Geheime weg naar dictatuur

Geheime weg naar dictatuur

18 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Ervan uitgaande dat er een alomtegenwoordig en onzichtbaar gevaar is, hebben de machthebbers een perfect verhaal gecreëerd om de bevolking te beheersen.

door Josef Pleschiutschnig

Een geslaagde propaganda-act

In de eerste dagen van januari vond ik een grotere envelop die aan mij was geadresseerd in mijn post, gestuurd door de Oostenrijkse federale regering , het ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid et alii met Rudolf Anschober , Groenen, aan het roer. Inhoud: een pakje witte maskers en een tekst op een vel papier met de onpersoonlijke begeleidende brief “Geachte heer of mevrouw!”. Inhoud van de brief: de gebruikelijke halve waarheden, uitvindingen, speculaties en misleidingen met betrekking tot de volksgezondheid die momenteel in korte vorm op alle kanalen worden verspreid, met de aanwijzingen en aanwijzingen ‘Blijf gezond!’ En ‘Kijk naar jezelf, kijk naar mij ! ”.

Oplettende tijdgenoten hebben er al op gewezen dat dergelijke formuleringen een dreigende ondertoon hebben, volgens het motto: doe wat de autoriteiten je opdragen te doen, anders word je gebrandmerkt, afgezonderd en opgesloten als een antisociaal element (1). Het geheel is versierd met de foto van een opgewekte gepensioneerde, het gezicht onherkenbaar gemaakt met het verplichte witte masker. Dit pakket is naar iedereen in Oostenrijk gestuurd die ouder is dan 65 jaar.

Het is een perfect voorbeeld van hoe je het smakelijk kunt maken voor mensen met goed-humane, pakkende oproepen voor hun eigen veiligheid en die van anderen om de beperkingen op de rechten van vergadering, reizen, sociale contacten, meningsuiting, enz. Te accepteren. die maandenlang door dezelfde afzender zijn opgelegd om zelfs goed te worden genoemd. Een geslaagde propaganda-actie van de adviseurs van de minister van Volksgezondheid, Anschober.

Beetje bij beetje afschaffing van privacy en democratische procedures

De beperkingen worden opzettelijk niet gemaakt door een staatsgreep, zoals de Fransen zeggen, maar kruipen over langere perioden, in langzame en complexe stappen, als het woord hier is toegestaan, stappen en manoeuvres volgens het motto, twee voor een terug. Waarom? Zoals de goed opgeleide psychologische adviseurs van de regeringen weten, zorgt de bijbehorende cognitieve onzekerheid over de status van de huidige verboden en verboden voor verwarring, gewenning en overhaaste gehoorzaamheid . Veel mensen lopen al met maskers in de open lucht rond – onlangs zag ik zelfs joggers die ze in het bos droegen …

Het doel van dit proces wordt dus volkomen verdoezeld. Het gaat om de uitbreiding van de staatsmacht over het individu, om de de facto afschaffing van privacy en democratische procedures. De macht over lijf en leden komt uitsluitend toe aan aangewezen, speciale gemeenschapsinstellingen. Dit staatsmonopolie werd gevestigd in de landen van de Europese beschaving in lange historische strijd, en door het vestigen van de fundamentele rechten en vrijheden van het individu, werd het beheerst en onderworpen aan controle. Het zijn directe, persoonlijke beschermingsrechten die de organen van het geweldsmonopolie altijd en overal moeten respecteren, en waarover personen die onafhankelijk zijn van het monopolie, rechters, moeten waken.

Momenteel baseren de heersers hun antidemocratische inspanningen op een perfect verhaal dat op alle kanalen wordt verspreid door een meegaande groep charlatans en nuttige idioten. Deze leveranciers van het verhaal, de virologen, zijn halfopgeleide mensen die hun werk een hoge naam geven door het grotendeels onbetwiste gebruik van wetenschappelijke kennis.

Een groep artsen en biologen die, afgezonderd van hun onderwerp, termen en procedures gebruiken die elders zijn vastgesteld en die verre van wetenschappelijke normen zijn. In de regel begrijpen of beheersen ze de gebruikte methoden niet en worden hun acties niet gedreven door interesse in de waarheid. Decennialang vormden deze koffiebrouwers een ingroep aan de rand van de medische wereld, in leven gehouden en gefinancierd door farmaceutische bedrijven, die hun verwarde, dubbelzinnige en meestal schadelijke “resultaten” verkopen met het stempel “wetenschappelijk”. Ze hebben nu hun grote uur, waar al lang naar toe is gewerkt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trumpisme is levend en gezond - en het zal niet verdwijnen, zelfs niet als Trump dat doet

Het totalitaire karakter van het narratieve ‘infectie’

De wirrologen leveren ook de verkooppropaganda voor hun werk, een stof die alles heeft, het verhaal van de zeer bedreigende infectieziekte COVID-19. Het gevaar dat op de muur is geschilderd is niet toegankelijk voor de zintuigen , grotendeels onbepaald , meestal erg gevaarlijk , alomtegenwoordig en, heel belangrijk, springtnaar de volgende. Deze denkfiguur is perfect geschikt voor het verspreiden van halve waarheden, speculaties, valse beweringen en terminologie, maar ook voor het dagelijks opdienen van nieuwe bedreigingen – zoals ‘nog gevaarlijkere mutaties’, ‘vreemde’ oorsprong van het gevaar, enzovoort. Elk uur ratelen berichten van het front van alle kanalen op ons neer, zoals in de laatste grote oorlog van de Volksempfänger en de Völkischer Beobachter .

Het virus kan iedereen raken en iedereen is actief verplicht er iets aan te doen, concreet om de steeds veranderende bevelen, bevelen en verboden van de overheid te gehoorzamen: moreel via propaganda in de media, legaal via dreigende sancties. Elke persoon is object en subject in dit totalitaire verhaal. Gehoorzaamheid is vereist en wordt verwacht.

Het infectieconcept, dat centraal staat in het verhaal, is van enorm politiek belang. Volgens dit zijn sociale contacten de oorzaak dat mensen ziek worden: “X besmet Y”. Omdat we dat niet willen, begrijpen gewone consumenten onmiddellijk de zin en noodzaak van avondklok en contactblokken, de sluiting van plaatsen van sociale interactie zoals herbergen, theaters, sportstadions, kerken, concertzalen, bioscopen, danscursussen, scholen, kleuterscholen , fitnesscentra, kappers, enz..

Zo streeft het besmettingsconcept ook naar de vrijheid om direct te oogsten, meer vrijheid van vergadering is niet al een feest, club et cetera samengestelde groepen, en rond het reizen voorkomen – en ga zo maar door, enzovoort, zonder einde kan nooit genoeg doen tegen de infectie …

Op een hoger niveau dient het verhaal om censuur opnieuw in te voeren om de “verspreiding van schadelijke uitspraken” door het verhaal te voorkomen en “om de mensen te beschermen tegen valse verklaringen”.

Al deze verboden en controlemaatregelen zijn typerend voor autoritaire, dictatoriale samenlevingen zoals het Derde Rijk in het verleden of de Volksrepubliek China in het heden. Omdat onbeperkte sociale contacten hebben een power- kritische potentieel.

Mensen kunnen politiek uitwisselen, discussiëren, coördineren en organiseren buiten de instellingen en fora die door de heersers worden gecontroleerd . In het Derde Rijk werden deze verboden gelegitimeerd met het welzijn en de welvaart van de mensen, vandaag met de zorg voor de gezondheid van ons allemaal, en het corona-verhaal speelt hierin de sleutelrol . In termen van juridisch beleid krijgt gezondheid een hogere prioriteit dan fundamentele rechten en vrijheden, wat duidelijk in strijd is met de huidige grondwet. Het narratieve “infectie” is dus een perfect, antidemocratisch regeringsmiddel.

De massamedia als voorloper van de autoritaire staat

Het huidige proces naar een autoritaire staat wordt uitgevoerd door journalisten van Falter tot ORF tot Kronenzeitungen genegeerd door die van de massamedia in andere Europese landen of, indien gezien, niet aangesproken. Integendeel: je bevordert dit door in detail bevestigend te schrijven over details en over geschillen tussen experts binnen het hippe verhaal. Wie mag wanneer, waar, hoeveel meter uit elkaar, welke maskers, hoeveel mensen per oppervlakte-eenheid openen; hoe lang is een test geldig; wanneer gaat de test weer; Waartegen beschermen de vaccins; welk effect doet welke stof et cetera – genoeg stof om de bladzijden te vullen. Tussendoor advertenties van de overheid over het onderwerp als financiële compensatie voor de propaganda die in het redactiegedeelte wordt uitgevoerd.

Deskundigen op het gebied van fundamentele rechten en vrijheden, constitutionele advocaten , meestal professoren – het woord komt van het Latijnse profiteri dat ‘vrijuit zeggen’ betekent, als zodanig begiftigd met het voorrecht om het recht op vrijheid van onderzoek en beroepsonderwijs te kunnen uitoefenen – zwijgen in hun overweldigende meerderheid of hebben geen zeggenschap.

In plaats daarvan zou op de voorpagina’s van ‘serieuze’ kranten tussen ‘A Vaccination Against the Conspiracy’ en ‘From Corona Hotspot to Model Student’ onder de titel ‘Not Ready for the Crisis’ een noodwet moeten worden aangenomen – een instrument dat de federaal Oostenrijk zou de “federale regering meer rechten moeten geven om in te grijpen in geval van een crisis”. Andere “westerse landen” hebben dit “lang geleden in hun grondwet” (2).


Josef Pleschiutschnig , geboren in 1955, is Oostenrijker en werd geboren in Klagenfurt. In oktober 1973 begon hij natuurkunde, wiskunde en filosofie te studeren aan de Universiteit van Graz. In 1984 promoveerde hij als dr. phil. met een proefschrift in experimentele fysica. Vanaf september 1985 begon hij een carrière als wetenschapper en docent aan universiteiten, openbare onderzoeksinstellingen en in de industrie. Hij verbleef ook langer in Frankrijk, Duitsland en India. In 2013 beëindigde hij zijn betaalde baan als natuurkundige en keerde hij terug naar Oostenrijk. In zijn professionele pensionering keerde hij terug naar politieke activiteiten voor schonere lucht, vrede en ontwapening.


Bronnen en opmerkingen:

(1) Vergelijk: Matthias Burchardt, “Blijf gezond!” Of “Durf niet ziek te worden!” , 4 januari 2021.
(2) Kleine Zeitung, Graz, zondag 24 januari 2021.

Lees ook:  Zwarte kerst


Comments

comments