DONKERE WOLKEN BOVEN EUROPA (VERVOLG)

DONKERE WOLKEN BOVEN EUROPA (VERVOLG)

17 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Twee weken geleden voorspelden we dat de militaire situatie in de Donbass binnenkort zou exploderen. Immers de Amerikanen en hun Europese slippendragers zoeken al jaren naar een aanleiding om een oorlog tegen Rusland te starten. Het lijkt er nu iedere dag meer op dat deze oorlog heel dichtbij is. De media in het Westen zwijgt over de recente ontwikkelingen, maar de signalen vertellen eigenlijk een duidelijk verhaal. Laten we maar eens kijken wat er in de laatste week allemaal is gebeurd. We schreven vorige keer al dat de spanning aan de contactlijn tussen de vrije Republieken en de Oekraïne aan het toenemen was. Dit had vooral te maken met het feit dat steeds meer Oekraïense troepen en materieel naar de voorste linie werden overgebracht.

Dit proces is in de laatste weken geëscaleerd, en het is niet overdreven om te zeggen dat de troepen langs de contactlijn nu op oorlogssterkte zijn. Ook zijn er NAVO officieren, inclusief generaals, in dit gebied gezien. Het is goed om hierbij aan te tekenen dat de strijdkrachten van de Oekraïne, net als de rest van het land, onder Amerikaans bevel staan. De orders die tot de spanningen hebben geleid komen dan ook direct uit Washington. Ongeveer ander halve week geleden begon Kiev weer zware beschietingen uit te voeren op doelen in de Donbass. Tijdens een aanval met een drone werd een 5-jarige jongen door de Oekraïense troepen vermoord. Deze misdaad leidde tot grote woede en verontwaardiging in zowel de Donbass als ook in Rusland. Voor Moskou was de maat nu vol.

Ten eerste liet de Russische regering via een woordvoerder weten dat men diep bezorgd was over de opstelling van de Oekraïne, met betrekking tot de Donbass en het vredesproces. Moskou heeft verschillende signalen opgevangen die er op wijzen dat Kiev de zaak militair wil oplossen, en dus aanstuurt op een oorlog. Zoals was te verwachten heeft het Westen nauwelijks gereageerd op de Russische verklaring. De meeste westerse regeringen zwijgen, alleen Duitsland heeft gezegd dat het Kiev tot het uiterste zal steunen. Dit was te verwachten omdat Duitsland een grote bijdrage heeft geleverd aan het creëren van het conflict in de Donbass. Of Duitsland ook van plan is om militaire steun te verlenen is nog niet helemaal duidelijk. Maar het kan zeker niet uitgesloten worden. De NAVO geeft natuurlijk Rusland de schuld van de huidige spanningen, en heeft Moskou opgeroepen om te zaak niet te laten escaleren. Een zelfde boodschap voor Kiev ontbrak, maar dat is geen verrassing.

Lees ook:  Het 'Rusland-rapport': de diepe staat die waanideeën versterkt om angst te verspreiden en de macht te grijpen

Het spreekt voor zich dat Rusland niet werkloos blijft toekijken terwijl de Oekraïne steeds meer troepen naar de grens stuurt. In de laatste weken zijn er talloze filmpjes op internet verschenen die laten zien hoe Russische troepen met heel veel zwaar materieel naar de grensgebieden op weg zijn. Treinen met eindeloze rijen tanks en andere voertuigen trekken al dagenlang richting de westgrens. Ook zijn er alarmoefeningen geweest om te kijken of alle eenheden wel paraat zijn. Het is duidelijk dat Moskou niets aan het toeval wil overlaten. Een terechte opstelling als je naar de vijand kijkt, met aan het hoofd de corrupte oorlogshitser Joe Biden. Het is zijn invloed die tot de huidige crisis heeft geleid.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp zich betekend de opbouw van Russische strijdkrachten langs de grens zeker niet dat Moskou van plan is om een aanval uit te voeren. Het tegendeel is het geval. Het is een bekende Russische tactiek om potentiële vijanden met veel machtsvertoon af te schrikken. De hoop is dan dat de vijand geen trek meer heeft in een confrontatie en zich weer terug trekt. Dat heeft in het verleden vaak goed gewerkt, ook in de Donbass. Of dat nu weer het geval is hangt van de oorlogszucht van de Amerikanen af. Zij geven immers de bevelen. Moskou kan op dit gebied eigenlijk niet verliezen. Trekt het Oekraïense leger zich terug, is de crisis voorlopig opgelost. Mocht Kiev toch aanvallen, heeft Moskou genoeg troepen aan de grens om meteen te kunnen optreden.

Lees ook:  Omtzigtgate: Het grote politieke complot van Nederland

De regering in Kiev heeft zich intussen uit de vredesonderhandelingen terug getrokken, en heeft de NAVO om vervroegd lidmaatschap gevraagd. Dit is een gevaarlijk route omdat volledige leden van de NAVO altijd verzekerd zijn van militaire bijstand in geval van een conflict. Dit gebeurt dan automatisch, zonder de noodzaak voor verder overleg met de andere NAVO leden. Op dit moment lijkt het er niet op dat de NAVO de Oekraïne als volledig lid zal accepteren. Waarschijnlijk vindt met het risico toch te groot. Deels komt dit door de instabiele interne situatie in de Oekraïne, maar het heeft ook met de Amerikaanse invloed te maken. De kans is groot dat de NAVO de beslissingen aan de Amerikanen zal overlaten, in een poging om toch nog een beetje buiten schot te blijven. Duidelijk is wel dat de komende weken cruciaal zullen zijn.

Hoe dit allemaal in zijn werk zal gaan is moeilijk te voorspellen. Het is vaker gebeurd dat het er op leek dat er een grote aanval zou komen. Na wat dreigende taal trok men zich dan weer terug. De situatie lijkt nu anders om dat de Amerikaanse leiding op zoek is naar een aanleiding om Rusland direct aan te vallen. Voor Europa zou zo’n aanval een ramp zijn. Men zou dus verwachten dat de Europese regeringen alles zouden doen om een conflict te vermijden. Echter, uit de meeste Europese hoofdsteden hoort men alleen maar een veel betekenend zwijgen. Ook de media besteden nauwelijks aandacht aan de situatie. Dat zijn gevaarlijk signalen. Blijkbaar wil men de militaire opbouw niet storen, en gelijktijdig de weg vrijmaken voor een nieuwe anti-Rusland campagne mocht het tot vijandelijkheden komen.

Lees ook:  De beer is los

Het mag dus duidelijk zijn dat de globalisten de spanningen in het Oosten uit het nieuws willen houden. De constante Corona crisis en de bijbehorende dictatuur vormen hiervoor een prachtig rookgordijn. Later we niet in deze val trappen. Vraag zo veel mogelijk aandacht voor de naderende oorlog in de Donbass in de sociale media, via artikelen en in eigen kring. Het is van groot belang dat we het zwijgen doorbreken, en dat steeds meer mensen op de hoogte raken van wat er in het Oosten gebeurd. Dat kan in de komende tijd wel eens een kwestie van levensbelang zijn. We willen geen nieuwe oorlog in het centrum van Europa, en Amerikaanse oorlogshitsers zijn hier niet welkom. Kortom; Yanks go Home!Comments

comments