De wereld staat voor “een nieuwe pandemie”, hekelt Angela Merkel

De wereld staat voor “een nieuwe pandemie”, hekelt Angela Merkel

23 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

De Duitse bondskanselier bevestigt dat het nu mogelijk is om te spreken van “een nieuwe pandemie” vanwege de opkomst van nieuwe mutaties van het coronavirus en kondigde strenge beperkingen aan voor Pasen in Duitsland, waarbij hij “een zeer ernstige situatie” aan de kaak stelt.

Duitsland heeft besloten om de meeste anticovidbeperkingen te verlengen tot 18 april om de derde golf van de pandemie te bestrijden, zoals onlangs aangekondigd door bondskanselier Angela Merkel, meldt Reuters .

In gesprekken met de leiders van de 16 staten van het land drong Merkel aan op een hardere houding om het virus aan te pakken, waardoor de plannen voor de geleidelijke heropening van de economie die eerder deze maand waren overeengekomen, werden vertraagd. “Nu bevinden we ons in een zeer ernstige situatie”, benadrukte de minister van Buitenlandse Zaken in dialoog met de pers, eraan toevoegend dat het nu “een nieuwe pandemie” is, vanwege de opkomst van nieuwe mutaties van het coronavirus.

In dit verband heeft Merkel aanbevolen af ​​te zien van reizen naar het buitenland en ervoor gezorgd dat Duitse burgers die van plan zijn naar het land terug te keren, vóór elke vlucht worden getest. Hij kondigde ook een periode van “stille dagen” aan, tussen 1 en 5 april, die samenvalt met Pasen in de Europese natie, waarin wordt verwacht dat burgers thuis blijven om het sociale contact te verminderen. Om deze reden zullen kerken worden gevraagd om tijdens deze feestdag hun religieuze diensten online uit te zenden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTe midden van een race tegen de klok om zijn bevolking te vaccineren, was Duitsland eerder deze maand begonnen met het versoepelen van de beperkingen. Door de verspreiding van meer besmettelijke varianten van het coronavirus is het aantal gevallen echter toegenomen, waardoor bij de gezondheidsdiensten bezorgdheid is ontstaan ​​over een mogelijke overbelasting van het niet invoeren van beperkingen.

Volgens de gouverneur van Beieren, Markus Soeder, maakt het land waarschijnlijk “de gevaarlijkste fase van de pandemie” door, aangezien nieuwe stammen van het coronavirus zich sneller verspreiden en meer mensen treffen, niet alleen ouderen.

De aanscherping van de beperkingen komt kort nadat het Robert Koch Instituut, het Duitse agentschap voor ziektebestrijding en -preventie, meldde dat het wekelijkse aantal infecties per 100.000 inwoners op maandag 107 bedroeg en daarmee de drempel van de 100 mensen overschreed, waarboven de intensive care. eenheden beginnen hun capaciteit op te raken. Op 19 februari waren dat er 56.Comments

comments