Media worden gek: niet-gevaccineerde mensen worden nu officieel “vijanden van het volk” genoemd

Media worden gek: niet-gevaccineerde mensen worden nu officieel “vijanden van het volk” genoemd

18 april 2021 0 Door Indignatie redactie

De ontmenselijking van critici werkt toen net als nu. En nu is de populaire vijand van het volk weer opgedoken. Geen grapje: zo hebben Duitse media onlangs niet-gevaccineerde mensen gebeld, bijvoorbeeld op het internetportaal web.de. We hebben een lange weg afgelegd. Op de terugweg.

Het bleef bijna onopgemerkt. Het hoofd van de “focusgroep voor gegevensbescherming” van het “Platform Veiligheid, Bescherming en Vertrouwen voor Maatschappij en Economie” opgericht door Federale Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), Rolf Schwartmann, behandelde een vraag uit de ivoren toren in een column voor het onlineportaal web.de.

De internettheoreticus, die sinds 2018 ook lid is van de door de federale overheid aangestelde data-ethiekcommissie, onderzocht de vraag of het moreel toelaatbaar is om via sociale media vanuit je vakantiehuis tijdens afsluitingstijden aan de wereld te vertellen dat je bent niet thuis zitten, maar praktisch doorzetten op vakantie in het appartement. “Afgunst” versus “opscheppen over privileges” – dit is hoe hij het probeert te plagen en tot het antwoord komt, vermoedelijk zeer elegant vanuit zijn standpunt, dat iedereen zelf moet beslissen of hij het “tactvol” vindt om te “posten”. privileges ”.

Welnu, dit zijn waarschijnlijk onderwerpen die een echte betekenis hebben in de informatiebubbel van regeringsadviseur Schwartmann – natuurlijk, want hij zal niet de enige in zijn kennissenkring zijn die een vakantiehuis heeft waarin hij snel kan verdwijnen. Hij en zijn soort hoeven waarschijnlijk niet de trein te nemen naar waar ze urenlang een masker zouden moeten dragen en kunnen bovendien niet eens in een restaurant op het treinstation zitten omdat de trein weer vertraging had en de aansluitende treinen werken niet.

Terwijl de gewone man tegenwoordig meer te maken heeft met hoe hij rond kan komen met werktijdverkorting of dat zijn eigen bedrijf nog steeds bestaat na de lockdown – wanneer dat ook zal zijn -, hoe hij school en kinderopvang organiseert, hoe hij zijn eigen bedrijf organiseert. Regelt aankopen of beheert een afspraak met de kapper, de “topadviseur” vestigt de aandacht op de onderwerpen die vanuit zijn oogpunt feitelijk belangrijk zijn. Maar dat is niet alles.

Schwartmann keert de zaak nog verder en vraagt ​​of het moreel oké is om zijn “vaccinatiestatus” – wat een woord – openbaar te maken. Ook hier zou je op school hebben gezegd: negeer het onderwerp, ga zitten. Dus terwijl iedereen aan het discussiëren is of men überhaupt gevaccineerd moet worden of dat dit – in tegenstelling tot officiële uitspraken – mogelijk gepaard kan gaan met (te) hoge risico’s of dat er een toekomst komt opgedeeld in gevaccineerde rechthebbenden en niet-gevaccineerde minderheidsrechten, is dit niet het geval in de focus van de heer Schwartmann.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  EU en neoliberalisme in ondergang: geld is overvloedig denken ze in Brussel

vaccin

Natuurlijk niet, want zelfs deze debatten lijken niet in de informatiebubbel van een overheidsadviseur te komen. Voor Schwartmann is het heel duidelijk: de staat moet “publiekelijk om vaccinaties roepen”, en “iedereen die gevaccineerd wordt, of het nu zijn beurt is of niet, helpt ieders gezondheid”. En dan deze ene zin die je tegenkomt in het originele artikel:

“Bij de pandemie zijn degenen die niet van vaccinaties houden, vijanden van de mensen.”

Ja, “vijanden van het volk”. Hij schreef dat echt. Waar was zo’n taal het laatst? Welnu, in dit geval heeft adviseur Schwartmann waarschijnlijk ook ingezien dat dit het doel overschrijdt – dus, in ieder geval vandaag, weet je niet wat er gaat komen. Of het was iemand uit zijn bubbel of misschien zelfs de online portal zelf die hem dat gaf. Want als je de pagina vandaag oproept, kun je alleen op dezelfde plek lezen:

“Bij de pandemie worden vaccinateurs afgekeurd.”

Welnu, er kunnen veranderingen plaatsvinden. Maar dit gebeurde bijna clandestien, zonder commentaar, zonder uitleg, laat staan ​​correctie. Hoe ver zijn we het afgelopen jaar gekomen.

Dus op de terugweg. En wie kan zeggen wat ons nog te wachten staat als de nieuwe Infectiebeschermingswet met zijn avondklok en de opheffing van de onschendbaarheid van het huis en andere basisrechten voor het eerst van kracht wordt. Alles voor bescherming natuurlijk. En natuurlijk alleen voor niet-gevaccineerde mensen, want ze zijn … eh, iets met “V” … oh ja, “afgekeurd”.

En regeringsadviseur Schwartmann? Van dit alles zal hij voorlopig waarschijnlijk weinig voelen en indien nodig kan hij zich van tijd tot tijd terugtrekken – misschien in het vakantieappartement, waar tegenwoordig nauwelijks een hogere bezigheid is dan nadenken over wat je de wereld vertelt over uw eigen huidige gemoedstoestand.Lees ook:  FVD woest om verlenging autoritaire avondklok: ‘Bedrijven gaan kapot!’

Comments

comments