Omtzigt-gate: “We zijn inderdaad een bananenmonarchie”

Omtzigt-gate: “We zijn inderdaad een bananenmonarchie”

26 maart 2021 1 Door Indignatie redactie

Vooralsnog verlopen de informatiegesprekken moeizaam omdat de boven ons gestelden zich niet aan de zelfontworpen regels weten te houden. Daarnaast en vooral, gaf informateur Ollongren op pijnlijke wijze enig zicht op de behandeling van de ‘stem van de burgers’. De verkiezingen blijken een regelrechte farce en voordat er verder wordt geknutseld aan een Regeringsploeg, moet eerst deze ‘staatsgreep’ geneutraliseerd worden.

Pieter Omtzigt (CDA) haalde – als niet-lijsttrekker – maar liefst 342.472 stemmen van het electoraat binnen. Toch bleek een blunderende (gelukkig maar) informateur Ollongren (D66) te beschikken over een lijstje waarop te lezen viel dat Omtzigt niet gewenst is bij de elites en dat het CDA en partijleider Hoekstra zich heeft te schikken in zijn mineure rol. Informateur Ollongren heeft bij haar plotselinge vertrek (vanwege besmetting met corona), formatieaantekeningen zichtbaar gedragen voor o.a. fotografen. Door sterk in te zoomen op de foto zijn de aantekeningen behoorlijk leesbaar. Op het papier is onder meer te lezen: ‘positie Omtzigt, functie elders’. Er zou de afgelopen dagen ook sprake zijn van een fluistercampagne tegen Omtzigt binnen het CDA, waarin uitgebreid werd gespeculeerd over de geestelijke gesteldheid van het Kamerlid. Dit heeft met van alles te maken, maar niet met democratie. Het bericht dat een van de meest populaire politici onder de bevolking door konkelende politici dreigt te worden weg gedirigeerd, maakt weer eens duidelijk waarover ik al langer schrijf; het gebrek aan democratie in dit land, respectievelijk de manier waarop het incestueuze gezelschap in Den Haag werkt. Niet de kiezer bepaalt, maar een select groepje ons-kent-ons bepaalt het beleid. Ze kennen elkaar van haver tot gort, door overleg in het Torentje, in achterkamers of heimelijke gesprekken op fractiekantoren. Dat heeft met landsbelang uiteraard niets van doen, maar streeft op onnavolgbare wijze doelen na die kennelijk buiten het zicht van het publiek moeten blijven.

Lees ook:  Trump verspreidt valse informatie met de bewering dat Dems Ginsburg's Dying Wish schreef

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNiet ten onrechte zijn de beide informateurs, Ollongren (D66) en Jorritsma (VVD) afgetaaid nadat deze onfrisse praktijk bekend werd. In een verklaring stellen beide dat “door het naar buiten komen van deze notities ze hun werk niet meer onbevangen en onbevooroordeeld kunnen voortzetten.” Maar dat is natuurlijk niet de kwestie. Zij waren namelijk helemaal niet ‘onbevangen en onbevooroordeeld’ aan deze klus begonnen, maar juist andersom: tot op het bot bevooroordeeld, partijdig, bereid tot het doen van een smerig klusje. De vraag is wie er achter deze manier van ‘informeren’ zit en daarbij valt de verdenking zwaar op VVD-leider Rutte, die inmiddels al merkwaardig lang op de bok van de wagen zit en als leider van de grootste partij ook de grootste druk kan uitoefenen.

“We zijn inderdaad
een bananenmonarchie”

Inmiddels heeft SP-Leider Lilian Marijnissen de Kamervoorzitter gevraagd de verkenners per brief tekst en uitleg aan de Kamer te geven. Dat is natuurlijk veel te weinig. Wanneer politici zelf gaan strepen in de verkiezingsuitslag dan is er van enige waarachtigheid in onze democratie geen sprake meer. Hier moet de onderste steen nu eens ècht boven komen: wie heeft met wie over de toekomstige positie van Omtzigt gesproken? Waarom werd diens enorme achterban niet gewoon geaccepteerd zoals dat hoort in een democratie?  Het laat allemaal weinig ruimte voor de fantasie over: we zijn inderdaad een bananenmonarchie geworden.

Lees ook:  POPULAIR VERZET: George Floyd-protesten: Amerikaanse arrestaties nu hoger dan totale protestcijfers in Hong Kong

Dit is voor de Koning, voor de ambtenaren die in overheidsdienst werken en voor militairen die wereldwijd hun leven wagen voor ‘volk en vaderland’ volstrekt onacceptabel en het zou onverstandig zijn als zij dit niet per omgaande aan de premier en de beide Kamervoorzitters zouden melden.Comments

comments