Agrochemisch gebruik: zal de mensheid binnen een paar jaar uitgestorven zijn?

Agrochemisch gebruik: zal de mensheid binnen een paar jaar uitgestorven zijn?

18 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Om de duurzaamheid van hulpbronnen te kunnen garanderen, is een bevolkingsvermindering tot 95 procent het nieuwe verklaarde doel van de wereldwijde elite. Studies leiden tot de conclusie dat het gerichte gebruik van zeer giftige landbouwchemicaliën een doorslaggevende rol speelt.

Het is geen geheim dat Bill Gates en de voorstanders van de VN-Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030 ook fervente voorstanders zijn van de menselijke eugenetica, “het uitdunnen van de menselijke kudde”, zoals de Britse misantropische prins Philip het ooit uitdrukte. Sommigen, zoals Joachim Schnellnhuber, de klimaatadviseur van de paus, verwelkomen openlijk een menselijke bevolking van minder dan een miljard als “duurzaam”. Nu komt er serieus onderzoek naar voren dat een van de meest effectieve vermindering van de menselijke bevolking door middel van wat bekend staat als “moderne wetenschappelijke landbouw” is door het gerichte gebruik van giftige landbouwchemicaliën, pesticiden waarvan wordt aangenomen dat ze veilig zijn, maar verre van veilig.

De bekende wetenschapper Dr. Shanna Shaw kwam erachterdat het aantal mannelijke zaadcellen dramatisch daalt in westerse geïndustrialiseerde landen, waaronder de EU en de VS. Shaw schat dat het gemiddelde aantal zaadcellen in de afgelopen vier decennia met 50% of meer is afgenomen. Met andere woorden, een jonge man die vandaag een gezin wil stichten, heeft maar de helft van het aantal zaadcellen van zijn grootvader en dus de helft van de kans om zwanger te worden. Shaw schat dat tenzij de giftige chemische belasting in de landbouw en het milieu drastisch verandert, en dat tegen 2050 de meeste mensen in ontwikkelde landen, waaronder China, we misschien niet lang in staat zullen zijn om op natuurlijke wijze te reproduceren, we technologische hulp nodig zullen hebben om te reproduceren.

Shaw’s boek is een verdere uitwerking van een academische paper uit 2017, gepubliceerd door Shaw en collega’s. In de paper analyseerde Shaw zorgvuldig in totaal 244 schattingen van de spermaconcentratie en het totale aantal zaadcellen (TSC) uit 185 onderzoeken onder 42.935 mannen die tussen 1973 en 2011 spermastalen hadden gegeven. Wat ze ontdekten was buitengewoon alarmerend. Maar afgezien van een paar krantenkoppen, veranderde er niets, aangezien de machtige agrochemische bedrijven zoals Bayer-Monsanto, Syngenta en DowDuPont (nu Corteva) lobbyden om de resultaten te negeren.

Shaw ontdekte dat “van de niet-geselecteerde westerse onderzoeken de gemiddelde spermaconcentratie met gemiddeld 1,4% per jaar afnam, met een algemene afname van 52,4% tussen 1973 en 2011.” Dezelfde groep mannen “had een gemiddelde afname.” gemiddelde TSC van 1,6% per jaar en een algehele afname van 59,3%. ”Dat is een afname van het aantal zaadcellen van een decennium van meer dan 59% bij mannen die niet werden geselecteerd op vruchtbaarheid, uit Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland . En het blijft jaar na jaar afnemen.

Bij gebrek aan serieuze ondersteuning voor nieuwe onderzoeken zijn de huidige gegevens beperkt. Vijftien jaar geleden voldeed meer dan de helft van de potentiële spermadonoren in de provincie Hunan in China aan de kwaliteitsnormen. Tegenwoordig is er slechts 18%, een vermindering die volgens een studie wordt toegeschreven aan hormoonverstorende chemicaliën . Een vergelijkbare daling in het aantal zaadcellen werd geregistreerd door onderzoekers in Taiwan, evenals een vergelijkbaar resultaat voor Israël. Shaw concludeert:

“De mannelijke reproductieve gezondheid, en trouwens niet alleen de kwaliteit van het sperma, zit in de problemen, en dit heeft niet alleen gevolgen voor het vermogen om een ​​kind te krijgen, maar ook voor de gezondheid van de man.”

Als voorbeelden noemt ze “laag aantal zaadcellen, onvruchtbaarheid, zaadbalkanker en diverse algemene afwijkingen. Een van hen is een niet-ingedaalde zaadbal, een andere is een aandoening waarbij de opening van de urethra niet is waar hij zou moeten zijn … “

Hormoonontregelaars

Swan, die nu werkt aan de Icahn School of Medicine op Mount Sinai, New York, gelooft dat de oorzaak te wijten is aan de enorme toename van de blootstelling aan giftige chemicaliën in de afgelopen decennia, met name chemicaliën die bekend staan ​​als ‘hormoonontregelaars’. hormoonontregelaars hebben. Ze verwijst naar “chemicaliën die plastic zacht maken, dat zijn ftalaten, of chemicaliën die plastic hard maken, zoals bisfenol A, of chemicaliën die vlamvertragers zijn, chemicaliën die in teflon zitten, enzovoort, pesticiden …”

De laatste, pesticiden, is de groep die aan de alarmbel zou moeten luiden omdat is aangetoond dat ze in het grondwater en de menselijke voedselketen terechtkomen. De twee meest gebruikte pesticiden over de hele wereld zijn Bayer-Monsanto’s Roundup, die het waarschijnlijk kankerverwekkende glyfosaat bevat, en Syngenta’s atrazine, dat nu eigendom is van ChemChina.

Effecten van atrazine

In 2010 voerde Tyrone B. Hayes, hoogleraar integratieve biologie, een gerenommeerd wetenschapper aan de University of California, Berkeley, een groot onderzoek uit naar de effecten van blootstelling aan atrazine op kikkers. Hij ontdekte dat het pesticide, dat veel wordt gebruikt in maïs- en suikerrietvelden in de Verenigde Staten, het seksleven van volwassen mannelijke kikkers beïnvloedt door driekwart van hen te ontmaskeren en een op de tien in een vrouwtje te veranderen. Hij realiseerde:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bill Gates WEIGERT om voeding aan te bevelen (zink, vitamine D, vitamine C) en richt zich in plaats daarvan volledig op vaccins

“Deze mannelijke kikkers missen testosteron en alles wat testosteron regelt, inclusief sperma.”

Bovendien ontdekte Hayes dat de 10% van de kikkers die worden blootgesteld aan atrazine en die transformeren van mannetjes in vrouwtjes – iets waarvan niet bekend is dat het van nature voorkomt bij amfibieën – succesvol kan paren met mannelijke kikkers, maar omdat deze vrouwtjes genetisch mannelijk zijn, zijn al hun nakomelingen mannelijk. ”Hayes legde uit:

“Ik geloof dat het overwicht van bewijsmateriaal aantoont dat atrazine een risico vormt voor dieren in het wild en mensen.”

Atrazine is een krachtige hormoonontregelaar. Atrazine is ook het tweede meest gebruikte herbicide in de VS na Monsanto’s glyfosaatproduct Roundup. Ondanks het bewijs oordeelde de Amerikaanse Environmental Protection Agency in 2007 in een controversiële uitspraak dat “Atrazine de seksuele ontwikkeling van amfibieën niet beïnvloedt en dat er geen aanvullende tests nodig zijn.” Einde verhaal? Waarschijnlijk niet. Maar in 2004 verbood de EU atrazine omdat Syngenta de veiligheid van de stof in drinkwater niet had bewezen .

Een andere agrochemische stof die is geclassificeerd als een hormoonontregelaar, is Monsanto’s Roundup met glyfosaat. Roundup is het meest gebruikte pesticide ter wereld, in meer dan 140 landen, waaronder Rusland en China. Het gebruik ervan op Amerikaanse ggo-gewassen is de afgelopen jaren explosief toegenomen, aangezien bijna 90% van de Amerikaanse maïs genetisch gemanipuleerd is en een vergelijkbaar percentage sojabonen. Tussen 1996, toen Monsanto GMO-maïs en sojabonen in de Verenigde Staten goedkeurde, en 2017, steeg de blootstelling van Amerikanen aan de chemische stof met 500 procent. Het werd getest in drinkwater, in voorraadgranen en in de urine van zwangere vrouwen . Bijna al het vlees en gevogelte is verzadigd met glyfosaat uit diervoeder.

