Oordeel: Europees Hof van Justitie stemt voor verplichte vaccinaties!

Oordeel: Europees Hof van Justitie stemt voor verplichte vaccinaties!

9 april 2021 2 Door Indignatie redactie

“De maatregelen kunnen als noodzakelijk worden beschouwd in een democratische samenleving”

Op het eerste gezicht betrof het proces een klacht die door Tsjechische gezinnen bij de rechtbank werd ingediend over verplichte vaccinaties voor kinderen. Maar we moeten onszelf niet voor de gek houden: de criminele kliek in het Berlijnse Politburo wachtte gewoon op zo’n vonnis. Wat het Europese Hof van Justitie heeft besloten, betekent niets meer dan het groene licht voor de corona-gedwongen vaccinaties.

Het is voor het eerst dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zich buigt over de kwestie van verplichte vaccinatie. Volgens het EVRM zijn de verplichte vaccinaties in het ‘belang’ van de samenleving. Volgens deskundigen zou de uitspraak een rol kunnen spelen bij de handhaving van COVID-vaccinaties.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft donderdag besloten dat verplichte vaccinaties legaal zijn en nodig kunnen zijn in democratische samenlevingen. Het vonnis kwam na de afsluiting van een klacht die door Tsjechische gezinnen bij de rechtbank werd ingediend over verplichte vaccinaties voor kinderen. De uitspraak van de rechtbank luidt:

De maatregelen kunnen als noodzakelijk worden beschouwd in een democratische samenleving.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrereneu

Hoewel de uitspraak niet rechtstreeks betrekking heeft op het COVID-19-vaccin, denken experts dat het een impact kan hebben op vaccinatiecampagnes tegen het virus, vooral onder degenen die eerder hebben geweigerd het vaccin te accepteren.

Waar ging het oordeel over?

Het vonnis zegt dat de verplichte vaccinaties die worden voorgeschreven door de Tsjechische gezondheidsautoriteiten in het “beste belang” van kinderen zijn. Bovendien verklaarde het vonnis:

Het doel moet zijn dat elk kind wordt beschermd tegen ernstige ziekten, door vaccinatie of door middel van kudde-immuniteit.

De rechtbank oordeelde dat het Tsjechische gezondheidsbeleid niet in strijd is met artikel 8 over het recht op eerbiediging van het privéleven in overeenstemming met het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens.

Volgens de Tsjechische wet moeten kinderen worden ingeënt tegen negen ziekten, waaronder difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B en mazelen.

De zaak is voor de rechter gebracht door gezinnen die een boete hebben gekregen of wier kinderen geen kinderopvang hebben gekregen omdat ze niet voldeden aan hun wettelijke vaccinatievereisten.Comments

comments