Corona-lockdown wordt gevolgd door klimaatvergrendeling: het leven zoals we het kenden, zal niet terugkeren


Zullen burgers en bedrijven binnenkort te maken krijgen met een klimaatstop na de ontberingen van de corona-lockdown? De tekenen hiervan nemen toe. Een steeds waarschijnlijker wordende linkse groene regering in de federale regering, evenals het oordeel van het Federale Constitutionele Hof over de klimaatbeschermingswet van de federale regering op 24 maart, maken dit horrorscenario tot een realistische optie!

De politieke maatregelen om het coronavirus in te dammen zouden de Duitse economie al 250 miljard euro hebben gekost . Alleen al in het eerste kwartaal van 2021 was dat 50 miljard euro. Het Keulse onderzoeksinstituut IW heeft deze cijfers berekend. De crisis zal dit jaar een gat van 180,8 miljard dollar in de nationale begroting scheuren – als gevolg van belastingtekorten en de kostbare hulppakketten van de federale overheid om de gevolgen van de pandemie op te vangen. Komend jaar moet dat volgens de Ifo-prognose in München rond de 140 miljard euro zijn.

Het zal uiteindelijk de belastingbetaler zijn die wordt gevraagd om de coronagerelateerde extra uitgaven te betalen, en niet alleen in de verre toekomst, maar heel binnenkort, zoals uit verklaringen van politici, vooral van links, suggereert.

Veel mensen zijn getroost door de hoop dat de verantwoordelijken hebben gevoed dat de viruspandemie binnen een paar weken voorbij zal zijn dankzij de vaccinatiecampagne die na een paar aanvankelijke moeilijkheden van start ging en die normaliteit zou kunnen worden hervat. Maar dat zou een vergissing moeten blijken te zijn. Omdat de corona-lockdown kan worden gevolgd door een klimaatvergrendeling! Linkse milieuactivisten promoten het al openlijk. Op de website www.climatelockdown.com hij zegt:

“Als je denkt dat de Covid-19-pandemie slecht is, wacht dan maar tot je ziet hoe de klimaatverandering ons in de nabije toekomst zal treffen als we nu niets doen.” Tot je ziet hoe de klimaatverandering ons in de nabije toekomst zal beïnvloeden als we dat niet doen. ik doe nu niets. «)

En verder:

“De CLIMATE LOCKDOWN is een erkenning dat de huidige coronaviruscrisis, net als de klimaatverandering, het resultaat is van onze vernietiging van de niet-menselijke wereld.” Onze vernietiging van de niet-menselijke wereld. “)

Een studie die in maart in het tijdschrift Nature Climate Change study werd gepubliceerd, onderbouwde deze radicale positie met cijfers. Volgens dit is de CO2-uitstoot in 2020 met 2,6 miljard ton of zo’n 7 procent wereldwijd gedaald door de coronabeperkingen, een daling die historisch nooit is bereikt.

Volgens de auteurs droegen de wijdverbreide verstoringen in de transportsector het meest bij aan deze ontwikkeling. Om het doel te bereiken dat is overeengekomen in het klimaatbeschermingsakkoord van Parijs om de zogenaamd door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde tot ruim onder de twee graden te verminderen, zou de CO2-uitstoot volgens de onderzoekers elk jaar met maximaal twee miljard ton moeten worden verminderd: dat is ongeveer het bedrag dat vorig jaar werd bespaard door de Corona-maatregelen. Hieruit vloeit de eis voort om de rest van het huidige decennium ten minste elke twee jaar een lockdown op te leggen om (zogenaamd) de stijging van de aardetemperatuur te stoppen.

Tegelijkertijd benadrukken de makers van het onderzoek dat deze maatregel alleen niet voldoende zal zijn om het klimaat te “redden”. De burgers zouden voorbereid moeten zijn op verdere onredelijke eisen. Uit de uitspraken van de SPD-politicus Karl Lauterbach, die de afgelopen maanden zeer aanwezig was in de media, blijkt dat dergelijke extreme standpunten ook populair zijn in de politieke mainstream. In een commentaar voor Die Welt schrijft Lauterbach:

»Voor mij blijft de indruk dat wij in Duitsland en ook in Europa, laat staan ​​in de Verenigde Staten, deze pandemie niet hadden kunnen overwinnen zonder de ontwikkeling van een vaccin. Er zal echter nooit een vaccinatie tegen CO2 plaatsvinden. Daarom hebben we maatregelen nodig om de klimaatverandering aan te pakken die analoog zijn aan de beperkingen van de persoonlijke vrijheid bij het bestrijden van pandemieën. “

En in een interview met het televisiestation Phoenix zei Lauterbach:

“Ik zou het niet eens als uitgesloten beschouwen dat we in de klimaatcrisis in een situatie terechtkomen waarin we het een of het ander eigenlijk verbieden.”

