Over de toespraak van André van Duin

Over de toespraak van André van Duin


André van Duin hield een prachtige toespraak op de Dam ter gelegenheid van de jaarlijkse Dodenherdenking. Hij sloot af met de constatering dat hij blij was in dit land en in vrijheid te zijn geboren. Mooi gezegd, maar hij vertelde er niet bij dat dit op 20 februari 1947 was, pal na de bevrijding dus. Inmiddels staan we er minder goed voor, ‘Geen prik, geen vrijheid’.

Vandaag, op de dag dat Nederland het einde van de bezetting viert, gaat een bericht rond waaruit kan worden opgemaakt dat het – demissionaire – kabinet toch aanstuurt op een ‘corona-ausweis’. Het bericht werd gisteravond op een strategisch moment de wereld ingeslingerd: direct na afloop van de plechtigheden op de Dam. Het houdt zoveel in dat gevaccineerden mogelijk boven ongevaccineerden worden gesteld. Allen die zich op Nederlands grondgebied bevinden worden straks niet meer gelijk behandeld. De rechten en plichten worden afhankelijk van een injectiespuit en de regering bepaalt wanneer en met wat er wordt geprikt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGegeven de omstandigheid, lijkt het mij het beste dat degenen die niet gevaccineerd zijn, een rood embleem met daarop een witte gevarendriehoek op hun kleding vastmaken. Iedereen weet dan dat het levensgevaarlijk kan zijn met zo iemand een praatje aan te knopen; bij een coronabesmetting immers, kan men zomaar ziek worden. Overlijden niet, want u bent immers gevaccineerd? De ongevaccineerden die zo’n embleem niet op hun jas bevestigen, zouden eigenlijk ook wel meteen in kampen kunnen worden opgesloten. Westerbork bijvoorbeeld, is keurig onderhouden en kan zó weer worden ingericht als doorvoerkamp, waar de prikweigeraars worden vastgehouden tot er plek is in een heropvoedingskamp. Of zouden er op zo’n onzalig moment misschien meer heropvoedingskampen beschikbaar zijn dan vaccins ten tijde van een pandemie?

Lees ook:  Schokkend dit is de EU: Drieënhalve minuut staatsrepressie uit Spanje Catalonië

Het klinkt wrang en ironisch, maar de wereld wordt er met deze maatregelen niet fraaier op. En dan wordt deze bevrijde natie op de dag dat wij de Duitse slachtoffers van WO-ll vieren, ook nog eens zalvend toegesproken; in de Duitse taal, door de politiek leider van de natie die…Comments

comments