Ze proberen nu niet eens iets duidelijk te maken

Ze proberen nu niet eens iets duidelijk te maken

31 maart 2021 0 Door Indignatie redactie

Kortom, we worden verondersteld te geloven dat de Rus in 2016 alleen de verkiezingen hackte en in 2020 alles behalve de verkiezingen.

De Amerikaanse inlichtingengemeenschap publiceerde op 10 maart een rapport over buitenlandse inmenging in de Amerikaanse verkiezingen (hoeveel oxymorons tot dusverre?), Die breed uitkwam in de Amerikaanse nieuwsmedia over vrije meningsuiting. Het rapport vestigt een nieuw niveau van idiotie op de langlopende ‘Russiagate’ onzin.

De idiotie begon toen Trump tijdens zijn campagne opmerkte dat het beter zou zijn om met Rusland om te gaan dan niet. Een sentiment dat de presidenten Eisenhower, Kennedy, Nixon, Reagan of een van de anderen niet zou hebben verrast die erkenden dat Moskou, of je het nu leuk vindt of niet, een feit was. Een feit dat moest worden aangepakt, besproken en onderhandeld om het best mogelijke resultaat te bereiken. Waarom? Afgezien van de diplomatieke realiteit dat het beter is om met uw buren om te gaan, was het feit dat de USSR / Rusland een nucleaire mogendheid was die de VS kon vernietigen, voldoende reden om de communicatie levend te houden. Als de betrekkingen konden worden verbeterd, zouden alle eerdere Amerikaanse presidenten het erover eens zijn, des te beter. Maar voor Trump – de buitenstaander – was het een schande om dat te durven zeggen. Of beter gezegd, een haak waaraan genoeg gesimuleerde verontwaardiging kan worden opgehangen om hem de verkiezingen te kosten. Dan, alle verwachtingen verstoord, won hij. Onmiddellijk protesteert pussy hat, gebrabbel over belastingaangiften, speculaties van het Electoral College, 25het amendement, psychiaters die ongeschiktheid oordelen ( COVFEFE: Bizarre Trump Behavior Raises More Mental Health Questions ): er is een hele industrie opgericht om Trump eruit te krijgen, of, als hij er niet uit kon komen, op zijn minst verhinderd om een ​​van de dingen te doen hij voerde campagne. Alle moeraswezens werden gemobiliseerd. De meest duurzame van deze inspanningen was de beschuldiging van Rusland. Er werd een speciale raadsman ingesteld om Rusland, Trump en de verkiezingen te onderzoeken. Lekken uit dit en andere onderzoeken leidden tot verontwaardiging en talkshows.

Een van de aanwijzingen dat het verhaal eigenlijk een informatieoperatie was en niet op feiten was gebaseerd, was de onnauwkeurigheid ervan. Was Trump gewoon te vriendelijk tegen Poetin, of was hij zijn marionet? Was Trump gewoon een dwaas om te denken dat de betrekkingen met Rusland verbeterd konden worden, of volgde hij instructies op? Kortom, was hij een dupe of een verrader? Hoe had Rusland zich precies bij de verkiezingen bemoeid en met welk effect? Waren enkele kiezers beïnvloed of was de uitslag volledig door Moskou bepaald? Kortom, leidde Moskou de VS of probeerde het gewoon? Voorstanders van deze idiote theorieën hebben nooit precies gespecificeerd waar ze het over hadden – het waren allemaal suggesties, insinuaties, geruchten en beloften van toekomstige verwoestende onthullingen. Enkele hoogtepunten van de campagne: Keith Olberman die Russisch uitschot schreeuwt​ Morgan Freeman luidde plechtig in dat we in oorlog waren , en nacht na nacht spuwde Rachel Maddow samenzweringen uit . Enkele media-krantenkoppen: Opinie: Hier zijn 18 redenen waarom Trump een Russische aanwinst zou kunnen zijn . Trump is ‘eigendom van Poetin’ en heeft ‘geld witgewassen’ voor Russen, beweert MSNBC’s Donny Deutsch . Mueller’s rapport toont alle manieren waarop Rusland zich heeft bemoeid met de presidentsverkiezingen van 2016 . Een media-vuurstorm waarbij Trump de kant van Poetin lijkt te kiezen boven de Amerikaanse inlichtingendienst . Trump en Putin, dichterbij dan ooit . Alle borden wijzen in dezelfde richting: Vladimir Poetin heeft compromitterende informatie over Donald Trump​ Enzovoort. Vier jaar non-stop onzin beloven, morgen of de volgende dag, de laatste openbaring die Trump te schande zou maken en het land voor altijd van hem zou verlossen: mijn persoonlijke favoriet is deze mix van tv-kapsels die ons vertelde dat de muren dichterbij kwamen . Informatie oorlog. Propaganda. Nep nieuws.

