CIA-software Palantir: een bewakingsnachtmerrie in handen van de Duitse politie

CIA-software Palantir: een bewakingsnachtmerrie in handen van de Duitse politie

26 april 2021 0 Door Indignatie redactie

In de schaduw van de Corona-crisis wordt de bewakingsstaat in Duitsland systematisch uitgebreid. De omstreden Palantir-software, die ook met geld van de CIA is gemaakt, heeft opnieuw negatieve aandacht gekregen. De bewakingssoftware wordt al gebruikt door de staatspolitie in Hessen en Noordrijn-Westfalen. De gegevensbeschermingsfunctionaris van NRW heeft het gebruik ervan nu als ontoelaatbaar en mogelijk illegaal omschreven.

Terwijl de bevolking wordt afgeleid door het toneelstuk Laschet / Söder, komen de media onbeschaamd naar buiten als een claqueur voor de groene frontvrouw Baerbock en het Merkel-regime in de Reichstag probeert de Corona-dictatuur snel achter elkaar te verbergen met een juridische mantel, de het toezicht op de bevolking vordert en dus vordert hun controle in steeds snellere stappen.

Edward Snowden sprak van een “architectuur van onderdrukking” die in de schaduw van de Corona-crisis is geïnstalleerd en die in een post-Corona-periode niet zal worden ontmanteld, maar voor altijd dreigt te bestaan.

Controle, bewaking en dus stroom en onderhoud van stroom tegen elke prijs is alleen mogelijk in de 21e eeuw door middel van volledige controle over internet. Tegelijkertijd biedt internet directe toegang tot de gegevens van elke burger. Het doel van het fundamentele recht op informele zelfbeschikking is om een ​​einde te maken aan deze willekeurige staatsarbitrage.

Het basisidee is dat persoonsgegevens alleen mogen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn verzameld. Maar de Palantir-benadering is het tegenovergestelde. Tobias Singelnstein, hoogleraar criminologie uit Bochum, beschrijft het bedrijfsmodel van Palantir als volgt:

“Simpel gezegd, het idee van Palantir is om alles op één hoop te gooien.”

Palantir – het CIA-bedrijf

In-Q-Tel wordt gebeldde venture-investeringstak van de CIA. De Amerikaanse geheime dienst investeert openlijk in data-analysebedrijven uit Silicon Valley. Naast investeringen in Google en Facebook, komt de investering van de geheime dienst in het big data-bedrijf Palantir steeds meer in de openbaarheid. In Amerika worden gegevens uit de databases van het leger, de geheime diensten en de politie al door elkaar gehaald en gebruikt om de opstanden in Afghanistan en Irak tegen het islamitisch terrorisme te onderdrukken en de misdaad te bestrijden. “Gotham” is de naam van het controversiële programma van het CIA-bedrijf. Het Gotham-programma is een enorme zoekmachine die massagegevens van internet, gecontroleerde telecommunicatie, accountbewegingen, registers en archieven en bewegingsprofielen analyseert en consolideert. De spionagesoftware wordt al gebruikt door de politie in Hessen, en begin januari 2020 maakte de politie in Noordrijn-Westfalen bekend dat ze in de toekomst ook gebruik zouden gaan maken van de omstreden software. De initiële orderwaarde is 14 miljoen euro.

Lees ook:  Donald Trump is verblindend wreed en dom, en heeft enorme schade aangericht aan Amerika. Dit is onze laatste kans

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet fundamentele recht op informele zelfbeschikking is dus in directe tegenspraak met het bedrijfs-DNA van Palantir, de auteur komt zeker tot deze beoordeling. Het is gewoon een schandaal dat de bewakingssoftware van dit bedrijf, dat goed is genetwerkt in transatlantische netwerken en in het politiek-mediacomplex in Berlijn, door de Duitse politie is gekocht met een dubbelcijferig miljoen (belastinggeld). Als ervoor was gezorgd dat de software, zoals publiekelijk beweerd, alleen zou worden gebruikt tegen terroristen, voor de meest ernstige misdrijven en kindermishandeling, zou de verontwaardiging onder de auteur eerlijk gezegd minder zijn geweest.

Maar zoals de geïnstrumentaliseerde grondwettelijke bescherming en de politie in de totalitaire Corona-staat elke dag bewijzen, is de regeringscriticus, vooral wanneer hij rechts van de linker CDU is verordend, de verklaarde belangrijkste vijand van deze staat. De bewering van politici dat Palantir-software alleen wordt gebruikt tegen terroristen en kindermisbruikers, is simpelweg niet geloofwaardig. In Noordrijn-Westfalen (NRW) is inmiddels bekend geworden dat de politie de Palantir-software gebruikt bij “testoperaties”. In de spiegel geeft de functionaris voor gegevensbescherming van Noordrijn-Westfalen een vernietigend oordeel:

»Er is momenteel geen wettelijke basis voor het gebruik van de DAR-software. Als het wordt gebruikt met echte gegevens, is het illegaal. De DAR-software maakt uitgebreide consolidatie en analyse van gegevens uit verschillende bronnen mogelijk om nieuwe kennis te genereren «.

Juist door de samensmelting van verschillende gegevensbronnen, zoals het bewonersregistratiekantoor, het nationale wapenregister, het rijbewijskantoor, enz., Gaan de gegevensbeschermers uit van zogenaamde ‘datamining’ in de zin van de zaak. wet van het Federale Constitutionele Hof. Dat is altijd het geval wanneer enorme hoeveelheden data »onafhankelijk geanalyseerd worden op verbanden om zo ‘nieuwe kennis’ te genereren«.

Lees ook:  Hier is hoe de Amerikaanse verkiezingen van 2020 lijken op die van fragiele democratieën

Een digitale rasterzoekopdracht, zo u wilt, in wiens netwerken zelfs volledig onschuldige burgers vast dreigen te lopen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen en Palantir hebben deze ernstige aantijgingen natuurlijk tegengesproken. De functionaris voor gegevensbescherming houdt vast aan zijn bewering dat dergelijke ernstige interventies niet kunnen worden gebaseerd op een algemene wettelijke clausule, maar in een specifieke wettelijke basis moeten worden geregeld. Vandaag besliste de regering-Merkel snel achter elkaar over de Corona-dictatuur. Punt. De daarin beoogde repressiemaatregelen, inclusief de uitreisbeperkingen, kunnen alleen worden uitgevoerd met volledige controle en intimidatie van de bevolking.

De nachtelijke uitreisbeperkingen zijn ook gebaseerd op de bewegingsprofielen van miljoenen gsm-gebruikers in het land, die telecommunicatiebedrijven sinds de Corona-crisis regelmatig aan de staat hebben doorgegeven. Een wettelijke basis voor dit Orwelliaanse surveillancesysteem is de auteur niet bekend. En nu krijgt dit beleid een controversieel CIA-bedrijf aan boord.Comments

comments