Immorele hypocrieten als Zegers en Klaver willen gewoon met Rutte regeren

Immorele hypocrieten als Zegers en Klaver willen gewoon met Rutte regeren

23 april 2021 0 Door Indignatie redactie

In een recente poll vindt 60% der bevolking het onacceptabel dat Mark Rutte nog steeds aanblijft, terwijl immorele hypocrieten als Zegers en Klaver zo graag aan de ruif willen aanschuiven dat dit belangrijke sentiment onder de kiezers hen niet deert:  De verkiezingen zijn weer voorbij dus Rutte is de kwaadste nog niet …  Ook CDA en D66 wringen zich in bochten om erbij te zijn en te blijven, maar het CDA is vandaag Pieter Omtzigt en niet Wopke Hoekstra.

Omdat het nieuwe parlement ook al een ruggengraat van hetzelfde merk als Rutte blijkt te hebben, lijkt het mogelijk dat de negatieve consensus over deze intrigant soepeltjes bijgesteld kan worden, zonder dat iemand zich daar voor geneert. Toeslagenaffaire? Omtzigt affaire?

Rutte, de arme stakker die zo te zien totaal geen eigen leven heeft naast dat gerommel in het torentje, klampt zich vast zonder enige gêne in de hoop dat het opportunisme van het Kartel het zijne zal overtreffen. Dat leek even op te gaan, maar Rutte heeft zelf wind gezaaid met zijn chicanes jegens Omtzigt en via het CDA mag hij nu die storm gaan oogsten, hetgeen het CDA mogelijk zal verscheuren. Wopke Hoekstra ziet zichzelf als een bestuurder en wil wel weer regeren, maar ik heb de indruk dat Pieter Omtzigt, momenteel de populairste politicus van het land, op de achtergrond wijselijk zwijgt als een klassiek orakel en rustig toekijkt, want hij lust Rutte natuurlijk rauw.

Herman Tjeenk Willink kan al zijn kunstjes vertonen als informateur in zijn gesprekken met alle politieke partijen, maar achter de schermen speelt het feit dat één van de grotere partijen intern op een schisma afkoerst. Het Kartel is, logisch, zenuwachtig over wat er borrelt in het CDA, want met vijf zetels zit Omtzigt overwerkt thuis, mede dankzij de schandalige ‘fluistercampagne’  van zijn eigen partijleiders die nu wanhopig ’het vertrouwen proberen te herstellen’. De rot zit al lang in het CDA, hoe kan je anders een Hugo de Jonge als leider positioneren? Van die rot is Omtzigt het slachtoffer, maar omdat hij een maatje te groot is voor hun spelletjes kwam de boemerang terug naar het corrupte partijbestuur. Nu kan de nieuwe leider Hoekstra feitelijk beter zijn biezen pakken dan doormodderen op deze wijze, want Pieter zit met alle azen in zijn hand. Ik verwacht niet dat de kabinetsformatie rond komt zonder dat de affaire Omtzigt is opgelost en dat betekent waarschijnlijk dat Hoekstra’s exit een feit is en dat de nieuwe leider Omtzigt een dikke spaak in de wielen van de achterbakse Rutte kan gaan steken.

Lees ook:  We hebben geen klimaatprobleem, maar een immigratie en islamprobleem

De Haagse slangenkuil maakt kennis met iets nieuws, namelijk vakkundigheid, integriteit en eerlijkheid, drie eigenschappen waarvan Mark Rutte slechts gehoord heeft. Een compromis lijkt uitgesloten, want dan moet Hoekstra in feite volledig capituleren voor Omtzigt en zal dan altijd tweede viool moeten spelen. Vandaag, 21 april, werden notulen uit de ministerraad bekend waaruit blijkt dat het kabinet meermaals heeft gesproken over ‘lastige Kamerleden’ en hoe hen aan te pakken.Uit notulen en bevoegde bronnen blijkt dat ook Hoekstra heeft geprobeerd om de kritische Pieter Omtzigt ‘te matigen’. Dat is de boemerang die nu keihard terugkomt!  En terecht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“De bezem moet
door Den Haag”

Het feit dat acterende ministers zitten te complotteren om lastige, controlerende wetgevers een oor aan te naaien is een democratische doodszonde en in het geval van Hoekstra ook een absoluut gebrek aan loyaliteit aan zijn ‘teamgenoot’ Omtzigt! Ik heb Hoekstra als nieuwkomer lange tijd het voordeel van de twijfel willen geven, maar zijn positie is nu onhoudbaar: hij heeft zich wel erg snel en gemakkelijk aangepast aan de ‘ons soort mensen’ regentenmentaliteit van Rutte. Kortom, de grote bezem moet niet alleen door het CDA maar door geheel politiek Den Haag, en in een fortuinlijke samenloop van factoren kan Omtzigt in beiden instrumenteel zijn. Hij zal daarin niet alleen staan. Wybren van Haga voorspelde al: ‘ Omtzigt zal keihard terugslaan en de walgelijke ‘machtspolitici’ die hem buitenspel proberen te zetten terug in hun hoek duwen’. Navrant is dat Omtzigt zich met hart en ziel heeft ingezet voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire, maar nu als een melaatse wordt behandeld door de schuldige coalitieleden. Om van te kotsen, maar die onbeschaamde ellendelingen zitten nu te beraadslagen hoe zij ongestraft verder kunnen gaan met hun praktijken in Rutte IV! En al die leugenaars, Rutte, Jorritsma en Ollongren voorop, denken dat wij daar wel weer intrappen?

Lees ook:  Visie 2020 ... VS opent nieuw jaar met Act of War

Daar kunnen zij best eens gelijk in krijgen zolang de grote bezem niet door die Augias stal gaat. Niet voor niets sprak Omtzigt van de noodzaak van ‘een nieuw sociaal contract’ en dat zal hard nodig zijn met zoveel tuig dat er persoonlijk belang bij heeft dat de grootste leugenaar Rutte mag blijven.

Als er binnenkort een Kamerdebat over deze affaire komt zou Pieter best eens van zijn sofa kunnen herrijzen om de stop eruit te trekken, want hij heeft sowieso niets van deze ellendelingen te verwachten behalve een mes in zijn rechte rug. Omtzigt heeft een legioen van supporters opgebouwd en het CDA bestuur ’kan zijn rug op’. Zolang hij via het CDA grotere invloed behoudt zal hij dat als zijn thuisbasis blijven gebruiken om Rutte en zijn landverraders geen kans te geven om hem te negeren, zoals dat al jaren met Wilders en Baudet geschiedt. Integendeel, vanuit die ’powerbase’ kan hij sturend optreden in de schoonmaak van de Augias stal van de Haagse politiek. Alternatief is dat hij uitstapt, al dan niet bij nieuwe verkiezingen en het doodzieke CDA helemaal van de kaart verdwijnt. Zelfs nu kan hij uitstappen, met meenemen van zijn vijf zetels en de nodige medestanders die het CDA ook voor gezien houden. Dan is hij wellicht in één klap in de buurt van de tien zetels en bij FvD en PVV zal hij onverdeelde steun krijgen voor de ‘grote schoonmaak’ die een einde moet maken aan het rampzalige Rutte-tijdperk; hoop doet leven.

Lees ook:  De arbeidersbeweging moet zich hard opstellen tegen het barbaarse immigratiebeleid van Trump


Comments

comments