De digitale gevangenisstraf

De digitale gevangenisstraf

30 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Een van de trucs van macht is dat het verzet steeds meer alleen online plaatsvindt – we moeten weer dichterbij komen in de analoge wereld.

De zogenaamde maatregelen, als we ze niet volgen, leiden tot de volgende ervaring voor ons: we zijn uitgesloten en uitgesloten van de “gemeenschap van de willen en volgzame”, we kunnen onze aankopen van essentiële zaken niet meer doen zonder fysieke en mentale aanvallen en geweld, zijn uitgesloten van culturele en religieus-spirituele evenementen. Hetzelfde overkomt ons als we het openbaar vervoer willen gebruiken. We lijden zelfs nog meer onder het zogenaamde beperkte contact, omdat dit onze families en vriendengroepen vernietigt door deze splitsing die van bovenaf wordt gedicteerd.

“Virtueel” betekent: gesimuleerd, denkbeeldig, alleen theoretisch beschikbaar

Een veel groter probleem, hoewel het nauwelijks wordt herkend omdat het zo impopulair is: we verliezen onszelf in de virtuele wereld. We denken dat we alleen daar kunnen communiceren met gelijkgestemde mensen of “samen zijn”. De virtuele wereld is echter een illusie! Het lijkt op contact, op communicatie, het lijkt erop dat we iets doen, alsof we erbij betrokken kunnen raken en het vorm kunnen geven. Het lijkt erop dat we daar kunnen “wonen”! Hoe fataal is dat! Het is een misleidende machine!

De virtuele wereld, alle kanalen waar we rondhangen, soms bijna de hele dag, ze zijn nuttig, onomstreden. Ze kunnen perfect een uitwisseling van informatie bieden; dat is belangrijk en goed, want anders kunnen we geen echte informatie meer krijgen. Maar alles wat we daarbuiten doen is niet alleen een waanvoorstelling, de duivel zit daarbinnen.

Iedereen die vooral in deze tijd zijn best doet om mensen bij elkaar te brengen, wat met hen te werken – bijvoorbeeld en vooral in het verzet – moet ervaren dat veel goede ideeën en benaderingen na een paar weken dood in de kanalen worden besproken en verdwijnen. in onbeduidendheid.

Niet alleen omdat er ook tegenstanders en onruststokers zijn die alles vernietigen als het verzet niet erkent wie ze zijn. Maar vooral omdat dit virtuele medium een ​​schadelijk effect heeft op het sociale, simpelweg omdat het is wat het is: anoniem, niet-bindend, levensverslindend, energie en kracht bindend en destructief. En het scheidt eigenlijk mensen van elkaar en verhindert echte ontmoetingen en echte menselijke gemeenschap.

Systeemfout in de weerstand

Mijn man en ik hebben dit al jaren meegemaakt en vooral het afgelopen jaar: overal waar we allebei werkten, was al in het vroege voorjaar van 2020 dezelfde ontwikkeling te zien. Sprankelende ideeën, enkele geweldige inspiraties, met een enorme toestroom van mensen die er een sprankje hoop in zagen en zeer gemotiveerd waren om mee te doen.

Maar toen kwam er stagnatie. Je verdwaalde in de kleine dingen, wekenlang in verschillende kanalen ruzie over de vormgeving van een logo of het formuleren van een enkele zin, over het soort software dat gebruikt moest worden. Er ontstonden talloze virtuele werkgroepen, er moesten posities worden toegewezen, waarover op hun beurt werd gevochten enzovoort. Het werd een braadstuk in zijn eigen sap, zonder enige vooruitgang in de zaak – dit werd op de een of andere manier gaandeweg vergeten. Geen verantwoordelijkheid voor een taak, alles min of meer vrijblijvend.

Sommige collega’s kenden alleen het virtuele pseudoniem. En onze waarschuwingen om elkaar te ontmoeten, elkaar persoonlijk te leren kennen, om ons op de kwestie te concentreren om niet weg te zinken in hanengevechten en gerechtigheid, werden genegeerd of belachelijk gemaakt. Je hebt geen tijd – je hebt nooit tijd gehad – je wilt wachten tot je een gemeenschappelijke date kunt vinden die voor iedereen mogelijk is. Excuses. Dit zijn allemaal excuses. Ondertussen nam het aantal voorheen enthousiaste mensen af; Honderden, zelfs duizenden, en zelfs meer hebben afgetekend. Ze begonnen, nog steeds in de hoop alternatieve projecten op te richten. Ook daar na korte tijd hetzelfde: geen echte ontmoetingen, alles alleen virtueel, bakken in hun eigen sap, hanengevechten enzovoort, enzovoort.

Digitale gevangenschap

We hebben dit heel specifiek meegemaakt omdat we niet alleen langs de zijlijn liepen, maar er middenin zaten en er vanaf het begin altijd bij waren. En de herhalingen zijn zo merkbaar dat het zelfs voor blinden zichtbaar is.

Het is hetzelfde vandaag, er is niets veranderd. Het gaat over een heilige koe: de virtuele wereld! Het is een vergissing dat dit de echte wereld kan vervangen. En de hint ervan is genoeg om echt aangevallen te worden.

Het lijkt een soort heiligschennis om te wijzen op de gevaren van virtuele communicatie, en het lijkt nog erger om aan te dringen op echte ontmoetingen in de echte wereld.

Afgezien van een soort “digitale gevangenisstraf”, zoals ik het nu noem, lijkt er angst te bestaan ​​voor een echte ontmoeting met andere mensen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  "De Kalief", een CIA kaskraker tussen fictie en realiteit

Daarnaast is er een gevaar dat mensen nog niet heeft bereikt. In het licht van een ogenschijnlijk totale afhankelijkheid van deze virtuele wereld, aangezien het merendeel van onze levens virtueel wordt verbruikt: wat gebeurt er met ons als ‘zij’, de heersende machten, de kraan volledig op ons draaien, zoals we nu horen van president Trump lijkt op alle kanalen geblokkeerd te zijn? Wat gebeurt er dan met ons, vooral met ons in het verzet? Zullen degenen die het meest getroffen zijn door deze levensstijl, die nu bekend staat als mediaverslaving, zelfmoord plegen omdat ze afglijden naar een ontwenningsziekte? Kunnen mensen nog doorgaan met hun verzetswerk? Helemaal alleen omdat je nog niet echt iemand in de directe omgeving hebt leren kennen?

Overstromingsrapport!

Maandenlang is het mogelijk om op alle kanalen en in alle alternatieve media te lezen en te horen wat de regeringen precies van plan zijn en hoe ze het zullen implementeren. Alles is bekend. We weten het, we kauwen het keer op keer, honderden artikelen gaan erover, altijd over hetzelfde onderwerp, en nu is er nauwelijks iets nieuws in. We staren als konijnen voor de rij naar wat ons te wachten staat. En beweeg niet, geen millimeter. We weten het: alles zal vastzitten, de duimschroeven worden vastgedraaid, we zullen veel of alles verliezen. We weten het. En min of meer niets doen. Wat doe je als je weet dat er overstromingen op komst zijn? Daar ben ik het mee eens! Je gaat erop uit en doet zandzakken, brengt dingen in veiligheid, werkt hand in hand met de buren, voorziet jezelf en anderen van de essentie. Dat bespreek je niet digitaal. Dat doe je analoog, echt, “in echt”! Maar wat is er hier met ons aan de hand, wat is er met ons aan de hand ????

Het is aan ons. En niet digitaal, maar analoog. We zullen het voelen in ons lichaam, in onze ziel, met onze geest. We lezen wat ons te wachten staat, we weten het, maar het is zo onvoorstelbaar dat we nog nooit zoiets hebben meegemaakt. In zekere zin lijken we dat op de een of andere manier te onderdrukken, anders zouden we daar al maanden niet zitten om digitale meningen en commentaren te geven en daar gewoon te zitten! Er zullen waarschijnlijk geen grote demo-feesten meer zijn om te consumeren zoals afgelopen zomer – hoe belangrijk ze ook waren en zullen blijven.

We moeten in de slips komen, als het nu al niet laat is. We kunnen niet wachten tot een schijnbare messias komt om ons te redden.

En vluchten naar spirituele illusoire werelden zal ook niet helpen. Ik zeg dit als een diep spirituele persoon. Want ook hier geldt: er is echte spiritualiteit en de leugenachtige en zoete en kitscherige “Hollywood-spiritualiteit”. Nee, zelfs “het licht” zal het niet beoordelen. Digitaal zullen we het niet overleven!