Een recente studie in Australië door onderzoekers van Flinders University heeft uitgewezen dat Roundup de cellen doodt die progesteron maken bij vrouwen, waardoor hun niveaus dalen. Glyfosaat en Roundup zijn “in verband gebracht met geboorteafwijkingen, reproductieve problemen en leverziekte, en het is aangetoond dat het het DNA van menselijke navelstreng, placenta en embryocellen kan beschadigen”.

In 2015 onderzochten wetenschappers in Nigeria de effecten van gecombineerde blootstelling aan glyfosaat en atrazine op ratten. Ze ontdekten dat de combinatie erger was en het sperma, de testosteronsynthese en de mannelijke voortplantingsorganen aantastte.

In 2016 kocht de Chinese chemische staatsgigant ChemChina Syngenta voor maar liefst $ 43 miljard. Op dat moment had ChemChina ook de verkooprechten in China en andere Aziatische landen voor Monsanto Roundup. Op de ChemChina-website wordt atrazine vermeld als een van de verkochte herbiciden en wordt het een “veilig en efficiënt herbicide voor maïsvelden” genoemd. ChemChina is ook de toonaangevende fabrikant van glyfosaat voor de Chinese landbouwmarkt.

China zegt dat het momenteel wordt geconfronteerd met een grote landbouwcrisis en dat het ook worstelt met manieren om de voedselzekerheid te waarborgen. Volgens rapporten zal een grotere rol voor ggo-gewassen met Chinese patenten een centraal onderdeel zijn van een nieuw vijfjarenplan, wat ongetwijfeld het gebruik van glyfosaat en atrazine zou betekenen. Tegelijkertijd maakt de staat zich in toenemende mate zorgen over het dalende geboortecijfer, dat ondanks de versoepeling van het eenkindbeleid niet is verbeterd. Omdat Chinese boeren aanzienlijke hoeveelheden pesticide chemicaliën zoals glyfosaat en atrazine gebruiken om hun opbrengsten te verhogen, streven ze naar een rampzalige combinatie die niet alleen de groeiende voedselcrisis niet zal oplossen,

Zijn deze gevaarlijke hormoonontregelende landbouwchemicaliën wereldwijd goedgekeurd omdat de bureaucraten niet weten welke schade glyfosaat, atrazine en andere hormoonontregelende stoffen veroorzaken bij de menselijke voortplanting? Zijn ze er alleen vanwege de hebzucht van bedrijven naar hyperwinsten? Een citaat uit 1975 van Henry Kissinger, auteur van het eugenetica-document NSSM-200 tijdens het Nixon-Ford-tijdperk, is verhelderend:

“Ontvolking zou de hoogste prioriteit van het buitenlands beleid van de derde wereld moeten zijn, omdat de Amerikaanse economie grote en toenemende hoeveelheden mineralen uit het buitenland nodig heeft, vooral uit minder ontwikkelde landen.”

En van Bill Gates:

“De wereld telt vandaag 6,8 miljard mensen … dat zal oplopen tot ongeveer 9 miljard. Als we echt goed werk leveren op het gebied van vaccins, gezondheidszorg en reproductieve gezondheidsdiensten, zouden we dat met misschien 10 tot 15 procent kunnen verminderen. “

Of de grote oude hond van de eugenetica, Prins Philip:

“Ik moet toegeven dat ik in de verleiding kom om reïncarnatie te vragen als een bijzonder dodelijk virus.” (Prins Philip, in zijn voorwoord van het boek “If I Were an Animal” uit 1986)

We zijn bezig met het snel uitsterven van de menselijke soort, terwijl we doorgaan met het negeren van de gevaren die deze gifstoffen vormen voor menselijke en andere levensvormen.Lees ook:  Koningin Maxima ontvangt €150.000 per jaar van de Nederlandse regering om over SDG’s te babbelen

Comments

comments