Wil Kaag nog met Rutte? ‘Te vroege vraag, eerst periode van bezinning’

Wil Kaag nog met Rutte? ‘Te vroege vraag, eerst periode van bezinning’

2 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Het vertrouwen van D66-leider Sigrid Kaag in Mark Rutte heeft een flinke deuk opgelopen. Dat zei ze in het nachtelijke debat. Op de vraag of Rutte nog premier kan zijn in een kabinet waar ook D66 aan deelneemt, antwoordde ze: “Dat is een te vroege vraag. Ik ga de komende dagen gebruiken om met D66 in beraad te gaan.”

“Vertrouwen is iets wat iedereen elke dag moeten weten te behouden en versterken”, zei Kaag na afloop van het 14 uur durende debat om 03.00 uur ‘s nachts. “De politiek heeft veel aan aanzien ingeboet. Ik denk dat het belangrijk is dat we er allemaal voor staan om dat te herwinnen.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp nul beginnen

Of de situatie rondom Rutte en de verkenning gevolgen heeft voor de formatie, is volgens Kaag nog niet te zeggen. “Ik denk dat het heel goed is dat er een motie is aangenomen voor het betrekken van een informateur. Iemand met grote afstand tot de huidige politiek en de politieke partijen. Het zal een gezonde stap zijn om met veel partijen te kijken hoe samenwerking in het belang van het land gesmeed kan worden. Wat belangrijk is, is dat we op nul beginnen en alles open is.”

Lees ook:  Op zoek naar een zinvolle identiteit

Afstand groter geworden

“De afstand tussen hem en mij is groter geworden. Dat neem ik hem kwalijk”, zei Kaag al eerder tijdens het debat. “Ik heb mijn twijfels over de verdediging en ontkenning vandaag.” Ze zegt dat het niet vanzelfsprekend is dat de VVD nog het voortouw neemt in de verkenning. Na de partij van Rutte is D66 de grootste partij. Mogelijk gaan de partijen zelfs om Rutte heen.

Kaag voegde op aandringen van andere partijen toe dat ze zelf “haar conclusies zou nemen’, als ze zou worden geconfronteerd met een motie. “Maar ik ben een ander mens.”Comments

comments