Protesten tegen de dictatuur van Corona: de staatsmacht en de media dreigen met buitensporig geweld


 20 total views,  4 views today

De situatie in Duitsland is explosief. Hoewel tienduizenden burgers dit weekend de straat op gingen voor hun fundamentele rechten en het herwinnen van hun vrijheden, besloot de politiek achter gesloten deuren om serieuzere maatregelen te nemen en de lockdown te verlengen. De reguliere media fungeren met hun berichtgeving ook als de verlengde arm van de lockdown-regering in de coronacrisis en eisen zelfs gewelddadig optreden van de staat tegen vreedzame burgers.

In heel Europa ging de bevolking dit weekend de straat op en eiste dringend hun fundamentele rechten en vrijheden terug. Bijzonder grote demonstraties vonden plaats in Zwitserland, Groot-Brittannië, Kroatië en Zweden. Maar in Kassel, met het officiële aantal van 20.000 deelnemers, was het grootste protest. En wanneer overheidsinstanties het aantal deelnemers aan een demonstratie bekendmaken die kritiek heeft op de regering, moeten deze aantallen met de grootste omzichtigheid worden behandeld. Dat was het geval in de dictatuur van Stasi-SED-DDR en dat is niet anders in Merkel Duitsland. Als het DDR-staatsapparaat vervolgens een lastercampagne tegen de demonstranten zelf zou moeten starten, wordt dit smerige mediawerk “in het beste Duitsland dat ooit heeft bestaan” (Quote Frank-Walter Steinmeier ), overgenomen door de reguliere media. De Tagesspiegel schrijft bijvoorbeeld :

»Corona-ontkenners veroorzaken chaos in Kassel: De staat moet eindelijk zijn hardheid tonen tegen de ‘laterale denkers’. De scène van de corona-ontkenners gedraagt ​​zich steeds brutaler. De politie werd niet alleen overweldigd door de vlucht in Kassel. Hoelang nog? […] Geen bovenregionale politiestrategie, blijkbaar nauwelijks een inlichtingendienst die voor de demonstraties opruimt, geen systematische observatie door de grondwetbescherming. Voor hoeveel langer? “

Linkse journalisten eisen politieoptreden tegen oppositionele burgers en systematische spionage door geheime diensten. Erich Mielke zou zeker enthousiast zijn over deze schrijvende kameraden. De artikelen over Kassel lijken opvallend veel op elkaar, of ze nu op de staatstelevisie van ARD en ZDF zijn of op Spiegel tot Die Welt, de inhoud is grotendeels identiek, maar wee je als je iets schrijft via gesynchroniseerde media, dan de zelfverklaarde factcheckers komen uit hun door belastingen geteisterde bubbel die eruit is gekropen.

Politietactiek – het nieuwe werkterrein voor attitudejournalisten

Deze “journalisten” hebben zich onlangs geroepen gevoeld om aan hoogopgeleide politiechefs te dicteren wat de juiste, d.w.z. moeilijkste politietactieken zijn tegen de laterale denkers en hoe deze tactiek het beste kan worden geïmplementeerd. Je kunt niet stoppen met je hoofd schudden vanwege deze realiteit ontkennende journalistieke zeepbel. Is er niemand meer in hun redactionele of persoonlijke omgeving die de attitudes van journalisten vestigt op hoe belachelijk ze zijn geworden? Media-activisten, die gisteren nog steeds een vermoeden hadden van systematisch racistisch politiegeweld achter elke identiteitscontrole van een criminele buitenlander, roepen vandaag op tot waterkanonnen en massa-arrestaties zoals in Wit-Rusland.

De staatsmacht staat nu inderdaad voor een ernstig probleem. De laterale denkerbeweging, die diep geworteld is in het midden van de bevolking, heeft een omvang bereikt waarop de staatsmacht haar niet meer als een tennisbal heen en weer kan slaan. Zelfs demonstratieverboden en -beperkingen die eerst door de rechtbanken werden opgelegd en vervolgens gedeeltelijk werden ingetrokken, en die vooral bedoeld waren om de mobilisatie voor deelname aan de demonstratie te verstoren, weerhielden tienduizenden burgers er niet meer van om naar het meer provinciale Kassel af te reizen. Als deze demonstratie in Berlijn had plaatsgevonden, dan had men zeker een zescijferig aantal deelnemers verwacht. En deze grote Berlijnse demo’s zullen komen, ze staan ​​al op de planning en de organisatie is in volle gang.

Een escalatie dreigt in het voorjaar – door de staat

Dus we zullen dit voorjaar demonstraties met zescijferige nummers zien in Berlijn. Je kunt je ook afvragen hoe het harde politieoptreden tegen vreedzame burgers, zoals geëist door de reguliere media, er in werkelijkheid uit zal zien. Laten we de opties bekijken: massa-arrestaties zoals in Wit-Rusland? Deze zijn simpelweg niet haalbaar. Laten we aannemen dat als er 250.000 deelnemers waren, de staatsautoriteiten 1.000 demonstranten zouden willen arresteren wegens intimidatie. Er wordt gerekend met een inzet van 3-4 agenten per detentie en dit is de laagste inzet van personeel. Arrestatie: 2-3 agenten; Bestuurder van het gevangenenvervoer: 1 officier; Personeel van het verzamelcentrum voor gevangenen: 1 officier; Daarnaast zijn er bewaking, huisvesting, catering, toiletgebruik enzovoort. Met 1.000 arrestaties komen al snel tussen de 4.000 en 5.000 politieagenten samen die niets anders doen dan 1.000 van de 250.000 demonstranten opsluiten. In de praktijk is dit op deze schaal simpelweg niet haalbaar.

Dat laat het directe gebruik van geweld over, het gebruik van wapenstok en waterkanonnen, zoals vorig jaar voor de Reichstag. De beschamende beelden gingen de wereld rond. Het politiesucces van de maatregel neigde echter naar nul. Met zo’n missie kun je natuurlijk voorkomen dat een straat of een plein wordt gebruikt en bezet door demonstranten.

Maar anders?! De honderdduizenden mensen zouden nog steeds in de stad zijn en de acties van de staat betekenen dat elke posterwaarschuwing van een totalitaire coronastaat meer dan gedocumenteerd is. Nogmaals, dit is geen wenselijk scenario. Temeer daar deze benadering ook het gevaar inhoudt de veel geciteerde vonk te zijn die het kruitvat zou kunnen doen ontploffen. En als “slechts” enkele duizenden of tienduizenden deelnemers zich in beweging zouden zetten om geweld met geweld te bestrijden, dan zou er geen krijgspolitie meer zijn, die ook over de helft van de stad verspreid zou zijn. Hoe snel dergelijke situaties uit de hand lopen en niet meer beheersbaar zijn, de hele wereld kon in januari van dit jaar live meekijken op de schermen in Washington.

De sinds een jaar lopende lastercampagne door de politiek en de media heeft niets opgeleverd. De laterale denkerbeweging is de kritische grens al lang gepasseerd. De staat moet het door de grondwet beschermde recht om te demonstreren respecteren en het niet afschaffen. Politici en de lokale politie dienen zorgvuldig en gepast te handelen. Een omstandigheid die vanzelfsprekend zou moeten zijn alleen al vanwege het grote aantal kinderen, senioren en vrouwen. De demonstratiemarsen moeten vergezeld gaan en ongeregeldheden door linkse extremistische antifascistische daders zo snel mogelijk worden beëindigd, zoals bij de fietsblokkades in Kassel. Als de staat die door de reguliere media is aangezet echter denkt dat hij geweld kan gebruiken om te voorkomen dat de zijdelingse denkerbeweging demonstreert,

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments