Dood na vaccinatie met AstraZeneca: er zijn momenteel zoveel gevallen bekend

Dood na vaccinatie met AstraZeneca: er zijn momenteel zoveel gevallen bekend

7 april 2021 2 Door Indignatie redactie

Is het AstraZeneca-vaccin verantwoordelijk voor de dood van deze vrouwen in Oostenrijk en Duitsland? Eén federale staat heeft al aan het koord getrokken:

Update: op 29 maart waren 31 gevallen van cerebrale veneuze trombose gemeld aan het Paul Ehrlich Instituut, waarvan negen met fatale afloop. Behalve twee mensen hebben alleen vrouwen tussen 23 en 63 jaar last van deze zeldzame bijwerking. Na het overlijden van een 47-jarige in verband met de AstraZeneca-vaccinatie en een andere ernstige ziekte van een 28-jarige, stopte het district Euskirchen in Noordrijn-Westfalen als eerste de coronavaccinatie met het actieve ingrediënt van AstraZeneca voor vrouwen onder 55. Beiden hebben volgens de wijk een cerebrale veneuze trombose gehad.

Nadat de hoofden van vijf universitaire klinieken hadden opgeroepen tot een vaccinatiestop bij AstraZeneca voor jongere vrouwen, vaccineren de Berlijnse klinieken Charité en Vivantes niet langer vrouwen onder de 55 jaar met het vaccin. Slechts korte tijd later kondigde de Berlijnse senator voor gezondheid Dilek Kalayci aan dat ze de coronavaccinaties met het actieve ingrediënt van de fabrikant AstraZeneca voor mensen onder de 60 jaar zou opschorten .

Dood na vaccinatie AstraZeneca: tragisch geval van een onrustige verpleegster

Eerste rapportage van 22 maart: Het coronavirusvaccin AstraZeneca krijgt sinds de goedkeuring eind 2020 kritiek. Aanvankelijk werd de effectiviteit van het Zweeds-Britse vaccin in twijfel getrokken, nu komen potentieel ernstige bijwerkingen steeds meer naar voren. De onveiligheid onder de bevolking is navenant groot – ook in Duitsland. Begin maart volgde het schokkende nieuws dat een verpleegster uit Oostenrijk was overleden na een vaccinatie tegen AstraZeneca. Kort daarna werden meer doden gemeld. Ook gezondheidsexpert Karl Lauterbach spreekt van een verband tussen de coronavaccinatie en ernstige bijwerkingen.

Lees ook:  Chinees medisch tijdschrift waarschuwde virus kan mogelijk door de lucht besmetten

AstraZeneca: verpleegkundige sterft na coronavaccinatie

Toch geeft de EMA het actieve ingrediënt AstraZeneca het groene licht. Na uitgebreid onderzoek was het resultaat dat ernstige bijwerkingen “zeer, zeer zeldzaam” waren en “slechts bij zeer weinig patiënten voorkomen”. Maar dit alles lijkt de mensen niet te kalmeren – niemand wil tenslotte bij deze “zeer weinige patiënten” horen.

En nu komt het volgende verontrustende nieuws: zoals gemeld door de Oostenrijkse media, kan het verband tussen de dood van de verpleegster en het AstraZeneca-vaccin worden bevestigd. De 49-jarige werkte in het Staatsziekenhuis in Zwettl en kreeg de AstraZeneca-injectie. Kort daarna verslechterde haar gezondheid merkbaar totdat ze uiteindelijk stierf. Een tweede verpleegkundige (35) kampt met een longembolie na een vaccinatie. Beiden ontvingen dezelfde partij AstraZeneca . Merkur * rapporteert daar ook over. Ook interessant: dit staat in de bijsluiter van het Astrazeneca-vaccin . *

Vaccinatie AstraZeneca: dood van een verpleegster in Oostenrijk bevestigd

Vrijdag (19 februari) maakte het hoofd transfusiegeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Greifswald (UMG), Andreas Greinacher, bekend dat de doodsoorzaak van de verpleegkundige was opgehelderd. “We weten wat het is”, zegt hij. De vrouw stierf aan een zeldzame cerebrale veneuze trombose veroorzaakt door de AstraZeneca-vaccinatie. De resultaten van Greifswald kunnen dus worden bevestigd, legt Karin Fehringer, woordvoerster van het Weense Universitair Ziekenhuis AKH, uit, zoals gerapporteerd door Salzburg24. ‘De oorzaak zou juist moeten zijn,’ zei Fehringer. Een autopsie is nog in behandeling. Dit moet worden uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen. Resultaten kunnen echter pas over een paar weken worden verwacht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  VN: het asielbeleid van Merkel is opzettelijk genocide op het Duitse volk

Het AstraZeneca-vaccin veroorzaakt zelden bloedstolsels in de hersenen

De onderzoekers van Greifswald analyseerden tijdens hun onderzoek bloedmonsters. Ze ontdekken dat het AstraZeneca-vaccin trombose in de hersenen kan veroorzaken. Bij de aangedane persoon worden bloedplaatjes, zogenaamde trombocyten, geproduceerd, waardoor het bloed normaal kan stollen terwijl de wond geneest. Dit mechanisme wordt geactiveerd door het corona-agens en er kan een bloedstolsel ontstaan. Dit stolsel zit dan in de hersenen . Er bestaat ook een vermoeden dat vrouwen meer kans hebben op de bijwerkingen van de AstraZeneca-vaccinatie dan mannen.

AstraZena-vaccin: deze bijwerkingen zijn bedreigend

Zoals elk medicijn, wordt het AstraZeneca-vaccin geleverd met een lijst met bijwerkingen. Volgens de fabrikant waren de meeste van hen mild tot matig tijdens de klinische onderzoeken en verdwenen ze na een paar dagen weer. Van de ongeveer 31.000 vaccinaties die  met AstraZeneca  werden gegeven , leidden slechts elf gevallen tot een ernstige reactie. Dit blijkt uit een rapport van het Paul Ehrlich Institute (PEI).

De volgende bijwerkingen kwamen zeer vaak voor (meer dan 10 procent):

 • Verhoogde gevoeligheid voor pijn
 • Warmte en roodheid
 • jeuk
 • Zwelling of blauwe plekken na injectie
 • Algemene malaise
 • vermoeidheid
 • Rillingen of koorts
 • hoofdpijn
 • misselijkheid
 • Gewrichts- en spierpijn

De volgende bijwerkingen kwamen vaak voor (tot 10 procent):

 • Zwelling op de injectieplaats
 • koorts
 • Braken
 • Griepachtige symptomen zoals koorts, keelpijn, loopneus, hoesten en koude rillingen

De volgende bijwerkingen zijn soms voorgekomen (tot 1 procent):

 • duizeligheid
 • Verminderde eetlust
 • buikpijn
 • Vergrote lymfeklieren
 • Overmatig zweten, jeukende huid of uitslag

AstraZenca: Landen stopten vaccinaties – de EU dreigt de export stop te zetten

Vanwege de onzekerheid nadat individuele sterfgevallen bekend zijn geworden, stoppen sommige landen met AstraZeneca-vaccinaties, waaronder Duitsland . Maar met de all-clear van de EMA zullen deze worden hervat. Nu dreigt er echter weer een stop. Ursula von der Leyen, hoofd van de Europese Commissie, heeft een hardere toon dan de fabrikanten: ze roept op tot exportbeperkingen.

De Europese Commissie had woensdag (17 maart) al nieuwe exportvereisten ingevoerd, maar liet de details open. Volgens de autoriteiten zijn er sinds 1 februari ten minste 41 miljoen doses vaccin uit de EU geëxporteerd, hoewel er geen vaccins zijn en de vaccinatiecampagne traag vordert. Volgens de informatie zijn alleen al tien miljoen vaccindoses uit de EU naar het VK verzonden. “Ik kan de Europese burgers niet uitleggen waarom we miljoenen vaccindoses exporteren naar landen die zelf vaccins produceren – en geen daarvan komt terug”, zei von der Leyen in het kranteninterview. “We zijn open, maar het moet evenredig zijn en gebaseerd op wederkerigheid.” Lees ook:  Coronavirus doorbreekt crimineel economische blokkade op Cuba.

Comments

comments