Liegende Premier

Liegende Premier

3 april 2021 0 Door Indignatie redactie

In de afgelopen maanden heb ik onze liegende premier meermaals als sociopaat gekwalificeerd. Vannacht culmineerden tien jaren van asociaal wangedrag eindelijk in een pijnlijk demasqué.

Niet alleen voor de hoofdschuldige, maar ook voor een zwak parlement dat zich eindelijk begint te realiseren hoe het zich heeft laten manipuleren, gefaald heeft en dat blijft doen dankzij het Kartel. Zo hebben vannacht drie valse ‘volksvertegenwoordigers’, Wopke Hoekstra, notabene de partijgenoot van Pieter Omtzigt, Sigrid Kaag , ‘hier scheiden onze wegen’… – die hier haar ware gezicht laat zien en de Judas Segers hem, uit puur eigenbelang, een reddingslijn toegeworpen. Voilà, CDA, D66 en CU, precies het Kartel waarover Baudet altijd roept.

Het is een aanfluiting voor ons land dat deze sociopaat zich kan handhaven, maar hij zal nooit uit zichzelf opstappen, want hij handelt ‘naar eer en geweten’. ‘Ik heb het verdiend’ zei hij vanmorgen om vijf uur en toonde daarmee zijn volstrekte gebrek aan introspectie. Volgens een studie van de Harvard Universiteit is 1 op de 25 mensen een sociopaat. Dat is nog een stap verwijderd van een psychopaat, die veel trekjes deelt met de sociopaat maar ontspoort in puur gewelddadig gedrag zoals Hitler, Stalin, Mao en XiJinping, om er een paar te noemen.

Lees ook:  Dankzij de verkiezingen in de VS wordt onze aandacht afgeleid van onze pensioenpotten die langzaam verdwijnen

Hèt kenmerk van een sociopaat is zijn antisociale gedrag. Wellicht dat u in deze eerste constatering iets herkent van onze liegende premier, maar dat is niet alles, want hij vertoont praktisch alle trekjes van een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Mark Rutte is in de afgelopen maanden, meermaals en terecht, een absoluut gebrek aan empathie verweten en in de klinische opsomming komt ook naar voren dat mensen met ASP kunnen de gevoelens van anderen niet begrijpen. Ze overtreden vaak regels of nemen impulsieve beslissingen zonder zich schuldig te voelen over de schade die ze veroorzaken. Het citaat vervolgt:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMensen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis kunnen ook “mind games” toepassen om vrienden, familieleden, collega’s en zelfs vreemden te beïnvloeden. Ze kunnen ook als charismatisch of charmant worden ervaren. Het vertonen van veel zelfzuchtig gedrag is op zich niet voldoende om iemand als sociopaat te diagnosticeren. Een ASP-diagnose wordt alleen gesteld als de symptomen zich gedurende een langere periode voordoen en niet veranderen door strafmaatregelen of veranderingen in levensstijl. Iemand die egoïstisch is, kan wel een tijdje bepaalde kenmerken vertonen, maar zich daarna schuldig erover voelen of na een (gevangenis)straf zijn gedrag veranderen.

Voor Mark Rutte geldt dit niet, die heeft heerlijk geslapen en denkt vandaag: ‘ zo, daar ben ik weer mooi mee weggekomen.’

Lees ook:  Hoe de Trump administratie het Amerikaanse buitenlandse beleid voert

Vannacht bleek glashelder dat Rutte’s antisociale persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door  hardnekkig negatief gedrag. In de nieuwe editie van het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) staat dat iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis consequent een gebrek aan respect toont voor de gevoelens van anderen of schendingen van de rechten van mensen. Mensen met ASP beseffen misschien niet eens dat ze dit gedrag hebben. Ze kunnen hun hele leven zonder diagnose leven. De meeste deskundigen geloven dat psychopaten en sociopaten een aantal eigenschappen delen. Zo hebben ze geen goed idee van wat goed en slecht is. Ze kunnen de gevoelens van een ander vaak niet begrijpen of delen.

Mark Rutte mist dat stemmetje in zijn hoofd dat hem waarschuwt dat een bepaald gedrag goed of slecht is. Hij heeft geen geweten en kan geen berouw voelen, al doet hij misschien alsof, want hij gelooft zichzelf naarmate hij vaker mag herhalen ‘dat hij niet liegt en handelt naar eer en geweten’.Comments

comments