De corona-industrie bloeit en de democratie sterft

De corona-industrie bloeit en de democratie sterft

11 april 2021 1 Door Indignatie redactie

De corona-economie bloeit en de industrie werkt hard: gemeenschapsmaskers, tonnen ontsmettingsmiddelen, plexiglaswanden, hygiënetenten, digitale afstandsmeters, digitale tracking-apps, digitale vaccinatiekaarten. Bewaken, beperken, voorkomen en democratie sterft.

Een paar squats en het kwaad van de wereld zullen voorbijgaan – een schurk die kwaad denkt. Het is een waarheid dat sport en een positieve kijk op het leven goed zijn voor je gezondheid. Zo’n welwillende houding kan innovatieve ideeën genereren die traditionele waarheden uitdagen. De heersende politieke kaste gebruikt deze kennis liever voor haar eigen zaken, terwijl ze de bevolking opzadelt met gewaagde leugens over dreigende eindtijden. Van veel macht en geld krijg je honger naar meer.

In de totale concurrentiestrijd om marktaandeel zijn nu ook bevolkingsgroepen die voorheen onder bescherming stonden, het doelwit. Jong en oud worden als potentiële virusdragers in eenzame opsluiting gehouden totdat ze kunnen aantonen dat ze gezond zijn. De nieuwe remedie wordt echter tests en vaccinaties genoemd – binnenkort maandelijks, wekelijks, dagelijks? Kinderen worden ook “gerekruteerd” voor proeven met experimentele vaccins die onder druk van overheidsinstanties en ongeacht verliezen van regelgevende instanties zijn geslagen. Nu vraag je je af, welke oorlog rechtvaardigt zulke maatregelen als we nog elke dag zorgeloos naar ons werk gaan?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Liane den Haan kraakt 50Plus-bestuur in uitgelekte evaluatie

De industrie is hard aan het werk – gemeenschapsmaskers, ladingen ontsmettingsmiddelen, plexiglaswanden, hygiënetenten, digitale afstandsmeters, digitale tracking-apps, digitale vaccinatiekaarten. Bewaken, beperken, voorkomen. En ze wast haar handen onschuldig, zoals altijd. Vooruitgang heeft toch geen moraal? Het is hebzucht, hebzucht naar winst en overheersing, het kent geen grenzen. Waanideeën van een elite bedwelmd door nieuwe mogelijkheden verspreiden zich: het onvoorspelbare, het leven zelf, moet worden beperkt, controleerbaar en bruikbaar worden gemaakt door gedragsmanipulatie. Mooi verpakt door adviesbureaus door middel van reframing en anglicismen, verliest het aanstoten van de bewakingscultuur al snel zijn afschuw.

De media, eh, de media. Zelfbenoemde factcheckers zoeken naar verleidelijke getallenbergen en rollen ze met welsprekende, visueel aantrekkelijke en kleurrijk geanimeerde facsimile’s, zonder ook maar een glimp van complexe interacties of de realiteit op straat, in de voorstedelijke getto’s of gezellige dorpjes in de uitlopers. Het te stoppen virus zijn wij! Wij die liefhebben, vermenigvuldigen, verspreiden ons op deze prachtige aarde, die hiervoor zoveel mogelijkheden biedt.

Een democratie sterft als haar vertegenwoordigers zich er niet langer aan gebonden voelen. Bij de overhaaste stemming over de wijziging van de Infectiebeschermingswet afgelopen november hebben veel burgers – waaronder ikzelf – een e-mail gestuurd naar politieke vertegenwoordigers om hun ernstige bezorgdheid over deze anti-constitutionele en onmenselijke wet te uiten. Ik heb nooit een antwoord gekregen van het lid van de Bondsdag dat ik vertrouw en van mijn kiesdistrict. In plaats daarvan las ik in de media dat deze hulpkreten van bezorgde mensen werden afgedaan als een “flitsmeute”.

Dus dat zijn wij voor jou, beste politici, een flitsmeute? Wees dan voorbereid op deze flitsmeute om zijn land terug te krijgen.Lees ook:  Trump's opmerkingen over kiezersfraude in Michigan onthullen de wanhopige behoefte van Amerika aan hervormingen

Comments

comments