VACCINOORLOGEN Spoetnik V: EU offert haar burgers bij duizenden op het altaar van anti-Russische puntenscores

VACCINOORLOGEN Spoetnik V: EU offert haar burgers bij duizenden op het altaar van anti-Russische puntenscores

21 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Europese diplomaten vertelden Reuters dat veel landen liever tienduizenden burgers meer zouden laten sterven dan dat Rusland hen zou redden.

BRUSSEL – Het gaat echt niet goed in Europa. Bijna 900.000 mensen zijn gestorven aan COVID-19, een aantal landen wordt geconfronteerd met nieuwe golven van het dodelijke virus en Parijs gaat vanavond in een lockdown van vier weken na een nieuwe piek in het aantal gevallen. Ondertussen was de uitrol van vaccins in de Europese Unie bijzonder zwaar. De EU is erin geslaagd om slechts ongeveer een derde van het aantal burgers per hoofd van de bevolking te vaccineren als de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, zelfs achter veel armere buren als Servië of Turkije (die Russische en Chinese offers hebben omarmd).

Onze burgers vermoorden om de Ruskies te bezitten

Een mogelijke oplossing voor de ellende van Europa zou kunnen komen in de vorm van het door Rusland ontwikkelde Sputnik V-vaccin, dat door de wetenschappelijke gemeenschap als veilig en effectief wordt aangemerkt en dat al in Italië wordt geproduceerd. Rusland heeft de wens uitgesproken om samen te werken met Europese farmaceutische giganten om doses te produceren om de 450 miljoen burgers van de EU te helpen. Toch vertelden diplomaten Reuters dat veel landen liever tienduizenden burgers meer zouden laten sterven dan dat Rusland hen zou redden. “Sommigen zullen [Rusland] deze propagandaoverwinning niet willen schenken, en er zijn anderen die dit als een kans zullen zien om daadwerkelijk te laten zien dat we samenwerken”, zei een diplomaat. “Het is Russisch: het is slecht”, is een dominante gedachtegang onder beleidsmakers, voegde hij eraan toe.

In het openbaar heeft de EU de wereldwijde levering van COVID-19-vaccins in Rusland al afgedaan als een propagandastunt. “We moeten ons niet laten misleiden door China en Rusland, beide regimes met minder wenselijke waarden dan de onze, aangezien ze zeer beperkte maar wijdverspreide operaties organiseren om vaccins aan anderen te leveren”, zei Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, eraan toevoegend: “Europa zal geen vaccins gebruiken voor propagandadoeleinden. “

Achter de rug van de EU breken echter een aantal staten de gelederen en treden zij eenzijdig op. Hongarije en Slowakije zijn al begonnen met het gebruik van Spoetnik en zijn wat betreft vaccinaties de anderen in het blok voorgegaan. Italië heeft besteld schoten, terwijl de Tsjechische Republiek wordt weergegeven op het punt hetzelfde te doen. De beslissing van Slowakije heeft geleid tot een ernstige breuk in de regerende coalitie. De neoliberale, pro-EU Voor de Volkspartij heeft gedreigd ontslag te nemen uit de regering vanwege deze kwestie.

Bestrijding van “kwaadaardige beïnvloeding” door verspreiding van de pandemie

De Verenigde Staten hebben ook een groot deel van het afgelopen jaar geprobeerd de ontwikkeling en wereldwijde uitrol van Sputnik V te onderdrukken. Een rapport van het Department of Health and Human Services pochte dat een van de belangrijkste prestaties van 2020 de samenwerking was met een groot aantal andere regeringen. agentschappen om de “kwaadaardige invloed” van Rusland in Amerika te bestrijden. Het belangrijkste voorbeeld dat het citeert, was ‘Brazilië ervan overtuigen het Russische COVID-19-vaccin af te wijzen’.

Gedeeltelijk als gevolg van Amerikaanse acties, woedt de pandemie in Brazilië uit de hand, het land bereikt woensdag meer dan 90.000 nieuwe infecties en bijna 3.000 gerapporteerde sterfgevallen alleen al op dinsdag. ICU-afdelingen in 19 van de 27 staten van het land zijn op volle toeren , met een nieuwe, meer besmettelijke soort die opduikt in de stad Manaus en die door het hele land wordt aangetroffen.

Voeg dat toe aan het westerse hamsteren van vaccins en het blokkeren van een afstandsverklaring van intellectueel eigendom waardoor arme landen het vaccin tegen kostprijs konden produceren, het lijkt duidelijk dat acties van de VS en de EU hebben geleid tot de dood van talloze duizenden mensen in de wereld. Zuid al.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Maak kennis met deze belachelijke persoon Emily Murphy

Westerse media hebben ook een bijna meedogenloze spervuur ​​van negatieve verhalen over de Russische en Chinese vaccins gehouden, waarbij ze voortdurend proberen hun geloofwaardigheid te ondermijnen. Het lijkt echter een beperkte impact te hebben gehad, aangezien een YouGov- peiling onder 11 landen ontdekte dat Rusland de meest vertrouwde vaccinproducent ter wereld is.

Sputnik V werkt op dezelfde manier als westerse aanbiedingen, met vergelijkbare effectiviteit. Het is ontwikkeld door het door de staat gerunde Gamaleya-instituut en is een viraal vectorvaccin, wat betekent dat het een ander virus gebruikt om het DNA dat codeert voor de gewenste immuunrespons naar cellen te brengen. Eiwitcoderende genen van het coronavirus worden ingebracht in twee verkoudheidsachtige virussen die genetisch zijn gemodificeerd, zodat ze zich niet in het menselijk lichaam kunnen vermenigvuldigen. Net als westerse varianten, moet het in twee doses worden afgeleverd met een tussenpoos van enkele weken, maar de opslagtemperatuur (-18 ° C / -0,4 ° F) is aanzienlijk hoger dan die vereist voor het Pfizer-vaccin.

Koude Oorlog 2.0

De vaccinoorlog maakt deel uit van een bredere internationale campagne die momenteel tegen Rusland is gericht. Gisteren verklaarde president Joe Biden de Russische president Vladimir Poetin tot een “moordenaar” en bedreigde hij entiteiten die samenwerken met de nieuwe Nord Stream 2-pijpleiding die Russisch gas naar Midden-Europa vervoert met onmiddellijke sancties als ze aan het project blijven werken. Hij verwierp ook het aanbod van Poetin voor een live debat op televisie.

Dit alles staat ver af van 2012, toen Biden als vicepresident de spot dreef met de schijnbare obsessie van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney met Rusland. “Hij doet alsof hij denkt dat de Koude Oorlog nog gaande is,” grapte Biden, “ik weet niet waar hij is geweest.” “Dit is niet 1956”, voegde hij eraan toe; “Het laat zien hoe weinig de gouverneur weet over buitenlands beleid.”

In 2012 zag slechts 2% van de Amerikanen Rusland als hun grootste geopolitieke bedreiging. Tegenwoordig is dat aantal 26%, alleen overtroffen door een enorme piek in het anti-Chinese sentiment. Helaas lijkt Romneys retoriek, die in 2012 belachelijk was, tam naar de maatstaven van vandaag.

Functiefoto | Dozen vol met het Russische vaccin tegen Spoetnik V COVID-19 arriveren op 9 maart 2021 op de luchthaven van Tunis. Hassene Dridi | AP

Alan MacLeod  is Senior Staff Writer voor MintPress News. Na het voltooien van zijn promotie in 2017 publiceerde hij twee boeken:  Bad News Van Venezuela: Twintig Jaar van Fake Nieuws en onjuiste rapportage  en  Propaganda in het informatietijdperk: Still Manufacturing Consent , evenals  een  aantal  van  wetenschappelijke  artikelen . Hij heeft ook bijgedragen aan  FAIR.org ,  The Guardian ,  Salon ,  The Grayzone ,  Jacobin Magazine en  Common Dreams .Lees ook:  Het aardse paradijs dat Nederland heet vadertje Staat verrijkt de elite

Comments

comments