De grote les over het Coronavirus: veel leiders hebben de mensen in de steek gelaten

De grote les over het Coronavirus: veel leiders hebben de mensen in de steek gelaten

19 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Het komt hierop neer. Aan welke kant sta jij als de coronavirus-pandemie eindelijk landen, bedrijven en onschuldige gezinnen vernietigt die zichzelf niet kunnen beschermen? Staat u achter de hebzuchtige politici en zakelijke elites die de situatie manipuleren? Of zullen de gestapelde lichamen en dichtgetimmerde winkels je eindelijk doen beseffen waar deze situatie over gaat? De democratie als systeem wordt op de proef gesteld. We zijn testratten, in een dodelijk doolhof waar de gekke wetenschappers van detente en economie met dobbelstenen gooien en wedden op welke kant we zullen rennen.

Een recente virtuele EU-top legde de diepere interne conflicten van de Europese Unie bloot, van Europeanen over de strijd tegen de pandemie en vaccinatie. Nu coronavirusvaccins schaars zijn en economieën wanhopig op zoek zijn naar heropening van bedrijven en grenzen, kondigde Europees commissaris Thierry Breton aan dat de Europese Unie geen gecentraliseerde aankopen zal doen door de Europese Unie van het zeer effectieve en goedkope Sputnik V-vaccin. Ook,

De Franse president Emmanuel Macron maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​′ ′ nieuw type wereldoorlog ′ te voorspellen, waarbij Rusland en China samenzweerden om vaccins te bewapenen voor een soort politieke verovering.

Ondertussen werd het Franse Le Figaro geciteerd en suggereerde dat de weigering om het onafhankelijke recht van EU-staten om buitenlandse vaccins te gebruiken, suggereert dat de Europese Unie ′ ideologische principes boven pragmatisme en gezondheid van de bevolking heeft gesteld ′. Nu Frankrijk een derde COVID-19-lockdown ingaat en landen als Griekenland zwaar inzetten op een herstart van het toerisme om die economie te redden, bedreigt een botsing van niet alleen idealen honderden miljoenen na een jaar van schijnbare onbekwaamheid. In Duitsland staat bondskanselier Angela Merkel klaar om Spoetnik V goed te keuren, ook al doet Brussel dat niet. En terwijl de Fransen hun onenigheid beginnen te tonen over de nieuwste coronavirusbeperkingen, praat zelfs Macron met de Russische president Vladimir Poetin over de Franse goedkeuring van het medicijn.

Merkel en Macron zijn echter misschien alleen aan het wachten om zichzelf te dekken, voor het geval de westerse vaccinproducenten de vastgelopen inentingsdrang in de EU niet kunnen beëindigen. Het lijkt redelijk om aan te nemen dat Merkel en Macron politieke immunisatie willen van positieve Spoetnik V-discussies, voor het geval een nieuwe Frankfurt BioNTech-Pfizer-vaccinfabriek de dag niet kan redden voor de EU. De Franse medicijnfabrikant Sanofi is ook betrokken in Duitsland met plannen om 125 miljoen doses van deze prik te produceren. Maar het punt van dit alles is uiteindelijk die dobbelsteenworp die ik noemde. Deze leiders riskeren honderdduizenden levens, en zelfs de toekomst van al hun mensen, vanwege ofwel een Russofobe waanzin, liberale Koude Oorlog-strategieën of (ik denk) directe geldbelangen van een of andere soort.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump beveelt federale antiracismetraining te beëindigen en noemt het "een ziekte"

Hongarije en Slowakije kopen al Spoetnik V aan, en nu lijken Oostenrijk en Italië klaar om verder te gaan om de Russische prik voor hun burgers goed te keuren. Maar aan de andere kant van het geopolitieke spectrum lijkt de Amerikaanse president Joe Biden (die de top bijwoonde) de Franse Macron ervan te hebben overtuigd “op te komen tegen Rusland en voor democratie”. De donateurs van het Sputnik V-vaccin, het Russian Direct Investment Fund, stimuleren nu de overzeese productie om dit jaar schoten te leveren aan, naar men zegt, bijna een op de tien mensen op de planeet. Maar voor Europeanen hebben veel experts geen enkele hoop dat de Russische vaccinatie ooit op grote schaal zal worden ingezet. Hier in Griekenland zijn de autoriteiten in Athene zo geboeid aan de Verenigde Staten dat je om een ​​aantal redenen een ramp kunt verwachten voordat premier Mitsotakis Vladimir Poetin om hulp roept.Deskundigen die de regering adviseren, kondigen dit potentieel al aan als een “oplossing”, aangezien lockdowns door de mensen niet eens meer als haalbaar worden beschouwd.

Griekenland gaat deze maand weer open voor sommige toeristen, en voor miljoenen meer op 14 mei, maar tot dusver heeft minder dan 8% van de Grieken beide injecties van momenteel goedgekeurde vaccins ontvangen. Om de situatie te verergeren, zullen vertragingen bij de productie en verzending van deze vaccins waarschijnlijk geïmmuniseerde toeristen uit het buitenland in de gezichten van Grieken brengen die nog steeds onder het dragen van maskers, afstand nemen of zelfs lockdown-beperkingen staan. Of, het korte verhaal, een mens-sociaal-psychologische-economische ramp die nog nooit eerder is meegemaakt. Helaas lijkt geen enkele hoeveelheid kritiek of verzet tegen de Griekse strategie de leidinggevende marionetten van Washington te raken. Vorige week werden recordgevallen van coronavirus geregistreerd, maar de Griekse winkels zullen op 5 april heropenen. Ondertussen, ambtenaren stellen het nu verplicht voor leraren en studenten om zelftests voor COVID-19 af te leggen nadat was aangekondigd dat kinderen hier weer naar school zouden moeten. Het is duizelingwekkend, de verbroken verbinding hier. Het is het verst verwijderd van de democratie, kan ik me voorstellen.

Na meer dan een jaar van verlammende beperkingen en ongekende dood en lijden, zijn onze leiders nog steeds niet bereid om de mensen op de eerste plaats te zetten. Elke overweging, alle prioriteitstelling, elk stukje verhaal wijst op oude haat en vooringenomenheid, macht en processen die voorrang hebben op ons leven en ons levensonderhoud. Als Sputnik V maanden geleden positief was bekeken, zou de internationale ontwikkeling en distributie van het medicijn in mijn gedachten de infectiecurve al drastisch hebben teruggedrongen. Voor landen als Griekenland, met kleinere populaties, kunnen hele populaties niet alleen zijn geïmmuniseerd, maar ook andere COVID-19-varianten die er zijn, kunnen dienovereenkomstig zijn geminimaliseerd. Korte versie hier – de nieuwe Koude Oorlog heeft al tienduizenden burgerslachtoffers gemaakt. Helaas is het einde van de coronavirus-pandemie misschien allang voorbij, hadden naties willen samenwerken. Terwijl ik dit typ, legt de Griekse premier de schuld af voor de dreigende ramp bij de drugsfabrikanten en de Europese Unie. Het is alsof de persoon, staat of zelfs cultuur er helemaal niet toe doet.

Deze mislukte geopolitiek, verpletterd tot op het binnenlandse niveau, vernietigt alles wat we hebben gebouwd, alles wat we hoopten op te bouwen en de toekomst van al onze kinderen en kleinkinderen. Het hoeft geen samenzwering te zijn, een orkestratie van een nieuwe wereldorde of een pagina in een geschiedenisboek om te weten dat de wereld verkeerd is gegaan. De pandemie van het coronavirus zou ons dit moeten leren.Lees ook:  Een neoliberale erfenis: Amerika's fascistische probleem loopt veel dieper dan Trump

Comments

comments