Vrijheidskoorts in het Ertsgebergte (Duitsland): de mensen staan ​​op – de geest van 1989 waait door de straten

Vrijheidskoorts in het Ertsgebergte (Duitsland): de mensen staan ​​op – de geest van 1989 waait door de straten

27 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

In Annaberg-Buchholz, Saksen, belegerden honderden ouders en hun kinderen het districtskantoor op maandag en dinsdag en eisten de onmiddellijke opening van scholen en kinderdagverblijven. Kort daarvoor, op zaterdag, demonstreerden duizenden mensen via Aue. De protestbeweging, die zich richt tegen de willekeurige corona-dwangmaatregelen van de federale overheid, is nu zo sterk in het Ertsgebergte dat zelfs de plaatselijke burgemeester toegeeft.

Net als ten tijde van de hereniging lijkt West-Saksen weer in opkomst te zijn als een brandpunt van kritische demonstraties ten aanzien van de regering. Onder het motto “Open de scholen!” Protesteerden veel ouders vorige week tegen de hernieuwde sluiting van scholen en kinderdagverblijven, omdat de incidentie in het Ertsgebergte meer dan 100 heeft bereikt en de regio in de zogenaamde noodrem is gezet. Lockdown. “Geef onze kinderen hun leven terug” of “Samen tegen eenzaam” lees de posters.

Kinderschoenen op de trappen van het gemeentehuis

Soortgelijke protesten braken ook uit in het nabijgelegen Zwickau. “Uw incidentele bingo rechtvaardigt het sluiten van scholen en kinderdagverblijven niet”, lees hier een poster. De campagne verspreidde zich snel via sociale netwerken. Als teken van protest zetten de ouders kinderschoenen op de trappen van het gemeentehuis, die al snel vol zaten.

Het brede protest heeft zich allang naar het land verspreid. Voor tientallen gemeentehuizen in de hele Erzgebirgskreis en in de wijk Zwickau werden kinderschoenen, zelfbeschilderde posters en appèl opgehangen, bijvoorbeeld in Hohenstein-Ernstthal, Olbernhau en Thalheim.

“We verliezen de steun van de mensen”

De protesten worden goed ontvangen door de ambtenaren ter plaatse. De burgemeester van Neukirchen, Sascha Thamm van de vrije kiezers, verklaarde:

“We zullen de schoenen en meningen overhandigen aan de besluitvormers in Dresden.”

Vorige week schreven de burgemeesters van het Ertsgebergte een brief aan de Saksische premier Michael Kretschmer (CDU). Er stond onder meer in:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  The Troika Horse: EU Corona Package zet Italië (en Zuid-Europa) onder economisch beleg

“In onze brief van 20 januari 2021 hebben we al onze perceptie beschreven dat, volgens onze indruk, steeds minder mensen de geldende regelgeving kunnen begrijpen en deze willen steunen. Het gevoel van sommige maatregelen is voor velen niet meer duidelijk. […] Met dit beeld, dat wordt versterkt door de “verwarring” van nu nauwelijks hanteerbare normen, verliest men de steun van de mensen die we in de huidige situatie dringend nodig hebben. […] Als men de ontwikkeling van de afgelopen weken volgt, ontstaat de indruk dat de incidentie voor zichzelf beschermd moet worden. De waarden van 100, 50, 35 of 10 komen zo tot uiting dat het lijkt alsof er geen manier is om deze getallen aan te houden. […] Momenteel hebben we gemeenten in het Ertsgebergte die zo groot zijn dat een positief geval in 7 dagen direct leidt tot een incidentie van meer dan 100. Met de incidentie kunnen we de lokale burgemeesters niet uitleggen waarom aanzienlijke beperkingen nodig waren en mogelijk nog steeds zijn. “

Vrije Saksen zorgen voor opschudding

Op een videoconferentie die deze week met de burgemeesters van Ertsgebergte werd gehouden, verklaarde Kretschmer alleen dat hij zich aan de vorige regels wilde houden. Dus de protesten zouden volgend weekend moeten doorgaan. Veel demonstraties worden gecoördineerd door de groep Vrij Saksen, die pas op 26 februari van dit jaar werd opgericht in Schwarzenberg in het Ertsgebergte.

De plaats waar het werd opgericht was geen toeval, want het doet denken aan het laatste overblijfsel van de Saksische staat, namelijk de zogenaamde Republiek Schwarzenberg, die zes weken na de Tweede Wereldoorlog onbezet bleef door Amerikaanse en Sovjet-troepen. De Vrije Saksen eisen ook meer staat voor hun federale staat, die zowel ten opzichte van Brussel als Berlijn moet worden gehandhaafd, en ze willen de politieke oppositie in de Vrijstaat netwerken. De voorzitter van de Vrije Saksen is het Chemnitz-gemeenteraadslid Martin Kohlmann van de burgerbeweging Pro Chemnitz.

Demonstratie in Chemnitz is tijdelijk verboden

Stefan Hartung (NPD), districtsraadslid in het Ertsgebergte en gemeenteraadslid van Aue-Bad Schlema, evenals de busmaatschappij Thomas Kaden werden tot zijn plaatsvervangers gekozen. Hij is medeorganisator van de Maandagdemonstraties van Plauen en mede-initiatiefnemer van de Honk-For-Hope-beweging, waarin busmaatschappijen samen zijn gekomen om zich te verzetten tegen de coronamaatregelen van de overheid.

Voor de komende zaterdag promoten de Free Saxons een anti-lockdown protestevenement door het burgerinitiatief van Chemnitz, dat zou plaatsvinden bij het Karl Marx-monument, de zogenaamde Nischl, maar is nu verboden door de stad – dus een gewelddadig legaal touwtrekken is waarschijnlijk op handen. Maar één ding moet zeker zijn: in West-Saksen mag de rust voorlopig niet zo snel terugkeren.Lees ook:  NOOIT GEDACHT DAT NEDERLANDERS ZO DOM KONDEN ZIJN!

Comments

comments