn huis zat, ingericht als studio, maar nu dringt het pas goed tot iedereen door dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij die vier jaar vol gaat maken, als ‘Moderne Leider’. Maar hoeveel kinderen heeft Wopke nou?

China en Rusland bouwen, samen met landen in de rest van de wereld, kalm aan de uitbreiding van een tegenwicht tegen ‘Davos‘, en steeds meer NAVO-landen raken geïnteresseerd. Hun samenwerking strekt zich uit tot de maan. Maar nee, lieverds, het is geen ‘Wapenwedloop‘, maar een mooie kans om de aarde te redden van uitputting door de roofbouw ten behoeve van onze obsessie met oorlog, waardoor de grondstoffen in ijltempo uitgeput raken, zonder dat we er iets voor terug krijgen. De extreem perfide ‘Vaccin-oorlog‘ gaan we niet winnen. Geheel los nog van de vraag wat er te winnen valt met vaccins die ‘lekken‘. De ‘Man met de Schoenen‘ die meegenomen was door Wopke naar de Dames van ‘GoedemorgenNederland‘, heeft bij nader inzien toch maar een ‘pauze‘ afgekondigd voor het vaccin van Astra Zeneca. Er ligt nog een ‘Win-Win‘-aanbieding van de Russen op de plank, maar de ‘Hard-Core‘-NAVO/Davos-landen, waar Nederland er één van is, zullen niet snel toehappen. Italië daarentegen wel, waarmee het na Hongarije, Tsjechië en Slowakije alweer het vierde land is dat de ‘EMA‘ simpelweg negeert. Het is niet onmogelijk dat de Dames van ‘GoedemorgenNederland‘ de ‘Man met de Schoenen‘ nog vragen daarover hebben gesteld, maar dan voor, of na de vraag aan Wopke hoeveel kinderen hij nou eigenlijk op de wereld heeft gezet. Want ik heb het gemist.

Laat mij u er nog eens op wijzen hoe ze bij ‘GoedemorgenNederland‘, en al die andere leuterprogramma’s en kranten, aan hun ‘intelligente‘ vragen komen. Die halen ze weg bij ‘Google‘, door die ernstig gekleurde Amerikaanse zoekmachine te vragen wat ‘trending‘ is. Nou staat al wel vast dat een snel groeiend leger serieus geïnteresseerden in wat er omgaat in de wereld ‘Google‘ inmiddels volkomen links laat liggen, en gebruik maakt van alternatieve zoekmachines. Maar bedenk ook dat ‘Google‘ via haar ‘Newsfeed‘ zelf de ‘trends‘ voedt. Eén blik op de ‘feed‘ die ‘Google‘ voor mij klaarzet als ik op mijn iPad mijn ‘browser‘ open, en ik begrijp exact waarom die Dames dat konijnenhol in worden gezogen, en vervolgens blij kijkend hun gebrek aan ‘journalistieke‘ ambities in het volle licht van de schijnwerpers, voor de camera, etaleren. Wat Matt Taibbi ‘Sovjettisering‘ noemt. ‘Geprogrammeerde Pulp‘. Niet noodzakelijk feitelijk onjuist, hoewel dat ook afhangt van wat je onder feiten verstaat. Maar ‘Pulp‘. Gemalen en deels voorgekauwde ‘Weetjes‘ waar niemand iets mee opschiet. Twee kinderen? Of tien? Interesseert mij geen hol. Geen konijnenhol. En Wopke lijkt mij typisch iemand die het verschrikkelijk zonde van zijn tijd vindt om daarvoor naar de studio te moeten, waarvoor hij ‘Quality Time‘ met zijn gezin op moet geven, en ook nuttig bezig zou kunnen zijn. Het is geen Jesse Klaver of Sigrid Kaag.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord