‘Oké, effe opgezocht’: Virologe relativeert risico trombose met sterke bewoordingen nu Nederland AstraZeneca-vaccinatie stopzet


 14 total views,  4 views today

Nu Nederland opnieuw tijdelijk gestopt is met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan personen onder de zestig jaar, relativeert de vooraanstaande virologe Marion Koopmans het risico op het krijgen van een bloedstolsel na AZ-vaccinatie. De Nederlandse overheid nam gisteren de beslissing na vijf nieuwe meldingen over ernstige bijwerkingen bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.

Koopmans, hoogleraar virologie aan het Erasmus MC-ziekenhuis in Rotterdam en een van de WHO-artsen die mee het oorsprong van Covid-19 in de Chinese grootstad Wuhan ging onderzoeken, lijkt het niet eens met de beslissing. “Oké, effe opgezocht: de kans op een trombose na AstraZeneca-vaccinatie zit tussen de kans op overlijden door een aanval door een hond en de kans op overlijden door bliksem in”, schrijft ze op Twitter.

Marion Koopmans on Twitter: “OK, ff opgezocht: kans op trombose na AZ vaccinatie zit tussen kans op overlijden door een aanval door en hond en kans op overlijden door bliksem in. https://t.co/VuyqTRFyfW / Twitter”

OK, ff opgezocht: kans op trombose na AZ vaccinatie zit tussen kans op overlijden door een aanval door en hond en kans op overlijden door bliksem in. https://t.co/VuyqTRFyfW

Vervolgens stuurde ze een onderzoek van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA de wereld in, waaruit blijkt dat trombose in diepgelegen aderen en longembolieën in 0,02 procent van de gevallen voorkomen. Dat is volgens EMA minder dan verwacht.

Vandaag raakte ook bekend dat de gemeentelijke gezondheidsdiensten – belast met de vaccinatie in Nederland – per direct helemaal zijn gestopt met het toedienen van AstraZeneca om verspilling tegen te gaan. In de leeftijdsgroep boven de 60 jaar stonden nog 700 mensen ingepland, maar die zijn afgezegd om verspilling van vaccins tegen te gaan.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord