De VS: als het coronavirus je niet doodt, zal een schietpartij dit wel doen

De VS: als het coronavirus je niet doodt, zal een schietpartij dit wel doen

19 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Het aantal bevestigde gevallen van coronavirus wereldwijd bedraagt ​​meer dan 130 miljoen mensen, volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er meer dan 2,8 miljoen overleden. De meest bevestigde gevallen werden geregistreerd in de Verenigde Staten, met meer dan 30 miljoen. Amerikaanse media benadrukken dat het dodental van Amerikanen door COVID-19 groter is dan de verliezen van de Verenigde Staten die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, evenals in de Koreaanse en Vietnamoorlog.

Eerder zei het hoofd van het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) Rochelle Walensky over het gevoel van een “op handen zijnde dood” te midden van de toenemende incidentie van COVID-19 in het land. Zoals Walensky benadrukte tijdens een briefing van het Witte Huis, is het aantal nieuwe gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten de afgelopen week met 10% gestegen na een lange periode van stagnatie. Volgens haar verschijnen er momenteel ongeveer 60 duizend nieuwe gevallen in het land. Bovendien is het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen toegenomen.

Het door de VS ontwikkelde Pfizer-vaccin gaat doorom gebreken te laten zien. Hoewel de Verenigde Staten ernaar streven om geen informatie over de mislukkingen van Amerikaanse vaccins via de nationale media te publiceren, blijven Europese persbureaus erover schrijven. Dus na vaccinatie tegen het coronavirus met Amerikaanse geneesmiddelen van Pfizer / BioNTech en Moderna, stierven vijfenvijftig mensen in Zwitserland, zei de Zwitserse toezichthouder op de drugsmarkt Swissmedic onlangs. In het bijzonder werden volgens de afdeling op 6 april 1.174 gevallen van bijwerkingen die optraden na het gebruik van vaccins in Zwitserland ontdekt: 577 gevallen zijn afkomstig van het Pfizer / BioNTech-vaccin van Comirnaty, 580 gevallen van het Moderna-vaccin. In 17 gevallen was het gebruikte vaccin niet gespecificeerd. Volgens de informatie van de toezichthoudende autoriteit worden van alle bijwerkingen 396 gevallen (33,7%) als ernstig beschouwd.

Volgens CBS hebben de autoriteiten van de derde Amerikaanse staat Georgia (na North Carolina en Colorado) het centrum gesloten voor massale vaccinatie tegen coronavirus door een ander Amerikaans medicijn van het bedrijf, Johnson & Johnson, vanwege gevallen van een bijwerking.

Ondanks veelbelovende berichten in de Amerikaanse media dat het Amerikaanse Moderna-coronavirusvaccin naar verluidt minstens zes maanden effectief is, zitten veel intensive care-afdelingen in de VS nog steeds vol. Volgens ABC News is het aantal ziektes op dit moment weer in de buurt van recordniveaus, maar dit keer zijn het vooral jongeren die ziek worden van het virus. Tegelijkertijd is de meer besmettelijke en dodelijke Britse coronavirusstam de belangrijkste infectiebron in de Verenigde Staten geworden.

Hoewel de Verenigde Staten leidend zijn in het aantal mensen dat tijdens de hele pandemie met coronavirus is besmet, worden desondanks honderdduizenden COVID-19-vaccins niet opgeëist in het land. Dit kan tot op zekere hoogte worden verklaard door een zeker wantrouwen jegens de Amerikanen in de vaccins die hen worden aangeboden en de informatie over de bijwerkingen van Amerikaanse vaccins die moeilijk te verbergen is, zelfs onder administratieve druk van de Amerikaanse autoriteiten. De regering van het Witte Huis is duidelijk gealarmeerd door deze uitkomst en overweegt een uitweg uit de situatie. Tegelijkertijd oefent Washington druk uit op de lokale autoriteiten, meldt de krant The Washington Post .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  'Succesvolle' mensen zijn superspreiders van ellende