Het begint bij jou – en alleen bij jou!

We moeten het zelf doen. We moeten er zelf op uit, “de zandzakken slepen” en dergelijke. Met andere mensen. We weten genoeg, ieder van ons weet genoeg van de feiten, maandenlang. Maar wat weinigen lijken te weten, is: wat willen we eigenlijk? Wat is ons ideaal van onszelf en van de gemeenschap waarin we willen leven? Deze vlam, dit vuur kan ons kracht geven, een baken zijn voor het gigantische werk dat we moeten beheersen, en samen.

Deze gemeenschap bestaat uit veel individuele echte mensen in de echte wereld. We moeten elkaar vinden, elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen, goed met elkaar leren omgaan en hand in hand samenwerken in een constante analoge uitwisseling. Hoe banaal het ook klinkt, we moeten elkaar echt kunnen helpen. Het gaat om alledaagse dingen als: waar halen we iets te eten? Waar kunnen we opwarmen? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen als we ziek zijn, wie weet van genezing en de vaardigheden om dat te doen? We hebben elkaar elke dag nodig, waar we zijn, waar we wonen.

Het draait allemaal om overleven. Wat we nodig hebben om te overleven, zal niet uit de lucht vallen, we moeten ons analoge netwerk voorbereiden en vormen. Wat als er geen elektriciteit meer is? Geen verwarming? Geen voedsel? Zullen mijn “volgers” mij of mijn vrienden op Telegram van enig nut zijn , of heb ik nu echte mensen binnen handbereik nodig? We hebben allemaal onze menselijke “geslachtscellen” nodig. We zullen verwelken en verhongeren als we niet beginnen samen te werken. Hoe kun je het op zo’n manier verbergen?

Marathon, misschien voor vele jaren?

We moeten ons voorbereiden op een lange afstandsloop. We hebben nog veel meer nodig. Wij mensen zijn sociale wezens en we hebben elkaar nodig. We hebben misschien hulp nodig bij het kopen van essentiële dingen om geweld en mishandeling te voorkomen of om ze beter te overleven als er nog iets te koop is in de winkels.

We kunnen deze uitdagingen niet aan zonder echte gesprekken met vrienden in de echte wereld in tijden van nood, wanhoop, wanhoop, in situaties die als schokkend worden ervaren, inclusief troost, aanmoediging en hulp bij het verwerken van dergelijke traumatische alledaagse ervaringen. We hebben de vaardigheden van onze medemensen nodig in de vorm van ondersteuning bij ziekte of in de kinderopvang, en we moeten zelf de school voor onze kinderen zijn, die op deze manier niet meer bestaat.

Naast alle zogenaamde vitale en existentiële kwesties, moeten we ook nadenken over het opbouwen van een kleine cultuur om het mensenrecht op cultuur niet te laten uitsterven, en het opbouwen van een spiritueel en spiritueel leven in de vorm van meditatiegroepen. , cirkels lezen, etc.

We hebben binnen de gemeenschap aanbiedingen nodig die deel uitmaken van het menselijk leven en dat nog moeilijker te krijgen zal zijn voor actieve verzetsmensen: technische bijstand, kapsels, autorijden – we worden steeds meer verbannen uit het openbaar vervoer of worden in verband gebracht met gewelddadige aanvallen – juridische bijstand en veel meer.

Het is laat genoeg voor dit alles, ook al weten we dat we het nog lang nodig zullen hebben. Niets van dit alles kan digitaal worden gedaan. We hebben echte mensen nodig. We moeten dringend beginnen en niet opnieuw wachten tot iemand er een digitale werkgroep voor gaat opzetten. Dit hier zal iedereen het zelf in zijn omgeving moeten doen, en niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor zijn medemensen. De kracht en de inspiratie haal je uit je eigen innerlijke ideaal, mits je het hebt gebouwd of ontdekt. Ook dat kan even duren, het moet uitgewerkt worden, het komt niet uit de lucht vallen. In nood roep ik jullie allemaal!

Lees ook:  Onze gedachte over de echte democraat Pieter Omtzigt


Comments

comments