De infiltratiebeweging

De infiltratiebeweging

24 april 2021 0 Door Indignatie redactie

De CIA is zodanig in de media geïnfiltreerd dat de twee eigenlijk geen aparte gebieden meer zijn.

In de goede oude tijd, toen de wereld in orde en eenvoudiger was, moest de psychopathische Central Intelligence Agency (CIA) in het geheim de nieuwsmedia infiltreren om de informatie die Amerikanen consumeerden over hun land en de wereld te manipuleren. Er is tegenwoordig geen enkele significante scheiding tussen de nieuwsmedia en de CIA.

Journalist Glenn Greenwald belichtte een interessant aspect van de rapportage van de New York Times (NYT) over het zogenaamde Bountygate-verhaal dat het bureau in juni vorig jaar aan het publiek bracht. Het ging over het feit dat de Russische regering naar verluidt probeerde gevechtstroepen te betalen die loyaal waren aan de Taliban om Amerikaanse soldaten in Afghanistan aan te vallen.

“Een van de NYT- verslaggevers die oorspronkelijk de Russische premie-affaire blootlegde – aanvankelijk toegeschreven aan niet nader genoemde ‘inlichtingenagenten’ – zegt dat het vandaag een CIA-claim was ”, tweette Greenwald. “Dus de media herhaalt – nogmaals – CIA-verhalen zonder vragen te stellen: iedereen gefeliciteerd.”

In feite maakte het oorspronkelijke NYT- rapport geen melding van de betrokkenheid van de CIA bij het verhaal, maar citeerde alleen “ambtenaren”. Toch klinkt dit laatste artikel alsof het de lezers vanaf het begin informeerde over de wortels van het verhaal in de liegen, marteling , drugshandel en oorlogszuchtige Central Intelligence Agency . De auteur schrijft zelfs: “The New York Times meldde afgelopen zomer voor het eerst het bestaan ​​van het CIA-onderzoek”, met de hyperlink die leidt naar het originele artikel waarin de CIA niet werd genoemd. Pas laterDe New York Times begon te melden dat de CIA in de eerste plaats onderzoek deed naar de beschuldigingen van premie tegen Rusland.

Dat zou hetzelfde ‘Russische premie’-verhaal zijn dat in september in diskrediet werd gebracht toen de hoogste Amerikaanse militaire functionaris in Afghanistan zei dat er onvoldoende bewijs was om de beweringen te ondersteunen, dat vandaag werd vrijgegeven met een nieuw artikel van The Daily Beast onder de titel’ US Intel Walks Back Claim Russen zetten premies op Amerikaanse troepen “werd verder in diskrediet gebracht.

The Daily Beast , dat zelf veel artikelen publiceerde die kritiekloos het CIA “Bountygate” -verhaal promootten, meldt het volgende:

“Het was een kaskraker over de terugkeer van Rusland naar het keizerlijke ‘Big Game’ in Afghanistan. Het Kremlin had jarenlang geld uitgedeeld aan strijders op het Centraal-Aziatische slagveld om de resterende Amerikaanse troepen te doden. Dit veroorzaakte een enorme verontwaardiging van de Democraten en hun verzetsstrijders over de verraderlijke Russische marionet in het Witte Huis, wiens bewondering voor Vladimir Poetin de Amerikaanse troepen in gevaar had gebracht.

Maar donderdag maakte de regering-Biden bekend dat de Amerikaanse geheime dienst slechts “weinig tot matig” vertrouwen in het verhaal had. Vertaald uit het jargon van de spionagewereld betekent dit dat de geheime diensten erachter kwamen dat het verhaal op zijn best onbewezen en mogelijk niet waar is. “

“Au! Amerikaanse spionagebureaus hebben in feite toegegeven dat ze hebben gelogen dat Rusland naar verluidt militanten heeft betaald om Amerikaanse bezettingstroepen in Afghanistan te doden.
Natuurlijk verspreiden alle westerse media deze leugen wekenlang, maar verwacht niet dat ze enige correcties zullen aanbrengen: https://t.co/4GbUXBCOpI. ”

– Ben Norton (@BenjaminNorton) 15 april 2021 .

Daarom propageerden de massamedia agressief een CIA-verhaal waarvan geen van hen ooit bewijs heeft gezien, aangezien er geen bewijs was, en omdat het vanaf het begin een totaal ongefundeerde bewering was. Ze publiceerden letterlijk een CIA-persbericht waarin ze het als een bericht vermomden.

Dit stelde de CIA in staat om twijfels en zorgen te uiten over de geplande terugtrekking van Trump uit Afghanistan en Duitsland, en om het anti-Russische sentiment op het wereldtoneel verder aan te wakkeren. En dat zou er heel goed toe kunnen hebben bijgedragen dat de geheime dienst officieel toebehoort aan degenen die zijn vrijgesteld van Biden’s performatieve Afghanistan “terugtrekking” .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  Vluchtelingencrisis 2.0: de Europese Unie moet zichzelf isoleren!

In totalitaire dictaturen vertelt het staatsspionagebureau de nieuwsmedia welke verhalen ze moeten brengen, en de nieuwsmedia publiceren ze onbetwistbaar. In vrije democratieën zegt het spionageagentschap van de regering: “Hallo collega, ik heb een hit voor u”, en de nieuwsmedia publiceren het onbetwistbaar.

In 1977 publiceerde Carl Bernstein een artikel met de titel ” The CIA and the Media “, waarin hij rapporteerde dat de CIA heimelijk de meest invloedrijke nieuwsuitzendingen van Amerika was geïnfiltreerd en dat meer dan 400 verslaggevers hen op een programma hadden gezet dat ” Operation Mockingbird ” heette .

Het was een groot schandaal en terecht. De nieuwsmedia is bedoeld om waarheidsgetrouw te rapporteren wat er in de wereld gebeurt, in plaats van de publieke perceptie te manipuleren om aan de agenda’s van spionnen en oorlogszuchters tegemoet te komen.

Tegenwoordig is het werken met de CIA erg open, en mensen gaan te veel op in propaganda om het zelfs maar als schandalig te zien. Zeer invloedrijke tijdschriften zoals de New York Times geven kritiekloos CIA-disinfo door, die vervolgens door kabelnieuws- experts als een feit wordt gesponnen. De Washington Post (WaPo) is uitsluitend eigendom van een CIA-contractant en de WaPo heeft dit belangenconflict nooit bekendgemaakt bij het rapporteren over Amerikaanse inlichtingendiensten, zoals vereist door het standaard journalistieke protocol.

De massamedia gaan nu openlijk om met inlichtingenveteranen zoals John Brennan, James Clapper, Chuck Rosenberg, Michael Hayden, Frank Figliuzzi, Fran Townsend, Stephen Hall, Samantha Vinograd, Andrew McCabe, Josh Campbell, Asha Rangappa, Phil Mudd, James Gagliano, Jeremy Bash, Susan Hennessey, Ned Price en Rick Francona, bekende CIA-activa zoals NBC’s Ken Dilanian, en CIA-stagiaires zoals Anderson Cooper en CIA-aspiranten zoals Tucker Carlson.

cia

SUPERCUT:
Een terugblik op hoe de kabelnieuwsnetwerken de in diskrediet geraakte Russische premie-affaire pic.twitter.com/QaG9xAqiuR binnenstroomden.
– DailyCaller (@DailyCaller), [15. April 2021) ( https://twitter.com/DailyCaller/status/1382777804014641152?ref_src=twsrc%5Etfw ).

Dit is niet Operation Mockingbird. Het is veel erger. Operatie Mockingbird betekende dat de CIA iets met de media deed. Wat we nu zien, is dat de CIA openlijk optreedt als de media. Elke scheiding tussen de CIA en de nieuwsmedia, zelfs elke schijn van scheiding, is geschrapt.

Dat is slecht. Het is heel erg slecht. Democratie heeft geen zinvol bestaan ​​tenzij de stemmen van mensen worden uitgebracht met een duidelijk begrip van wat er in hun land en hun wereld gebeurt. Als hun begrip zo wordt gevormd dat het overeenkomt met de agenda’s van de regering, die ze momenteel geacht worden te beïnvloeden met hun stemmen, dan zullen we de machtigste militaire en economische macht in de geschiedenis van de beschaving ervaren zonder enige verantwoording aan de kiezers. Het is gewoon een enorme, wereldwijde machtsstructuur die doet wat ze wil, met wie ze maar wil. Een totalitaire dictatuur in zijn puurste vorm.

Vooral de CIA is de ergste instelling die in de voorhoede van de bewegingen van deze dictatuur zou kunnen staan. Een beetje onderzoek naar de vele, vele gruwelijke acties die de CIA in de loop der jaren heeft uitgevoerd, zal je snel laten zien dat dit waar is. Eén blik op wat de CIA nastreefde met het Phoenix-programma in Vietnam is voldoende .

cia

Voor het geval iemand eraan herinnerd moet worden, hier is een gedeeltelijke lijst van ex-spionnen die in de Trump-jaren als mediafiguren dienden: https://t.co/CJT8YGcvkN .
– Matt Taibbi (@mtaibbi) 16 april 2021 .

In onze samenleving heerst een wijdverbreid waanidee dat corrupte overheidsinstanties waarvan bekend is dat ze in het verleden slechte dingen hebben gedaan, er om de een of andere reden eenvoudig mee zijn gestopt. Deze misvatting wordt niet ondersteund door enig bewijs en weerlegd door bergen bewijs van het tegendeel. Het wordt aangenomen omdat het handig is, en echt om geen andere reden.

De CIA zou helemaal niet moeten bestaan, laat staan ​​de nieuwsmedia controleren, laat staan ​​de bewegingen van het Amerikaanse imperium. Mogen we op een dag een menselijk ras ervaren dat volledig vrij is van de heerschappij van psychopaten, van al ons wereldwijde gedrag als collectief, tot de gedachten die we in onze eigen geest hebben.

Mogen wij hun afschuwelijke klauwen uit elk gebied van ons wezen trekken.


Noot van de redacteur: deze tekst is op 16 april 2021 gepubliceerd onder de titel “ The CIA Used To Infiltrate The Media. Nu is de CIA de media ”, als eerste op het blog caitlinjohnstone.com .

Lees ook:  Bevestigde gevallen van COVID-19 verschijnen letterlijk overal in de Verenigde Staten


Comments

comments