De tweede fase

De tweede fase

26 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Na de aanvankelijke schoktherapie zwaaien de elites met kleine vrijheden, maar duwen de autoritaire transformatie des te vaardiger voort.

Dus we zitten nu bijna een jaar in het nieuwe normaal – ook bekend als “pathologized totalitarisme” – en de dingen zien er nog steeds behoorlijk totalitair uit.

In het grootste deel van West-Europa is nog steeds een lockdown, een avondklok of een andere vorm van “gezondheidsnoodsituatie”. De politie heeft boetes opgelegd en mensen gearresteerd die zonder geldige reden buiten zijn geweest . Protest is nog steeds verboden . Degenen die anders denken, worden nog steeds gecensureerd . De officiële propaganda is meedogenloos. Regeringen regeren bij verordening en onderwerpen mensen aan een steeds veranderende reeks van steeds absurder wordende beperkingen op de meest elementaire aspecten van het dagelijks leven.

En nu wordt de campagne gevoerd met regelrechte religieuze ijver om de hele mensheid te vaccineren tegen een virus dat milde tot matige griepachtige symptomen veroorzaakt bij meer dan 95 procent van de geïnfecteerden of, wat nog vaker voorkomt, helemaal geen symptomen, en dat bij meer dan 99 procent van de geïnfecteerden overleving, wat geen echte impact heeft op voor leeftijd gecorrigeerde sterftecijfers en wiens mortaliteitsprofiel min of meer identiek is aan het normale mortaliteitsprofiel.

“Vaccinatiepassen” – die ongetwijfeld griezelig zijn, maar niet lijken op Arische afkomstcertificaten of andere fascistische apartheidsdocumenten, dus denk er niet over om zo’n vergelijking te maken! – ontwikkelen zich in een aantal landen. Ze zijn al geïntroduceerd in Israël .

Met andere woorden, zoals voorspeld door ons samenzweringstheoretici, zijn de “Tijdelijke noodmaatregelen voor de gezondheid” die GloboCap (de wereldwijde kapitalistische heersers) in maart 2020 introduceerde nog steeds volledig van kracht, en zelfs nog meer. Dat gezegd hebbende, zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, verschuift de teneur van de dingen een beetje, wat niet verrassend is, aangezien GloboCap nu de overgang maakt van fase 1 naar fase 2 van de implementatie van de nieuwe norm.

Fase 1 was vrijwel in de klassieke betekenis van shock en angst. Er werd een apocalyptisch virus “ontdekt”. Er is een wereldwijde noodtoestand afgekondigd. Grondwettelijke rechten werden ingetrokken. Soldaten, politieagenten, bewakingscamera’s , militaire drones en robothonden zijn gebruikt om de wereldwijde politiestaat te implementeren. De massa werd gebombardeerd met officiële propaganda, met foto’s van mensen die dood op straat vielen , bewusteloze patiënten die stierven in doodsangst, lijken die in geïmproviseerde lijkwagens werden gepropt, hospitaalschepen , horrorverhalen op de intensive care, vanProjecties van honderden miljoenen doden, van angstaanjagende Orwelliaanse slogans , posters van sentimentele oorlogsinspanningen enzovoort. De volledige kracht van de machtigste Goebbelsiaanse propagandamachine in de geschiedenis werd plotseling op het publiek losgelaten (zie bijvoorbeeld CNN , NPR , CNBC , The New York Times , The Guardian , The Atlantic , Forbes en andere ‘gerenommeerde’ bronnen zoals de International Monetary Fonds) (IMF) en de Wereldbankgroep , het World Economic Forum (WEF) , de Verenigde Naties (VN), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) , de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ).

Maar de schok-en-angst-fase kan niet eeuwig duren, en het was ook nooit de bedoeling.

Het doel is om (a) de beoogde massa’s te terroriseren tot een staat van onderwerping, (b) hun samenleving onomkeerbaar te destabiliseren zodat deze radicaal kan worden geherstructureerd, en (c) overtuigend blijk te geven van een overweldigende superioriteit van macht die weerstand onvoorstelbaar maakt.

Deze schok- en angsttactiek – of snelle overheersing – is herhaaldelijk gebruikt door rijken en opkomende rijken gedurende de militaire geschiedenis. Het is zojuist door GloboCap gebruikt tegen …, d.w.z. tegen de hele wereld. En nu loopt deze fase ten einde.

De vorm van fase 2 is niet helemaal duidelijk, maar er kunnen enkele logische gissingen worden gedaan. Typisch is dit de fase waarin de veroverende macht – in dit geval GloboCap – de normaliteit, d.w.z. een nieuwe normaliteit, herstelt in de samenleving die haar zojuist heeft gedestabiliseerd en geterroriseerd. Er zal een nieuwe regeringsgezinde regering worden geïnstalleerd, de economie zal nieuw leven worden ingeblazen en anders zal de geleidelijke overgang van de staat van beleg naar iets dat op het normale dagelijkse leven lijkt, beginnen. Chocoladerepen worden uitgedeeld aan kinderen, financiële hulp aan bedrijven, macht aan generaals en politie, en vrijheid aan het geschokte publiek.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Salvini dreigt Rome te beschuldigen van illegale immigratie

Dit lijkt te zijn waar we nu zijn. Zoals u waarschijnlijk heeft opgemerkt, praten de media, de overheid en medische experts over het einde van de pandemie, of in ieder geval het einde van de noodfase van de pandemie. Plots is een bepaalde hoeveelheid Covid aanvaardbaar , “Zero Covid is onwaarschijnlijk ” enzovoort. Dit wordt vrijwel op commando gedaan.

Nu de vaccinatiecampagne in volle gang is, proberen ze de massale paranoia en haat die ze al meer dan een jaar aanwakkeren weg te nemen met enige hoop en een visie op een toekomst na de crisis.

Regeringen versoepelen voorzichtig de beperkingen en zorgen ervoor dat we begrijpen dat als we onze bevelen niet opvolgen, onze maskers niet dragen, ons laten vaccineren, enzovoort, ze weer genadeloos tegen ons zullen optreden.

Ze willen ons zachtjes leiden naar de pathologiseerde totalitaire toekomst, zodat het voelt alsof we worden vrijgelaten en terugkeren naar de schijn van een normaal leven, zij het in een nieuwe, verschrikkelijkere wereld die wordt bedreigd door virussen en extremisten.

Hier in Duitsland heeft de regering bijvoorbeeld besloten de mensen wat vrijheid en vertrouwen terug te geven , maar ze staan ​​klaar om ons weer hard te arresteren als ze vermoeden dat we hun geloof niet zo hebben gebruikt. Volgens het 5-stappenplan kunnen boekhandels en bloemenwinkels deze week heropenen, met een limiet van één persoon per tien vierkante meter, kunnen tot tien mensen contactloos sporten en kunnen vijf mensen uit niet meer dan twee huishoudens elkaar ontmoeten – en dus ook contactloos sporten -; tenzij de incidentie van positieve PCR-tests stijgt tot boven de 100 per duizend, in welk geval we teruggaan naar harde lockdown.

Twee weken later, op 22 maart, kunnen openluchtrestaurants heropenen en kunnen theaters, bioscopen en operahuizen heropenen, mits het positieve testpercentage onder de 50 blijft. Als het positieve testpercentage echter meer dan 50 maar minder dan 100 is, is buiten eten alleen toegestaan ​​op basis van een strikt voorbehoud. Er wordt aangenomen dat er rondzwervende misdadigers zullen zijn die de restaurantgegevens zullen controleren en gasten zullen vragen hun papieren te tonen. Er staan ​​nog andere Kafkaëske edities in het plan, maar ik denk dat je al begrijpt waar het over gaat.

Ondertussen blijven in de VS, hoewel Washington, DC nog steeds bezet is en het Capitool is omgeven door prikkeldraad om de democratie te beschermen tegen een denkbeeldige vijand rechtstreeks uit George Orwell’s 1984, Texas, Mississippi en een paar andere staten toetreden tot Florida in openlijke rebellie, mensen toestaan om uit eten te gaan, rond te hangen met hun familie en vrienden, rond te lopen in het openbaar zonder medisch uitziende maskers, en anders hun leven op een totaal ontspannen, paranoïde manier te leiden.

Ongeacht de verontwaardiging van de Covid-sekteleden , is deze ontwikkeling niet van groot belang voor GloboCap, omdat de machtscentra aan de kust volledig in het teken staan ​​van het nieuwe normaal, en de liberalen die er overwegend over heersen, zijn paranoïde, hysterisch geworden. ijveraars die nu een aanzienlijk deel van hun tijd besteden aan het opsporen van vermeende Covid-ontkenners, maskerweigeraars, vaccinatieweigeraars, blanke supremistische extremisten, complottheoretici, libertariërs, dode racistische cartoonisten en iedereen die niet voldoet aan hun pathologized-totalitaire ideologie, en zij vervolgens obsessief trollen op sociale media of hun denkmisdaden melden aan de Reality Police .

Deze transformatie van de relatief rijke, overwegend liberale midden / hogere klasse en de miljoenen die tevergeefs ernaar streven saaie en ordelijke goede Duitsers te worden – of liever gezegd domme en ordelijke nieuwe normalen – heeft ook hier in West-Europa en elders in de mondiale kapitalistische imperium was een van de belangrijkste doelen van GloboCap in fase 1 van de introductie van het nieuwe normaal. Deze transformatie is al geruime tijd gaande, minder ingrijpend en zonder virus. Het zal doorgaan zodra dit virus is verdwenen.

Het nieuwe normaal gaat niet alleen over een virus. Het nieuwe normaal ging nooit alleen over een virus. Je hebt geen nieuw normaal nodig vanwege een virus.

Een nieuw normaal is nodig wanneer het huidige normaal zijn nut heeft verloren voor de machthebbers, in ons geval de kapitalistische heersende klassen van de wereld.

Ik schrijf hier al bijna mijn hele leven over, en ik publiceer deze columns al vijf jaar, dus ik ga het hier niet allemaal afronden, maar eigenlijk leven we in één van die historische transformaties van de structuur van de politieke macht die we normaal gesproken pas erkennen als ze heeft plaatsgevonden; niet alleen een wisseling van de wacht: een transformatie van de aard van macht zoals die wordt uitgeoefend, de overtuigingen waarop deze is gebaseerd en de realiteit die die overtuigingen tot stand brengen.

Deze transformatie begon met het einde van de Koude Oorlog, toen het mondiale kapitalisme het eerste wereldomvattende ideologische systeem in de geschiedenis werd. De introductie van het nieuwe normaal maakt deel uit van deze transformatie, niet het geheel, maar een essentiële fase. We bevinden ons in de overgang van een ideologische realiteit naar een postideologische, pathologische realiteit, een realiteit waarin elke afwijking van de officiële ideologie, dat wil zeggen ‘normaliteit’, niet langer een politieke uitdaging of bedreiging is, maar een ziekte of psychiatrische wanorde.

Ik zal nu vrij zijn en mezelf citeren, zodat ik het niet nog een keer hoef uit te leggen. Hier is een passage uit een recente column :

“Een wereldwijd hegemonisch systeem, bijvoorbeeld het mondiale kapitalisme, heeft geen externe vijanden omdat er geen territorium buiten het systeem is. De enige vijanden zijn binnen het systeem, dus per definitie zijn het relschoppers, ook wel bekend als terroristen en extremisten. Deze termen zijn natuurlijk totaal niet relevant. Ze zijn puur strategisch en worden gebruikt tegen iedereen die afwijkt van de officiële ideologie van GloboCap, die voor het geval je je afvraagt ​​normaliteit of, in ons geval, momenteel ‘nieuwe’ normaliteit wordt genoemd. ​

De nieuwe soort terroristen haten ons niet alleen vanwege onze vrijheid, ze haten ons omdat ze de realiteit haten. Ze zijn niet langer onze politieke of ideologische tegenstanders, ze lijden aan een psychiatrische stoornis. Er hoeft niet langer ruzie met of geluisterd te worden, ze moeten behandeld, heropgevoed en gedeprogrammeerd worden totdat ze de realiteit accepteren. “

Terwijl we van fase 1 naar fase 2 van het nieuwe normaal gaan, zal de pathologisering van politieke deviatie doorgaan en toenemen, zowel openlijk als subtiel. GloboCap en de bedrijfsmedia zullen blijven waarschuwen voor aanstaande aanvallen op de democratie door denkbeeldige binnenlandse terroristen, evenals de oude niet-binnenlandse terroristen.

Ze zullen blijven waarschuwen voor onmiddellijke bedreigingen van exotische virussen en variëteiten van exotische virussen, evenals voor permanente ziekten veroorzaakt door virussen en andere bedreigingen voor onze lichaamsvloeistoffen. Het belangrijkste is dat ze blijven waarschuwen voor de gevaren van het consumeren van “verkeerde informatie”, “samenzweringstheorieën” of enige andere vorm van onbevestigde, niet-geautoriseerde en feitelijk geverifieerde inhoud. Je analyseert de bronnen van dergelijke inhoud grondig en legt in detail uit aan welke pathologische aandoeningen deze bronnen lijken te lijden. Ze zullen een verscheidenheid aan behandelingen en genezingsmodaliteiten onderzoeken en profylactische maatregelen aanbevelen tegen mogelijke blootstelling aan deze bronnen.

Deze diverse ‘bedreigingen voor de democratie’ – bijvoorbeeld terroristen, virussen, verkeerde informatie, racisme, seksisme, homofobie, transfobie, scepticisme bij het kiesstelsel, witte suprematistische pannenkoeksiroop, opzettelijk misbruik van voornaamwoorden, kinderlijk koppige weigering om te maskeren, vaccinatiescepticisme, religie et cetera – zal opgaan in een enkele Goldstein-achtige vijand die de nieuwe normale kinderen reflexmatig leren haten en vrezen en die ze het zwijgen willen opleggen en isoleren van de ‘normale’ samenleving of van hun ziekte met door de overheid voorgeschreven, ‘veilige en effectieve’ farmaceutische therapieën genezen.

Maar wat maakt het uit … ik zou me geen zorgen maken. Ik word waarschijnlijk gewoon gratis van streek. Zoals veel van mijn ex-vriendjes je zullen vertellen – door hun meerdere maskers en profylactische gezichtsschermen – ben ik tenslotte slechts een paranoïde complottheoreticus die ongeteste desinformatie verspreidt.

Noot van de redacteur: deze column verscheen voor het eerst op 8 maart 2021 onder de titel ” The New Normal (Phase 2) ” op Consent Factory . Het werd vertaald door Sabine Amann van het vrijwillige vertaalteam.

Lees ook:  Op wie gaan we stemmen?


Comments

comments