Dit alles ondanks het feit dat het verhaal zoals gepresenteerd helemaal nergens op sloeg. Zoals ik in december 2017 al aangaf: als Moskou Clinton had willen ademen, had het veel krachtigere wapens tot zijn beschikking dan een te late onthulling van gesjoemel binnen de DNC.

En het waren niet alleen sprekende tv-hoofden; de Amerikaanse inlichtingengemeenschap nam deel. Er waren twee lachwekkende “inlichtingenbeoordelingen” . Het DHS / FBI-rapport van 29 december 2016 bevatte deze verbluffende disclaimer:

Dit rapport wordt alleen ter informatie verstrekt “zoals het is”. Het Department of Homeland Security (DHS) biedt geen enkele garantie met betrekking tot de informatie die erin is opgenomen.

Het DNI-rapport van 6 januari 2017 besteedde bijna de helft van de ruimte aan een vierjarige tirade over RT en gaf toe dat het enige agentschap dat het echt zou weten slechts ‘matig vertrouwen’ had. Kortom: negeer de eerste melding en neem de tweede niet serieus. Probeerden mensen binnen deze organisaties ons te vertellen dat het allemaal nep was? Het maakt niet uit, de anti-Trump-samenzwering schreeuwde de rapporten onmiddellijk uit.

Een voor een viel het uit elkaar. Mueller, ondanks de gebedskaarsen , kwam met niets op de proppen. Het “Dirty Dossier” was een fraudeur. De beschuldiging voor iets dat Biden echt heeft gedaan, is mislukt. Deze data moeten worden onthouden – Crowdstrike CEO Shawn Henry vertelde de House commissie dat hij geen bewijs had op 5 december 2017; deze geheime getuigenis werd pas op 7 mei 2020 openbaar gemaakt . Simpel gezegd: de belangrijkste aantijging, de trigger voor alle opwinding en onderzoeken die volgden , was een leugen, veel mensen wisten dat het een leugen was, de leugen werd 884 dagen geheim gehouden. Maar de leugen diende zijn doel.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De Melania-banden doorbreken de mythe van "Free Melania"

Er waren geen onderzoeken naar deze fraude, alleen pseudo-onderzoeken die nergens toe leidden. Toen de Republikeinen een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hadden, waren er serieuze onderzoeken, maar de getuigenissen – net als die van Henry – werden geheim gehouden omdat ze “geheim” waren. Toen de Democraten de macht kregen, werd er voortdurend geprezen dat het bewijs van samenspanning overweldigend was , maar er gebeurde ook niets. Trumps eerste procureur-generaal herzag zichzelf en het onderzoek werd uitgevoerd door de samenzweerders. Zijn tweede procureur-generaal beloofde veel , stelde een speciale raadsman in, maar er gebeurde niets. Nou ja, niet helemaal niets: een jonge samenzweerder had zijn knokkels gekregen omdat hij een FISA-bevel had vervalst​ Kortom, de Deep State liep de klok uit: het moeras droogde Trump af.

Het lukte ook behoorlijk goed: de betrekkingen met Rusland werden slechter en Trump zelf was verlamd. Zijn bevelen werden overal genegeerd: bij het onderzoeken van de samenzwering en bij het verwijderen van troepen; hier is een insider die ons vertelt dat het Pentagon zijn bevelen over Afghanistan heeft genegeerd . Hij werd tegengehouden op Syrië: ” We speelden altijd shell-games om onze leiders niet duidelijk te maken hoeveel troepen we daar hadden .” De “machtigste man ter wereld” werd op bijna elk initiatief geblokkeerd en het lange valse Ruslandverbindingsverhaal was een krachtig wapen in de samenzwering om zijn pogingen om van koers te veranderen, te belemmeren.

