Nederland gaat straks open: welkom in de nieuwe economie, een testsamenleving

Nederland gaat straks open: welkom in de nieuwe economie, een testsamenleving

10 april 2021 1 Door Indignatie redactie

Het mooie weer zit er aan te komen. Temperaturen gaan omhoog waardoor virusbesmettingen afnemen. We gaan onze huisjes weer uit om meer buiten te vertoeven. Het is de noodzakelijke verspreiding van op elkaar gepropte gezinsleden die in elke winter wanneer de griep heerst elkaar aansteken met welk virus dan ook. Het is begrijpelijk dat het opsluiten van de poppetjes in vaak kleine woonruimten in het winterseizoen makkelijk leidt tot overdracht van virussen.

Bureaucratische GGD

Bij oplopende temperaturen krijgen virussen minder kans. Kinderen gaan buiten spelen en ouders pakken het buitensporten weer op. Gaan wandelen of fietsen om daarna gezellig een terrasje in de buitenlucht te bezoeken. Ons demissionair kabinet ziet het voorjaar ook aankomen en wil beperkt wat vrijheden terug geven. “Ja, beste mensen, mede dankzij uw geduld en bereidwillige(?) medewerking kregen we samen corona onder controle,” zo ongeveer zal Hugo de Jonge ons op de volgende persconferentie weer toespreken. “Dankzij uw inzet hebben we stappen kunnen zetten.” Oké Hugo, zullen we het dan maar niet hebben over het zetten van de prikken. De hopeloze bureaucratie bij de GGD en de verwarrende berichtgeving over de deugdelijkheid van bepaalde vaccins geeft weinig vertrouwen. Vandaag is het “Astra Zeneca” en morgen is het een ander. Verschillende vaccins, verhalen over de effecten van korte termijn bijwerkingen en wanneer volgen de verhalen over de lange termijn bijwerkingen?

Vertrouwen in eigen systeem

Wat doet onze demissionaire regering besluiten om versneld door te gaan met spuiten? Ach natuurlijk, alleen de massa telt, niet de individu. Als kritische burger zou ik graag wat meer bedenktijd willen. Er komt binnenkort zelfs een supervaccin: https://www.nporadio1.nl/binnenland/30808-vaccin-ndv-hxp-s-wordt-terecht-supervaccin-genoemd Waarom zou ik mij haasten als er betere producten op de markt komen. En waarom moet ik het doen voor een ander? Ik heb vertrouwen in mijn eigen immuunsysteem. Ik fiets zonder ondersteuning zodat ik meer inspanning moet verrichten. Jazeker, ik ben daartoe bereid! Ik wil niet lui zijn omwille van de verleiding, dat scheelt een paar jaartjes uitstel voor de rollator. Als de carrosserie verroest en beschadigd is maar de motor soepel loopt, en de bandjes niet versleten zijn, kun je altijd verder rijden. Waarom zal ik de motor opvoeren als hard rijden niet aan de orde is en sowieso verboden is. Dat is toch wat vaccins doen? Een extra boost voor het systeem terwijl de ledematen van senioren aan slijtage onderhevig zijn.

Lees ook:  Het doel van democratie

Testbewijs en een vaccinatiebewijs

Ook stel ik de ethische vraag, waarom vaccineren we onze oudjes als een jaartje later de motor het begeeft. De ethische discussie mis ik in onze angstige samenleving. Waarom zijn zoveel mensen bang? Waarom gaan we voor 100 procent veiligheid terwijl het leven vol verrassingen zit? Zo zijn er ook wat mensen met levensbedreigende ziekten die niet afkomstig zijn van een virus. Is het moreel wel verantwoord om de samenleving economische schade toe te brengen door winkel- en bedrijfssluitingen, door lockdown, avondklok, reis- en vrijheidsbeperkingen? Persoonlijk vind ik van niet maar kennelijk is de massa een andere mening toegedaan, gezien de uitslag van de verkiezingen. Een gevallen kabinet gaat rustig door met het invoeren van nog meer repressieve maatregelen. Een testbewijs en een vaccinatiebewijs staan op de rol. Maatregelen die doen herinneren aan slechte tijden worden opeens als oplossing gezien om de economie weer open te gooien.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenUitsluiting

Uitsluiting voor een bepaalde groep. Kritische mensen afzonderen die een beroep doen op het zelfbeschikkingsrecht en zelf beslissen over hun eigen risico. Hoeveel gevaar loopt de samenleving om besmet te worden als bijvoorbeeld zelfstandige senioren ruim behuisd wonen en zich overdag nauwelijks of niet bewegen tussen opgepakte mensenmassa’s. Virussen worden voornamelijk door de jongeren verspreid vanuit hun speelse gedrag en de volle agenda van het sociale leven. Waarom doen we niet gewoon een beroep op ons gezond verstand. Laat de overheid daar het voortouw in nemen met een waarschuwende voorlichtingscampagne. Is stukken goedkoper dan het sluiten van de economie waarvan de rekening later volgt als de balans over 2021 wordt opgemaakt.

Lees ook:  Europese Commissie: "Het gaat niet om vaccins, het gaat om vaccineren!"

Referendum vaccinatiepaspoort

Vanuit de EU klinken plannen om de burgers van EU-lidstaten verplicht te vaccineren. Zou kunnen wanneer de volksgezondheid dat vraagt, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Al weer een uitspraak van een Europees instituut die verdacht veel lijkt op het opleggen van wetgeving vanuit een centraal bestuur. Ben zeer benieuwd hoeveel EU-lidstaten hierin meegaan en de soevereiniteit van hun land opgeven omwille van het hogere gezag. Wil toch hopen dat er snel een nieuw kabinet is geïnstalleerd dat deze diepgaande maatregel ter overdenking voorlegt aan het volk via een volksraadpleging. Helaas, het toeval(?) wil dat het raadgevend referendum in 2018 definitief is afgeschaft door de huidige coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie met een minimale meerderheid. Met 76 stemmen voor en 69 tegen.

Testsamenleving

De toekomst ziet er niet goed uit. Als we onze economie willen (her)openen dan hoort dat te gaan in een samenleving met gelijke kansen voor iedereen. In deze 21ste eeuw met inclusie en diversiteit kan het niet bestaan om een minderheidsgroepering uit te sluiten van deelname aan de maatschappij op basis van medische apartheid. De mensen die zich niet willen onderwerpen aan een overheid die onze gezondheid controleert ten behoeve van slechts een kleine groep met verhoogde risico’s. Zouden we hier niet eerst een stevige discussie over kunnen voeren? Niet in de politiek waarop we nauwelijks nog invloed hebben maar in de samenleving waar vrije burgers een open debat met elkaar aangaan. Welke omroep, of beter gezegd, welke onafhankelijke organisatie met een groot bereik voelt zich geroepen hier gehoor aan te geven? Zou een buitenparlementaire enquête uitkomst kunnen bieden? Zouden Nederlandse politici met een beetje geweten in staat zijn om mensen uit te sluiten die zich beroepen op het zelfbeschikkingsrecht?

Lees ook:  Roger Stone roept Trump op om de totale macht te grijpen als hij de verkiezingen verliest

Rode lampjes

Waar blijven onze juristen met hun oordeel. Zou niet verkeerd zijn om op voorhand wat verstandige uitspraken te horen van onze rechtsgeleerden. Een testsamenleving waarin ik met de apps op mijn smartphone toegang moet krijgen in het openbare leven was niet het ‘zwitserlevengevoel’ zoals ik mijn pensioenleven had voorgesteld? Maar wie ben ik? Ach ja, ik was het bijna vergeten. Er stond een nummer in mijn papieren paspoort. Zo meteen geven QR-codes in mijn smartphone mijn status aan. Ik zie de rode lampjes al opflikkeren.

GWComments

comments