Coronacrisis: De gestolen jeugd

Coronacrisis: De gestolen jeugd

1 april 2021 0 Door Indignatie redactie

De voorgeschreven maskers hebben een zeer problematisch symbolisch effect, vooral voor jongere mensen. Exclusieve print van “Generation Mask”.

En toen kwam het masker, de zogenaamde mond- en neusbescherming. In het begin was er nog veel creativiteit qua vorm, kleur en design. Velen droegen ook het embleem van hun voetbalclub op hun gezicht, een coole slogan, dierlijke grimassen of rare patronen. Het was bijna een wedstrijd om de meest opvallende vermomming. Moeders naaiden in een stuk. Er werden grappen gemaakt. Corona? Masker, toiletpapier, bakgist.

Het dragen van een masker – tot nu toe alleen bekend van Aziatische toeristen en chirurgen in de operatiekamer – en het leek op de een of andere manier altijd vreemd. Maar alledaagse maskers namen al snel hun plaats in het dagelijks leven in. Ze zouden zich blijkbaar moeten beschermen tegen virussen, hoewel de fabrikanten dit op de verpakking uitsluiten. Als u geen masker draagt, brengt u niet alleen uzelf, maar ook anderen in gevaar. Dus het wordt keer op keer gepostuleerd als een gebedsmolen door de overheid. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, zal in het volgende hoofdstuk nader worden bekeken.

Terug naar school. Het dragen van mond- en neusbescherming in de klas, tijdens pauzes, bij de bushalte, in de schoolbus is voor veel kinderen en jongeren een zware last: gevoeligheden, gezichtsuitdrukkingen, stemmingen, boodschappen en gezichtsuitdrukkingen zijn bijna niet te herkennen.

De cabaretier Bülent Ceylan antwoordde in een interview: “Vroeger lachte je naar elkaar, vandaag kun je alleen je ogen zien!”

Bovendien zijn er gezondheidsproblemen met betrekking tot het aantal uren dat het gezicht wordt bedekt: vatbaarheid voor infectie, bacteriën, kortademigheid, kortademigheid, kooldioxide.

Lees ook:  De realiteit van het ondenkbare

Als leerlingen wordt gevraagd om anderen die geen masker dragen te ‘melden’, bevinden we ons op gevaarlijk terrein. Het zijn niet de kritische vragen, de gezonde scepsis en de gerechtvaardigde twijfel over de ‘maskermaatregel’ die berucht zijn, maar de uitnodiging om af te keuren. De premier van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann: “Het heeft zin om coronaschendingen te melden.”

Ik pleit voor een zorgvuldige afweging van de nadelen en voordelen. Wat kan de mond- en neusbedekking echt doen? Is de evenredigheid van deze maatregel gerechtvaardigd? Ik maak aanspraak op op bewijzen gebaseerde, wetenschappelijk-feitelijke overweging en onderzoek, ver verwijderd van lobbyisme, rechtvaardigheid of partijpolitieke botsingen.

Afstand, masker, ventilatie: dit zijn de “drie hoekstenen” van schoolmaatregelen om infectie te beperken of te voorkomen. Soms krijgt het bijna groteske trekken als de leerlingen in de klas zitten met wollen dekens, warmwaterkruiken, kussens en theepotten omdat de ramen de hele ochtend wijd open staan. Verkoudheid is daarom onvermijdelijk. Ventilatie is ongetwijfeld belangrijk. Maar in de winter urenlang in koude kamers blijven – hoe kan effectief leren mogelijk zijn? Ook hier moet worden opgemerkt dat de maatregelen die voortkomen uit angst en onzekerheid buitensporig zijn. In dit verband is ook het goedbedoelde, maar onwerkelijke advies van bondskanselier Angela Merkel dat bevriezende kinderen de kou in de klaslokalen moeten tegengaan door te hurken en in de handen te klappen, ook grotesk.

En zo ziet het alledaagse schoolleven eruit: groene en rode pijlen op de grond, aanwijzingen gegeven, rijen stoelen en tafels die uit elkaar zijn getrokken en tijdens de lunchpauze op een afstand van 1,50 meter in de rij staan. Maar dan naar de overvolle bussen – er is maximaal 15 centimeter afstand. Dat is absurd!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe kritiek van onderwijspolitici op crisisbeheersing wordt steeds luider. Het zijn niet langer slechts een paar “gekke” complottheoretici en eindtijdprofeten die enorme problemen voor ons zien staan.

De voorschriften, maatregelen, bevelen, wetten en het aantal nemen elke dag toe, zijn bijna onbeheersbaar. En altijd de bezorgde blik op het aantal besmettingen: hoe is het in ons dorp, in de stad? Bovendien heeft elke federale staat andere regels: klassen halveren, quarantaine, homeschooling, face-to-face lessen voor iedereen, masker in de klas voor iedereen, masker alleen voor middelbare scholen, sluiting van scholen, wissel- en ploegenarbeid, hybride lesgeven. Welke manier is de juiste? Inmiddels is duidelijk geworden dat scholen geen hotspots zijn en dat het besmettingsrisico voor kinderen en jongeren niet zo groot is als aanvankelijk werd aangenomen.

Lees ook:  De echte reden waarom het Westen overstuur is vanwege het debacle in Syrië en Turkije

We kijken nu dus nader naar de nevenschade die de Corona-maatregelen op scholen dreigen aan te richten. Worden de waarschuwingen van wetenschappers echt serieus genomen? Waarom loopt schade op de lange termijn – misschien zelfs onomkeerbaar – gevaar?

“Er dreigt een generatie die zal moeten betalen voor Corona!”, Zegt Thomas Krüger, voorzitter van het Duitse Kinderfonds. In onze samenleving ontwikkelt zich een “maskergeneratie”!

In de media wordt vaak afgeschilderd alsof de kinderen uit “sociaal zwakkere” gezinnen vooral moesten lijden onder Corona en de gevolgen daarvan. Ik wil dat tegenspreken. Er is geen classificatie van “Corona-winnaars” en “Corona-verliezers”.

In het volgende introduceer ik een student – uit verschillende contexten en leeftijden: Anna en Mario.

Anna is 12 jaar oud. Ze woont in een welvarend gezinshuis, er zijn geen materiële zorgen. Anna is een heel creatief, gevoelig meisje en drukt haar gevoelens en gevoeligheden uit in mooie tekeningen. Anna lijdt aan astma sinds ze een kind was. Het meisje heeft de ziekte onder controle en staat onder regelmatige medische observatie en verzorging. Anna gaat naar een privéschool met de beste apparatuur en een gedifferentieerd onderwijsaanbod.

Net als op reguliere scholen gelden voor privéscholen de respectieve coronaregels, bijvoorbeeld de verplichting om een ​​face-to-face masker te dragen. Anna heeft daar grote problemen mee. Het masker maakt dat ze moeilijk ademt, duizelig wordt en snel in paniek raakt. Anna wil echter geen extra behandeling. Alle klasgenoten dragen maskers. Het wordt voor haar steeds moeilijker om zich te concentreren en het is gemakkelijk voor haar om moe te worden. Tot overmaat van ramp mag Anna maar één vriend privé ontmoeten. Dat geldt ook voor de huidige contactvereisten. Het meisje trekt zich steeds meer terug in haar eigen wereld.

Een medische verklaring stelt Anna vrij van het dragen van een masker, en de school accepteert dit. In het geval van een leraar moet het meisje echter op de laatste rij stoelen zitten. Deze maatregel vloeit voort uit de bezorgdheid van de leraar om zichzelf te besmetten. Bij andere docenten mag de leerling haar vaste plek behouden. Het kind voelt zich gestigmatiseerd bij deze behandeling. De moeder zegt dat het eerdere geluk van haar dochter het slachtoffer werd van Corona. Komt het geluk snel terug?

Lees ook:  De gevaarlijke extreemrechtse online moerassen van de Amerikaanse politie...

Mario is 14 jaar oud. Hij woont met zijn gezin in een appartement. Mario speelt graag voetbal in een club of is uit met zijn vrienden. Beide zijn momenteel slechts in beperkte mate mogelijk. Mario is groot en sterk, hij heeft buiten beweging nodig. Het appartement wordt hem al snel te krap. De jongen zit in de 8e klas van de middelbare school. Stages zouden in afwachting zijn, maar zullen niet doorgaan. Hij kreeg een laptop van de school voor homeschooling omdat zijn vader het gezinsapparaat zelf nodig heeft. Mario doet het schoolwerk, maar op de een of andere manier mist hij de motivatie. Als hij iets niet begrijpt, aan wie moet hij dan in de familie vragen?

Toch doet hij het dapper en krijgt hij lovende commentaren van de leraar via padlet . Mario chat met zijn klasgenoten via WhatsApp . Twee meisjes uit zijn klas schoppen hem plotseling uit de klas. Gewoon zomaar, zonder reden. Dit maakt Mario ongelooflijk boos, en hij stuurt een van de meisjes een spraakbericht dat moeilijk is. Daarin bedreigt hij haar en kondigt aan dat hij haar zal vermoorden – “met gereedschap van mijn vader is hij een slager”. De familie van het meisje dient een strafrechtelijke klacht in tegen Mario. Hij weet niet echt waarom hij het zelf deed, vertelde hij later aan de politie. “Ik was gewoon heel boos!”

Inzichten in twee studentenrealiteit ten tijde van Corona. De integratie van degenen die anders denken en van lerenden anders, en inderdaad de inclusie van leerlingen die ondersteuning nodig hebben, is een verklaard educatief doel en recht. Dit op de best mogelijke manier implementeren voor iedereen die bij het dagelijkse schoolleven betrokken is, was al moeilijk voor Corona.

Ik heb het in het begin al aangehaald:

Corona creëert niets nieuws, onthult Corona alleen.Comments

comments