In 2021 verliet Trump zijn ambt en het was niet nodig om er nog een keer iets van te noemen. Maar hier wordt het echt stom. In december 2020 vertelde de NYT ons plechtig: Russische hackers braken in federale agentschappen, verdachte Amerikaanse functionarissen: in een van de meest geavanceerde en misschien wel grootste hacks in meer dan vijf jaar werden e-mailsystemen geschonden bij de afdelingen van Financiën en Handel. Andere inbreuken worden onderzocht. Tegelijkertijd werd ons even plechtig verteld door Amerikaanse functionarissen ” De verkiezingen van 3 november waren de veiligste in de Amerikaanse geschiedenis “.

Kortom, dat moeten we geloven

in 2016 hackte de Rus niets anders dan de verkiezingen

en in 2020 hackten ze alles behalve de verkiezingen.

Hoe dom denken ze dat we zijn? Blijkbaar zelfs dommer. In plaats van de Trump / Rusland / samenspanning / inmenging-onzin met pensioen te laten gaan wanneer het zijn doel had bereikt, brengt de Intelligence Community Assessment on Foreign Threats to the 2020 US Federal Elections ons regelrecht terug in het konijnenhol. Ik heb het niet gelezen en ben het zeker niet van plan (zie oxymoron hierboven), maar Matt Taibbi heeft het en haalt het hier uit de ingewanden ; hij heeft ver genoeg gelezen om dit juweeltje te hebben gedolven. ” Uitspraken zijn niet bedoeld om te impliceren dat we bewijzen hebben waaruit blijkt dat iets een feit is”.(Is dit een hint van insiders dat het allemaal nep is?) Het rapport beweert dat Poetin toestemming gaf, en dat verschillende Russische overheidsinstanties een campagne voerden om Biden te kleineren. Specifiek door Oekraïense bronnen te gebruiken om te praten over de corruptie van Biden en zijn zoon Hunter; Ondanks de video waarin Biden opschept over het ontslaan van de onderzoeker , zijn we er zeker van dat dit allemaal desinformatie is. En de consumenten van de NYT en CNN zullen geloven wat hen is verteld. Of, eigenlijk, zullen geloven wat hen niet werd verteld: de media zwegen. ( Dat zijn inmenging en inmenging die de stemmen misschien hebben veranderd.) Het rapport gaat verder met te zeggen dat China het een of ander heeft gedaan en Iran, Hezbollah, Cuba en Venezuela hebben ook gechipt. Maar gelukkig heeft geen enkele buitenlandse speler iets gedaan om het technische deel van de verkiezingen te beïnvloeden.

De Amerikaanse veiligheidsorganen verwachten dat we geloven,

geen bewijs leveren,

dat er veel kwaadaardige activiteit was

die geen enkel effect hadden op de verkiezing.

Wat ons vertelt dat ze denken dat we zelfs dommer zijn. Rusland heeft de verkiezingen vier jaar geleden omgedraaid, maar vergat hoe dat nu moet? Poetins poging om Trump binnen te houden werd geblokkeerd door veiligheidsmaatregelen die werden genomen toen zijn instrument president was? Deze keer wilde Poetin Biden erin? De inspanningen van Rusland namens Trump werden tegengewerkt door China namens Biden en de inmenging van Iran verbrak de band? Maar informatieoperaties hoeven niet te kloppen, ze moeten gewoon een indruk wekken: Rusland, China, Iran en Venezuela doen slechte dingen met goede mensen.

Oh, en het laatste is dat Moskou Trump meer dan 40 jaar heeft gecultiveerd . Stel je voor: in 1980 waren ze zo opmerkzaam dat ze het toekomstige belang van een projectontwikkelaar inzagen; wie hebben ze nu opgesteld in de coulissen? En Rachel Maddow is terug op de oude tribune en duwt een complottheorie over Trump, Poetin en COVID . Ik denk dat het nog geen tijd is om de aluminiumfolie hoeden op te bergen.

Zoals ik al eerder zei, heeft Engels een hele nieuwe reeks woorden nodig voor het concept “dom”: de oude hebben de kracht gewoon niet meer.Lees ook:  Het laatste argument van Trump is tegen een nep Joe Biden

Comments

comments