Maar de niet minder alarmerende situatie in de Verenigde Staten is te wijten aan het constant toenemende aantal Amerikanen dat omkomt bij de schietpartijen in verschillende staten van het land. Zoals opgemerkt door de Amerikaanse mediagaat er geen dag voorbij zonder berichten van de doden tijdens verschillende schietpartijen in een of andere Amerikaanse staat. Het land huivert bijna elke dag van de toch al bekende pijn van degenen die zijn omgekomen bij schietpartijen, of slachtoffers van massamoord die de pandemie hebben overleefd, maar stierven aan de epidemie van geweldsmisdrijven met het gebruik van vuurwapens, die in de Verenigde Staten al meerdere jaren aanhoudt. tientallen jaren. Alleen al in maart Atlanta, daarvoor Milwaukee, El Paso, Dayton, Virginia Beach, Thousand Oaks, Pittsburgh, Santa Fe, Parkland, Las Vegas, Orlando, Newtown, Aurora, Charleston, Virginia Tech; de lijst met plaatsen gaat maar door. Sinds het bloedbad in Columbine in 1999 zijn er alleen al in het land minstens 114 massale schietpartijen geweest, waarbij 1.300 mensen zijn omgekomen!

Toen hij een golf van massale aanvallen in het hele land zag, kondigde de Amerikaanse president Joe Biden de eerste maatregelen van zijn regering aan om een ​​epidemie van wapengeweld in het land in te dammen. In het bijzonder zullen de voorgestelde maatregelen gevolgen hebben voor “spookwapens”, dat wil zeggen wapens die kunnen worden gekocht in de vorm van onderdelen en geassembleerd, en die geen serienummers hebben, waardoor tracking niet mogelijk is. De regering-Biden is dus van plan de registratie van dit wapen onder controle te krijgen.

Zijn deze maatregelen echter voldoende om “de epidemie van wapengeweld in dit land” te stoppen, zoals de president van de VS aankondigde in de White House Rose Garden?

Het antwoord op deze vraag kan dienen als het binnenkomen (tegen de achtergrond van de goedkeuring door de Amerikaanse president Joe Biden van maatregelen om de controle over vuurwapens aan te scherpen) in de staat Tennessee vanaf 1 juli een wet in werking te laten treden die inwoners van de staat toestaat wapens zonder toestemming. De National Rifle Association van het land heeft het besluit van gouverneur Bill Lee om het wetsvoorstel goed te keuren al verwelkomd en merkte op dat het wetsvoorstel het recht om vuurwapens te dragen ‘volledig erkent’ onder het tweede amendement op de Amerikaanse grondwet ‘zonder administratieve rompslomp of vertragingen’. Tennessee is een van de bijna 20 Amerikaanse staten die soortgelijke wetgeving heeft aangenomen, te midden van toenemende roep om strengere wapenbeheersing.

De Democratische Partij van de VS, die ruzie maakt over de noodzaak om de controle over de wapencirculatie aan te scherpen, is volgens een aantal Amerikaanse media duidelijk oneerlijk, aangezien zij geweren met ‘legerstandaard’ en tijdschriften met hoge capaciteit de belangrijkste bedreiging noemt . Zoals Fox News echter benadrukt, worden de geweren die Amerikanen gewoonlijk kopen om hun huizen te beschermen, zelden gebruikt om misdaden te plegen. Ondertussen laten democratische aanklagers in het hele land geweren en revolverdelvers vrij, waardoor de autoriteiten terughoudend zijn om het geweld te beëindigen. In Washington bijvoorbeeld, zijn stadsambtenaren al van plan om te stoppen met het handhaven van wapenwetten, en een partij die gelooft dat vuurwapens geweld voortbrengen, bestrijdt niet langer vuurwapens op straat, aangezien het “raciaal ongevoelig” is.

In Chicago, waar vorige maand een anderhalf jaar oud kind op straat werd neergeschoten, besloot burgemeester Lori Lightfoot ook dat niet alle wapens van de straat verwijderd moesten worden, en het echte gevaar komt niet van korte lopen, maar van ” wapens in militaire stijl uit andere staten. ” Kim Fox, gesponsord door George Soros, werd de officier van justitie van Chicago. Onder haar leiding begonnen aanklagers gevallen van ernstige wapengerelateerde misdrijven af ​​te sluiten en opzettelijk een einde te maken aan vervolgingen voor wapengerelateerde misdrijven.

Daarom is het niet verwonderlijk dat criminelen die wapengeweld plegen in de Verenigde Staten vrij rondlopen en dat het aantal moorden records breekt. Net als het sterftecijfer van Amerikanen door COVID-19.

Dus echt: wie niet wordt gedood door het coronavirus, zal in de VS omkomen door schietpartijen …Lees ook:  Een gevaarlijk Amerika voor een gevaarlijke tijd

Comments

comments