Donatieschandaal van de ex-president” De geldbom”: Trump scheurde zijn eigen supporters af met een simpele truc

Donatieschandaal van de ex-president” De geldbom”: Trump scheurde zijn eigen supporters af met een simpele truc

5 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Hoe een schenking in veel schenkingen verandert: voormalige aanhangers van Donald Trump uiten serieuze aantijgingen tegen de voormalige Amerikaanse president. Met een eenvoudige methode zou Trump extra geld van zijn fans hebben gehaald op een online donatieportaal.

Eigenlijk wilde Stacy Blatt de Amerikaanse presidentsverkiezingscampagne van Donald Trump steunen met $ 500. Veel geld voor de man met kanker die leeft van $ 1.000 per maand. Maar slechts een dag later werd er nog eens $ 500 van zijn account afgehaald, en hetzelfde spel een week later. Elke week trok de Trump-campagne $ 500 van de rekening van Blatt af – zonder dat hij hiervan op de hoogte was. De ” New York Times ” legde de onheilspellende donaties van Trump bloot.

Pas toen zijn rekening leeg was en zijn huur en nutsvoorzieningen niet langer konden worden gedebiteerd, merkte hij dat er in totaal $ 3.000 was gedoneerd voor de verkiezingscampagne van Trump. Blatt en zijn broer wendden zich naar verluidt onmiddellijk tot de bank omdat ze vermoedden dat het een vergissing of fraude moest zijn. Stacy Blatt was zelfs niet de enige die meer geld doneerde voor de verkiezingscampagne van Trump dan de bedoeling was.

“Bandits”, klaagt de 78-jarige Victor Amelino, die in september $ 990 aan Trump schonk. Inmiddels is bijna $ 8.000 van hem afgeschreven – een bedrag dat de gepensioneerden niet kunnen betalen. Andere aanhangers van de ex-president bekritiseren het feit dat je pas iets van de methode merkt als het al te laat is.

Lees ook:  De race kantelt naar Biden

Verborgen in de kleine lettertjes

Met een simpele truc werden veel aanhangers van Trump op de donatiepagina “WinRed” van de republikeinse partij ertoe aangezet om een ​​permanente donatie op te zetten in plaats van een eenmalige donatie. De toestemming voor meervoudige financiële ondersteuning was verborgen in de kleine lettertjes en geactiveerd als een standaardoptie. Donateurs zouden handmatig moeten selecteren dat ze niet akkoord gingen met een terugkerende donatie.

Troy Davis on Twitter: “Facts the NYT did not ignore. Prechecked boxes used on WinRed… pic.twitter.com/dLQTxw6zR1 / Twitter”

Facts the NYT did not ignore. Prechecked boxes used on WinRed… pic.twitter.com/dLQTxw6zR1

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn de loop van de verkiezingscampagne zou het steeds moeilijker zijn geworden om dit punt in het donatieformulier te ontdekken en tegen te spreken. Wat begon als een kleine gele doos, werd later aangevuld met een andere doos waarmee het donatiebedrag werd verdubbeld: de zogenaamde “geldbom”. Ook deze optie is automatisch geactiveerd, meldt de ” New York Times”.

Een mogelijke reden voor de zwendel: de Trump-campagne had tegen het einde van de verkiezingscampagne geen geld meer. Maar zelfs na de verkiezingen in november bleef de verslagen president donaties verzamelen via “WinRed”. In maart gaf Trump een bericht uit waarin hij zijn fans aanspoorde om rechtstreeks aan hem te doneren in plaats van aan de Republikeinse partij – ook al bekleedt Trump momenteel geen politiek ambt.

Lees ook:  Verraad en misleiding: Syrië is een uitstekend voorbeeld van het buitenlands beleid van de VS

“Het is heel gemakkelijk te missen”

Zelfs ervaren politici konden de “geldbom” -truc niet doorzien. Jeff Kropf, uitvoerend directeur van de Oregon Capitol Watch Foundation, die ook voor de zwendel viel, klaagt: “Het is heel gemakkelijk te missen. De enige belangrijke informatie in de doos is volledig verloren gegaan. ”

Jeff Kropf on Twitter: “So angry at WinRed for making my one time donations to Trump and Graham reoccurring donations ( after I carefully clicked the box that they were not reoccurring and costing me $135 overdraft fees) and I will never donate to them again. Next time I will write a check and mail / Twitter”

So angry at WinRed for making my one time donations to Trump and Graham reoccurring donations ( after I carefully clicked the box that they were not reoccurring and costing me $135 overdraft fees) and I will never donate to them again.

Banken en creditcardmaatschappijen zouden snel overspoeld zijn met klachten over vermeende fraude bij donaties. Winred moest eind 2020 in totaal $ 120 miljoen overmaken. Dit komt overeen met 10,7 procent van de totale donaties die in het jaar op “WinRed” zijn ingezameld, volgens openbaar beschikbare documenten. De verkiezingscampagne van de uiteindelijk zegevierende Trump-tegenstander Joe Biden hoefde echter slechts 2,2 procent van zijn online donaties terug te storten via het democratische platform “ActBlue”.

Lees ook:  Gaat Trump het leger inzetten als hij verliest?: Komt er in november, een Amerikaanse staatsgreep?

WinRed verdedigde zich tegen de New York Times en verklaarde dat elke donateur ten minste één e-mail zou ontvangen met informatie over lopende donaties. Bovendien is het “buitengewoon eenvoudig” om uw geld terug te krijgen. Toen de krant vroeg of Donald Trump zelf wist hoe de donaties voor hem werden ingezameld, reageerde de woordvoerder van de ex-president niet.Comments

comments