Corona-politiek: De taal van geweld

Corona-politiek: De taal van geweld

1 april 2021 0 Door Indignatie redactie

In de coronacrisis houden machthebbers de bevolking gevangen achter de tralies van woorden.

Het conglomeraat

De regeringen van de wereld, geflankeerd door hun leidende media en propagandamachines, zwemmen in het kielzog van een ogenschijnlijk megalomaan RKI & WHO AG, de Davos-clan van Klaus Schwab (1), financieel sterke farmaceutische bedrijven (2) en de gebruikelijke verdachten, de GAFAM ( Google , Amazon , Facebook , Apple , Microsoft ) (3).

Als je een zeer leerzaam overzicht wilt krijgen van deze wereldwijde beweging in chronologische volgorde, raad ik de lezing van Paul Schreyer aan: “Pandemische simulatiespellen – voorbereiding op een nieuw tijdperk?” (4).

In ieder geval slaagde het ambitieuze conglomeraat erin om ons bestaan ​​af te breken tot het bestaan ​​van een gekooide kip in een ongekende krachtmeting en in slechts een paar maanden tijd, met verordeningen en een verontrustende reeks regels van onzinnige voorschriften.

Waarmee het basisrecht op vrije ontwikkeling en het recht op werk zonder meer uit ons leven zijn gehaald. Naast deze pijnlijke enkelmanchet is er ook een beklemmende gedachtensnuit. Want met de propaganda-geënsceneerde introductie van de corona-ontkenner, de maskerweigeraar en vaccinatiecriticus, kortom de complottheoreticus, werd de basis van het fundamentele recht op vrije meningsuiting ingetrokken: het uiten van een mening. Waarbij wordt beweerd dat deze niets met elkaar te maken hebben en dergelijke beweringen slechts de verstoorde fantasieën zijn van sommige complottheoretici (5).

Het controlesysteem

De makers van het controlesysteem van onze dappere nieuwe wereld zijn compromisloos ondanks alle kritiek. Hoe verstandig de tegenstanders ook hun argumenten naar voren brengen, ze stuiten altijd op dezelfde onwetendheid. Niet alleen dat iedereen die de confrontatie aangaat met zijn dogmatische rol de vuist van propaganda zal voelen, nee, in de niet al te verre toekomst zal men ook moeten verwachten in een gesloten instelling terecht te komen als men niet ondergeschikt is (6).

Hoe kon zo’n genadeloze controleconstructie in zo’n korte tijd worden opgezet en gehandhaafd? Zeker niet met het welwillende inzicht van meewerkende burgers. Maar stop ook niet met geweren voor hun neus of executies op marktplaatsen.

Hiervoor waren geen doodseskaders nodig. Niettemin hebben we wat we hebben: een door de staat opgelegde, door de media gelanceerde gezondheidsdictatuur!

Een wereldwijde dictatuur die eerst zijn bevolking opsluit om ze vervolgens te chanteren met een groot aantal vaccinaties en massale zelftestorgieën.

De vraag rijst hoe zoiets überhaupt mogelijk was.

Het antwoord ligt voor de hand, zoiets is alleen mogelijk met geweld!

Maar zelfs als het eerste dat in je opkomt als je dit woord hoort een vuist is die meedogenloos in je gezicht ramt met niet onaanzienlijke pijn, in ons geval hebben we te maken met een andere vorm van geweld. Geen vuist, maar daarom niet minder pijnlijk.

Met wat voor soort geweld hebben we te maken? Zeker en zeker niet bij iemand die van de mensen komt. In plaats daarvan met een die onze psyche rechtstreeks aanspreekt en van daaruit het hele lichaam omvat (7).

Geweld met en door taal

Over het algemeen wordt geweld gedefinieerd als:

  1. de macht, de autoriteit om over iemand te heersen – de staat, gerechtelijk, ouderlijk, priesterlijk, goddelijk gezag,
  2. wangedrag waarbij iemand gedwongen wordt iets te doen.

Helaas beschrijven beide definities alleen het woord, maar leggen ze niet uit hoe de menselijke psyche precies zo onder druk kan worden gezet dat mensen alles ermee laten doen.

Laten we eens kijken hoe onze taal momenteel wordt gebruikt. Want wat beïnvloedt de psyche directer dan wat we lezen, horen en zien – kortom: taal? Ter herinnering: wie kent dat vreemde gevoel niet toen je als kind van je oma te horen kreeg: “Je ziet er bleek uit!”

In George Orwells roman “1984” is de staatstaal van Oceanië Nieuwspraak. Newspeak is het resultaat van Miniwahr, het Ministerie van Waarheid. Miniwahr is onvermoeibaar bezig met het optimaliseren van Newspeak voor zijn propagandadoeleinden. Daartoe worden bestaande termen aangepast en nieuwe termen geïntroduceerd.

Het gaat over woordcreaties en afkortingen. Het gaat erom complexe relaties terug te brengen tot één woord. Uiteindelijk ontstaat er een taal die de gedachten en het gedrag van de bevolking op het goede spoor houdt. Onder andere door en met een extreme vereenvoudiging van de taal verliezen de burgers van Oceanië in de loop van de tijd hun intelligentie en daarmee hun onafhankelijk denken. Newspeak is de verlengde arm van Oceania’s Thought Police. Newspeak doet de spreker zijn denken afleren (8).

Op de achtergrond ligt nog een vuist op de loer, maar die verliest zijn betekenis omdat hoe effectiever, de echte vuist, de taal werd. Een hefboom die direct op de psyche werkt. Deze hendel, de taal die er speciaal voor is ontworpen, verbindt je woorden en begrippen als parasieten aan de psyche. En dus begeleiden deze taalparasieten mensen door het leven.

Het gebeurt dus dat degenen die besmet zijn met het woord denken, zeggen en doen wat het propaganda-apparaat en de machtsinstellingen willen dat ze denken, zeggen en doen. Dit is hoe zelfcensuur in het denken wordt geïmplementeerd en zelfs mogelijk is. Tot zover de roman, maar wat heeft Orwells dystopie te maken met onze dappere nieuwe wereld?

Uiteraard de rol van taal! Je zou zelfs het idee kunnen krijgen dat de grote makers van ons spel de roman van Orwell als leerboek hebben gebruikt.

Wie weet, misschien wel (9)!

De grote zus

Als voorbeeld zou ik de bizarre boodschap van Angela Merkel aan de natie willen noemen. Op 23 mei 2020 verscheen Angela Merkel voor de camera met de uitdrukking die typisch is voor haar en kondigde aan aan haar volk: “Dit virus is een last voor onze democratie!” (10)

In slechts één zin verklaarde ze officieel een virus tot publieke vijand nummer één, Corona werd een Emmanuel Goldstein. Zoals we weten, werkt propaganda hoogstwaarschijnlijk met een duidelijk omschreven vijand. Of beter gezegd, met een duidelijk omschreven vijandbeeld. In de roman van Orwell is zijn naam Emmanuel Goldstein. En net als Goldstein is Corona niet echt tastbaar, meer onzichtbaar dan tastbaar. Meer een plaatje dan iets echts. Maar erg gevaarlijk en de enige reden voor alle noodsituaties. En net als Goldstein is Corona ook in een burgermaatschappij geïnfiltreerd en zo de rechtvaardiging gegeven waarom men in de kooi van een dictatuur moet zitten, in ons geval een gezondheidsdictatuur, waarvan we alleen maar voorbij een vaccinatie kunnen komen, of helemaal niet ( 11).

Het waren niet de opgelegde regels van de regering die ons van de ene op de andere dag beroofden van onze basisrechten en onze vrijheden oplosten als een klontje suiker in thee, nee, het was het virus!

En om deze waanvoorstelling af te dwingen, heeft het niet eens een Beretta-vat in onze mond nodig. Het enige dat hiervoor nodig was, is de middelbare school voor propaganda samen met alle PR-bureaus en een slavenpolitie. Met een soort gedachte loert de politie over alles en infiltreert de samenleving met leugens en woordcreaties. Zeker als het erom gaat de oppositie het zwijgen op te leggen.

Onwetendheid is overigens de beste voedingsbodem om de giftige vruchten van propaganda te plukken. Dit is de reden waarom de makers van de dappere nieuwe wereld met hun gretige feitencheckers zo hysterisch aandringen dat we alleen Nieuwspraak kunnen lezen en horen. Omdat ze niet willen dat we weten dat we het begrijpen en ernaar handelen.

Het blijft verbazingwekkend dat deze gevangenis geen prikkeldraad of koude betonnen muren nodig heeft. Het is duidelijk dat termen, concepten en lelijke afbeeldingen voldoende zijn. Termen en concepten die uit de heksenkeuken van Edward Bernay zouden kunnen komen. Dus schoolmeesterlijke termen als: afstandsregel, spuugbescherming, vaccinatieaanbod en superspreider (12).

Een vuist slaat toe, zowel tijdelijk als ruimtelijk beperkt. Opgebouwde taalmodules daarentegen, zoals 7-daagse incidentie, AHA-regels, sociale afstand, vaccinatiestrategie, infectieketens, vaccinatieaanbod, lockdown, geen verblijf, avondklok en mond- en neusbedekking omringen ons nu voortdurend met een vanzelfsprekendheid waarvan je zou kunnen denken dat het nooit anders is geweest. Dit is hoe normaliteit wordt gecreëerd. Als het woord matrix ter vergelijking kan worden gebruikt, is het zeker voor wat er gebeurt.

Want als iemand gebruik zou maken van zijn basisrecht op de vrije ontwikkeling van zijn persoonlijkheid in een openbare ruimte, zou hij snel beter kunnen worden onderwezen door een gecoördineerde omgeving, geïdentificeerd worden als een maskerweigeraar, corona-ontkenner, complottheoreticus en dienovereenkomstig op hun plaats gezet. Op deze manier verzekert het zelfbenoemde machtsapparaat de controle. Het zelfbenoemde Newspeak Propaganda Ministry houdt mensen scherp. Je gehoorzaamt!

Concepten bepalen het denken en handelen meer dan men zou willen en kunnen zo een nogal paradoxaal ruimte-tijd continuüm creëren. Opeens staan ​​we voor een vaccinatieaanbod dat ons geen keus laat. Let wel, het was het virus dat ons in de kooi opsloot, en nu is het de regering die ons een pad naar een betere wereld aanbiedt.

De medewerkers van Miniwahr (Ministry of Truth) hebben hun huiswerk gemaakt. Ze zijn experts in het duwen van mensen in pijnlijke dubbelzinnige dilemma’s met hun Newspeak-woordcreaties.

Dubbel denken is ook een term uit Newspeak en beschrijft de onaangename omstandigheid waarin iemand zich bevindt wanneer hij uitspraken moet accepteren die elkaar tegenspreken als een volkomen logische en redelijke eenheid. Ik durf eraan te twijfelen dat je je na verloop van tijd niet meer als Dr. Jekyll en Mr. Hyde komen voor.

Terug naar het vaccinatieaanbod. Het suggereert natuurlijk keuzevrijheid, maar tegelijkertijd bracht de mini-waarheid de term solidariteit met een bijgewerkte betekenis naar voren.

Solidariteit betekent nu dat je beter ingeënt bent, anders ben je iemand die de volksgezondheid vertrapt, iemand die de immuniteit van de kudde in twijfel trekt, is een verrader (13).

Het is duidelijk dat vaccinatie de enige weg terug is, of helemaal niet. Het maakt niet uit hoeveel mensen daarbij hun gezondheid of, erger nog, hun leven zullen verliezen. De gevolgen van de genencocktail zullen we waarschijnlijk pas over een paar jaar in volle omvang zien en voelen. Helaas zien te weinigen dat dit duivelse aanbod hen alleen maar verder in dezelfde val zal drijven.

Dat is dubbel denken. Dat is Newspeak anno 2021. Dat is controle met en door taal. Dat is psychologisch geweld. Een aanbod wordt dwang, solidariteit wordt chantage. Woorden verliezen hun betekenis en betekenen ineens het tegenovergestelde.

Een vertekend beeld en de voltooide puzzel

De puzzel wordt langzaamaan voltooid, een plaatje wordt zichtbaar en laat zien waar we mee te maken hebben. Ook het acteerdebuut van Ursula von der Leyen verandert daar niets aan. Ursula von der Leyen maakte in 2020 een Oscar-achtige verschijning door een beroep te doen op vertrouwen in uw eigen, hopelijk nog gezonde verstand en, nou ja , vertrouwen in RKI & WHO GmbH & Co. KG (14).

In ieder geval verdienden de leidende media de bronzen propaganda vuistprijs in dit spel. Ze voldeden ruimschoots aan hun taak als spreekbuis van het hele machtsapparaat, trouw aan het motto “Het is allemaal een kwestie van de juiste beloning” (15).

De vergulde plastic beer gaat echter naar de federale overheid. Om haar gezondheidsterreur een verstandige verfbeurt te geven, reikte ze diep in de mini-waarheidspropagandatrucs. Laten we het oh zo wetenschappelijk onderbouwde Leopoldina-rapport van 8 december 2020 als voorbeeld nemen (16).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Eric Zemmour islamhater en de haat die naar joden kampen voert

De volledige geschiedenis van de Leopoldina en haar rol als verlengstuk van de federale overheid is terug te vinden op KenFM . Het zeer gedifferentieerde interview met prof. Dr. Michael Esfeld brengt verhelderende verbindingen aan het licht. Esfeld laat duidelijk zien hoe de Leopoldina werd en waarschijnlijk nog steeds wordt gebruikt door de regering – je zou ook kunnen zeggen “instrumenteel” – om haar destructieve reguleringsbeleid een pseudowetenschappelijk tintje te geven (17). En wederom fungeren de leidende media als spreekbuis en geven ze het rapport gehoorzaam door aan het publiek. Op dit punt verdient onze harmonieus samenwerkende regering en belangrijk mediapaar een staande ovatie.

Dus een nep wordt de basis van het werk. Een houding waar de hele Leopoldina achter zou staan. Verre van dat, want wetenschappers uit de Leopoldina zeggen nu iets anders. Die helaas, of liever natuurlijk, niet terug te vinden zijn in de leidende media. Natuurlijk niet, anders krijg je er een van Miniwahr op het deksel.

Opnieuw laat het zien hoe het mini-waarheidspropaganda-apparaat de leidende media in hun karren heeft aangewend. Hoe kunnen de ontsporingen in deze voor hen nog veel te democratische wereld anders worden afgedekt? En tegelijkertijd verklaart het waarom de minder alerte nog steeds dansen op het gefluit van het geweld-taalcontroleapparaat. Want zonder de toegewijde medewerking zou de usurpatie zijn mislukt.

We weten hoe belangrijk de Volksempfänger was voor de nazi’s.

Goed aas vangt muizen …

… en mensen met angst. Met woord en beeld creëerde Miniwahrs Leitmedien-Propaganda-AG in slechts enkele maanden een kafkaëske parallelle wereld. Met ijverig redactioneel werk werd een relatief veel voorkomend, griepachtig virus een beangstigend monster, een onvoorspelbare mutant. Een echt monster.

Terwijl het biologische virus zich verveelde, zich over de hele wereld verspreidde zonder buitengewone ongebruikelijke gevolgen, en zijn gebruikelijke sporen van griep achterliet, konden mini-waarheidstaalvirussen uit het niets een ongekend drama creëren. Een drama waar sommigen een heel gouden neus aan verdienen.

De legendarische uitdrukking “Volg het geld!” Is toepasselijker dan ooit en het volgen van het geld zou zeker opmerkelijke geldstromen en dingen onthullen, misschien zoiets als een villa zoals die gekocht in 2020 door Jens Georg Spahn en zijn partner Daniel Funke. Ik zeg alleen: “De werkgever van Spahn’s echtgenoot heeft maskers verkocht aan het ministerie van Volksgezondheid” (18).

Hoe is dit allemaal tot stand gekomen? We leven tenslotte in de 21ste eeuw. In een Bondsrepubliek. In een rechtsstaat met mensenrechten, een supergrote grondwet, met in de preambule prachtige woorden als:

“Zich bewust van zijn verantwoordelijkheid jegens God en de mens, geïnspireerd door de wil om de wereldvrede te dienen als een gelijkwaardig lid in een verenigd Europa, heeft het Duitse volk zich op grond van zijn samenstellende bevoegdheden deze grondwet gegeven.”

Om het fabuleuze werk van woorden niet met bloed te bevlekken, werden schoten in de nek en waterboarding als geweldsmethoden vermeden. De top tien van mini-waarheden bestaat niet uit monsters. Ze bedoelen het tenslotte alleen goed als ze mensen failliet of gek maken terwijl hun rekeningen uit hun voegen barsten.

Dus hoe was en wordt het ongelooflijke doorgetrokken? Omdat de volledige omvang van de ramp langzaam in zicht komt. Ongeacht of de aandelenindex stijgt. We zien de gevolgen, die kunnen worden samengevat met de volgende zin:

De grootst mogelijke schade voor een zo groot mogelijk aantal burgers met een zo groot mogelijk voordeel voor een zo klein mogelijk aantal toch welgestelden.

Hoe zorg je ervoor dat mensen zichzelf op zolder ophangen? Hoe krijg je ondernemers met het volle bewustzijn zover dat ze alles opgeven wat ze in de loop der jaren hebben opgebouwd? Hoe breng je deze waanzin in praktijk zonder de hulp van een Gestapo, een SS of een doodseskader? Hoe werkt het? Het antwoord is ontnuchterend.

Het ongemakkelijke sprookjesuur

Met een goed verteld verhaal, ook wel “storytelling” genoemd! Dat is in wezen alles wat de mini-waarheid altijd doet. Het herhaalt altijd hetzelfde sprookje. Dag na dag. Week na week. Het sprookje van het slechte virus en de goede vaccinatie. En zodat het publiek bij hen blijft, wordt het sprookje bizarder. Mutanten of een Braziliaanse variant P.1 501Y.V3 kunnen uit de struiken springen. Dit is hoe loskomen met handremmen tot stand komt en natuurlijk deze onvermoeibare permanenten. Dat houdt de spanning vast. En omdat een boze heks haar verhaal niet zelf zou moeten vertellen, vertrouwt Miniwahr op de stralende glimlach van zijn verfrissende moderators en beroemdheden en laat ze het sprookje keer op keer vertellen.

In zijn sprookjesuren grijpt Miniwahr in de zak met trucs van linguïstische speciale effecten en niet minder diep in de tas met trucs van geavanceerde marketingverrassingen. In de tussentijd zijn ze echter een beetje onhandig. Zoals deze saaie “Duitsland rolt zijn armen op!” Campagne.

Toen ik het pers- en informatiebureau van de federale overheid vroeg welke instantie de federale overheid momenteel adviseert over PR- en reclamevragen over Corona, kreeg ik het volgende antwoord van het hoofd van de dienst: “… van zijn agentschap voor raamcontracten ‘ Zum Goldenen Hirschen ‘”. Had ze liever contact gezocht met bureaus als Hill & Knowlton .

Voor iedereen die Hill & Knowlton niet kent, ze ging in 1990 de geschiedenis in met haar incubator lie (19) als de beste propaganda-rage. En in mei 2020, luister en sta versteld, de WHO heeft het ingehuurd om het restrictieve Covid-19-reguleringsbeleid een luchtiger en menselijker gezicht te geven (20).

Uit een document dat op internet circuleert (21) blijkt dat Hill & Knowlton er 135.000 euro voor inzamelde. Als een bureau iets goeds kan maken van een atoombom, dan zou het Hill & Knowlton moeten zijn. Als het gaat om vindingrijkheid en het vertellen van gekke verhalen, behoort dit bureau tot de top.

Maar niet helemaal aan de top, waar het Edelman PR-bureau, het grootste PR-bureau ter wereld, speelt. In 2019 nam de president en CEO Richard Edelman, samen met andere grootheden uit de wereldpolitiek en het bedrijfsleven, deel aan het mysterieuze live-action rollenspel voor de gek, dat Event 201 werd genoemd. Als je kijkt naar de simulatiespellen die al een aantal jaren keer op keer plaatsvinden en hun omgeving, dan begrijp je de opmerkelijke synchroniciteit waarmee de regeringen het corona-imperium hebben opgebouwd. Als er geen afspraken zijn gemaakt, weet ik het ook niet (22)!

Overigens bedroegen de reclame- en PR-uitgaven van de Duitse regering in 2020 in totaal ongeveer 150 miljoen euro en in 2019 slechts 60 miljoen euro (23).

We herinneren ons Hans en Grietje, daar waren het honger en peperkoek die onze arme broers en zussen in de klauwen van de boze heks dreef. Mini-echt sprookjesuur drijft ons tot honger, en de peperkoek, nou ja, het zou dan de spuit in onze bovenarmspier moeten zijn.

En als je daarvoor niet de handen uit de mouwen wilt steken, word je waarschijnlijk naar de heks gegooid om te eten.

Maar daar zijn is alles, en vaardigde het toegangsbewijs voor het grote corona-imperium uit, geïnjecteerd met propaganda!

Welkom bij de oneindige videoconferentie!

Ik ben bang dat de enige uitweg uit deze gekke episode is om deze botte propaganda onder ogen te zien, je ervan bewust te worden en jezelf ertegen te immuniseren met nuttige kennis en feitelijk onderwijs.

Het werkt het beste in de echte wereld, van aangezicht tot aangezicht en zonder masker.

Uiteindelijk komt het neer op een gewetenskwestie.

Omdat in werkelijkheid niemand achter je staat en zegt wat je moet doen!

Het is altijd jouw beslissing!

En wie weet stelt iemand op een gegeven moment de vraag:

“Wat heb je toen gedaan?”


Bronnen en opmerkingen:

(1) https://www.corbettreport.com/your-guide-to-the-great-reset/
(2) https://www.lynxbroker.de/boerse/boerse-kurse/aktien/die-besten- shares / die-best-pharma-shares /
(3) https://www.n-tv.de/wirtschaft/Corona-macht-Zuckerberg-reicher-article21958347.html
(4) https: // kennis-is-relevant .de / lectures / paul-schreyer-pandemie-planning-games-voorbereiding-een-nieuw-tijdperk /
(5) https://taz.de/Corona-und-Verschwoerungstheoretiker/!5675712/
(6) https: // www. swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/polizei-bringt-quarantaene-verweigerer-in-corona-krankenhaus-100.html
(7) https://www.corbettreport.com/only-sociopaths-reject-the- new- normal-propagandawatch /
(8)https://www.deutschlandfunknova.de/beitrag/wortschatz-so-veraendert-corona-unsere-sprache
(9) https://www.corbettreport.com/stop-calling-it-contact-tracing-propagandawatch/
(10 ) https://www.dw.com/de/merkel-das-virus-ist-eine-demokratische-zumutung/a-54729946
(11) https://www.leonberger-kreiszeitung.de/inhalt.online-diskussion -met-artsen-is de enige-uitweg-uit-de-pandemie-vaccinatie. 84a930a6-fcdc-47c6-a060-87e8b39ceda6.html
(12) https://www.youtube.com/watch?v = m1F6HFDINE0
(13) https://www.spiegel.de/politik/deutschland/impfpflicht-was-denn-sonst-a-2846adb0-a468-48a9-8397-ba50fbe08a68
(14) https://www.youtube.com / horloge? v = 6NR5lEAvar4
(15)https://www.tagesschau.de/inland/fernsehpreis-corona-berichticherung-101.html
(16) https://www.leopoldina.org/presse-1/pressemitteilungen/pressemitteilung/press/2758/
(17) https : //kenfm.de/mutigmacher-tv-wissenschaftliche-politik-interview-mit-prof-dr-michael-esfeld/
(18) https://www.welt.de/politik/deutschland/article228841271/Arbeitgeber-von- Spahn-echtgenoot-verkocht-maskers-aan-gezondheidsministerie.html
(19) https://www.mdr.de/medien360g/medienwissen/video-historische-fake-news-sequence-vier-brutkastenluege100.html
(20) https : //dailycaller.com/2020/07/17/world-health-organization-coronavirus-celebrity-influencers/
(21) https://efile.fara.gov/docs/3301-Exhibit-AB-20200714-38. pdf
(22) https://www.corbettreport.com/interview-1562-james-corbett-tackles-event-201-the-great-reset-and-the-end-of-humanity/
(23) https: // de.statista.com/statistik/daten/studie/1187817/umfrage/werbeausgabe-der-bundesregierung-und-der-ministerien-in-deutschland/

Lees ook:  Het Duitse voorzitterschap van de EU zal bepalen of het blok toetreedt tot de nieuwe multipolaire wereldorde


Comments

comments