Het grote einde

Het grote einde

25 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Het coronabeleid heeft verwoestende effecten op mens en omgeving, die nu al duidelijk in opkomst zijn.

Sinds ongeveer een jaar houdt bijna de hele wereld zich voornamelijk bezig met één virus. Veel staten hebben talloze maatregelen genomen om een ​​door hen uitgeroepen pandemie in te dammen, waaronder de eis om een ​​gezichtsmasker te dragen, het inflatoire gebruik van desinfectiemiddelen, contactbeperkingen en de sluiting van al het openbare leven. De effecten van deze maatregelen op de natuur en de menselijke gezondheid zijn enorm, maar niet in positieve zin.

Zelfs een zorgvuldige blik op de omgeving geeft ons een idee van de ramp die op de loer ligt. Overal op straat, langs de weg, naast de treinsporen, zelfs in velden, bossen en gangen, zijn er talloze “weggegooide” maskers, meestal chirurgische of FFP2-maskers. Dit afval heeft allang de oceaan bereikt en verspreidt zich zelfs in afgelegen, onbewoonde gebieden .

Een ware vloed van beschermende maskers komt over de hele wereld naar voren en vormt een bedreiging voor de natuur.

Vissen raken verstrikt in de maskers en de poten van vogels raken verstrikt in de steunen zonder los te komen. Zeezoogdieren en schildpadden verwarren de maskers ook met hun voedsel, slikken ze in en sterven dan van pijn. Niet te vergeten zijn de vele giftige componenten van de maskers. De wetenschappelijk directeur van het Hamburgse Milieu-instituut, professor Michael Braungart, legde uit dat deze maskers ‘ elk vuil ter wereld ’ bevatten.

Dit verwijst naar stoffen zoals formaldehyde, koolwaterstofverbindingen, aniline, lijmen, bindmiddelen, UV-stabilisatoren, microplastics en synthetische geurstoffen. Veel van deze stoffen worden als kankerverwekkend beschouwd. Daarnaast zijn er glasvezels, die in veel van de maskers zitten. Als deze breken en worden ingeademd, kunnen ze zeer schadelijk zijn voor de luchtwegen.

De meeste mensen houden elke dag een chemische cocktail voor hun mond en neus. Wat dit permanente gebruik voor het menselijk organisme betekent, is nog helemaal niet te meten.

De ontsmettingsmiddelen, die al een jaar in absurde hoeveelheden worden gebruikt, zijn niet beter . Ze bevatten ook een groot aantal problematische ingrediënten en mogen niet constant in contact komen met de huid, omdat ze de natuurlijke beschermingsmechanismen vernietigen door waardevolle huidoliën te verwijderen, waardoor ziektekiemen nog meer het lichaam kunnen binnendringen. Op sommige scholen gaat de desinfectiedrang zo ver dat kinderen kloven in handen en zelfs bloedige lichamen krijgen .

Als ontsmettingsmiddelen in het afvalwater terechtkomen, beschadigen ze op hun beurt waterorganismen, wat zelfs de functionaliteit van rioolwaterzuiveringsinstallaties kan aantasten. De ontsmettingsmiddelen komen ook in de oceanen terecht en verspreiden zich zo over de planeet. Het is niet anders met beschermende handschoenen, die, zelfs als ze van natuurlijk rubber zijn gemaakt, vaak worden behandeld met giftige chemicaliën.

Door de maatregelen tegen de coronapandemie neemt de wereldwijde consumptie van plastic ook toe . Niet alleen de beschermende maskers, desinfectiecontainers en wegwerphandschoenen stuwen de statistieken omhoog, maar ook een geheel nieuwe angst voor ziektekiemen, waardoor elk in plastic verpakt product aantrekkelijker lijkt dan zijn onverpakte tegenhanger. Doordat restaurants vanwege de lockdown geen gasten meer ter plaatse mogen bedienen, neemt het aantal bezorgde gerechten aan huis en daarmee het totale aantal plastic afval wereldwijd toe.

De natuur als verliezer

Als de Amazon-groep tijdens de crisis grote winsten heeft gemaakt, brengen alle extra pakketten een enorm afvalprobleem met oud papier en plastic met zich mee. Je moet ook het extra leveringsverkeer met al zijn uitlaatgassen, de slijtage en het olieverbruik erbij optellen.

Positief zou je kunnen zeggen dat voor veel mensen nu in het thuiskantoor wordt gewerkt, waardoor het woon-werkverkeer is afgenomen, maar dit verhoogt de energiebehoefte voor internet en vergroot het verpakkingsafval van bestelde voeding. De negatieve effecten compenseren de positieve effecten of wegen ze vaak zelfs op.

Aan het begin van de crisis waren er optimistische berichten over de effecten op het milieu, gecombineerd met de hoop dat de natuur eindelijk zou kunnen herstellen , is deze trend nu waarschijnlijk gekeerd. Nogmaals, de mens stelt zijn eigen belangen boven het welzijn van de wereld om hem heen, die in de nabije toekomst op zijn voeten zal vallen. Maar het gevoel van veiligheid op korte termijn en de gevangenis van angst waarin we een jaar hebben gezeten, maken langetermijndenken onmogelijk.

Als sommige grote bedrijven profiteren van de crisis, is de echte verliezer de natuur.

Eén vraag staat centraal: als er werkelijk sprake is van een dodelijke pandemie, zijn alle maatregelen dan wel zinvol? Het antwoord moet zijn: nee. Omdat sinds de maskervereiste bestaat sinds de lente van vorig jaar, worden desinfectiemiddelen sindsdien inflatoir gebruikt en heeft de propaganda ‘thuisblijven’ mensen overgehaald om zo lang thuis te blijven als er een ‘tweede golf’ zou zijn geweest. “derde golf” die op dit moment zogenaamd in opkomst is ? Een internationale vergelijking laat ook zien dat lockdowns niet werken zoals verwacht .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bestrijding van opstanden en gewelddadig extremisme

Daarom moet een zeer ontnuchterende conclusie worden getrokken: de anticoronamaatregelen doen zelfs geen recht aan de heersende ideologie die ze naar verluidt noodzakelijk maakt.

Als we echter moeten wennen aan een leven met het masker , moeten we het jarenlang dragen. De effecten van deze maatregelen zijn meer schadelijk dan gunstig. Dit geldt niet alleen voor het milieu, maar ook voor de mensen die eraan worden blootgesteld.

De mens verliest ook

De permanente lockdown met al zijn gesloten bedrijven en bedrijven leidt tot een stijging van de werkloosheid . De vele artiesten en culturele werkers die maandenlang niet hebben kunnen optreden, lijden ook financieel en emotioneel onder de inactiviteit. Op deze manier bevorderen de maatregelen armoede en ellende wereldwijd. Armoedeprostitutie neemt bijvoorbeeld toe op Mallorca , hier in Europa.

Ook in Italië hebben overheidsmaatregelen een miljoen burgers in armoede gekatapulteerd . In Ecuador is het aandeel mensen dat in armoede leeft vorig jaar met 7,4 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verarming door maatregelen die zogenaamd bedoeld waren om mensen te beschermen. Hierdoor stijgt het aantal uitgehongerde mensen wereldwijd weer dankzij de Corona-maatregelen. Minstens 821,6 miljoen mensen lijden aan ondervoeding, ook al wordt een derde van al het geproduceerde voedsel ongebruikt weggegooid .

Daarnaast zijn er uitgestelde operaties, vroege opsporing en therapieën, waardoor het algemene risico op overlijden aanzienlijk toeneemt . Het sterftecijfer aan kanker is daardoor vorig jaar met 20 procent gestegen . In plaats van zulke belangrijke therapieën en operaties uit te voeren, moeten de ziekenhuizen vrijgehouden worden van een ziekte die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) qua sterfte op één lijn ligt met de griep .

Nu de massale vaccinatie is begonnen, moet er nog een factor worden toegevoegd. De interventies in menselijke organismen die vaccinaties worden genoemd, zijn snel ontwikkeld en goedgekeurd zonder voldoende onderzoek; in de traditionele zin kunnen ze zelfs met een zuiver geweten niet eens “vaccinaties” worden genoemd . U gebruikt een volledig nieuw proces dat nog niet op mensen is getest en waarvan het gebruik op en bij mensen niet eerder is goedgekeurd.

Als er meldingen zijn van kortetermijngevolgen zoals coronaziekten ondanks de vaccinatie, symptomen van uitputting na de vaccinatie, aanhoudend verlies van controle over het lichaam, verlamming of het afsterven van bloedplaatjes, zijn de langetermijngevolgen helemaal niet onderzocht . Mogelijk is hier een tijdbom tot ontploffing gekomen die pas in de nabije of verre toekomst zal afgaan. Er is geen politieke of massamedia-interesse om op deze zorgwekkende omstandigheden te wijzen.

Het is gemakkelijk voor te stellen wat dit allemaal betekent voor de geestelijke gezondheid van mensen. Honger, armoede, gebrek aan sociale contacten, constante angst, onderdrukking, druk en eenzaamheid heersen in deze door mensen veroorzaakte crisis. Als gevolg hiervan neemt het aantal psychische aandoeningen blijkbaar al maanden onverbiddelijk toe, vooral onder kinderen. Deze psychologische effecten kunnen ook fataal zijn. Eenzaamheid en alle gevolgen daarvan zijn bijvoorbeeld veel dodelijker dan roken of overgewicht .

De maatregelen putten de bevolking dus lichamelijk en geestelijk uit en brengen hun gezondheid en leven onschatbaar in gevaar.

Het is waar dat het publieke debat altijd probeert al deze gevolgen aan het virus zelf te wijten; dit is echter slechts een kader van georganiseerde onverantwoordelijkheid. De waarheid is dat de gevolgen de verantwoordelijkheid zijn van degenen die deze ondoelmatige maatregelen hebben aangenomen en ze ons hebben opgedrongen. De politiek en de media die hen steunen, veroorzaken enorme schade aan mens en natuur.

Ondanks deze alarmerende feiten zitten we in een permanente lockdown die regelmatig wordt verlengd. Was het in november 2020 aanvankelijk maar een kort lockdown-lampje, dan is onlangs besloten om het weer te verlengen tot april 2021 . We bevinden ons in een eeuwige noodtoestand, waarvan herhaaldelijk wordt beloofd dat het vooruitzicht wordt opgeheven, kortstondig wordt misleid en vervolgens wordt teruggeschoven naar de meer verre toekomst.

Onder het ideologisch getinte voorwendsel van gezondheidsbescherming worden ons zonder enige noodzaak volledig onrealistische maatregelen opgedrongen die onze gezondheid meer schaden dan Covid-19 ooit kan doen.

De rekening voor deze maatregelen moet ons nog worden uitbetaald. Het zal komen in de vorm van ecologische verwoesting, een toename van verschillende ziekten zoals kanker of chronische aandoeningen, een toename van psychische problemen, honger en armoede.

Dus als in de toekomst mensen massaal lijden en sterven aan de genoemde verschijnselen, ligt de oorzaak niet in een soort virus, maar in de verkeerd gerichte maatregelen die worden verspreid door enkele wetenschappers en sommige media en geïmplementeerd door de overheid. . Als je zou willen, zou je hier een cynische conclusie uit kunnen trekken: het lijkt alsof sommige politici ons ziek willen maken – en daarbij veel willen verdienen.

Lees ook:  "Super-Spreader" Trump keert terug naar Oval Office ondanks besmettelijk te zijn


Comments

comments