De waarheid over de demonstratie in Kassel – zo brutaal ligt de Duitse media

De waarheid over de demonstratie in Kassel – zo brutaal ligt de Duitse media

23 maart 2021 1 Door Indignatie redactie

Afgelopen zaterdag vond in Kassel de eerste grote demonstratie van dit jaar tegen de coronamaatregelen plaats. Wie via de grote media op de hoogte kwam van de protesten in Kassel, moest de indruk krijgen dat ‘zijdenkers’ en ‘coronatekenaars’ verantwoordelijk waren voor gewelddadige incidenten. Maar dat heeft weinig te maken met wat je daar als ooggetuige hebt gezien.

Lange tijd heb ik geaarzeld om de term “liggende pers” te gebruiken. Last but not least, het respect voor journalisten en redacteuren die hun vak onder de knie hebben en dienovereenkomstig rapporteren: “Zeg wat is.” Kassel beleefde een grotendeels vreedzame demonstratie tegen Merkel en het Corona-beleid met een eindeloze “lockdown” op 20 maart in keizerlijk weer . Folkloristische festivalsfeer in het expositiecentrum “Schwanenwiese”. Het stadscentrum zit boordevol gezinnen en veel jonge mensen! Een teken van solidariteit van de politie, die grotendeels ontspannen en coöperatief was. De politie werd herhaaldelijk bedankt vanaf het podium!

En toen om 18.45 uur zag ik RTL, en tenslotte om 19.00 uur Petra Gerster op ZDF, die sprak over “massale rellen” en “zogenaamde laterale denkers” en slechts een paar seconden verwijderd van de demo (!) En een politie aanval toonde – niet duidelijk of tegen mensen van de demo of de tegendemo.

Journalistiek werkt anders: wees ooggetuige, luister naar mensen en rapporteer het als nieuws. Presenteer meningen en tegenoordelen op een eerlijke en transparante manier om lezers en kijkers in staat te stellen hun eigen mening te vormen. Naast het rapport kan de journalist ook in zijn eigen commentaar zijn mening geven. Maar dit is allemaal het nieuws van gisteren.

Lees ook:  "Don't Trace Me, Bro" - Zeg gewoon nee tegen contact tracering coronavirus

Hier even in het kort: Kassel was een festival, naar schatting 35.000 tot 40.000 mensen uit heel Duitsland en dat in keizerlijk weer. Bijna overal heerste een vrolijke lentestemming, in het expositiecentrum “Schwanenwiese” en in het stadscentrum. Veel mensen op dekens in de zon, zelfs hun afval opruimen. Mensen met “Vredes” -tekens en regenboogvlaggen, Israëlische vlaggen en de Duitse kleuren; Boeddhisten, christenen, zelfs antikapitalistische linksen vreedzaam met felrode vlaggen. Een festival van mensen met een verlangen naar vrijheid en leven. Rond 14.30 uur ontmoetten mensen uit de richting van Schwanenwiese, die over de Fuldabrug kwamen, de demonstratieprocessie die was begonnen vanaf het Friderizianum op de Altmarkt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Politie in het midden, vermoedelijk met als doel de kruising vrij te maken zodat de trams konden rollen. Twee waterkanonnen stonden op de Kurt-Schumacher-Strasse in de richting van de Altmarkt en spatten kort in de menigte. Geen enorme inspanning. Om het voorzichtig te zeggen: een teken voor de demonstranten: Go! En misschien ook een plaatje voor de pers, zodat er de kop is: “Waterkanonnen stoppen gewelddadige zijdenkers!”

Ik had tranen in mijn ogen – er waren zoveel herinneringen aan 1989. Ik was een jeugdpastor in Saksen en zag Aue, Schwarzenberg en Leipzig. We hadden toen nog een appartement in Oost-Berlijn bij Ostkreuz. Ik stond op 5 oktober 1989 voor het raam toen gepantserde voertuigen en personeelsvoertuigen laat in de avond de zijstraten van de Karl-Marx-Allee / Frankfurter Allee binnenreden. Ik was daar toen en gisteren terug – in Kassel.

Lees ook:  Trump, de pandemie en "de economie": hoe progressieven zijn boodschap kunnen bestrijden

De officiële kerk was niet te zien, in plaats daarvan was er een zielige verklaring van de bisschop van Kurhessen-Waldeck, Beate Hofmann: “Vrijheid van meningsuiting is een waardevol bezit dat we willen beschermen. Maar gedrag bij een demo die de Corona-regels niet naleeft en moedwillig het risico op infectie accepteert, is geen zinvolle uitdrukking van vrije meningsuiting, maar hoogst nalatig en onverantwoordelijk. “Nee, het is onverantwoordelijk en goddeloos om je van de mensen af ​​te wenden en kritiekloos. Viool spelen van de machtigen. In de Duitse dictaturen hebben geestelijken vaak campagne gevoerd tegen de willekeur van de staat en voor vrijheid ten koste van het leven.

En anders: in de Duitse media maar kort op n-tv: op 20 maart waren er demonstraties tegen de willekeurige vrijheidsbeperking en tegen het overdreven coronabeleid: in Amsterdam, Londen, Malmö, Wenen en elders.

Wat overblijft? De herinnering aan een zonnige dag vol levensvreugde en tegelijkertijd vol afwijzing van de huidige overheidsmaatregelen. De luide eis van het volk: maak een einde aan het totaal mislukte coronabeleid van Markus Söder en bondskanselier Angela Merkel – en het besef: “We weten dat ze liegen. Je weet dat ze liegen. Ze weten dat we weten dat ze liegen. We weten dat ze het weten, we weten dat ze liegen. En toch blijven ze liegen. ”(Alexander Solzjenitsyn). En voor een theoloog met een blik op de Bijbel, het inzicht:

Lees ook:  Eerdere COVID-19-infectie biedt enige immuniteit, maar mensen kunnen nog steeds het virus bij zich dragen en overdragen

De heerschappij van leugens is net zo duidelijk als de profeet Jesaja (5:20 + 21) uit de oudheid schreef: zoetheid en uit zoetzuur maken! Wee degenen die wijs zijn in hun eigen ogen en zichzelf als wijs beschouwen! “



Comments

comments