Vertrouwenscrisis

Vertrouwenscrisis

3 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Midden in een diepe politieke vertrouwenscrisis, een pandemie die maar door-ettert, en een economie die drijft op subsidie, breekt de AEX door de geluidsbarrière.

U mag het mij proberen uit te leggen, en dan wijzen op een trend in alle westerse landen, waarbij het omvallen van enorme ‘fondsen‘, en zwendelende banken ook geen enkel verschil meer maakt, maar dit is niet ‘rationeel‘. Natuurlijk, u mag zeggen dat geen enkele belegger zich iets aantrekt van die Haagse spartelvijver. Dat de belegger het volste vertrouwen heeft in vaccins die ‘lekken‘, bloedproppen veroorzaken, en uit de handel moeten worden genomen omdat de samenstelling niet blijkt te kloppen, met alle gevolgen van dien (?), zodat nu zelfs Frankrijk en Duitsland warm lopen voor ‘Spoetnik-V‘, EMA of geen EMA. En dat vele miljarden die nu al geleend zijn vast en zeker met het grootste gemak kunnen worden terugbetaald door de belastingbetaler als we weer ‘open‘ gaan. Maar het is onzin.

Huizen, aandelen, ‘bitcoins‘ en ‘Kunst‘ zijn inmiddels onbetaalbaar voor ‘instappers‘. En het wordt interessant als de (particuliere) bezitters van huizen, aandelen, ‘Bitcoins‘ en ‘Kunst‘ straks weliswaar ook geen werk meer hebben, en geen pensioen, maar wel de belastingbetalers zijn die worden aangeslagen om die reeds uitgegeven miljarden, en de rente daarop, als die weer gaat stijgen om de inflatie te beteugelen, op te hoesten. In DEZE analyse wordt gesproken van een ‘Twilight Economy’.

Zeker, ik heb het ‘de Grote Kuipers‘ horen zeggen: Nog een maandje volhouden, en Nederland kan weer van het slot! Daags voor Macron weer een totale ‘Lockdown‘ aankondigde, en Merkel alleen onder grote druk een geringe concessie deed, terwijl in Nederland AstraZeneca tóch weer in de ban is gedaan. De media in ons land hebben het ondertussen zo ver gekregen dat er aanslagen op kerken worden gepleegd, en in het vooruitzicht gesteld. Maar ‘gelukkig‘ wel een Songfestival met publiek (?). Er is vast wel iemand die het allemaal begrijpt, maar vraag mij maar niet om het toe te lichten en uit te leggen, want ik kan er geen lijn in ontdekken. Wat betekent dat ik denk dat de chaos geen toeval is. Maar wat dan boze opzet is, wat onmacht en hoogmoed, en wat gewoon domme pech is, is niet meer te achterhalen.

Lees ook:  Opkomst van de Black Lives matter is een teken van mogelijke grote onrust

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAlweer wat langer geleden suggereerde ik dat Rutte solliciteerde naar de baan van Jens Stoltenberg, als ‘pratend hoofd‘ van de NAVO. Die carrière-stap naar ‘Brussel‘, net nu de NAVO schitterende nieuwe kansen ziet voor méér oorlog, staat nog niet op de rol. Maar in ‘Den Haag‘ is hij wel klaar. Menigeen in ‘Den Haag‘ zal de afgelopen week verzucht hebben: ‘Hadden we Willem maar nooit de laan uitgestuurd!‘ En de Koning zelf zal wel minzaam in zijn vuistje hebben gelachen bij het aanschouwen van het politieke slachtveld door het optreden van de ‘Verkenners‘. D66 ruikt bloed, en mooie kansen om leidend te worden bij het vervolg, als de VVD onthoofd wordt. Voor Rutte is het niet het eerste ‘glibber-akkefietje‘, en het volgt ook iets te snel op andere bananenschillen. Maar de VVD en het CDA als ‘bijzit‘ in een Kaag-treintje zal in de VVD en het CDA net zo goed geen optie zijn. Ik hoorde Henk Kamp van de VVD al zeggen dat het drietal dat hier de aandacht op zich heeft gevestigd door het liefst drie keer over ‘Omtzigt‘ te hebben, blijkens alle aantekeningen, niet hebben gelogen toen ze zeiden dat ze het zich niet konden herinneren. Van mijn kant wijs ik er echter op dat dit inherent is aan ‘Modern Leiderschap‘, dat ‘chemie‘ belangrijk vindt, met de juiste ‘balans‘ qua vrouwen, geaardheid, kleur en leeftijd, en zonder ‘teamleden‘ die het liever over de inhoud hebben, zonder te zijn gebonden aan een gedetailleerd ‘akkoord‘, maar op basis van ‘Wat is het beste voor het land‘? En dan kom je niet ver met D66, vrees ik.

Lees ook:  Trump na Clinton in 2016 Biden moet op drugs getest worden terwijl hij probeert om de verwachtingen van het debat te verlagen

Waar we eind van het jaar staan met de BV Nederland, durf ik u op dit moment niet te zeggen. Maar ik zou ervoor waken mee te liften op alle euforische verhalen, als u voor grote keuzes staat. Het is eigenlijk letterlijk een gekkenhuis. Bestuurders smijten met biljoenen, waarbij de Rabo al cryptisch de vraag stelt of dat veel is? Ik ga zelf beduidend verder. Het is niet genoeg. En daarmee bedoel ik niet dat er nóg meer geld in omloop gebracht moet worden, maar dat er een weg gevonden moet worden om ons uit de ‘Woke‘-chaos te sleuren waar we ons in wentelen. Iemand met serieuze leiderschapskwaliteiten zal weg moeten stappen van het idee dat we kunnen volstaan met het ‘tunen‘ van wat er nog rest van wat ooit een ‘markt‘ was. Een economische markt. Een markt voor ideeën. En een markt voor werkelijk democratische partijen.

Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard.Comments

comments