Licentie om hypocriet te zijn

Licentie om hypocriet te zijn

24 april 2021 0 Door Indignatie redactie

Dubbele morele normen zijn constante neveneffecten van het lockdown-beleid. Exclusieve print van “The Corona Dossier”.

* “Om een ​​onberispelijk lid van een kudde schapen te zijn, moet men allereerst een schaap zijn.” – Albert Einstein

Niemand zal ontkennen dat veel factoren een rol spelen bij de ziekte van Covid 19: de toestand van het gezondheidssysteem, de gemiddelde leeftijd van de bevolking, de luchtkwaliteit in de regio, verschillende reeds bestaande aandoeningen zoals obesitas, diabetes en hartproblemen, de gezondheidstoestand van de mensen en hun immuunsysteem. Of verkeerde behandelmethoden, gestimuleerd door hogere betalingen zoals in de VS, toen coronapatiënten te vroeg of te lang kunstmatig werden beademd. In ieder geval meldde Die Zeit op 29 juli 2020: “Corona-studie: meer dan de helft van de beademde Covid-19-patiënten stierf” (1).

Terwijl Corona, meer bepaald de politiek, mensen in Corona gegijzeld houdt, maken politici zich ook schuldig aan Corona-hypocrisie. Bijvoorbeeld in de VS, waar politici beperkingen oplegden waar ze zich niet aan wilden houden. De Neue Zürcher Zeitung vroeg: “Beschouwen politici zichzelf als immuun of beschouwen de mensen zichzelf als stom?”

De democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, had “een hele reeks dwangmaatregelen uitgevaardigd”, waaronder een maskervereiste buitenshuis en een uitgebreide avondklok “voor de meerderheid van de bevolking”. Kort nadat hij de avondklok had vrijgegeven, woonde Newsom zelf “een verjaardagsfeestje bij met een dozijn vrienden – onder wie lobbyisten uit de gezondheidsindustrie – in een exclusief restaurant.”

Toen de zaak aan het licht kwam, loog Newsom, wiens kinderen coronavirus privélessen volgden terwijl kinderen op openbare scholen online lessen volgden over schadebeperking. Of Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, die ondanks “Lockdown in San Francisco haar haar liet strijken in de officieel gesloten salon van haar kapper. Maar de neiging om zich boven de wet te voelen is duidelijk tweeledig. Kort nadat Californië sterk had aanbevolen om onnodige reizen naar andere lidstaten te vermijden, vlogen veertien leden van de ‘Golden State’-wetgevende macht naar Hawaï voor een jaarlijkse bijeenkomst met lobbyisten ”, aldus de Neue Zürcher Zeitung (2).

De hypocrisie en arrogantie van politici en oligarchen is niet alleen partijdig, maar ook sectoroverschrijdend en grensoverschrijdend, zoals bijvoorbeeld bleek uit de uitreiking van de Springer Award.

De NachDenkSeiten schreef op 7 december 2020 onder “Corona-ontkenners onder elkaar: Vier met Elon Musk zonder masker” dat Musk nu ook de “Hoofdprijs van het grootste Duitse krantenbedrijf” heeft ontvangen na Mark Zuckerberg en Jeff Bezos. En dat hoewel de “hater van vakbonden en collectieve overeenkomsten”, Elon Musk, de angst voor het virus “dom” of avondklok “fascistisch” noemde en hij zijn fabriek in Californië niet wilde sluiten vanwege de “coronaregels”.

Lees ook:  Kan Donald Trump een tweede termijn stelen?

Dat stoorde de Duitse topmanager van Corona, Jens Spahn, die de lof voor Musk hield, niet, noch dezelfde media die ‘agiteren tegen’ Corona-ontkenners ‘in Duitsland en elke redelijke kritiek op bepaalde Corona-maatregelen als rechtsradicaal of demoniseer zelfs antisemitisch ”, aanbid Musk.

De NachDenkSeiten schreef over de onderdanige toespraak van Spahn: “Dus, met delicate hints, ging Spahn naar de eigenlijk niet zo geschikte kant van de voortgangsleider om te worden geprezen. De minister van Volksgezondheid gaf beleefd, heel beleefd aan: ‘Elon Musk wil zelf echter niet ingeënt worden, zo stond er. Ik weet het ook: Elon Musk is kritisch over veel van de maatregelen die wij als regeringen nemen om de pandemie in te dammen. ‘ Maar dat mag. De Duitse minister van Volksgezondheid heeft er, net als de Springer- media en Springer- baas Döpfner, ook geen kritiek op. Spahn prijst dit als een bijdrage aan de discussiecultuur (die hij in feite aan anderen weigert). ”

Terwijl afstand en maskers niet erg serieus werden genomen tijdens de prijsuitreiking in de Springer-hoogbouw in Berlijn, vatte Springer- baas Mathias Döpfner onbedoeld de dubbele standaard samen in zijn begroeting voor Musk: “Geld doet de wereld draaien.” Er werd gehoord dat Musk. bleef gezond, net als de andere deelnemers aan het verhuurfeest ”(3).

Welke maatregelen volgen als iemand positief is getest op SARS-CoV-2, lijkt ook af te hangen van de status van de geteste persoon. Als “sleutelfiguur in de strijd tegen de pandemie” en eerste in het Duitse federale kabinet, volgens de Tagesschau , was Jens Spahn van alle mensen een paar weken eerder, in oktober 2020, positief getest op corona, “vanwege verkoudheidsverschijnselen”. .

Voor Spahn, geboren in 1980, betekende dat in ieder geval officieel: isolatie in de grote nieuwe luxe villa. En wat betekende dat voor de andere kabinetsleden? Spahn had eerder een vergadering van het federale kabinet bijgewoond. Op de foto’s is te zien hoe Spahn kort voor het betreden van de vergadering een masker draagt, “dan niet later” meer. Het dagelijkse nieuwshad meteen een excuus paraat: “Het kabinet vergaderde in de grote internationale conferentiezaal, waar de kloof tussen de aanwezigen bijzonder groot is.” Andere opnames lieten echter iets anders zien. Tot spot, spot en geruststelling van het volk, benadrukte een regeringswoordvoerder: “De kabinetsleden – en dus de regering – hoeven niet in quarantaine te worden geplaatst. Omdat het hygiëneconcept in de hal bijzonder geoptimaliseerd is, bedoeld is om infecties te voorkomen en is gecontroleerd door de gezondheidsdienst Berlin-Mitte (4).

Lees ook:  Meghan Markle wil president van Amerika worden

Zelfs de anders hardnekkige coronawaarschuwing en gezondheidsexpert Karl Lauterbach acht in dit geval een quarantaine van het kabinet niet nodig: “Het is eigenlijk zo dat in de huidige situatie dergelijk contact op afstand niet automatisch tot quarantaine leidt – als de tijden niet te lang zijn ”(5). Naast de dubbele maatstaven rijst de vraag: hoe kan Spahn in vredesnaam geïnfecteerd raken ondanks alle maskers, afstanden en alle beschermende maatregelen?

Vermoedelijk heeft Spahn zijn korte quarantaineperiode overbrugd met Google- analyses.

Het Ärzteblatt kondigde op 10 november 2020 aan: »In de toekomst zou betrouwbare gezondheidsinformatie gemakkelijker te vinden moeten zijn met behulp van de Google- zoekmachine . Hiervoor is het federale ministerie van Volksgezondheid een samenwerking aangegaan met het internetbedrijf. ”Omdat:“ Iedereen die naar gezondheidsonderwerpen googelt, twijfelt en dringend advies nodig heeft, dus het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op de informatie die u kunt vinden daar ”, legde Spahn uit toen hij kort daarna de nieuwe samenwerking met de Google Vice President voor Centraal-Europa aankondigde . En wat is er volgens Spahn natuurlijker “dan werken met de meest populaire zoekmachine” (6)?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNet als Spahn zei Karl Lauterbach, die in een gegevensverzameling en surveillance-manie lijkt te zijn vervallen, eind oktober 2020 in de Frankfurter Allgemeine Zeitung : zal over een paar weken zo sterk gestegen zijn dat we alleen een nieuwe lockdown hebben. ”

Buiten de klasse van parlementsleden geldt Lauterbach: “Elk contact, waar dan ook, kan besmet zijn.” Het is ook “niet langer voldoende om alleen voorzichtig te zijn en zich te houden aan de AHA + L-regels”. Lauterbach in Rheinischer Post in Düsseldorf :

“De onschendbaarheid van de woning mag niet langer een argument zijn voor een gebrek aan controle. (…) Wanneer besloten feesten in appartementen en huizen de volksgezondheid en daarmee de veiligheid in gevaar brengen, moeten de autoriteiten kunnen ingrijpen. “

Dergelijke ‘superspreading events’, d.w.z. vergaderingen in kleine privéappartementen, mogen niet worden getolereerd. Lauterbach riep op tot een totale “stopzetting van de golfbreker”.

Lauterbach op Twitter : “Een onderbreking van de exponentiële groei zou vrijwel zeker zijn.”

De gastronomie mag in geen geval buiten de deur worden gehouden, anders “werkt het concept niet”. Lauterbach is zo waanvoorstellingen in de coronacrisis dat hij zichzelf tegenspreekt, omdat het RKI overigens “erop wijst dat er geen aanwijzingen zijn voor besmetting in de horeca”, aldus Lauterbach (7, 8, 9).

In de strijd om normen in de opgelegde maatregelen deed de Markus Söder van Beieren geenszins onder voor de eisen van Lauterbach.

Söder zag het aantal besmettingen zelfs als “de moeder van alle cijfers” en het masker als het “instrument van vrijheid”, daarom zijn nog meer maskers, minder alcohol en feesten nodig zodat het coronavirus niet “uit de hand loopt” ”.

De pandemie is immers een “karaktertest” waarin men zijn loyaliteit aan de staat en solidariteit tussen de generaties moet bewijzen.

Lees ook:  Trump levert harde waarheden aan de Algemene Vergadering van de VN

Dit leidde er vervolgens toe dat vanaf november 2020 slechts maximaal twee huishoudens met maximaal tien personen elkaar mochten ontmoeten in de Vrijstaat Beieren – zelfs in privéappartementen. Al het andere is “onaanvaardbaar”, aldus het Beierse staatskabinet, dat zelfs de eisen voor de rest van Duitsland overtrof. “Uitzonderingen zijn alleen van toepassing op kerkdiensten”, aldus het Ärzteblatt en danken God voor “demonstraties” als ze worden goedgekeurd (10, 11).

In het land van de aartsconservatieven, rooms-katholieken en het eeuwige gisteren hoort niemand de alarmbellen van de kerk meer. In zijn encycliek “Fratelli Tutti” hekelde paus Franciscus het neoliberalisme en het kapitalisme scherp. De paus wees er zelfs op dat de coronacrisis de zwakheden van het marktgebaseerd kapitalisme blootlegt. De antikapitalistische paus hekelde dat de ongelijke verdeling van privébezit en rijkdom een ​​probleem was voor de mensheid. Francis: “Het christendom heeft het recht op privé-eigendom nooit als absoluut erkend” (12, 13).

Enkele kardinalen zoals Robert Sarah, Janis Pujats, Gerhard Müller, Joseph Zen “en tientallen bisschoppen, priesters en intellectuelen” sloegen zelfs nog extremere tonen op. In hun oproep “Appeal for the Church and the World” van mei 2020 waarschuwden ze niet alleen voor wereldcomplotaties. De vestiging van totalitaire praktijken moet worden stopgezet, aangezien ze alleen “in de meeste landen worden geïntroduceerd onder het voorwendsel dat ze Covid-19 bevatten”. Men moet niet toestaan ​​dat er een “afschuwelijke technologische tirannie” wordt gevestigd “waarin naamloze en anonieme mensen het lot van de wereld bepalen door ons te verbannen naar een virtuele realiteit. De criminalisering van persoonlijke en sociale relaties moet worden gezien als een onaanvaardbaar onderdeel van het project dat het isolement van mensen bevordert,

De waarschuwing van de geestelijkheid in het katholieke tijdschrift voor kerk en cultuur : “Er zijn machten die Corona willen misbruiken om naar wereldheerschappij te reiken” (14).

Bronnen en opmerkingen:

Deze tekst is een fragment uit het boek “The Corona Dossier – Under a false flag against vrijheid, mensenrechten en democratie” van Flo Osrainik.

(1) https://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2020-07/corona-studie-krankenhaus-patienten-beatmet-verstorben-sterblichkeit?utm_referrer=https%3A%2F%2F
(2) www.nzz .ch / international / corona-kaliforniens-gouverneur-preaching-distance-for-the-others-ld.1587916
(3) www.nachdenkseiten.de/?p=67747
(4) www.tagesschau.de/inland/spahn- corona-127.html
(5) Ibid.
(6) www.aerzteblatt.de/nachrichten/118196/Gesundheitsinformationen-Spahn-startet-Kooperation-mit-Google
(7) www.faz.net/aktuell/politik/inland/karl-lauterbach-warnt-vor-corona-lockdown -in-een-paar-
weken-17018586.html
(8)https://rp-online.de/panorama/coronavirus/lauterbach-fuer-wellenbrecher-shutdown-zur-corona-eindaemmung_aid-54269207
(9) https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/ Lauterbach-requirements-controls-in-private-apartments / ar-BB1at8hE? Ocid = msedgntp
(10) www.ovb-online.de/weltspiegel/bayern/neue-masshaben-in-bayern-staatsregierung-diskutiert-ueber-corona- lage- 90068118.html
(11) www.aerzteblatt.de/nachrichten/117865/Kontaktbeschraenkungen-fuer-Privatraeume-in-Bayern?rt=1aff7bf0835623868e85b0c3e0bc1319
(12) https://edition.cnn.com/2020/2020/2020 business / paus-francis-market-capitalism / index.html
(13) www.vatican.va/content/francesco/de/encyclicals/documents/papa-francesco_20201003_enciclica-fratelli-tutti.html
(14) https://katholisches.info/2020/05/07/die-warnung-der-kardinaele-es-gibt-maechte-die-corona-fuer-den-griff-nach-der-weltherrschaft-missbrauchen-wollen /Comments

comments