Ik ben de staat en jij bent niets – Merkels bereik naar absolute coronakracht


 6 total views,  4 views today

De onheilspellende ronde van premiers staat Angela Merkel kennelijk in de weg. Nu reikt de bondskanselier naar de absolute macht om in zijn eentje een landelijke lockdown te bevelen.

Het was een sterk stuk wat Norbert Röttgen gisteren op “Hart aber Fair” aankondigde: als de premiers niet achterop raken bij de kanselier, zal de federale regering de leiding over de bestrijding van de pandemie overnemen. Röttgen verklaarde dat het format van de premierconferentie niet langer werkte omdat er niet tot ‘passende’ besluiten kwamen.

Röttgen wil de frustratie van veel mensen over de uitvoerende orgieën van de afgelopen maanden op perfide wijze uitbuiten. De hele zaak zou eruit moeten zien alsof de Bondsdag de soevereiniteit over politieke gebeurtenissen zou herwinnen: in werkelijkheid zou de macht die bij wet aan de parlementsleden was onttrokken, onmiddellijk aan de kanselarij worden gedelegeerd. Lockdowns moeten landelijk worden bevolen en opgelegd door de bondskanselier of de minister van Volksgezondheid.

Aangenomen kan worden dat de mislukte presidentskandidaat met een zegen sprak en als de ambassadeur van de bondskanselier: Merkel had bij “ Anne Will‘Soortgelijke tonen klonken en de premier, zelfs hun nominale partijleider Armin Laschet, werd openlijk bedreigd met machtsontneming. Terwijl de Duitsers de lockdown en megastoringen van de staat beu zijn, heeft Merkel vooral genoeg van afwijkende meningen. Daarom mag het federalisme voor mij niet worden ondermijnd, niets voor jou – waar de (terecht) veelvuldig uitgescholden MPK nu is, zou de autocratie van de bondskanselier Corona binnenkort kunnen standhouden. Tenminste, als het aan haar en haar volgelingen lag. Het feit dat deze regeringsvorm geen wettelijke basis heeft, wordt nu zijn vloek. De minister-presidenten zullen eindelijk worden gedegradeerd om de ontvangers van het centrale gezag in Berlijn te bevelen – een nachtmerrie voor elke democraat!

We staan ​​voor een nieuwe fase in de pandemie, die naar het schijnt vooral zal worden gekenmerkt door een volledig onbegrensde kanselier. In de laatste maanden van de zittingsperiode zijn er waarschijnlijk meer Merkel – zonder zelfs maar een vleugje politiek tegenwicht. Want behalve de rechterlijke macht, die hier en daar tijdelijk Corona-verordeningen verzamelt, zou niemand in staat zijn om op te komen tegen de bondskanselier. De premier wordt afgezet, de Bondsdag zelf gecastreerd – zijn dat de vooruitzichten voor de rest van het jaar, in ieder geval tot september?

Als dat zo is, is het een behoorlijk sombere. Want waar de federale overheid verantwoordelijk was, faalde ze – of liet anderen falen met zicht, zoals in het geval van vaccinaankoop via Brussel. Wat kwalificeert de bondskanselier en haar kabinet eigenlijk om nu politiek te maken met nog minder controle en tegenwicht?

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord