Mark Rutte houdt ook met leugens handen boven het hoofd van de oranjes

Mark Rutte houdt ook met leugens handen boven het hoofd van de oranjes

7 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Dat Rutte er als de kippen bij is om de Oranjes te ontzien weten we. Het is trouwens zijn taak de koninklijke familie in bescherming te nemen vanuit het dogma van de ministeriële verantwoordelijkheid.
Het dogma dus, dat de Familie permanent uit de wind houdt en de minister-president opzadelt met de verdediging. Vaak tegen beter weten. Soms ontaardt dat in leugens.

Ik weet dat zo zeker omdat ik er zelf mee te maken heb gehad. Toen ik in 1996 het lidmaatschap van prins Bernhard van de Duitse nazipartij NSDAP had onthuld, eiste Bernhard de onderliggende stukken op
die ik op de National Archives in Washington DC boven water had gehaald.

Dat de kwestie prins Bernhard niet alleen hoog zat, maar ook bezorgd maakte, was evident.
De aantekening ‘symbol 3’ op een van de stukken, maakte hem zo ongerust dat hij de telefoon greep en Nico Buis, de directeur van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) belde.
Wat hield dat in, ‘symbol 3’? Buis, kersvers benoemd tot BVD-directeur, had geen idee en gaf de opdracht van de prins door aan Dick Engelen, huishistoricus van de BVD, die op zijn beurt mij belde om uitleg.

Engelen en ik kenden elkaar. We hadden samen een artikel voor het Jaarboek van het RIOD geschreven. Mijn directeur, Peter Van Dijk, verbood mij echter iedere bemoeienis met de affaire.
Bernhard had met de directeur van de BVD gebeld, niet met het RIOD. Punt uit. De BVD moest het zelf maar uitzoeken. Van Dijk had het al moeilijk genoeg met mij in verband met prins Bernhard en was het helemaal zat.

Lees ook:  Kunnen moslimterroristen worden gederadicaliseerd? - Deel I

Het telefoontje van de prins aan de BVD kwam jaren later – in 2014 – toch in het nieuws in verband met de affaire Edwin de Roy van Zuydewijn, die van 2001 tot 2006 was getrouwd met prinses Margarita. Ze was een kleindochter van prins Bernhard en een nichtje van koningin Beatrix. Het echtpaar verkeerde op voet van oorlog met de koninklijke familie en de kwestie werd deels in de media uitgevochten. Ook in het geval De Roy van Zuydewijn had Bernhard de telefoon gegrepen en de BVD opdracht gegeven onderzoek te doen naar De Roy van Zuydewijn.

Naar aanleiding van Kamervragen beweerde Rutte dat Bernhard nóóit rechtstreeks een veiligheidsdienst had benaderd. Met welke opdracht dan ook. Dat kón helemaal niet. De prins had daartoe niet de bevoegdheid.  Niemand trouwens van de koninklijke familie had het recht de inlichtingendiensten voor zijn of haar privédoeleinden in te zetten. Daar had Rutte natuurlijk gelijk in. Maar het gebeurde tóch. Dat had Rutte, Bernhard kennende, kunnen weten.
Rutte zei toen niet dat hij ‘er geen herinnering aan had’ of dat hij zijn uitspraak ‘naar eer en geweten’ had gedaan. Had hij dat wel gedaan, dan had hij dubbelop gelogen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Corona-maatregelen: de angst voor een dictatuur groeit in heel Duitsland

Kamerleden wilden de banden van prins Bernhard met inlichtingendiensten nader onderzoeken, maar Rutte hield de boot met succes af. De vragen naar ‘functie Omtzigt’, die hij pertinent niet wilde beantwoorden, kreeg hij wel voor zijn kiezen. Met als gevolg dat hij als leugenaar door de mand viel.

Mark Rutte een wereld vol leugens en bedrog

‘Of Mark Rutte opzettelijk loog of vanwege ‘verkeerde herinneringen’: de zit net herkozen premier van Nederland heeft van de ene op de andere dag een groot deel van zijn politieke kapitaal verloren door zijn volkomen ongeloofwaardige gedrag in de ‘Omtzigt’ affaire’. Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat Rutte zelf beseft dat hij geen regeringsleider kan blijven.’

De chique Duitse krant Sueddeutsche Zeitung is een van de buitenlandse kranten die schrijft over de razendsnelle ondergang van Mark Rutte, na Merkel de langstzittende regeringleider van de EU.

De buitenlandse media zijn niet verbaasd of verontwaardigd dat in geheime onderhandelingen dingen gebeuren die beter niet bekend kunnen worden – dat hoort bij onderhandelen. Wel dat zoiets uitlekt, en helemaal dat Rutte er over ging liegen, terwijl de feiten niet te ontkennen vielen.

“In geen geval mag men met een koude glimlach tegen het Parlement en het publiek liegen.”

“De rechts-liberaal heeft onherstelbare schade toegebracht aan de Nederlandse politiek. Het verlies aan vertrouwen als gevolg van dit schandaal kan nauwelijks worden overschat. Een plaatje heeft wat zich gewoonlijk achter de schermen afspeelt dook op in het volle licht.  Wat de mensen zien, is wat vaak wordt vermoed, maar zelden zo duidelijk wordt getoond: een wereld vol leugens en bedrog.”

Lees ook:  Trump is ontslagen uit het medisch centrum Walter Reed "Wees niet bang voor Covid," tweette hij

Wie dacht dat er de afgelopen dagen iets is veranderd: dat is niet het geval. Met name Mark Rutte is op hetzelfde punt als om half vier ‘s nachts in de nacht van donderdag op vrijdag. Maar Rutte is niet van mening veranderd: hij is de leider van de VVD en dat blijft hij. En als de VVD meedoet aan een nieuw kabinet, dan wordt hij, Mark Rutte, premier. En Rutte is bereid de vorming van een kabinet te blokkeren met zijn eigen persoon. Het draait om Rutte, bij Rutte.Comments

comments