Een terugkeer naar het normale leven, waar veel mensen in Duitsland naar verlangen, zou er ook na het einde van Corona niet moeten zijn. Integendeel, onder het voorwendsel van klimaatbescherming is de samenleving erop afgestemd haar dagelijks leven, haar eetgewoonten en haar economie radicaal te veranderen en uitgebreide beperkingen op haar vrijheid van rechten te aanvaarden. Dezelfde denkwijze – zij het op een bredere basis – wordt bepleit door de oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum (WEF), Klaus Schwab, in zijn boek The Great Reset, geschreven in samenwerking met Thierry Malleret. “Velen van ons vragen zich af wanneer de zaken weer normaal zullen worden. Het korte antwoord is: nooit. Niets zal ooit terugkeren naar het ‘gebroken’ gevoel van normaliteit dat bestond vóór de crisis, omdat de pandemie van het coronavirus een fundamenteel keerpunt is in onze wereldwijde ontwikkeling, «staat daar. Er zijn eerder ingrijpende veranderingen nodig om een ​​“meer inclusieve, robuuste en duurzame wereld” te creëren.

Neem bijvoorbeeld voeding: volgens het WEF zijn de productie en het transport van voedsel verantwoordelijk voor wel 37 procent van de door de mens veroorzaakte broeikasgassen. Daarom moet de focus niet langer liggen op opbrengst en efficiëntie, maar op klimaatbeleidscriteria bij de voedselproductie. De conventionele veehouderij vormt een bijzonder probleem: volgens een studie van de Wereldvoedselorganisatie draagt ​​ze voor 14,5 procent bij aan de wereldwijde uitstoot van klimaatschadelijke uitstoot. Daarom moet natuurlijk geproduceerd vlees volgens het WEF in toenemende mate worden vervangen door laboratoriumvlees, dat volgens deskundigen over ongeveer vijf jaar geschikt zal zijn voor de massa. Bovendien moeten consumenten veranderen hun eetgewoontenDat wil zeggen, eet in plaats van vlees plantaardige producten zoals noten, zaden en zelfs grassen. Elders propageert het WEF de consumptie van allerlei soorten insecten: dit zijn allesbehalve smakelijke vooruitzichten voor het menu van de toekomst!

Maar het zal niet stoppen met een verandering in onze eetgewoonten. De OESO heeft vijf gebieden geïdentificeerd die samen verantwoordelijk zouden zijn voor 90 procent van de CO2-uitstoot. Naast landbouw zijn dat elektriciteits- en warmteopwekking, industrie, transport en bouw. De organisatie schat de jaarlijkse kosten die wereldwijd moeten worden uitgegeven om de klimaatdoelstellingen van Parijs in de genoemde gebieden te halen op bijna zeven biljoen dollar. Hierbij zijn de lasten voor consumenten, bijvoorbeeld door stijgende prijzen en de beperking van vrijheden, niet meegerekend.

Een onlangs gepubliceerde uitspraak van het Federale Constitutionele Hof in maart van dit jaar vormt de juridische rechtvaardiging voor het feit dat, althans in Duitsland, de duimschroeven ten gunste van klimaatbescherming binnenkort zullen worden aangescherpt . Volgens de rechters van Karlsruhe is de Duitse klimaatbeschermingswet, waarmee de klimaatdoelen die zijn afgesproken in het Akkoord van Parijs en andere internationale verdragen in Duitsland worden geïmplementeerd, ontoereikend en vormt daarmee een bedreiging voor de fundamentele rechten en vrijheden van toekomstige generaties.

Hoewel de argumentatie van de rechtbank twijfelachtig is en daarom tot kritiek heeft geleid, willen politici vóór de federale verkiezingen in het najaar de klimaatbeschermingswet wijzigen, d.w.z. aanscherpen. Doorslaggevend is dat de hoogste rechters van Duitsland “ernstig verlies van vrijheid (…) om het klimaat te beschermen” ook in het heden fundamenteel als “evenredig en gerechtvaardigd” beschouwen om toekomstige generaties niet met buitensporige lasten te belasten. Veel van de beperkingen op grondrechten die we momenteel ervaren om de coronapandemie te bestrijden, zouden dus ook door de wetgever kunnen worden opgelegd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen – tot en met lockdown.

Dit opent juridisch de deur naar een repressief klimaatbeleid in Duitsland. Uiterlijk zouden de Groenen, die hoogstwaarschijnlijk betrokken zullen zijn bij de volgende federale regering en, samen met Annalena Baerbock, zelfs de kanselier kunnen zijn, de door Karlsruhe toegekende speelruimte genadeloos uitputten. In haar programma propageert de partij een “sociaal-ecologische transformatie” van de economie en de samenleving, die ze onmiddellijk wil aankondigen om consequent het doel van “klimaatneutraliteit” na te streven. Je kunt er zeker van zijn dat de Groenen ook hun radicale agenda zullen uitvoeren als ze in Duitsland aan de macht komen!

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord